Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Google Stadia - pelit striimaten

Googlelta uusi laite korvaamaan Chromecastia?

Huhuttu laite muistuttaisi ulkoisesti Chromecastia eli pientä pyörylää. Uusi laite kuitenkin toimisi enemmän Rokun tai Fire TV -laitteen tavoin. Chromecast edellyttää puhelinta sisällön esittämiseksi esimerkiksi televisiossa. Uusi laite sen sijaan käsittäisi täysiverisen tv-käyttöliittymän ja tulisi oman kaukosäätimensä kanssa.

Muutos saattaa liittyä siihen, että Google järjestelee mediatoimintojaan uudelleen. 9to5google kertoo, että Google suunnittelee muuttavansa Android TV:n nimen Google TV:ksi.


 
Ei tainnut olla täällä vielä mainittu, mutta nyt voi pelata kaikilla Android vehkeillä mihin saa Stadia apin asennettua.

Tuo ominaisuus on testivaiheessa ja ei välttämättä toimi täydellisesti.

"Play Stadia games on even more Android phones

You can now choose to play games on Stadia with any Android phone that can install the Stadia app, including phones that aren't currently on our list of officially supported phones. While this feature is still in development and not every phone will work perfectly, you can now try out Stadia and play your favorite games on more screens than ever before.

If you’d like to be part of this Experiment, visit the Stadia app, navigate to the Experiments tab in your Settings menu, and choose “Play on this device.” Experiments are our way of testing out new features so we can get your feedback. We’ll have more opt-in programs in the future as we look to bring even more helpful features to you. And remember, Stadia is also officially supported on a wide range of the world’s most popular Android phones, and we’ll continue to update this list as we improve and optimize Stadia across more devices."

 
Pudottivat myös Premiere Editionin hintaa 99,99 euroon. Ei sisällä enää kolmen kuukauden Pro-tilausta tosin.
 
Tuossa Click to Playssa on ideaa. Katsot Youtuben striimiä ja klikkaamalla siinä olevaa linkkiä pääset pelaamaan striimerin kanssa. Tästä oli puhetta jo silloin kun Stadian julkaisivat. Nyt vaan Ninjat, Shroudit ja DrDisrespectit tubeen.

 
Aika jännä juttu. Työläppäri vaihtui lenovo+linux combosta MacBook Pro:hon. Destiny 2:ssa alkoi esiintyä aivan jäätävää stutterointia. Liekö tuon Chromen apple versiossa jotain suorituskykyongelmia. Netti on edelleen sama 250Mb kaapelimodeemi, joten en oikein usko sen vaikuttavan.
 
Käsi ylös jos näit tämän tapahtuvan jo kaukaa.

 
Käsi ylös jos näit tämän tapahtuvan jo kaukaa.

Huonompi homma. Yksinoikeudet, joissa pilven erityisominaisuuksia hyödynnettäisiin olisi paras myyntivaltti.
 
Markkinointipuheet ja ns. visio tulevasta oli hyvä, mutta totuus ei sitten ihan vastannut odotuksia.

Jotkut minua fiksummat huutelivat etukäteen, että Googlella on kyllä varaa vetää vain töpseli narusta tarvittaessa. Ja näinhän tässä vähän on käymässä, ainakin aluksi näin pelistudioiden osalta.

Tai kenties tämä muutos palvelee Stadiaa ja koko pelialaa, oikeilla ratkaisuilla ja kehityksellä Stadia kenties vielä löytää sen oman raon pelialalta. Toistaiseksi niitä oikeita ratkaisuja on tehty kovin vähän..
 
Muualla maailmassa mobiili-infra ei ole ihan Suomen tasolla. Siksi Stadian kaltaisille palveluille on vain aika rajallinen käyttäjäkunta vielä tällä hetkellä. Jos mobiililiittymästä pitäisi maksaa käytön perusteella, jäisi ylimääräinen pelaaminen monella aika harvinaiseksi huviksi.
 
Google Stadia oli/on ihan hyvä konsepti, mutta sisällön määrä ja hinnoittelu ei palvelussa kohdannut, joten ihmekös kun ei oikein käynyt kaupaksi.

Hankala se on lähteä niin sanotusti tyhjästä, mutta silti vastassa on Game Passin ja xCloudin tapaisia palveluja, niin siinä oli aika hankala perustella Stadian 10 euron kuukausimaksua. Palvelussa olevat pelit sinne saman kuukausimaksun alle, eikä erikseen täyteen hintaan, niin johan olisi kiinnostus ollut ihan eri luokkaa.

Stadialla saattaa hyvinkin olla uusi elämä julkaisualustana ja peleissä käytettävänä tekniikkana. Hienoa, että pystyivät kääntämään kelkkaa, eivätkä vaan lopettaneet suoraan.
 
Aika kuolleena syntynyt konsepti tämä oli alusta asti, mutta ihmeen nopeasti Googlelta meni itseltäänkin usko. Ehkä uusi elämä löytyy kaikille pelikehittäjille käytössä olevana back-end cloudinfrastruktuuriratkaisuna.
 
Tulevaisuudessa varmasti täysin toimiva konsepti ja voi syrjäyttää kokonaan fyysiset konsolit, mutta harvalla on tarpeeksi hyvä netti näille, eikä niilläkään taida saada täysin viiveetöntä peliä.
 
Ylös Bottom