Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Microsoft kokeili tikulla jäätä. Ei tuota päätöstä muuten olisi pyörretty virallisesti noin nopeasti. Katsottiin vain, paljonko asiakkailta olisi mahdollista nyhtää ilman kaameaa meteliä. Odotettavissa on, että Microsoftin tarjoamien kuukausipalvelujen hinnat tulevat nousemaan "lähitulevaisuudessa" maltillista tahtia ja nämä nykyiset "liian hyvää ollakseen totta"-luokan tarjoukset jäävät historiaan. Se nyt vaan on liiketaloudellinen fakta, että "liian halvalla" ei voi loputtomiin myydä.
 
Se nyt vaan on liiketaloudellinen fakta, että "liian halvalla" ei voi loputtomiin myydä.
Pitää paikkansa jos firma toimii vain yhdellä talouden/osaamisen alueella tai tappiollinen toiminta on firman ydin. Tuottavien toimintojen lisäksi voidaan pitää tappiollisia toimintoja, jopa kymmeniä vuosia, koska sillä saadaan yhtiölle näkyvyyttä tai jotain muuta hyötyä.
 
Eiköhän tämä ollut alusta asti suunniteltu. Suuret yritykset eivät toimi pikaisilla päätöksillä.
Mietin vaan tässä, että miksi sitten kannatti painattaa ihan fyysisiä Live Gold -maksukorttejakin ja jakaa niitä jälleenmyyjille asti, jos suunnitelmana oli vaan kääntää kelkka teatraalisesti.

Mutta oli miten oli, nopea reagointi ja ennen kaikkea F2P-pelien vapauttaminen kullan ikeestä oli hyvä veto.
 
En usko, että MS suututtaisi asiakkaita tietoisesti saadakseen huomiota. Tuollaiset selitykset kuulostavat jälkikäteen järkeviltä, mutta ei sellaisia riskejä vain oteta kovin helposti, koska temppu voi mennä myös pieleen. Päätöksenteossa rehellinen tunarointi on paljon yleisempää kuin pirulliset salajuonet.
 
Päätöksenteossa rehellinen tunarointi on paljon yleisempää kuin pirulliset salajuonet.
Jos oli rehellistä tunarointia, niin homma ainakin korjattiin nopeasti. Vieläpä entistä ehompana kuntoon, joten sille hatunnosto. Tunarointia itsessään ei tietenkään voi puolustella.

Mitä tulee Goldin ja Game Passin hinnoitteluun, niin mitään perusteita Goldin hinnannousulle ei ole. Toisaalta Game Pass Ultimaten kuukausihinta voisi hyvinkin nousta pari euroa ja se olisi edelleen törkeän hyvä diili, joten siellä ne hinnannostopaineet varmaan oikeasti on.

Nouseeko GPU:n hinta joskus? Aivan varmasti, mutta nyt hetkeen sitä ei todellakaan kannata nostaa. Ja tästä radikaalisti hinnannostoyrityksestä oppineena ehkä GPU:n hintaa nostetaan maltillisesti vähän kuin miten Netflixin hinta on noussut, eikä rysäytetä kerralla tuplahintaa.
 
Itse en ole koskaan maksanut kuukausimaksua verkkopelaamisesta, joten en ehkä sinänsä ole muutenkaan kohderyhmää PS+ ja Live Gold palveluille koskaan ollut tuossa mielessä. Joskus tuli Goldia osteltua juuri pelien takia, eli silloin tällöin tuli napattua tuo käyttöön, kun sopivaa pelattavaa oli tarjolla, mutta nykyään tuo on kyllä aika turha ominaisuus verrattuna Game Passin tarjontaan.

Pienemmät pelit osuu joskus kyllä vieläkin ihan kivasti, mutta isommat pelit aika pitkälti Game Passiin menee ja toisaalta juuri Gears 5 on todella outo valinta "isomman kaliiberin" peliksi Goldiin, kun Game Passissa tuo on ollut jo Day One. Näin Game Pass Ultimate tilaajana toivoisi tuon hyvinkin päällekkäisen palvelun osan rikastuttavan sisällöllään myös meidän Game Pass tilaajien pelikirjastoa, niin verkkopelaamisesta vähemmän välittäväkin saisi enemmän hyötyä juuri Ultimate tilauksesta. Mutta ymmärrän kyllä, että juuri esimerkiksi Greedfall ja Desperados III tulivat nimenomaan Game Passin puolelle, kun tuo se Microsoftin ykköspalvelu on ja näinhän sen pitääkin olla, että juuri Game Pass on se pelien ensisijainen koti ja sieltä ne isommat pelit saa pelattavaksi. Sinänsä siis Ultimaten tilaajana, aika sama. Ja jos nuo pelit on se juttu, niin en kyllä ymmärrä miksi vain Goldia joku tilaisi.

Pelkästään tammikuun tarjonta Game Passille maksaa melkeinpä koko vuoden hinnan itselleni takaisin, joten hintalaatusuhde on siis omalla kohdallani erinomainen ja jos tarjonta tähän malliin jatkaa kehittymistään (tai pysyy tällä tasolla), niin ei taida jäädä Game Pass ottamatta missään vaiheessa tässä sukupolvessa. Ja vaiketa sitä on nyt nähdä, että yhtäkkiä pelaaminen tuolta loppuisi itselleni, kun backlog on niin järkyttävä. Nytkin lähinnä ajanpuute ja runsaudenpula on ainoat valituksen aiheet tuohon palveluun liittyen, joten ongelmat on aika positiivisia. Ja myös allekirjoittanut olisi valmis maksamaan enemmänkin Game Passista, joten hinnankorotukset eivät kyllä haittaa - tai yllättäisi.

