Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Journey [PSN]

The_Akzu

New Member
Thatgamecompanyn (fl0w ja Flower) uusin tuotos joka tulee jatkamaan samaa linjaa kuin edelliset.

Kehittäjä: Thatgamecompany
Julkaisija: Sony
Julkaisupäivämäärä: 15.3.2012
Alusta: PS3
Jakelu: Playstation store

Gamereactor on päässyt testaamaan betaa kyseisestä pelistä.
Journey - Gamereactor Suomi


Vaikea sanoa pelistä vielä oikein mitään mutta vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Betaa tuli jo hetken verran testailtua ja kunhan peli jäätävistä bugeistaan pääsee eroon, on luvassa kyllä taas kerran minimalistisen hienoa matkaa. Pelkkiä audiovisuaalisia vihjeitä, näennäisesti päämäärätön lääni tutkittavaksi ja niin yksinäisyys kuin löytämisen ja keksimisen ilo ovat vahvasti läsnä.

Väistämätön moninpeli tuntuu ainakin toistaiseksi vähän kyseenalaiselta. On siistiä, että kanssapelaajat ovat vain toisia matkantekijöitä, joita ei edes nimellä tunnista tai joiden kanssa ei suoranaisesti voi edes kommunikoida mutta jotka kullakin alueella pyrkivät samaan maaliin kuin sinäkin. Tavallaan kiehtovaa mutta toisaalta tuntui vähän ikävältä, kun joku toinen ryysi keksimään nopeammin jotain, minkä ehkä itsekin olisi halunnut äkätä.

Myös kameran kontrollointi ohjaimen liiketunnistuksella perinteisen oikean peukalotatin sijaan tuntui hieman kömpelöltä. Lievistä varauksista huolimatta aika todennäköisesti vähintäänkin Flowerin tasoinen, tyyliä ja omaperäisyyttä huokuva kokemus ja se on jo paljon se!
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Ihan mielenkiinnosta että miten tuohon betaan pääsee?
Ei taida auttaa kuin seurata, josko PlayStationin EU-blogiin tai sekalaisille pelisivustoille ilmaantuisi vielä tuohon liittyviä kampanjoita. Noita ensimmäisiä koodeja ymmärtääkseni sähköpostittivat suoraan niille, jotka aikoinaan olivat ensimmäisten joukossa edellisen Flower-pelin ostaneet.
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Tämä vaikuttaa juuri sellaiselta vahvalta IP:ltä jota Sony tuo välillä markkinoille: Uutta, erilaista ja mieleenpainuvaa. Ja varsinkin rauhallista. Odotan tätä kyllä innolla.

Flow ja Flower olivat erinomaisia stressinpoistajia. Muistan aikoinaan kun siskon poikaa ei meinannut saada Flown kimpusta pois ollenkaan - se melkein hypnotisoi koko pojan. :p Joskus yksinkertaisuus ja minimalistisuus vetoaa sinne syvimpiin mielen lokeroihin.
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Tuota kun pelin betan pelikuvaa katsoo niin ihan hauskalta näyttää, toivottavasti silti pelissä on sentään jotain päämäärää pelkän vaeltamisen lisäksi kuten vaikka keräiltäviä esineitä tai/tai erikoisvoimia yms tehtäviä.

NobyNobyboy osoitti jo aika hyvin, että pelistä on ihan hyvä löytyä ihan jotain oikeaakin tehtävää, jotta se jaksaa kiinnostaa paria istuntoa kauemmin.
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Noby Noby Boy oli kieltämättä enempi leikkikalu kuin peli mutta kyllä näissä thatgamecompanyn tuotoksissa on taiteellisuudesta huolimatta ihan vahvoja pelillisiäkin elementtejä mukana.

Päämäärättömästi Journeyssa ei haahuilla vaan aina siellä taivaanrannassa jotain mielenkiintoista pilkottaa ja eteenpäin pääseminenkin vaatii kevyttä pulmanratkontaa. Hahmo kehittyy sen huiviin sieltä täältä kertyviä riimuja keräillen, mikä ymmärtääkseni mahdollistaa isompia loikkia ja liitelyä. Ainakin Flowerin kentissä oli myös keräiltäviä bonusesineitä, joten luulisi niitä tästäkin löytyvän vaikka en betassa niihin törmännytkään.

