Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Homefront

Vastaus: Homefront [PS3]

Moninpeliasiaa tässä pari sanaa, yksinpelissä en ole vielä muuta tehnyt kuin pahoittanut mieleni koulubussiin kyydissä. Aika rankka introa puskee heti kärkeen.

Eli parisen iltaa moninpeliä on yritetty kokeilla, mutta kaikin mahdollisin keinoin tekniset matchmaking onelmat koittaa tuhota pelikokemuksen. Aika paljon rassaa kun pelejä ei vaan löydy, tilttailut ja nimenomaan vielä kaataa aina koko konsolin. Pätsiä odotellessa! Todellakin toivon, että saavat tuon vielä pöyhäseen koska moninpelissä on kyllä tosiaankin suurempaakin potentiaalia ainakin omaan makuun. Itse pelihän ei bugaa nimeksikään, eli sitten kun sinne asti pääsee niin on kyllä hauskaa. Ohjauskin tuntuu näppiin välittömästi tosi hyvältä.

Pelin ulkonäköhän on aika wanhahkon näköistä, mutta eipä tuo nyt juuri rassaa. Oikeestaan ulkonäkö on kuitenkan ihan tyylikästä ja "helposti katseltavaa" ja valoisaa. Grafiikan edelle menee täällä ainakin mm. pelattavuus, suuri näkökenttä (FOV) ja tyydyttävällä tasolla oleva frame rate. Ja nehän on kunnossa. Lisäksi ukot sulautuu mukavasti sinne maastoon, ei mitenkään pompi erityisen pahasti tai luonnottomasti sieltä silmille. Varsinkaan kaumpaa, välillä etäisyydet on aika pitkiä. Aseisiin laitettavat scopet on näinollen tarpeen helpottamaan näkemistä ja tähtäämistä, eikä siis ole vain rekvisiittaa kuten mm. CODissa tahtoo olla.

Aseiden tuntuma on ihan ok. Liimatähtäintä löytyy, mutta ei ylenpalttinen COD-liima ole kyseessä. Itsellekin jää tähtäyksen tiimoilta tekemistä. Vaikutti myös, että snipun scopessa ei olisi liimaa lainkaan. Tuosta en nyt ihan varmaksi tiedä kun niin vähän testannut. Rekyyli ei juurikaan piippua nosta ja nappi pohjassa mennään hyvinkin pitkälle. Välillä kuitenkin tulee tilanteita, jossa pidemmälle etäisyydelle kannattaa painella sellasia lyhyitä bursteja menemään niin osuu paremmin. Ampumiseen liittyen on mainitsemisen arvoista, että lägi ei juuri todellakaan vaivaa. Tuntuu, että dedicated servereistä on saatu se mitä haettiin. Lägin määrähän usein jo yksinäänkin määrittää peli-ilosta suuren osan, äkkiseltään tuntuisi että tämä osasto on sieltä aivan parhaimmasta päästä. Aseiden tasapainoa en tällä kokemuksella osaa vielä kommentoida, mutta ei se ainakaan ihan metsässä tunnu olevan.

Kartat on hienoja, rakennuksia sisätiloineen löytyy myös ja paljon korkeuseroja. Usein myös katolle vievät tikapuut ja pääsee katolle kärkkymään ympäristöä. Pelimuotona pelissä on TDM lisäksi "ground control" jossa voittajatiimin pitää ansaita kolmen lipun hallinnalla enemmän pisteitä voittaaksen rundin. Kun rundi loppuu, niin taistelu siirtyy eri kohtaan kartalla ja sitten sama homma jatkuu uudessa paikassa. Pelimuotoon voi laittaa "Battle Commander" moodin päälle joka on ihan hauska uusi idea. Eli jos joku taho saa paljon tappoja putkeen, niin battle commander määrää tämän kohteen eliminoitavaksi ja osoittaa kartalla alueen että mistä suurinpiirtein löytyy. Jos kohteena oleva vaan sinnittelee ja streakki jatkuu niin tämä saa tietynlaisia "perkkejä" avuksi. Samalla hänen perään määrätään lisää metsästäjiä. Kohteen eliminoinninsta saa sitten vähän extra pojoja joilla voi ostaa sitten taas kaikenlaista kivaa kuten ajoneuvoja. Tuo aseiden osteleminen on tosiaankin aika hauska uusi juttu. Tuo vähän mukaan sellasta mielenkiintoa ja päämäärää kun säästää pisteitä niihin leluihin.

