Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Gran Turismo 7

Tuo on kyllä iso miinus että tässä on täysin mitättömät kameransäätö mahdollisuudet, tuokin on täysin toteutettavissa ja löytyy monista ajopeleistä.
Jep, tuoreimpana esimerkkinä viikko sitten julkaistu arcadekaahailu GRID: Legends, jossa voi konsolillakin säätää FOVia ja jossa on kojelautakuvakulma.

Silti se kattokamera on ihan hyvä kompromissi, vaikka vähän ajamisen fiilistä laskeekin. Siitä kuitenkin näkee hyvin ja kamera on syvyyssuunnassa paremmin oikeassa kohdassa kuin muissa kuvakulmavaihtoehdoissa.
 
Ei ole itsellä pleikkaria nyt mutta näyttää kyllä ihan Gran Turismolta! Pelannu 1-3 aikanaan ja pelissä on aina viehättänyt se rauhallinen tahti kisoien ulkopuolella. En tajua autoista mitään mutta kun joku pakoputken vaihtaminen johonkin kauppakassiin on zenmäinen kokemus, jotain tehdään oikein. Varsinkin kun sen saman operaation jaksaa tehdä satoja kertoja. Kai osat on jaoiteltu maittain valmistajan mukaan?

Ajettavuus on aina ollut kunnossa ja eri rassit tuntuu erilaiselta. Äänet vaikuttaa paremmilta kuin ennen ja ajotuntuma on aika tarkka ja jopa simulaatiomainen tässä uusimmassa. Osaa autoista on helvetin vaikea ajaa. Osaa aivan uskomaton nautinto.

Tutulta kuulostaa myös nuo ärsyttävät puolet! Huonot kamerakulmat ollut aina ja kaiken tapahtuminen monimutkaisen valikon kautta voi ärsyttää jos haluaa nopeasti virittää auton tappiin tms. Tuo moninpelin aukeaminen yksinpelin kautta on virheellistä pelisuunnittelua, tai pelifilosofiaa oikeastaan tässä tapauksessa. Pelaaja halutaan pakottaa Gran Turismon maailmaan.

4/5 pelaamatta, ostosuositus!
 
Mitenkäs tuon 25th anniversary edition koodin kanssa, jos lataa PS4 koneelle koodin niin siirtyykö toi miljoonan krediitti myös siihen PS4 ja jää pois ps5 versiosta? Kun näyttää kaikki olevan samassa koodissa... Jos koodin käyttää ps5 niin sitä nelosen Digi versioo saa enää neloselle?
 
Minusta tuli tänään entinen Verkkokauppa.com asiakas. Olen tilannut ja maksanut tuon 25th anniversary edition -version jo syksyn puolella ja tänään asiakaspalvelusta tuli tieto, että kaikki tilaukset, joita ei nyt ole toimitettu peruutetaan ja niitä ei toimiteta. On kyllä harvinaisen petetty olo, varsinkin kun rahatkin ovat levänneet heidän tilillään jo muutaman kuukauden ja peliä ei olekaan koskaan tulossa. Näitä erikoisversioita ei taida enää mistään saada, joten keräilyputki näyttäisi nyt sitten katkeavan. Kaikista edellisistä Gran Turismoista löytyy erikoisversiot hyllystä.
 
Tulipa peli aloitettua ja pakko tulla heti sanomaan että ensimmäisessä kisassa jo huomaa että nyt on Dualsense ominaisuudet kohdillaan, jatkuvaa palautetta pelaajalle mitä tapahtuu ja liipaisimet on mahtavat.

Mutta se mistä piti tulla sanomaan että tässä pelissä on paras intro missään autopelissä koskaan, yksi parhaista introista ikinä missään genressä. Ensin upea auto historia pätkä mahtavan musiikin säestämänä ja ajattelin että tuo oli tosi hieno, ei haittaa vaikka ei ollutkaan Moon over the... Holy shit they did it. Gran Turismo tunnus kappale pärähtää soimaan ja on vielä ylivoimasesti paras versio kappaleesta, se oli juuri niin täydellinen kuin toivoin ja vielä taustan tapahtumat siivittivät menon legendaarisen eeppisiin mittapuihin. Olin odottanut tätä hetkeä niin monta vuotta ja se oli täydellinen. Kiitos Kaz, teit unelmistani totta.

Nyt sitten fiilistelemään peliä.
 