Ihan ylipäätäänkin tuon punakaapuisen kulkijan matka vie selvästi jotain kohti mutta tuossa se salaperäisyys tulee hienosti esiin. Kun ei tiedä kuka on, minne on menossa, miten pelimaailma mihinkin reagoi ja kun mitään puhuttua tai kirjoitettua ei ole mukana niin tunnelma on kokolailla maaginen.
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

No kieltämättä ei ole tiimin pelejä tullut flowin flash versiota muutamaa minuuttia enemmän pelattua että ihan jees kuulla, että jotain päämäärää niissäkin.

The jorney vaikuttaa kyllä huomattavasti pelillisemmältä kuin nuo tiimin aikaisemmat tuotokset, joten eiköhän sieltä jotain suuntaa löydy ja vähintään trophyjen muodossa.
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Kolmen vuoden kehitystyön jälkeen Journey on nyt valmis (tai noh ilmeisesti, en tiedä sanotaanko tuota aivan suoraan vieläkään):
Journey development complete, release date TBC | VG247

Sony ei ole vielä kertonut julkaisupäivää, tosin. Ahaa, ilmeisesti "keväällä" (edelleen, ei tarkempaa):
"...will be released this Spring."

**

Twitter kertoo myös pelin savetuksesta:
"There will be one save file per PS3 account that plays the game. The game saves at the end of each level."

Ei tue 3D:tä:
"...will not be in 3D."

Platina-trophya ei ole varmistettu vielä:
"Platinum trophies are usually only used for much larger releases, but I can't confirm nor deny it at this point."

Luultavasti ei DLC:tä tulossa, mutta ei ole täysin poissuljettu sekään:
"Most likely Journey won't have DLC, but there's always the chance."

Ilmeisesti chatit ja muut hienoudet ei tuettu (tietoinen ratkaisu)?
"Voice chat/friend invites/even seeing the user ID ruins the multiplayer experience of Journey"

Pelin kesto ilmeisesti lyhyt, mutta sitä kai sitten pelataan uudestaan ja uudestaan...
"It depends on what you do, but somewhere between 3-5 hours. It has great replayability, I've heard. ;)"

Sony omistaa pelien IP:t (oletan että puhuu kaikista kolmesta):
"Yes. Sony owns the copyright, so they are the ones who make the decisions for things like that.. We just make the games."
 
Vastaus: Journey [PSN Hype]

Journeylle viimein julkaisupäivä, 15.3.2012.

Yksi tämän vuoden odotetuimmista peleistä itsellä.

full.jpg


full.jpg


Journey Dated for March 15 -- Andriasang.com
 
Vastaus: Journey [PSN]

Pakko oli ostaa plussaa että sai tämän ostettua etukäteen (no saihan plussalaiset trine 2 ja slyn ilmaiseksi)

about 1h takana ja täytyy sanoa että tähän asti on ollut yhtä suurta mahtavuutta koko peli. Graafinen tyyli on todella kaunista ja musiikki on sovitettu pelin kulkuun todella hyvin, jopa elokuvamaisesti. Nettiin kirjautuneena tuo yhdistää automaattisesti toisen pelaajan ja oman pelin. Vaikka moninpelissä pelataan tuntemattomien kanssa, tämä ei haittaa sillä se sopii hyvin vähäeleiseen yhteistyöhön. Peli on todella omaperäinen ja tarjoaa mahtavia kokemuksia (joista en nyt pahemmin spoilaa). Paras peli jota olen pelannut nyt alkuvuonna (vaikuttaa jopa parhaalta latauspeliltäni). Ostakaa ihmeessä kun on mahdollisuus. Ette tule katumaan tätä kokemusta :)
 
Vastaus: Journey [PSN]

Kerrassaan lumoava elämys. Isot aplodit rohkeasti ja omaperäisesti toteutetusta co-op -kokemuksesta, itse matkasin noin tunnin verran jonkun random strangerin kanssa. Etenimme sanattomasti ja kiireettä, laskettelimme hiekkadyyneillä, lentelimme ilmassa piruetein näkymättömiä solmuja solmien, meditoimme myrskyssä, ja kärsivällisesti odotimme/autoimme kun toinen jäi jälkeen tahi jumiin.
 
Vastaus: Journey [PSN]

Tuli plussa hommattua Trine2 alennuksen takia ja sattui tämä silmään. Tänään väänsin pelin "läpi" ensimmäisen kerran ja kokemus oli jotain aivan uskomatonta. Luulin, että yhtiön aikaisemmissa tuotoksissa oli tunnelma kohdallaan, mutta kyllä tämä nousi aivan omalle tasollee.