Maa-ajoneuvolla en osannut ajaa kunnes muutin kontrollit toiseen asentoon siitä oletuksesta. Voi toki olla, että se oletusarvo olisi parempi jos jaksaisi opetella. Tie sitten? Helikoptereitakin tuli vähän eilen testattua ja tuntui olevan ihan hyvät kontrollit. Jossain pelissä meitä aika pahasti myös raiskattiin helikoptereilla, eli lienee aika tehokkaita kun opettelee käyttään.

Tällasia mietteitä nyt ensimmäisenä tuli mieleen. Ihan hieno peli jos vaan toimisi. Ei todellakaan kannata antaa noiden arvioiden pelästyttää vaan kokeilla itse. Tosin kärsivällisyyttä kottikärryllinen mukaan, koska teknisten haasteiden lisäksi meinaa pieni tiedontulva aluksi puskea päälle kun on niin paljon kaikkea sälää. Mutta kyllä ne siinä sitten ajanmittaan hahmottuu. Paljon on opeteltavaa ja se on omaan makuun vain tosi hyvä ja ylläpitää mielenkiintoa. CODin ja Bäfän pelaaminen on itsellä vähän viime aikoina jäänyt, tässä on nyt tavallaan niiden yhdistelmä paikkaamaan sitä aukkoa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Homefront [PS3]

Gimbleltä kivasti infoo, kiitti! Mutta mties, onko noi pyssykät laserpyssyjä vai onko bäfän tyyliin vähä ballistiikkaa mallinnettu bullet dropin muodossa?
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Gametrailersin videoarvostelu oli pitkästä aikaa hyvää seurattavaa, jos ei oteta huomioon huonoa yritystä sarkasmin saralla. Etenkin moninpeliä kehuttiin "innovatiiviseksi", mutta toivottiin silti lisää moodeja vaikka DLC-pakettien muodossa.

Homefront Review (HD)
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Onpas yllättävän negatiivisia mielipiteitä pelistä monella. Tämä peli on mielestäni todella loistava. Vaatii jopa vähän harkintaa mitä tekee, jos aikoo pelissä menestyä. Päättömällä ramboilulla ei saa mitään aikaan. Ymmärränkin perus konsoli Codistia, jos ei peli oikein maita ;)

Peli vaatii illan pari alle jonka jälkeen alkaa olemaan pelissä sisällä. Sen jälkeen pelistä alkaa nauttimaan ja peli on täyttä rautaa.

Suosittelen! Pitkästä aikaa hyvä aivoja vaativa räiskintä. Aseissakin on sopivasti tehoa ja käsiaseellakin oikeasti tekee jotain. Ei tarvitse koko lipasta tyhjätä jne...
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Onpas yllättävän negatiivisia mielipiteitä pelistä monella.

Käsittääkseni täällä on kritisoitu sitä ettei peli toimi, ei itse pelin sisältöä.

Peli on todella hyvä silloinkun se toimii ja tänään se toimi!

Päästiin tänään jo seitsemän squadilla linjoille. Hyvää mättöä oli.
Tänään oli jostain syystä vain välillä jäätävää lagia ja varppailua.

Se kalliimpi heko on aivan naurettavan tehokas. Hankala saada alas, järjettömän helppo "lentää" ja tehokas aseistukseltaan. Täysin OP muihin leluihin verrattaessa.
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Peli on todella hyvä silloinkun se toimii ja tänään se toimi!
Päästiin tänään jo seitsemän squadilla linjoille. Hyvää mättöä oli.