Onko GT7:ssa asetuksissa kanssa streamer-mode? Kuten monissa nykyään tuntuu olevan. Ettei orchard blokkaa kaikkea jatkossakin.
En ainakaan löytänyt ja en tiedä mitä tapahtui kun mun puhetta ei kuulunut ollenkaan. Höpisin 2,5h turhaan mietteitäni.
 
Pakkohan tämä on lähteä hakemaan teidän viestien pohjalta!

Autoilufiilistelijöiden unelmat on taas toteutettu :D Back to 1997! Jos tämä oma sieltä löytyisi myös. Nyt 205 HP ja paino vaan n. 1000kg. Perä lähtee alta ihanan helposti:)

IMG-20211009-WA0003~2.jpg
 
Ymmärsinkö nyt aivan oikein, ettei tässä ole mitään ”arcade”-pelitilaa, jossa kaikki radat ja autot olisivat heti ajettavissa, vaan on pakko tahkota yksinpelikampanjaa ja avata sisältöä vähän kerrallaan, jos haluaa ajella mahdollisimman monilla autoilla ja radoilla?
 
Mihinköhän jäi ennakkotilaajan 1milj.crediitit?
Autot kyllä tuli, mutta cashit jäi jonnekin.
Mites muilla?
Maltat vain pelata pari ruutua eteenpäin. Ennakkotilaajan crediitit on 100k ja anniversary editionin tilaajat saa sen millin päälle. Ne maksetaan tilille sen jälkeen kun olet tehnyt ekan auto-oston.
 
Viimeksi muokattu:
Tässä vielä tuo pelin intro kokonaisuudessaan jos haluaa ihastella, täytyy katsella muutamaan otteeseen ja fiilistellä oikeen kunnolla.

Mestariteos.

 
Kun nyt haluaisin antaa PS4 latauskoodin veljelle niin jos lataan itselle ps5 koodin jossa miljoona krediittiä, niin miten se menee? En ole vielä uskaltanut koodia käyttää. Jääkö se nelosen versio itselle ja jos veli käyttää koodin ennen kuin olen itse ladannut tuon miljoonan niin meneekö rahat hukkaan? Sekavaa enkä löytänyt netistä vastausta
 
En ole montaa suoranaista ps5 levypeliä ostanut (ps4 upgrade kautta menee jos halvempi) mutta nyt piti taipua prisman GT7 ps5 levyversioon kun gigantissa ei ollut vielä lastia tullut.. asentaako tämä levyltä vai netistä.. kaikki?? Ei näy että mitään patchiä lataisi ja vaikuttaa hieman hitaalta jos levyä käyttäisi?
 
En ole montaa suoranaista ps5 levypeliä ostanut (ps4 upgrade kautta menee jos halvempi) mutta nyt piti taipua prisman GT7 ps5 levyversioon kun gigantissa ei ollut vielä lastia tullut.. asentaako tämä levyltä vai netistä.. kaikki?? Ei näy että mitään patchiä lataisi ja vaikuttaa hieman hitaalta jos levyä käyttäisi?
Levyltä näyttää ruksuttavan kaiken, about 100 gigaa, ja kestää toista tuntia...
 
Voi v*ttu tuon pelin kanssa, ihan samaa paskaa kuin GTS kanssa alussa (oman muistini mukaan) Se chasecam on täysin pelikelvoton, säätöä ei ole edes GTS verran jossa joidenkin patchien jälkeen "0,0" asetuksilla sai sen käyttäytymään kuten muissa autopeleissä.. tässä se on ihan jäykkä paska noilla minimeillä mitä tässä on sensitivity 1 ja offset 0. Auton saa kyllä heilumaan jos offsettiä siirtää mutta se menee ihan väärään kohtaan. Ei riitä taas äly miten noin paskasti voi asian hoitaa. Tällä kamera tyylillä tulee huono olo vähästäkin ajosta kun maisema heiluu pienestäkin liikkeestä eikä auton liikkeistä voi päätellä missä tilassa se on. Mitä uunoja 99% tän pelin arvostelijat on kun eivät tuo tuota esiin? Chasecam tyyli on hiotunut parissa vuosikymmenessä toimivimpaan ja mukavimpaan tilaan ja nyt yksi idiootti kehittäjä ei halua sitä käyttää...
 
