Just Dance -pelit

Mahewcoro

Active Member
Ubisoftin megasuosittu Just Dance -sarja on uudistanut tanssipelien genren, eikä ainakaan vielä näytä väsymisen merkkejä. Guitar Hero -sarja aikanaan lässähti neljännen ja viidennen osan aikoihin, ja kuoli Warriors of Rockin jälkeen. Onnistuuko Just Dance välttämään musiikkipeliväsymyksen? Tässä ketjussa keskustelua sarjan peleistä kaikille alustoille (Wii, Wii U, X360 Kinect, PS3 Move).

Just Dancen suurin menestys on tähän asti ollut Wiillä. Yksi tärkeimpiä eroja Guitar Heroon ja syitä Just Dancen menestykseen lienee, että Wiillä sarja ei tarvitse mitään lisäohjaimia, normaalit Wii-ohjaimet riittävät. Myös XO:lla ja PS3:lla riittää, että on hankkinut Kinectin tai Move-perusohjaimia, ja Wii U:lla toimivat vanhat Wii-ohjaimet. Niinpä pelaajille ei kerry ylimääräistä rikki menevää muoviroinaa kuten Guitar Heron kitaroita tai lötköjä tanssimattoja.

Alkanut sukupolvenvaihdos asettaa kuitenkin myös Just Dancelle haasteen, ja juuri edellämainitusta syystä: sarjan suurin suosio on löytynyt Wiiltä. Kinect-versiot ovat saaneet myös jonkin verran suosiota, mutta eivät yhtä paljon kuin Wii-julkaisut. Toisaalta sarja on ollut multiplattari vasta JD3:sta lähtien, joten ehkä ei ole ihmekään, että myös Just Dance 4 on ollut mm. Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian top-listoilla erityisesti Wii-version voimin. Uusi Wii U -versio sisälsi bonuksia kuten enemmän kappaleita ja Gamepadia hyödyntävän Puppet Master -moodin, joka on luonnollista jatkoa aikaisempien pelien Simon Says -moodille, mutta Wii U -versio on ollut myyntilistojen pohjalla. Osaksi tämä johtunee tämän version korkeammasta hinnasta, osaksi Wii U:n pienestä laitekannasta, mutta tämä asettaa myös epäilyksen sarjan tulevaisuudelle: jos Just Dance ei löydä Wiin kaltaista suosiota Kinectiltä eikä myöskään Wii U:lta, hiipuuko se samaan tapaan kuin Guitar Hero? Siinä tapauksessa sarjan kuudes osa voisi hyvinkin olla sen viimeinen, kuten Guitar Herolla aikanaan.

Just Dance 4:n Wii-version menestyksen valossa voisi veikata, että myös Just Dance 5 tulee aikanaan Wiille Xboxin, PS3:n ja Wii U:n lisäksi, mutta sen jälkeen sarjan tulevaisuus on viimeistään epävarma. Ubisoft saattaa myös yllättää, ja panostaa kaikki resurssit HD-versioihin, joten aikaisemmasta menestyksestä huolimatta Just Dance 5:n Wii-versio tai mikään muu versio ei ole ollenkaan varma, eihän koko jatko-osaa ole vielä edes vahvistettu. Tästä huolimatta minä ainakin odotan jo innolla sitä viidettä osaa, enkä usko että silloinkaan vielä iskee väsymys. Erityisesti toivon, että oletettuun Wii U -versioon keksitään vielä lisää parannuksia Just Dance 4:n jälkeen.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Just Dance -pelit [Multi]

Näyttää siltä, että Ubisoftilla on pitkän tähtäimen suunnitelmia Just Dance -sarjalle. Ubisoft Xavier Poix arvelee sarjan olevan yhä mukana viiden vuoden päästä, kun alkanut uusi konsolisukupolvi on jo päässyt hyvin vakiinnuttamaan asemansa. Poix ei ole huolestunut Wiin hiipumisesta, vaan hän povaa suosion siirtyvän muille alustoille, myös Wii U:lle. Lisäksi seuraavaan osaan Poix lupailee huomattavia uudistuksia, joista saadaan lisää tietoa pian:

For now, Poix is focused on the massive success of Just Dance and isn't concerned about the upcoming console transition having an effect on its momentum. “It will grow bigger and bigger,” Poix predicts. “It’s not as if, just because most of the sales are on the Wii, that it will stop. Every new console we’ve launched Just Dance on has seen success. There was Kinect, of course, and then the PS3. But the future is huge. Today the Wii U has arrived.