Jepjep! Kyllä olisi joulu jos tosiaan 16 partylla mentäs suomiporukalla jonain päivänä pelaamaan ilman säätöä. Voi olla, että vielä muutaman kuution saa tammerkoskessa vesi virrata ennen kun tuo tapahtuu luotettavasti, mutta pidetään peukkuja. Melkolailla kaikkien pelien matchmaking bugaa aina julkaisussa, mutta myöhemmin kuitenkin sitten korjaillaan. Se on kun reaalimaailmaa vastaavaa testiympäristöä ei ole millään pelitalolla mahdollista laittaa tulille, suljetut tai yleiset Betat auttaa näkemään missä ollaan suurinpiirtein laadun suhteen mutta kyllä karu totuus todellisine kuormineen selviää vasta julkaisupivänä. Ja niinku moni kehittäjätiimi on saanut todeta, niin yllätyksiä tulee.

Muttamutta, eipä tässä vielä ole aihetta heittää kirvestä kaivoon, vaikka kyllähän ne jäätymiset varsinkin ottaa pattiin ihan sikana. Annetaan nyt THQ:lle aikaa reagoida ja koitetaan nilkuttaa paskalla sen aikaa. Peli on kuitenkin ihan nautittavaa aina sillon kun peliin asti pääsee!

Eilinen pelisessio oli jo lupaavan oloinen valo tunnelin päässä. Tuli otettua matsia vähän purkkiinkin, ei mitään spektaakkelimaista mutta ihan haukaa mättöä tosiaankin. Laitetaan nyt tähän sitten kun kerrankin sellanen ihme tapahtui, että päästiin porukalla touhuamaan. Toivottavasti näitä tulee jatkossakin.

[video=youtube;GHR6PAt2HKQ]http://www.youtube.com/watch?v=GHR6PAt2HKQ[/video]


Se kalliimpi heko on aivan naurettavan tehokas. Hankala saada alas, järjettömän helppo "lentää" ja tehokas aseistukseltaan. Täysin OP muihin leluihin verrattaessa.

Itellä on kyllä paha lähtee vielä tasapainoa syväluotaamaan tällä kokemuksella, mutta on se perhanan kalliskin sitten: 2800 BP. Riippuu tietty tilanteesta, mutta kyllä jotain muutakin käyttöä tuolle määrälle saattaa löytyä? No tietenkin riippuu ihan tilanteesta.

Rhinolla saa kuulemma hekot alas, että heilahtaa. Maksaa 400, tai sitten jos on se "penninvenyttäjä" ability kehissä, niin vain 320 BP. Kyllä siinä voi vähän ottaa helikopterin kuljettajaa pattiin jos joutuu Rhinon ruuaksi heti kättelyssä kun on siihen säästänyt? Ja kyllä ne mun mielestä tippuu niillä proximity singoillakin kohtalaisesti jos parikin heppua yhdessä tulittaa.

Alempana hyvä videotutoriaali by punainen lohikäärme, jälleen kerran todella hyvää settiä kaverilta perusteluineen. Hyviä tipsejä, varsinkin tuo Rhino homma. Itelle aukes eilen se Rhino droidi, mutta en ollut vielä käsittänyt sillä yrittää hekoja alas. Ilmeisesti olen ylenkatsonut myös sen "UAV" laitteen, tarvii vissiin alkaa harjoitteleen sitä spottailua sillä. Auttaa tiimiä tosi paljon.

[video=youtube;K5fFPriBq6I]http://www.youtube.com/watch?v=K5fFPriBq6I&feature=feedbul[/video]

Tässä on vielä lisää "tutoriaalia" samalta hepulta. En etsinyt vielä katsoon, mutta luultavasti samantyylistä hyvää settiä.

BattleStrats : Homefront : Drone Tips & Easy Battle Points Tutorial – Gaming Strategies and News
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Mut muuten eilen ammuttiin alas kerran sen AT-dronen kanssa, eli kyllä se on mahdollista.