Mutta hienoa tosiaan tämä Microsoftin päätös päästää tietyt verkkopelaajat peleihin ilman Goldia. Jos siis joku ei ole tähän mennessä maksanut Livestä tai Game Pass Ultimatesta, mutta on siltikin kovasti halunnut noita ilmaisia verkkopelejä pelata, niin tämähän on aivan mahtava uutinen heille. Ilman tätä ketjua en olisi koskaan edes tiennyt, että tuollaisia pelaajia on.
 
Live Goldin hidas alasajo näyttää jatkuvan, sillä Microsoft on siirtämässä lisää verkko-ominaisuuksia ihan maksuttomiksi. Ilmaisuuden piiriin jatkossa kuuluvat ryhmärupattelu eli Party Chat sekä Looking For Group -peliseurahaku.

Microsoft is announcing today that Xbox Party Chat will be free for Xbox owners soon. The software maker has started testing a new Xbox dashboard update with testers today that unlocks Xbox Party Chat, multiplayer in free-to-play games, and the Looking For Groups (LFG) feature.

Lähde: The Verge
 
Tässä asiassa olen täysin samaa mieltä. Asiaa ei voida perustella "paremmilla palvelimilla", koska tietääkseni samoja palvelimia käytetään PC:lla eikä nettipelaamisesta siltikään joudu maksamaan. Varmaan jotkut maksavat innoissaan, kun saavat muutaman ilmaisen pelin kuukaudessa.
Konsolivalmistajat haluavat hilloa tästäkin tavalla tai toisella. PC puolella näihin talkoisiin ei tarvitse osallistua ja se on iso etu.
Ilmaiset pelit ovat epäilemättä monelle syy maksaa palvelusta. Playstation puolella niiden laatu on ollut korkealla tasolla pidemmän aikaa joten muutaman kympin vuosimaksulle saa varsin hyvän katteen.
 
Konsolivalmistajat haluavat hilloa tästäkin tavalla tai toisella. PC puolella näihin talkoisiin ei tarvitse osallistua ja se on iso etu.
Ilmaiset pelit ovat epäilemättä monelle syy maksaa palvelusta. Playstation puolella niiden laatu on ollut korkealla tasolla pidemmän aikaa joten muutaman kympin vuosimaksulle saa varsin hyvän katteen.

Ei ne Playstation Networkin pelit mitään ihmeellisiä ollut ennen kuin hinta nousi. Kukaan tuskin voi kieltää tällä hetkellä, että Playstationilla on paremmat kuukausipelit kuin Xboxilla.
 
Arvasin, että joku lähtee nokittelulinjalle. :D Varmasti molemmilta löytyy kattava lista asioista jotka toiselta uupuu ja toiselta löytyy joten eiköhän jätetä tälläinen homma sikseen.
Eikö tuo ole kuitenkin ihan validi pyyntö? Kyllä tallennus pilveen saisi olla mahdollista ilman PS+ jäsenyyttä, eikö vaan? Tekisi konsolin vaihtamisesta tai vaikkapa kahden konsolin omistamisesta helpompaa ja halvempaa.

Ihan samalla tavalla kuin peräänkuulutettiin free to play -pelien ilmaista pelaamista verkossa, niin hyvin voisi pitää saman energian tällaisessa varsin selvässä kohdassa toisen konsolivalmistajan suuntaan.
 
Eikö tuo ole kuitenkin ihan validi pyyntö? Kyllä tallennus pilveen saisi olla mahdollista ilman PS+ jäsenyyttä, eikö vaan? Tekisi konsolin vaihtamisesta tai vaikkapa kahden konsolin omistamisesta helpompaa ja halvempaa.

Ihan samalla tavalla kuin peräänkuulutettiin free to play -pelien ilmaista pelaamista verkossa, niin hyvin voisi pitää saman energian tällaisessa varsin selvässä kohdassa toisen konsolivalmistajan suuntaan.
Varmasti olisi hyvä jos tuokin olisi ilmaista vaikkakin täytyy sanoa, että ei tuo silti vaikuta läheskään niin monen ihmisen elämään kuin nettipelaamisesta maksaminen joten mielestäni hieman eri kaliiberin "ongelmista" puhutaan. Itsekään ihan rehellisesti sanottuna en kertaakaan ole tarvinnut pleikalla pilvitallenuksia mihinkään vaikka käytännössä päivittäin pelailen.
 
Ehdotetaan ominaisuutta ja se on nokittelua? :D Asia selvä.
Tyyli jolla asia ilmaistiin oli aika selvä nokitteluyritys. Ei ole niin vaikea lukea rivien välistä. Varmasti @Dragonfly olisi voinut pohjustaa tätä ongelmaa hieman paremmin kuin vastaamalla mun viestiin "no nyt on sit pleikkarin vuoro korjata tää ongelma" jos tuo ongelma todella häntä kismittäisi.
 
Ylös Bottom