“With those same pillars of Just Dance, with that same positive attitude, with new innovation, we’ll find a way to make sure that, while we keep it a Just Dance game, we can look for new features that will be interesting. For the next one, we definitely have some huge new stuff that we’ll announce quite soon. Just Dance, five years from now, will be bigger and bigger, both as a game and as a franchise.”

How Ubisoft's Franchises Can Evolve - IGN
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Just Dancen uusi osa on Just Dance 2014, ja se tulee "kaikille liiketunnistusalustoille" ja siten myös kaikille uusille konsoleille. Versionsa saavat siis Wii, Wii U, PS3, PS4, XO ja X1. Julkistustraileri:Mukana on myös Ghostbusters-biisi, jossa pääsee tanssimaan Slimer-hahmona:

TQ1bbnw.jpg


Täyttä kappalelistaa ei ole vielä julkistettu, mutta mukana on mm. PSYn Gentleman ja trailerissa soiva Pitbullin ja Christina Aguileran Feel the Moment. Julkaisupäivä Euroopassa on 8. päivä lokakuuta Wiille, Wii U:lle, PS3:lle ja X360:lle. PS4- ja X1-versiot tulevat näiden konsolien julkaisussa.

E3 2013: Just Dance 2014 Announced - IGN
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Just Dance -pelit

Perinteisesti Ubisoftin lavalla on ollut ainakin yksi takuuvarma hyvä show kaikkina näinä vuosina kun on saanut Gamescomissa juosta; Just Dance. Eikä tehnyt poikkeusta tämäkään vuosi. Tutut tytöt esitanssijoina ja tutun koomiset esitykset messuvieraiden taholta. Saksassa isoinkaan örmy ei pelkää mennä lavalla ketkuttamaan lanteita tämän tahdissa. DigiExpolla voisi tehdä tiukempaa. Pelasivat Wii U-versiolla ja nelinpeliä.

Mielenkiintoisimpia uutuuksia ovat verkkopeli World Dance Floor, jossa tanssijat kautta pallon vetävät samanaikaisesti biisin ja kilpailevat sen ranking-sijoituksista. Toinen ehkä vielä merkittävämpi on keskimääräisen kalorikulutuksen mittaaminen. Tässä tulee samalla maailman paras tanssipeli ja fitness-puoli täytettyä kerralla. Kolmas on laulun tekstien esittäminen pelikuvan vasemmassa alareunassa, Karaoke-muoto. Mikrofonit löytyy kaikilta jo valmiiksi. Laulun ja tanssin yhdistäminen näillä mainituilla sosiaalisilla täkyillä tekee tästä kyllä yhden nextgenin varmasti suosituimmista kamera-peleistä. XOnelle luvataan tuki kuudelle tanssijalle samanaikaisesti.

Ja näin se vedetään:

[MEDIA]4874[/MEDIA]
Youtube: Just Dance 2014 - Gameplay video from Gamescom (WiiU) - YouTube
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Just Dance -pelit

Tekijät itse kertovat uusista pelimuodoista. Sosiaaliset mediat myös huomioitu. Tanssiesityksesi kohokohdat koostetaan 25 sekunnin pätkäksi, jonka voi linkittää sosiaalisiin medioihin ja jättää myös muiden pelaajien ihasteltavaksi. Kameran rooli tulee myös tätä kautta esille. PlayStation 4 ei tarvitse Move-kapuloita, vaan konsolin oma kamera pystyy seuraamaan neljän tanssijan poljentaa. Hauskaa on toi yhteinen rajoitettu soittolista, jonka puitteissa pääsee skabaamaan koko maailman kanssa ranking-sijoituksista. Karaoke-toiminto rullaa kaiken aikaa taustalla ja mikäli innostut laulamaan samalla, aukeaa sisältöä sitä kautta nopeammin. Peli tulossa uusien konsoleiden julkaisuun. Day one!