Voi olla ettei ne hekot pysykkään enään niin helposti ilmassa kunhan porukat oppii ottaa niitä alas. Vielä ainakin tuntuu saavan temmeltää kohtalaisen rauhassa niitten kanssa. Tuo on kyllä totta että toi taistelu-kopun hinta on sen verran suolainen että saa se tehokas ollakkin. Samalla hinnalla saa jo aika monta dronea ja ohjusta.
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Tuli peli hankittua tänään ja nopeat huomiot kolmen yksinpelitehtävän jälkeen:

- Kannattaa tosiaan pelata ne kaksi ensimmäistä tehtävää läpi. Juoni paranee edetessään.
- Itseä ärsytti suunnattomasti KK-tornien tuhoaminen kässäreillä. Piti olla suhteellisen tarkka heitto jotta ne sai tuhottua.
- Pelin ohjaus toimii ja näppäimet hyvin samalla tavalla kuin COD:ssa.
- Itselle tuli muutama kohta jossa tekoälytaistelijat (omalla puolella) jäätyivät huutelemaan samaa fraasia ja piti itse edetä vaikka tehtävänä oli seurata herra Connoria.
- Vähemmän tässä on tähtäysavustusta kuin esimerkiksi uusimmassa Medal of Honorissa / COD:ssa joka on mielestäni ihan hyvä. Huomasin, että sitä pystyi säätämään asetuksista.
- Lähiaikoina olen pelannut isomman budjetin FPS-rämöjä joissa on ollut todella hienot välianimaatiot. Tässä ne on lähinnä still-kuvia ja freedomfighter höpinää. Pieni pettymys.
- Pelin aloitussessio linja-autossa oli hieno. Vihaa "uuden korean" kansaa vastaan pedattiin hienolla tavalla.
- Ääninäyttelijöiden ylisuoritukset ainakin ekassa tehtävässä oli liikuttavia. Nekin paranee kyllä kun peli etenee.
- Päähahmoihin on saatu myös eloa ja persoonaa.

Moninpeliä testasin parin matsin verran ja hyvältä vaikuttaa. Aloitusvaikeus on tietty korkealla koska en ole paljon noita online-matseja tahkoillut oikeastaan millään PS3:n FPS-pelillä.

Onko pelissä mahdollista etsiä vain Suomalaisia pelaajia ja tärkein kysymys: koska pelataan? :)
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Toimiiks tää peli muilla? Nappasin tuosta kaupan hyllyltä pelin mukaan, asensin, sit se latas jonku pätsin jonka jälkeen laitoin sen battle coden sisään ja nyt kun yritän pelaamaan päästä onlineen niin se jämähtää tuohon "Searching for optimal match" kohtaan? :confused: Pois pääsee vain PS3:n sammuttamalla, se taustamusiikki soi hetken taustalla ja sit hiljenee! :D

E: Kuudennen yritys kerran jälkeen päästiin pelaileen, mukavaa mättöä kyl! :) Tuntuis toi skirmish löytävän parhaiten pelit täl hetkel, groundgamee en uskalla enää kokeilla kun joka kerralla ainaki itsellä juminu koko peli.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Homefront [PS3]

Peli tuppaa jäätyilemään usein eri tilanteissa. Jäätyilyn estäminen oli tekijöiden tiedotteessa listattu tärkeimmäksi ja pätsi on työn alla.

Vika on kyllä mystinen. Peli saattaa jäädyttää usean samassa pelissä olevan koneet täysin samaan aikaan. Tommosta en ole vielä ennen nähnyt.

Peli on loistava silloin kun se toimii ja erinomaista viihdettä. Kannattaa vaan koittaa sitkeesti päästä toimivaan peliin.
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Vika on kyllä mystinen. Peli saattaa jäädyttää usean samassa pelissä olevan koneet täysin samaan aikaan. Tommosta en ole vielä ennen nähnyt.

MAG! Zipper ei itse saanut jäätymisiä aikaan, joten korjausta ei ole vieläkään saatu toimivasksi (toisilla toimii, toisilla ei).
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Olin jo vähentäny MAGailuu kun tota alko ilmestyy. Vetikö sekin pleikat niin jumiin että tartti virtanapilla käydä vai heittikkö vaan ulos pelistä?

