Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Gran Turismo 7

Ainakin noi aikasemmat vertailut GT Sporttiin on todella vääristyneitä. Hyvähän peli sekin oli, mutta siitä puuttui koko GT League alunperin ja sen jälkeen se on saanut pikku hiljaa kisoja lisää. Ja aika kehnosti oli vielä koko GT League tehty verrattuna GT 7 Cafeen.

Missionit, Circuit Experiencet paljon helpompia, tylsät autovalinnat, vähemmän vaihtelua, sateet jne. tietenkin myös puuttuivat. Ratavalikoima haasteissa suppea ja myös koko pelistä puuttui legendaarisia GT-ratoja.

GT Sport sai jossain vaiheessa päivityksellä fysiikan parannuksia, mutta ymmärrettävästi aika iso ero kuitenkin uuteen peliin verrattuna. Varmasti GT7 saa myös viilauksia fysiikoihin ajan kanssa aivan rauhassa.

Sitten GT Sportista puuttui vielä dynaamisia toimintoja, kuten aika ja sää. Märkä rata ei ollut yhtä hyvin tehty ja koko sade tuli jälkikäteen päivityksellä. Eikä pelissä ollut kunnollista autojen tuunausta.

Jo nyt julkaisussa GT7 tarjoaa huomattavasti enemmän ja parempaa sisältöä kuin GT Sport viimeisen päivityksen jälkeen. Ja GT Sportin alkuun ei kannata edes verrata.

Osassa vanhoissa Gran Turismossa oli enemmän sisältöä, mutta ei se kaikki niin laadukasta aina ollut. Katsellut mm. Jimmy Broadbentin striimejä vanhoista Gran Turismosta niin aika monen asian kohdalla on vaan aika kullanut muistot. Jää vain ne hyvät asiat mieleen vanhoista Gran Turismo peleistä. Ja lisäksi ainakin omaan makuuni GT 4-6 pelien aikana kilpailija Forza Motorsport oli selvästi edellä.

Puutteita GT7:sta löytyy ja asiallinen kritiikki on hyvästä, mutta välillä menee vaan ihmisillä se negatiivinen jo yli tai unohtuu myös pelin hyvät puolet.

Parasta, että pääsee taas pelaamaan peliä! Itsellä ei käynnistynyt koko peli edes päävalikkoon servujen ollessa alhaalla, jäi vaan loputtomaan lataukseen. Not good at all.
 
No, alesta tämä seiskakin varmasti tulee napattua, kunhan muistaa tehdä sen hyvissä ajoin ennen servereiden sulkemista. Sitten kun tästä ei liene enää juuri iloa. Mitenköhän meinaavat tämän kanssa tosiaan tehdä, kai ne jonkun edes jotenkin fiksun offline-yksinpelipätsäyksen tähän tekevät sitten ennen servereiden alasajoa? Tuskin on ihan muutamaan vuoteen tulossa, mutta onhan tuo ajatuksena vähän puistattava.
Itse olen järkeillyt tämän sillä tavalla, että se mitä GT Sportin yksinpelille tapahtuu kun verkkopeli laitetaan kiinni, tapahtunee aikanaan myös GT7:lle. Polyphonyn historia huomioiden siihen ei välttämättä mene puoltakaan vuotta. Jos yksinpelin ura sulkeutuu Sportista kokonaan, niin taidan itse silloin todeta tälle pelisarjalle, että onneksi meillä on monia muita aivan yhtä laadukkaita ajopelejä jotka toimivat onlinesta riippumatta. Jos taas ura jätetään pelattavaksi, päätyy myös GT7 ostoskoriini melko varmasti.
 
Vielä tuosta sisällön vähäisestä määrästä tuli mieleen, että onkohan noissa vertailutaulukoissa verrattu Gran Turismoja julkaisuversion vai vuosien päivitysten täydentämää versiota?

Tietenkin sitä nykyistä versiota. Eihän sportissakaan ollut julkaisussa muuta kuin se ajokoulu ja online.
Se ei kuitenkaan poista sitä typeryyttä, että sportissa oli lopulta varsin iso määrä pelattavaa ja jostain syystä uusin numeroitu osa jonka yksinpeliä on jopa hypetetty paluuna juurille ei omaa läheskään samaa määrää sisältöä.

Erityisen typerää tuosta tekee se, että oikeastaan kaikki muu on kopsattu suoraan sportista seiskaan. Samat autot ja samat radat + viisi vai kuusi uutta rataa.
Miksei samalla vaivalla sitten kopsattu niitä kisoja myös.
Ja ei. Se custom race ei vieläkään ole vastaus sillä tuolla logiikalla jokaisen autopelin voisi julkaista ilman ura moodia.
 
Itse asiaan.
Testasin ja totesin ansaintamallin tiukentuneen Fisherman's Ranchilla. Piti tuolla puolella palkkiolla grindata takaisin rahat, jotka kulutin käytettyyn Pontiacin tulilintuun, melkein 100k Cr.!

Hyppäsin ennen llan yhteisökisoja Gr3 Corvetten puikkoihin GT Cupin Spa:n kisaan. Viiden kierroksen pikakisa R-mediumeilla oli mielenkiintoinen. Voitin noin kolmella kymmenyksellä, koska renkaat antoivat viimeisiä pitojaan lopussa.

Ensimmäistä kertaa Turismon historiassa huomaan Gran Turismo 7:ssa, että TCS:n käyttö ei aiheuta minkäänlaista itseruoskintaa. Nimittäin tuo Spa:n kisa olisi ollut minulta yhtä spinnausta ja ainakin olisin renkaat hajottanut paljon nopeammin pienessä kiireessä, koska piti joutua onlineen.

Pienimuotoisissa illan yhteisöajoissa kokemus oli nyt toisellakin kertaa GT7:ssa positiivinen. Noin kymmenen henkilön huoneessa vaikutti kaikki toimivan hyvin. Lobbyn hostilla tietty on työkalut vielä melko vajaat mutta osallistujana kaikki ok. Eikä ne pari voittokaan huonolta tuntuneet omaviritteisillä PP550-autoilla ajettuna.

Ajan kanssa ilman kiirettä ja välillä vähän grindiä. Siinä suunnitelmani GT7:n suhteen, joka vie peliajastani varmasti lähemmäs 90%.
 
Ai jumalauta et menee hermo tuohon formulalla ajettavaan lisenssitestiin :mad:
Ei pääse lähellekkään. Jään 3 sekunttia pronssista vaikka kuinka puristan. Vähänkin yrittää vielä kiristää niin joka kerta menee sen verran pihalle et homma loppuu siihen.
Tässäkö tää nyt oli? Voi v***un v***u.
 
Ai jumalauta et menee hermo tuohon formulalla ajettavaan lisenssitestiin :mad:
Ei pääse lähellekkään. Jään 3 sekunttia pronssista vaikka kuinka puristan. Vähänkin yrittää vielä kiristää niin joka kerta menee sen verran pihalle et homma loppuu siihen.
Tässäkö tää nyt oli? Voi v***un v***u.
Sitä saa ajaa ihan silleen tosissaan.
Melkonen teleporttaus muutenkin vauhdin puolesta.
 
Jos tämäkin sarja olisi pysynyt juurillaan niin mitään ongelmia ei olisi. Piti lähteä tuohon mikromaksu pelleilyyn ja sen takia myös otettiin pakollinen nettiyhteys käyttöön, kenelle nuo rahat edes menee, kuka siellä on vaikkapa Sonylla niin perse-auki että pitää 80€ pelin päälle lyödä mikromaksut. Sarjan vanhana fanina jotenkin hävettää katsoa tätä touhua.
Samoja ajatuksia on itselläkin. Jo se, että pelin paras versio maksaa satasen ja sen päälle kehtaavat lyödä mikromaksut. Mikään pakko niitä tosin ei ole käyttää, eli eivät sentään pakota siihen.
Ja ei. Se custom race ei vieläkään ole vastaus sillä tuolla logiikalla jokaisen autopelin voisi julkaista ilman ura moodia.
Täysin samaa mieltä tästä, mutta meillä on myös sellainen ongelma, että tähänkin peliin voitaisi lyödä vaikka DTM sarja, mutta kun se lisenssi maksaa maltaita. Ideana kai tässä on se, että voit ihan itse kaikessa hiljaisuudessa perustaa oman kilpasarjan ja märittää sen vaikka vastaamaan täysin DTM:ää.
Se vaan kun tätä ajatusta on hinkattu jo vosikymmen ja vieläkään ei taida pystyä luomaan ihan oikeata kopiota kilpasarjakaudesta, vaan yksittäisiä kisoja säätöineen.
 