[video=youtube_share;lcuVAep0Zo4]http://youtu.be/lcuVAep0Zo4[/video]
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Eräs mainio moodi Just Dancessa on "Dance Mashup"-kappaleet. Niissä uuden pelin kappaleita tanssitaan aikaisempien pelien hahmojen koreografioiden mukaan, ja niiden parissa helposti näkee, kuinka monta vuotta onkaan tullut vietettyä Just Dancen ja näiden tutuksi tulleiden virtuaalisten tanssijoiden parissa. Samalla "Dance Mashup"-versiot ovat normaalia vaikeampia koreografioita.

Just Dance 2014:ää odotellaan innolla. Vielä kuukausi!
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Tämä arvostelu summaa Just Dance 2014:n ja koko Just Dance -sarjan hyvin:

The King’s and Queen’s of the party game genre are well and truly the dance games that have dominated the last couple of years as motion controls have become more and more prevalent.

It’s been amazing to witness the progression of the series from the very first Just Dance back in 2009. It’s become modified, finessed, refined. Unlike it’s closest competition, Just Dance has never reinvented the wheel, nor has it stood still and been content to just recycle the gameplay and be just a new song pack, Just Dance 2014 is just the evolution of what has come before.

And what an evolution it is. Hands down the Queen of the party games, Just Dance 2014 is a riot of a good time. The 47 track list is packed with modern blockbuster in the pop charts, Lady Gaga, Nicki Minaj, Katy Perry, Daft Punk, wiil.i.am, Rihanna; the list is simply staggering, and with the success of the previous games, pop acts would now kill to be part of the biggest party in gaming.

-- Find 3 or more mates and take on the whole game and you will have a night filled with amazing highlights, some bat-crazy dancing and one of the best times you’ll have in a video game this, or any other, year.

Just Dance 2014 review | Gamefreaks
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Just Dance -pelit

Hyvältä vaikuttaa. Tässä pääsee yhdistämään kuntoilu- ja rytmipelin parhaimmat puolet. Ausseilla ollut EB Expo -pelimessut tuossa muutama viikko sitten. Sieltä lyötyy pelikuvaa myös tästä pelilstä. Muutama hauska otos:

Nelinpeliä:
[video=youtube_share;kFG1HT4MNlM]http://youtu.be/kFG1HT4MNlM[/video]

Järjestysmies pääsi toteuttamaan itseään ennen ovien avautumista:
[video=youtube_share;NkYXxsHkM6o]http://youtu.be/NkYXxsHkM6o[/video]
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Wii U:lla Just Dance 2014 on ainakin hieno peli. Lieneekö kyseessä uutuudenviehätys vai entistäkin hiotumpi kokonaispaketti, mutta herkästi olisi luonnehtimassa uusinta osaa sanoilla "parasta koskaan". Täysin ilmainen World Dance Floor -onlinemoodi ja monet muut uudistukset ja parannukset ovat todellakin tehneet uusimmasta Just Dancesta vielä entistäkin paremman.

Myös muilla uuden sukupolven konsoleilla on siis todennäköisesti hieno peli tarjolla. Uskon, että Wii U:n tarjoama Wiikake-ohjaus tulee olemaan oman Just Dance -kokemukseni kulmakivi vielä pitkään, mutta toki käyttökokemukset ja arviot myös muiden uusien konsolien vaihtoehtoisista ohjaustavoista kiinnostavat.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Just Dance -pelit

Vauhdikas Killzone-iltama tuli päätettyä puolen yön tuntumassa tämän parissa. Yhdessä 26 muun tanssipelaajan kanssa. Siniristilippua kannettiin kunnialla, siellä oltiin ihan kärkikahinoissa mukana. Biisi vaihtuu puolen minuutin tauoilla ja taas mennään. Uutta tulee vastaan, mutta kyllä siinä nopeasti osaa ottaa rytmistä kiinni. Vauhdikas kuntoilupeli tanssin muodossa. Ehdottomasti suositeltavaa lajia!