Äskön yritin vähän pelailla eikä tuntunut taas pääsevän mihinkään muuhun sisään kuin Battle commanderin skirmishiin.
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Vetää yleensä koko pleikan "virrat-pois" -jumiin. Joskus heittää vaan pois MAGin verkosta, jos verkko pätkii. Toivottavasti yhtä mystisistä virheitä ei ole Homefrontin osalta kyse. Zipper on jo puoli vuotta (?) koittanut löytää syyn jäätymisille, mutta edelleen jäätymisiä tulee monilla pelaajilla.
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Ensimmäinen ilta takana, ja varsin mukavaa mättöähän tuo oli. Meno oli ehkä hieman hengetöntä, mutta se saattaa selittyä kavereiden puutteella, en ole yksin tämänkaltaisia pelejä tottunut pelaamaan. Pelimuodoista 8v8 -muodot Skirmish ja Battle Commander Skirmish toimivat moitteetta koko illan. 16v16 -muotoa koitin kerran ja pleikkari jäätyi, joten eiköhän odotella pätsiä sen eepoksen osalta.

- Battle Commanderin idea toimii mielestäni hyvin, eli killstreakin kasvattajat merkataan summittaisesti kartalla ja he saavat peräänsä läskin palkkion perässä läähättäviä vihollisia ja täten streakin kasvattaminen vaikeutuu. Jahdattavana olo on paikoin varsin intensiivistä, varsinkin mitä pidemmälle onnistuu streakkiaan kasvattamaan.

- Ground Control (CoD Domination / BC2 Conquest) on mukavaa vaihtelua Team Deathmatchiin, ja valloitettavien kohteiden siirtyminen kartalla sopii luonnollisestikin hyvin pelin isoihin mappeihin.

- Battle Points -järjestelmä toimii mainiosti. Monesti kopterin tai tankin ostamiseen tähtäävät säästökuurit kärsivät, kun possu pitää rikkoa ja tuhlata pennoset Hellfire-ohjuksiin vihollisen tankin vyöryttyä näkökenttään.

- Pisteillä toimiva perkkisysteemi on myös varsin mielenkiintoinen. Tarjolla on niin yhden (esim. nopeampi aseen lataus), kahden (esim. poimi panoksia kuolleilta vihollisilta) ja kolmen pisteen (esim. lisäkranaatit) arvoisia perkkejä. Pelaajalla on alussa kolme (?) perkkipistettä, jotka hän voi käyttää hankkimalla vaikkapa kolme yhden pisteen perkkiä, tai vaihtoehtoisesti sijoittamalla kalliimpiin. Ja koska erilaisia perkkejä on yhteensä n. 20, on omaan pelityyliin sopivan sotilaan kykyjen kokoaminen varsin monipuolista.

- Aseita ei ole kovin montaa (yht. 12 kpl?), mutta kustomointimahdollisuudet ovat monipuoliset. Pelkkiä red dot-, holo-, ja acog-tähtäimiä on saatavilla kolme erilaista kutakin. Aseiden camojakin löytyy pitkälti toistakymmentä, vaihdellen perinteisistä maastokuvioista kultaisiin.

- Muistakin samankaltaisista peleistä tuttuja Multiplayer-rankkeja on yhteensä 75, eteneminen rankeissa unlockkaa uusia aseita, camoja, droneja, varusteita, lisää perkkipisteitä ym.

Homefront on mielestäni onnistuneesti apinoinut genren jättiläisiä, tuoden kuitenkin tukun omia vivahteita mm. perkkijärjestelmällään ja Battle Pointseillaan. Call of Dutyjä ja BC2:sta paljon pelanneena voin kyllä suositella Homefrontia molempien sarjojen ystäville, varsinkin jos Black Ops kyrsii ja Battlefield 3 on liian kaukana.

Alla hieman koostetta ensimmäisen illan taisteluista. Videossa näkyy suurin osa mapeista, ja aseista ainakin M4, ACR, Scar, M16, ensimmäinen SMG, LMG ja molemmat sniper riflet. Droneilla en leikkinyt, mutta tankilla hiukan ajelin.