Graafisesti upea.
Musiikit lisäävät hienosti tunnelmaa.
Ääniefektit riittävän hyviä.
Random moninpeli aivan loistava lisä. Eka kerran toisen pelaajan havaitessani, ihmettelin jonkun aikaa että mitä helvettiä.. :D

Miinuksena pelin lyhyys, mutta toisaalta toi on vissiin tarkoitettukin tahkottavaks useempaan kertaan.

Legendaarista kertakaikkiaan!
 
Vastaus: Journey [PSN]

Kerrassaan lumoava elämys. Isot aplodit rohkeasti ja omaperäisesti toteutetusta co-op -kokemuksesta, itse matkasin noin tunnin verran jonkun random strangerin kanssa. Etenimme sanattomasti ja kiireettä, laskettelimme hiekkadyyneillä, lentelimme ilmassa piruetein näkymättömiä solmuja solmien, meditoimme myrskyssä, ja kärsivällisesti odotimme/autoimme kun toinen jäi jälkeen tahi jumiin.
Tuo co-op kieltämättä toimi yli kaikkien odotusten. Etukäteen pelkäsin kovin sen muodostuvan lähinnä perinteiseksi perseilyleikkikentäksi mutta samoin kävi täälläkin - jossain vaiheessa matkaa vierelle vain ilmestyi toinen kanssamatkaaja, jonka seurassa taivalta taitettiin pitkän matkaa sanattomasti kommunikoiden ja - ehkä - samoja hienoja hetkiä molemmat ihastellen. Erityisesti säväytti välitön toveruuden tuntu. Vaikka yksinpeluuta ei estä mikään, oli tuollaisen täysin random strangerin seura kerrankin jotain maagista. Ensimmäisen matkan jälkeen tuli jopa vilkaistua viimeisimpinä tavattujen PSN-pelaajien listaa, jotta olisi voinut kiittää näitä nimettömiä kumppaneita hienon kokemuksen jakamisesta mutta sinnekään eivät näytä rekisteröityvän.

...ei sillä etteivätkö lopputekstit kertoisi, keiden kanssa matkaa tuli sillä kertaa taitettua mutta vähän turhan monimutkaiseksi olisi kiittäminen silloin mennyt.
 
Vastaus: Journey [PSN]

Kerrassaan upean näköistä. Tässä on tulessa vaan sen verran monta peliä tällä hetkellä, että tämän joutuu siirtämään myöhempään ajankohtaan. Trailerista kuitenkin jo voi ihastella hieman tuota cooppiakin:

[video=youtube;61DZC-60x20]http://www.youtube.com/watch?v=61DZC-60x20[/video]
 
Vastaus: Journey [PSN]

Ei niinkään peli vaan kokemus.

Piti viime yönä vain vähän kokeilla mutta aavikko imaisi mukaansa ja menin kerrasta läpi koko tarinan. Eikä kaduta. Matkan varrella mukana kulki useampikin kumppani mutta kaikki yhtä lukuun ottamatta olivat kovin kiireisiä. Sen yhden kanssa pyörittiinkin sitten hetki esim.
metsästämässä yhtä todella korkealla olevaa "huivinpidentäjää".

Ja vaikka mielestäni haahuilinkin aika paljon niin trophy-listan mukaan lähes kaikki uniikit salaisuudet jäivät löytämättä. Nooh, ensi kerralla sitten. Koska se on varma että tää Matka tulee tehtyä vielä useasti. Ihmettelenkin kovasti kun joku ulkomaalainen arvostelija sanoi ettei uudelleenpeluuarvoa juuri ole. :confused: Ehkä meillä on täysin eri maku hänen kanssaan.

Ja kirsikkana kakun päällä on tietenkin pelin filosofinen puoli, joka selkeästi on mutta sitä ei tyrkyttetä eikä väännetä rautalangasta. Eipä moista ole juuri peleissä näkynyt.
Oikeastaan ainoa peli joka on kokemuksena ollut samankaltainen, on Shadow of the Colossus. Se tulikin tuossa juuri hankittua HooDeenä Icon kanssa joten kunhan Mass Effect 3 antaa myöten, saa olla sen vuoro.
 
Vastaus: Journey [PSN]

Kun on flOw ja flOwer koettu, on Journey pakkohankinta ja sitä näkemystä näyttää arvostelutkin tukevan. Tässä eräs sellainen Gametrailersilta:

[video=youtube;8WJ_mhH7jrU]http://www.youtube.com/watch?v=8WJ_mhH7jrU[/video]
 
Ylös Bottom