Alustana PlayStation 4. Tuomarina PlayStation Camera ja ei tarvitse välttämättä Move-patukoita.
 

Mikz

Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Onko muilla ongelmia PS4 kameran ja seurannan kanssa jos aikuinen ja lapsi pelaa yhtäaikaa? Jotain vinkkejä? Kameran kun laittaa alemmas alkaa peli vinkua että kamera on liian alhaalla... :(
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Onko muilla ongelmia PS4 kameran ja seurannan kanssa jos aikuinen ja lapsi pelaa yhtäaikaa? Jotain vinkkejä? Kameran kun laittaa alemmas alkaa peli vinkua että kamera on liian alhaalla... :(

Onko käytössä PS3:n vanhat Move-liiketunnistuskapulat? Ne saattaisivat auttaa ongelmaan, vaikka en tiedäkään PS4:n kameratunnistuksen tarkasta toteutuksesta.
 

Mikz

Member
Vastaus: Just Dance -pelit

En ole testannut kapuloiden kanssa. Onhan ne vanhat kapulatkin olemassa, mutta se vain on niin paljon kivempaa heilua ilman niitä kapuloita.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Just Dance -pelit

En ole testannut kapuloiden kanssa. Onhan ne vanhat kapulatkin olemassa, mutta se vain on niin paljon kivempaa heilua ilman niitä kapuloita.

Täällä kameraa joudutaan siirtämään Playroomin kohdalla alas tv-tason etureunaan, kun taas Just Dancen tapauksessa sinne ylös tv:n päälle. Oletko kokeillut siirtää kameraa kauemmaksi tanssijoista laajemman kuva-alan saavuttamiseksi?
 

Mikz

Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Täällä kameraa joudutaan siirtämään Playroomin kohdalla alas tv-tason etureunaan, kun taas Just Dancen tapauksessa sinne ylös tv:n päälle. Oletko kokeillut siirtää kameraa kauemmaksi tanssijoista laajemman kuva-alan saavuttamiseksi?

Pitää kokeilla eri kameran paikkoja jos se auttaisi
 

iNdo

Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Onko toi nyt sitten miten "paska" kokemus jos oletuksena on ettei Move-keppejä ole..? Kuinka paljon menee potentiaalia hukkaan?
 

Mikz

Member
Vastaus: Just Dance -pelit

PS4llä en ole kertaakaan tanssinut kapuloiden kanssa vaan pelkästään kameran kanssa. Omasta mielestä toiminut todella hyvin, ainoa miinus että tällä hetkellä ei kovin hyvin osaa kamera seurata jos aikuinen ja lapsi yrittää tanssia yhtäaikaa. Saattaa johtua kameran sijainnista, etäisyydestä yms on vielä kokeilematta kun ei ikinä muista/ehdi... :) Kun peli saa sinut napattua seurantaan se kyllä aivan loistavasti osaa sinua seurata. Hiki tulee kun yrittää pysyä liikkeiden perässä.
PS3lla tietenkin tuli käytettyä kapulaa tanssiessa kun muuta vaihtoehtoa ei ollut. En kyllä kaipaa kapulaa takaisin. PS3 versiossahan pystyy hieman huijaamaan kun kapula on vain toisessa kädessä ja sen liikkeitä seurataan. PS4llä ei voi huijata kun se seuraa sinun koko kehoa, pakottaa liikkumaan :)
 

Larambo

New Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Itse tuli pelattua tanssipelejä aikoinaan PS2:lla. Kolmosella ei mielestäni ollut niin hyviä tanssipelejä, tai sitten se Moven kanssa heiluminen ei vain natsannut. Tuli nyt hankittua tämä vaikka kameraa ei vielä ole. Testasin Moven kanssa paria biisiä ja olipa menoa. :D Tosi hienoja mielestäni nuo biisien videot.

Vielä kun saisi sen kameran jostain. :confused:
 

Mikz

Member
Vastaus: Just Dance -pelit

Ainakin giganteissa: Jyväskylä, kotka, pori, vaasa, rovaniemi pitäisi löytyä kameraa liikkeestä...
 
Ylös Bottom