[video=youtube;0hExxrb4wNE]http://www.youtube.com/watch?v=0hExxrb4wNE[/video]
 
Vastaus: Homefront [PS3]

On kyllä säälittävä tekele ps3 mp puoli ½h yritin ettii pelii ja vaan 4 kertaa tilttas koko ps3 ja oli viel eka kerta ku yritin ps3 pelata:mad:
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Pistetään nyt siis selvennykseksi kaikille että tällä hetkellä homefront vetää PS3:n jumiin kaikilla muilla paitsi skirmish-pelimuodoilla.

Skirmish on toiminut ihan kohtalaisen hyvin ainakin meikäläisellä ja silloin kun pelaamaan pääsee niin pelihän on ihan hemmetin hyvä.

Mukavaa vaihtelua bäfälle olematta kuitenkaan liian CODi.
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Mitäs sitä sanoisi, yksinpelin pelasin kahdella istumalla(eikä olleet kovin pitkiä, vaan ihan paria tuntia) läpi. Moninpeli ei kiinnosta, joten myyntiin meni. Yksinpeli oli mielestäni ihan hyvin tehty, aika hyvä fiilis, mutta laittoman lyhyt. Sylettää nykyisin kun tehdään yksinpeli vain näön vuoksi/prologina moninpeliin... ei taida tulla ostettua taas hetkeen FPS-pelejä...
 
Vastaus: Homefront [PS3]

Mitäs sitä sanoisi, yksinpelin pelasin kahdella istumalla(eikä olleet kovin pitkiä, vaan ihan paria tuntia) läpi. Moninpeli ei kiinnosta, joten myyntiin meni. Yksinpeli oli mielestäni ihan hyvin tehty, aika hyvä fiilis, mutta laittoman lyhyt. Sylettää nykyisin kun tehdään yksinpeli vain näön vuoksi/prologina moninpeliin... ei taida tulla ostettua taas hetkeen FPS-pelejä...
Näinpä. Tämä sinällään harmittaa niiden puolesta, jotka haluavat kunnollisen yksinpelikokemuksen, eikä moninpelipuolella ole käytännössä mitään väliä. Itseäni ei toki tämä haittaa, mikäli moninpeli on toteutettu hyvin, sillä yleensä fps-pelit tulee ostettua pelkästään moninpelin takia -- Homefrontissakaan en ole edes vilkaissut yksinpeliä.

Mikäli kuitenkin sinulle vielä jäi poltteluita fps-pelien suuntaan, niin kannattaa harkita Crysis 2:sta. Nimittäin ainakin alun perusteella vaikuttaisi, että myös yksinpeliin on jaksettu panostaa. Arvosteluissa pituuttakin on luvattu semmoset 10h, joka nykyisten fps-standardien aikana tuntuu maratoonilta, mutta tietenkin hyvässä mielessä. :D

Pitkästä aikaa itsellenikin fps-pelin yksinpeli, joka on oikeasti vaikuttanut hyvältä. Ei ihan sellaista perus putkijuoksua, vaikka tietyllä tapaa putkessa mennäänkin. Lisäksi pelin läpäistyä avautuu kuulemma New Game+, jossa siis voi pelata pelin uudestaan läpi, sillä kertaa kuitenkin siten, että kaikki edellisellä pelikerralla avatut kyvyt ovat mukana alusta alkaen. Että ihan ookoo yksinpelisisältö vaikuttaisi moderniksi fps-peliksi löytyvän.

Meni vähän off-topiciksi, pahoittelut siitä. :rolleyes:

PS. Viime aikoina Homefrontin moninpeli on toiminut ilman suurempia ongelmia tällä suunnalla. Pelitaidoissa vaan parantamisen varaa. :p

Edit. Niin siis pelaan Xbox 360 -versiota. En huomannut, että tuli kirjoiteltua PS3-puolelle.
 
Vieläkö peli muuten jäätyilee kovasti? Tarkoitus olisi hankkia kyseinen peli, mutta jos vieläkin löytyy samoja ongelmia niin jää kyllä kaupan hyllylle...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
 
Ylös Bottom