Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Hogwarts Legacy

En malta odottaa ku saan tän käsiini Nintendo Switchille.
Kävin viemässä EAFC24 kun oli lievä pettymys Puolenkuunpeleihin ja sain sovittua Hogwarts Legacy fyysiseen versioon vaihdon, joutuu vähä maksaa väliä mutta anyway. Odotan innolla ku pääsee kokeilemaan peliä.
 
Mielestäni todella hyvin näyttäisi pyörivän kun otetaan huomioon että Switchin rauta oli jo 2017 vanhaa.
Odotin paljon pahempaa:

Itsellä vielä kokematta, niin mietiskelin jos hommaisin switchille vaikka series x:än omistankin. Saispahan jotain pelattavaa sillekkin.
 
Joo jos ei nyt ole tien päällä ja hinku päästä just pelaa hogwarts legacya ei ole mitää syytä ostaa sitä switchille, switchille löytyy kyllä parempia pelejä. Ihan jo sokeekin näkee, eikä tarvii ees mitää digital foundryn ym vertailuvideoita miten paljon huonomman/karsitumman näköinen tämä peli on switchillä.
 
Joo jos ei nyt ole tien päällä ja hinku päästä just pelaa hogwarts legacya ei ole mitää syytä ostaa sitä switchille, switchille löytyy kyllä parempia pelejä. Ihan jo sokeekin näkee, eikä tarvii ees mitää digital foundryn ym vertailuvideoita miten paljon huonomman/karsitumman näköinen tämä peli on switchillä.
En kyllä muutenkaan ymmärrä miksi myös tehokonsolin tai PC:n omistaja haluaisi ostaa noita Switch-versioita noista isommista AAA-peleistä? Reissussakaan noiden pelaaminen ei oikein mene itselleni jakeluun, koska nuo ovat vaan niin paljon huonompia versioita kuin vaikkapa XSX:llä tai PS5:llä. Jos haluaisin itse reissussa pelata (mitä en sinänsä juuri koskaan tee), pelaisin mieluummin silloinkin niitä Nintendon erinomaisia excluja, tai sitten korkeintaan jotain kevyempää multiplatteria, jossa erot noihin tehokonsoleihin jäävät pieniksi. Witchereiden, Doomien ja nyt Hogwart Legacyn vääntämistä Switchillä en henkilökohtaisesti ymmärrä. Toki jos Switchilläkin maistuu, niin ei kai siinä sitten mitään.
 
Muotoilin tuon viestini ehkä hieman huonosti. En nyt ehkä ihan vielä julkaisussa tuota meinaa switchille ostaa vaan tulevaisuudessa, että saisi tuollekkin lisää pelattavaa. Sen jo tiesinkin, että ero valtava, mikä nyt ei kovin ihme ole.
 
Nostan kyllä hattua jos tuollasen graafisesti raskaan pelin ottaa switchille vaikka XSX löytyy kotoonta :D
 
Menee ehkä vähän offtopiciksi, mutta en minä näe mitenkään huonona ideana ostaa peliä Switchille, vaikka tehokkaampiakin laitteita löytyisi kotoolta. Ainakin omalla kohdalla käyttötarkoitus ratkaisee. Jos haluan pelata jotain peliä matkan päältä, niin Switch on siihen erinomainen vaihtoehto.

Tietysti Hogwarts Legacy saattaa olla tosi raskas Switchillä, jos eivät ole onnistuneet optimoinnissa lähes täydellisesti. Tavallaan se grafiikka ei ole ainakaan minulle se ongelma, vaan pikemminkin pelin suorituskyky.

Toisaalta sitten jos pelaa Switchillä kuin millä tahansa kotikonsolilla pelkästään docked tilassa, ja vaihtoehtona on ostaa peli Xbox Series X:lle, niin silloin siinä rampauttaa omaa pelikokemusta vähän turhaan.
 
Tosiaan täysin ymmärrettävää jos nimenomaan haluaa pelata kannettavana mutta jos telakoituna pelailee (ja löytyy tehokkaampiakin pelikoneita) niin kannattaa ainakin pari kertaa miettiä onko Switch järkevä alusta.

Jos voisin niin pelaisin Tears of the Kingdomiakin mieluusti mahdollisimman tehokkaalla laitteella. Pelaan sitä Switchillä vain koska en muulla voi.

Ylipäätänsä jos voisi pelata kaikki pelit millä alustalla vain niin valitsisin tehokkaimman - jos se siis muuten vastaisi tarpeitani. Erot nykykonsoleissa on ainakin sitä luokkaa että olisi ihan sama millä pelinsä pelaa. Switchin tehoero on oikeastaan ainoa isompi käytännön ero mitä äkkiseltään keksin.

Jos siis ei olisi alustakohtaisia pelejä niin ei minulla olisi edes kuin yksi pelilaite. Tietenkin.
 
Pelasin graafisesti raskaan Starlinkin läpi Switchillä, koska siinä pääsee pelaamaan Star Foxilla. :)
Vaikka vähän halpahintainen gimmick- juttu, jolla saadaan ostamaan tietyn konsolin version, niin saatan tällaisen ymmärtää, ja jopa olen tainnut itsekin johonkin vastaavaan sortua. Kun halvalla sai! :p
 
Menee hieman offtopiciks mut switch on loistava laite sen omille yksinoikeuspeleille ja indiepeleille, näin itse sitä käytän. Kaikki suuremmat AAA pelit pelataan tehokkaimilla konsoleilla, toki pelit kuten skyrim ym suuremmat pelit menee switchillä johtuen kun ne pelit oli alunperin jostain ps3 ajoilta. Suurin "tehopeli" minkä olen switchille hommannut on Immotal phoenix rising ja syy siihen oli että "leikin" että olen pelaamassa BOTW jatko-osaa :D Typerä syy tiedän.