Viimeksi muokattu:
Niille jotka murehtivat onko peli hyvän näköinen PS4 Prolla, voin vakuuttaa että kyllä on.

Moni vieläkin painiskelee PS5:n saatavuusongelmien kanssa, mutta tätä peliä ei kannata skipata vain sen takia ettei ole uusinta rautaa alla :)
 
Niille jotka murehtivat onko peli hyvän näköinen PS4 Prolla, voin vakuuttaa että kyllä on.

Moni vieläkin painiskelee PS5:n saatavuusongelmien kanssa, mutta tätä peliä ei kannata skipata vain sen takia ettei ole uusinta rautaa alla :)

Juu on se hyvännäköinen, mutta latausajat alkoi turhauttaa mission moodissa kun jotain parin auton ohittamis tehtävää ladataan yhtä pitkään kuin 16 auton kilpailua.
 
Mikäs siinä. Meitsi ainakin tykkää katsoa pitkiä ja hyvin tehtyjä / kirjoitettuja videoita.
Muutama päivä sitten tuli katsottua I finished a video game kanavan prince of persia video jossa käytiin kaikki pelit läpi ja pituutta oli kolme tuntia.
 
Offlinessa pystyy ajamaan myös ”arcade”-kisoja, eli karsittu ”custom race”, ilman palkintoja. Käytössä oli ainakin kaikki avatut radat ja monesta luokasta yksi auto, hitaimmista riisikipoista Gr.3 Mazdaan ja Subarun ralliautoon asti. Kierosmäärän, ajo-avut ja Ai:n vaikeustoson saa määritetty.
Mulla oli offlinessa ilmeisesti aivan kaikki radat avattuna ja jokainen radan versio ajettavissa.
 
Miten yleistä on saada miljoona GT7:n mummorullasta? Oli rullaamassa myös moottoriosia x2 ja yksi Epson NSX. Miljoonan kultaharkot osui!
Muut saaneet nyt päivityksen jälkeen? Ts. onko tämä nyt lisäilty mahdollisuus viime päivien häslingin jälkeen?
.. Ei mulle osu näissä ikinä tämmöisiä.
 
Miten yleistä on saada miljoona GT7:n mummorullasta? Oli rullaamassa myös moottoriosia x2 ja yksi Epson NSX. Miljoonan kultaharkot osui!
Muut saaneet nyt päivityksen jälkeen? Ts. onko tämä nyt lisäilty mahdollisuus viime päivien häslingin jälkeen?
.. Ei mulle osu näissä ikinä tämmöisiä.
En oo huomannut, että olis muuttunut. 1M on aika harvinainen, välillä tuntuu jollekkin osuvan, kun tarpeeksi pyörittelee, jollain parempi tuuri, kuin toisella. Eniten tulee kuitenkin pienimpiä rahapalkintoja, noista vaihtoehdoista. Omat parhaat on ollut ”swap moottori”, nitro ja 100k.

Kuultua, mitä korkeempi collector leveli, niin sitä parempia kortteja saa, en tiedä pitääkö paikkaansa.
 
Koskas laitettas kfin lobby pystyyn?
Testilobbyä vaan tulille. Hostin työkalut ovat tosin vähissä, mm. "Kick" puuttuu, joka on yksi tärkeimmistä. Ei tarvitse kuin yhden idiootin tulla huoneeseen ja paletti menee sekaisin. En ymmärrä, miksi tuohon online-puoleen ei heti alusta panostettu PoDi:n toimesta.
 
Ei ne kerkeä siellä onlinepuoleen keskittyä kun itse pääpeli on sekaisin. Veikkaan että tuo online on muutenkin niillä nyt kriteereissä aika perällä.
 
Ylös Bottom