Hades

R2zapiN

Well-Known Member
1621118360607.png

Nimi: Hades
Kehittäjä: Supergiant Games
Julkaisija: Supergiant Games
Alustat: Nintendo Switch, Microsoft Windows, macOS, PS4, PS5, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One
Lajityyppi: Roguelike, toimintaroolipeli
Julkaisu: 17.09.2020 (PC&Switch), 13.08.2021 (PS&Xbox)
Kotisivut: https://www.supergiantgames.com/games/hades
KonsoliFIN Pelisivu: https://www.konsolifin.net/peli/hades

Hades on rogue-like toimintaroolipeli, jossa uhmaat kuolleiden jumalaa pakomatkallasi Kreikkalaisen mytologian manalasta.
(lähde: Supergiant Games, vapaa suomennos)


Avataan viimein ketju Hadekselle, joka ylsi allekirjoittaneenkin papereissa vuoden 2020 Top-2 listalle. Palkintoja kahminut ja rogue-liket/litet koko pelaavan kansan huulille nostanut pieni suuri teos toi saumattomasti yhteen rautaisen pelattavuuden, näyttävän ja värikkään grafiikan sekä lajityypilleen epätyypillisesti myös tarinan, joka aiemmin roguelikeissa oli jäänyt harmittavasti hieman sivuosaan. Lisäpisteet erinomaiselle Darren Korbin soundtrackille.

Lyhyesti ja spoilaamatta, Hadeksessa protagonistina toimii Zagreus, Hadeksen poika, joka aloittaa verisen pakomatkansa manalasta selvittääksen kimurantin ja monenkirjavan, jumalaisen sukunsa synkkiä saloja.

Ytimeltään Hades on rogulike/roguelite, jossa edetään huone kerrallaan vihollisia kukistaen, ja kuolon korjatessa palataan alkupisteeseen. Hades onnistuu tasapainottamaan kuolemasta aiheutuvaa turhautumista avaamalla uusia kykyjä pelin edetessä, ja myös nokkelalla tavalla kuljettamalla juonta jokaisen "runin" päätteeksi. Supergiant Games tuntuu ottaneen kaiken oppimansa aiemmista peleistään (mm. Bastion ja Transistor) ja onnistui tislaamaan osaamisensa top-tier tuotteeksi, josta moni suurempi studio joutuu vain haaveilemaan. Pelin Opencritic näyttää lukemaa 94, ja Metacritic 93.

Peli julkaistiin alunperin jo joulukuussa 2018 early access versiona, ja virallinen julkaisu koitti 17.09.2020 Switchille, PC:lle ja macOS alustoille. Tuoreimmat huhut ovat tuomassa Hadesta Playstationille, ja myös Xbox julkaisusta on liikkunut puhetta jo pidempään. Toivottavasti jo pian saataisiin huhuille vastinetta, ja mielellään julkaisu sekä pleikkarille että boksille, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan yhdestä 20-luvun kovimmista pelihelmistä.
 
Viimeksi muokattu:

R2zapiN

Well-Known Member
Laitellaan tännekkin ketjuun infot, eli maanmainio Hades saapuu viimein lopuillekkin konsoleille (PS4/PS5/XSX/XSS/XONE) perjantaina 13.08.2021 ja saapuu myös samalla päivämäärällä Xbox Game Passiin. Saataville tulee myös fyysiset versiot joissa on mukana myös pelin erinomainen soundtrack.

Uuden sukupolven versiot luvataan pyörivän 4K@60fps ja PS4/XONE 1080p 60fps tavoitteenaan.

Ikävästi PC ja Switch versioilla nähty Cross-Save ominaisuus ei ole mukana näissä versioissa, joten allekirjoittaneenkin on nöyrästi aloitettava matka alusta. Vaan mikäs siinä kun peli on kuitenkin mitä etevin.

 
Ylös Bottom