Mut muuten en näe mitään syytä hommata näitä isompia pelejä jotka ovat selvästi heikompia kaikinpuolin jos on mahdollisuus pelata sitä tehokkaammal vehkeel. Mut hei, ei se ole rikos/synti jos joku näin halua tehää!
 
SwitchUp on tehnyt oman teknisen arvionsa Hogwarts Legacyn Switch versiosta.



Poimintoja:
- dynaaminen resoluutio tippuu todella alas varsinkin yhtään kaukaisemmissa kohteissa.
- valaistus on todella paljon heikompi kuin muissa versioissa
- tekstuurit niin ikään selvästi heikompilaatuisia, joskin laatu vaihtelee.
- pikamatkustuksen lataustauko 30-50 sekuntia
- ei lukittu 30fps, mutta pitää framet suurimman osan ajasta hyvin
- Switch versio ei ole samalla tavoin avoin maailma kuin muut versiot. Siinä missä muissa versioissa esim. Tylyaho oli saumattomasti osa avointa maailmaa, niin Switch versiossa se on oma alueensa johon mennään latausruudun kautta. Samoin kuin esim. kauppoihin sisään.
 
Aikoinaan kun tämä julkastiin niin silloin jo porukka ihmetteli että miten tämä saadaan toimii switchillä kun ei oo edes cloud versio. On se hienoa että tämmösetki pelit saadaan vielä toimii kivikautisel laitteel, mut hieman pistää miettii et onko se enää kannattavaa? Tää on jo oikeesti nii karsittu versio lähes minuutin kestävillä lataustauoilla ja muutenkin niin runsaasti karsittu että onko tän pelaaminen enää edes hauskaa switchillä?
 
Totta kai se on kannattavaa niin kauan kuin raha liikkuu. Switch on suurin konsolialusta.
Riippuu toki siitä myöskin, moniko noista Switchin omistajista omistaa Switchin ainoana alustana? Itse en ainakaan millään usko, että läheskään kaikkia tehokkammankin alustan omistajia kiinnostaa hankkia kyseistä peliä nimenomaan Switchille. Varmaan aika moni pelistä kiinnostunut on jo pelin pelannut sillä toisella alustalla, mikäli sellaisen omistaa. Luultavasti silloin kynnys ostaa tuota kovin paljon karsittua Switch-versiota, nousee vielä entisestään.
 
Viimeksi muokattu:
Riippuu toki siitä myöskin, moniko noista Switchin omistajista omistaa Switchin ainoana konsolina? Itse en ainakaan millään usko, että läheskään kaikkia tehokkammankin alustan omistajia kiinnostaa hankkia kyseistä peliä nimenomaan Switchille. Varmaan aika moni pelistä kiinnostunut on jo pelin pelannut sillä toisella alustalla, mikäli sellaisen omistaa. Luultavasti silloin kynnys ostaa tuota kovin paljon karsittua Switch-versiota, nousee vielä entisestään.
Ei ole mitään faktaa antaa, mutta minusta tuntuu että saattaa olla monikin joka ei pelaile paljoa, niin hommaa juuri tämän pelin sekä monella saattaa olla Switch ainoa konsoli.
 
Viimeksi muokattu:
Riippuu toki siitä myöskin, moniko noista Switchin omistajista omistaa Switchin ainoana konsolina?
Tilannehan taitaa olla sellainen, että yli puolet Switchin omistajista ei voi omistaa PS5:ta tai Xbox Series konsolia, vaikka kaikki PS5:n ja Xbox Series konsolin omistajat omistaisivat myös Switchin eikä yksikään PS5:n omistaja omistaisi Xbox Series konsolia. Muistaakseni myyntiluvut ovat 130 miljoonaa Switchiä, 46 miljoonaa PS5-konsolia ja Xbox Series konsoleita on myyty jotain pari kymmentä miljoonaa. Eli Switch on markkina-alueena ylivoimainen.

Harry Potter on vielä sellainen brändi, jonka luulisi erityisesti uppoavan Switchin kohderyhmään, eli dollarin kuvat varmasti kiiltävät silmissä tällä hetkellä.
 
Tilannehan taitaa olla sellainen, että yli puolet Switchin omistajista ei voi omistaa PS5:ta tai Xbox Series konsolia, vaikka kaikki PS5:n ja Xbox Series konsolin omistajat omistaisivat myös Switchin eikä yksikään PS5:n omistaja omistaisi Xbox Series konsolia. Muistaakseni myyntiluvut ovat 130 miljoonaa Switchiä, 46 miljoonaa PS5-konsolia ja Xbox Series konsoleita on myyty jotain pari kymmentä miljoonaa. Eli Switch on markkina-alueena ylivoimainen.
Unohditko PC:n yhtenä alustana? Itselläni oli eksynyt tuo ”konsoli”-sana, toki ensimmäiseen viestiini, mutta sitä viestiä jo kirjoittaessani muistin, että toki PC-versiokin pelistä löytyy, jolloin korjasin ”alusta”-sanan tekstini myöhempään osaan. Unohtui vaan korjata siihen ensimmäiseenkin kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom