Cavalera
Active Member
Vastaus: Kahvia?
Suomalainen kahvi on pääasiassa kamalaa vaaleaa paahtoa.
Kahvi, yksi elämän pieniä suuria nautintoja. Siksi se pitää nauttia oikein, eli italialaisella tai ranskalaisella paahdolla - erityisesti jälkimmäinen kuumennetun ja runsaan maidon kera.
Suurin vääryys tätä jumalten juomaa kohtaan ikinä, on vaalea paahto. Äärimmilleen tämä on viety pohjoismaisissa robusta-halpissekoituksissa, joita ei voi juoda tulematta pahalle mielelle. 100% arabicaa sen olla pitää. Päinvastoin kuin yleisesti luullaan, on tumma paahto vatsalle suosiollisempaa, sillä pidempi paahtoaika poistaa kahvista parkkihappoja, jotka aiheuttavat närästystä ja vatsavaivoja.
Huvittavasti tummapaahtoisesta kahvista veloitetaan enemmän ilmiön ollessa tuoreempi täällä pohjolassa - samanlaista papuahan se on kuin vaaleampikin paahto. Joskus pitää maistaa Jamaicalaista Blue Mountain -kahvia. Väittävät maailman parhaaksi, hinnat ovat netin kautta tilatessa myös sen mukaiset.
Ja muistakaa muuten suosia Reilun kaupan kahvituotteita mahdollisimman usein, jotta kahvin viljelijät saavat oikean tuoton sadostaan ja korvauksen työstään!
Reilun kaupan tummaa paahtoa on huonosti saatavilla perusmarketeista, mutta Arvid Nordqvistin Rekoa saa ainakin (joka on varsin hyvääkin), kuten myös jotain espressoja. Eko-kaupoissa valikoimaa on enemmän.
Hullua puhetta!Tälleen Espanjasta tulleena ja Ruotsin halki ajaneena kyllä Suomalainen Kahvi on hyvää!
Eritoten Tornion huoltsikka kahvi sai arvon arvaamattoman sen jälkeen
Suomalainen kahvi on pääasiassa kamalaa vaaleaa paahtoa.
Kahvi, yksi elämän pieniä suuria nautintoja. Siksi se pitää nauttia oikein, eli italialaisella tai ranskalaisella paahdolla - erityisesti jälkimmäinen kuumennetun ja runsaan maidon kera.
Suurin vääryys tätä jumalten juomaa kohtaan ikinä, on vaalea paahto. Äärimmilleen tämä on viety pohjoismaisissa robusta-halpissekoituksissa, joita ei voi juoda tulematta pahalle mielelle. 100% arabicaa sen olla pitää. Päinvastoin kuin yleisesti luullaan, on tumma paahto vatsalle suosiollisempaa, sillä pidempi paahtoaika poistaa kahvista parkkihappoja, jotka aiheuttavat närästystä ja vatsavaivoja.
Huvittavasti tummapaahtoisesta kahvista veloitetaan enemmän ilmiön ollessa tuoreempi täällä pohjolassa - samanlaista papuahan se on kuin vaaleampikin paahto. Joskus pitää maistaa Jamaicalaista Blue Mountain -kahvia. Väittävät maailman parhaaksi, hinnat ovat netin kautta tilatessa myös sen mukaiset.
Ja muistakaa muuten suosia Reilun kaupan kahvituotteita mahdollisimman usein, jotta kahvin viljelijät saavat oikean tuoton sadostaan ja korvauksen työstään!
Reilun kaupan tummaa paahtoa on huonosti saatavilla perusmarketeista, mutta Arvid Nordqvistin Rekoa saa ainakin (joka on varsin hyvääkin), kuten myös jotain espressoja. Eko-kaupoissa valikoimaa on enemmän.