Viimeksi muokattu:
Itsekin ihmettelin tuota levyversion asennusnopeutta, kun omalla kohdalla kesti kaikkinensa aikalailla tarkkaan 2 tuntia koko homma. Verrokkina kaksi viikkoa sitten asensin Horizonin ja se asentui levyltä alle tunnissa. Kyllähän tuo vaikuttaisi siltä, että GT7:n fyysisessä versiossa tulee levyllä vain pieni osa pelistä ja loput ladataan sitten netin yli. Kerralla tulee siis peli + mikä se viimeisen patchi nyt sitten onkaan ja siksi niitä ei näy erikseen, vaan vain yksi GT7 asennus/lataus.

Ei ollut mikään mukavin temppu tuo kyllä Sonylta/Polyphonylta. Ovat vissiin säästäneet levyissä, riittänyt halvempi 50 gigaa imevä BluRay. Käsittääkseni noita kun on ainakin kahta eri laatua, joihin mahtuu eri määrä tavaraa sitten. Ei ollut kiva tuijottaa latauspalkkia kahta tuntia, jonka oma Elisan 100/10 tuon kanssa otti. Illalla asentelevat/latailevat joutunevat serverikuormituksesta johtuen katselemaan palkkia vielä pidempäänkin. Toivottavasti ei tarvitse kovin montaa kertaa asennella tuota. Alunperin oletin toki kaiken olevan levyllä, kuten oli Horizonin kohdalla.

No se asennusrumbasta ja itse peliin. Paluu tuttuihin ympyröihin ja muistoihinhan tuon on valikoista lähtien. Autofanaatikon lempipeli, kun on mukana historiaa, keräilyä, tuunausta ja ajamista. Tästähän Gran Turismo tunnetaan. Radalla meno on myös kohdallaan. Tässä vaiheessa ei ainakaan vielä ole kuvakulmista valittamista, kun ajelin ja tutustuin peliin ihan sisäkuvakulmasta. Valikoissa oli jonkin verran opettelemista ja piti ihan etsiä, että missä mahtaa yksiköiden muunnos maileista kilometreihin olla. Itsellä tosin jäi GT6 ja Sport välistä, joten muutenkin vähän hukassa olin, mutta kyllä ne sieltä löytyy, kun vähän jaksaa plärätä. Sisällöllisestihän tämä on kuin paluu 90-luvulle, kun eteen lyödään ensimmäisenä Sunday Cup ja lisenssihaaste. Kyllä se tosin näin sarjan nostalgisena fanina maistuu ihan hyvin ja saipa lisensseissä koittaa monenlaisia autoja heti kärkeen. Suositteluni muuten, että grindaatte sen ensimmäisen lisenssin kullalle kokonaan, koska palkinnoksi saatavat autot ovat hyviä ja sopivat hyvin noihin alkupään kisoihin. Säästyvät crediitit sitten parempiin ostoksiin. Itsellä meni puolisen tuntia sen ensimmäisen lisenssisetin kullalle pelaamisen kanssa, että ei se mikään kovin vaikea ole.
 
Mites tämä toimiii PS4 Prolla ja Oled tvllä? Vai pitääkö ( taas ) ostaa uusi konsoli että saa hyvät ajokokemukset…
Vertailu videoiden perusteella ei mitään ongelmaa, lähes identtinen ps5 version kanssa normaali katseluetäisyyksiltä.
 
Itsekin ihmettelin tuota levyversion asennusnopeutta, kun omalla kohdalla kesti kaikkinensa aikalailla tarkkaan 2 tuntia koko homma. Verrokkina kaksi viikkoa sitten asensin Horizonin ja se asentui levyltä alle tunnissa. Kyllähän tuo vaikuttaisi siltä, että GT7:n fyysisessä versiossa tulee levyllä vain pieni osa pelistä ja loput ladataan sitten netin yli. Kerralla tulee siis peli + mikä se viimeisen patchi nyt sitten onkaan ja siksi niitä ei näy erikseen, vaan vain yksi GT7 asennus/lataus.
Tähän löytyi (jostain) foorumilta hyvä vinkki: laittakaa pleikkarista netti pois, jolloin se asentaa isomman osan levyltä. Kun asennus on valmis, niin yhteys takaisin päälle ja lataa patchin.

Itsellä näytti aluksi nettiyhteyden kanssa yli 4 tuntia asennus (asensin ehkä 30-40min ja alta 20 gigaa melkein sadasta oli tuloksena) - poistin asennuksen ja yhteys pois, jolloin koko peli asentui n. 60 minuuttiin.
 
Ylös Bottom