Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja stammy
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Juu, unohdin että ei tässä ketjussa keskustella myyntiluvuista ja todistamisen taakka ei ole väitteen esittäjällä. Pitää pukea lammaspuku päälle ja etsiä kiinan myydympien pelien lista mandariiniksi.
Tuota, tuota. Onpa taas omituinen avautuminen.

Tässä ketjussa nimenomaan keskustellaan myyntiluvuista. En ymmärrä, mistä sait kuvan että näin ei ole. Ja kyllähän täällä voi purnata siinä sivussa myös lukujen esitysformaatista, mutta silloin on hyödyllisempää käydä urveltamassa sille taholle, joka luvut on tuossa muodossa laittanut jakoon.

Ja "todistustaakka väitteen esittäjällä"? Oikeasti? Kasvaisit aikuiseksi!
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Kun hakuammuntaa haluttiin harrastaa niin olisiko ollut kuitenkin järkevämpää laittaa tänne suoraan tuo arvaus mielummin kuin random lyhenteet?

Katso mihin kellonaikaan olen lähettänyt kyseisen viestin. Kyseessä oli arkipäivä ja itsellä oli aikainen herätys, jonka johdosta en enää jaksanut avata kirjainyhdistelmiä. Tämän myötä lisäsin viestiin linkin, jotta muut voivat halutessaan etsiä lisätietoa aiheesta.

Lisäksi jälkikäteen kysyin iNdolta (ja tietenkin sama kysymys koski jokaista muuta foorumistia) mitkä lyhenteet ovat jääneet epäselväksi. Mikä oli sinun kontribuutio keskustelulle? Sen sijaan, että olisit edes jaksanut nähdä vaivaa ja listata mitkä kirjainyhdistelmät eivät soittaneet kelloa - totesit ylimalkaisesti, kuinka "todennäköisesti 80%" on täyttä hepreaa. Kelataan kolme päivää eteenpäin ja sama marmatus edelleen jatkuu. Eikä tässä mitään, jos puhtia löytyy, jatka valitsemallasi tiellä. Omalta osalta voin kuitenkin todeta etten uhraa enempää aikaani tähän.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Katso mihin kellonaikaan olen lähettänyt kyseisen viestin. Kyseessä oli arkipäivä ja itsellä oli aikainen herätys, jonka johdosta en enää jaksanut avata kirjainyhdistelmiä. Tämän myötä lisäsin viestiin linkin, jotta muut voivat halutessaan etsiä lisätietoa aiheesta.

Lisäksi Beetzulle terveisiä, että voimme kuka tahansa lainata kyseistä viestiä ja kirjoittaa sen puhtaaksi, mikäli aikaa ja haluja on. Kukaan ei kiellä. Vaikken moderaattori olekaan, olen tehnyt joskus ihan omia aiheita selkeille off-topiceille. Valittamisen sijaan olisit varmaankin lisäillyt samassa ajassa itse noiden lyhenteiden selkonimet seuraaville lukijoille näkyville.

Mielestäni on kuitenkin hienoa, että foorumilla aktiivisesti uutisoidaan eri medioista, vaikka osa lähteistä onkin "epäselviä".
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Tuota, tuota. Onpa taas omituinen avautuminen. Tässä ketjussa nimenomaan keskustellaan myyntiluvuista. En ymmärrä, mistä sait kuvan että näin ei ole.
Vai "Taas", hyvin erilainen näkemys on näemmä avautumisesta tai omituisuudesta. Jos yhden kirjaimen myyntilistan kritisoiminen on avautumista niin aika pehmoisessa maailmassa elät. Kuvan sain juuri tuosta sinun ohjauksesta mennä vinkumaan lähteeseen, kun kyse on tänne postatun listan antamasta informaatiomäärästä ja kuinka se saattaa aiheuttaa väärintulkintoja. Vaikea ymmärtää toisella tavalla kun viestisi sisältää yhden kehottavan lauseen siirtyä toiselle foorumille. Mielipiteitä on monia, kuten sen listan jälkeisistä viesteistä näkee. Toiset tykkää mysteeri listoista, minä en. Sinä vain ohjasit yhden mielipiteen pois keskustelusta ottamatta sen kummemmin kantaa. Jos täällä on tarkoitus keskustelu pitää monotonisena niin pidän jatkossa mielipiteeni itselläni.

Ja kyllähän täällä voi purnata siinä sivussa myös lukujen esitysformaatista, mutta silloin on hyödyllisempää käydä urveltamassa sille taholle, joka luvut on tuossa muodossa laittanut jakoon.
"Urveltaisin" myös siitä jos joku postaisi jostain ketjusta yhden pikselin kuvasta vaikka kokonanen kuva olisi samassa ketjussa. Joku saattaisi kovasti tykätä pikselistä ja mikäs siinä, ompahan ainakin keskustelu saatu aikaiseksi. Ajatella - keskustelua voi harrastaa vaikka ei ole samaa mieltä,wau. Varmasti olisi myös hyödyllisempää valittaa tai kehua kaikista asioista suoraan tekijälle, tosin sitten olisi nämä foorumit aika hiljaisia ja tylsiä, vai onkohan ikuinen harmonia sittenkin se mitä tavoitellaan...

Ja "todistustaakka väitteen esittäjällä"? Oikeasti? Kasvaisit aikuiseksi!
Sanoo hän kuka sitä suuren ääneen toisessa ketjussa vaati. Söpön lapsikortin vedit hihasta btw, hyvin aikuismaista.

Katso mihin kellonaikaan olen lähettänyt kyseisen viestin.
Edit nappi on olemassa vaikka olisit ollut kuussa tuolloin.

Mikä oli sinun kontribuutio keskustelulle? Sen sijaan, että olisit edes Mikä oli sinun kontribuutio keskustelulle? Sen sijaan, että olisit edes jaksanut nähdä vaivaa ja listata mitkä kirjainyhdistelmät eivät soittaneet kelloa - totesit ylimalkaisesti, kuinka "todennäköisesti 80%" on täyttä hepreaa. Kelataan kolme päivää eteenpäin ja sama marmatus edelleen jatkuu. Eikä tässä mitään, jos puhtia löytyy, jatka valitsemallasi tiellä. Omalta osalta voin kuitenkin todeta etten uhraa enempää aikaani tähän.
Ilmeisesti oma vahva mielipiteesi hukutti minun "kontribuutioni" allensa , kun se aivan selvästi tuossa viestissä #958 ilmenee jossa "näin vaivaa" ja kritisoin kaikkia nykyisiä myyntilistoja yleisesti ja kuinka eri järjestöt alkavat heräillä tähän "vääryyteen". 80% oli vielä alakanttiin kun ajatellaan miten monta vaihtoehtoa noilla kirjaimilla saa aikaiseksi.
Jos kallista aikaasi vielä on tämän lukemiseen, niin se että kritisoin sinun repostaamaasi listaa mukamas "marmattamalla", ei tarkoita että minulla olisi jotain sinua vastaan. Ei kannata ottaa kaikkea niiin henkilökohtaisesti.

Valittamisen sijaan olisit varmaankin lisäillyt samassa ajassa itse noiden lyhenteiden selkonimet seuraaville lukijoille näkyville. Mielestäni on kuitenkin hienoa, että foorumilla aktiivisesti uutisoidaan eri medioista, vaikka osa lähteistä onkin "epäselviä".

Monipuolisuus on aina parempaa. Tosin jos jostain ei satu tykkäämään tai ei luota, niin toivottavasti sen voi myös ilmaista perusteluiden kera jatkossakin. Nyt sentään edes jotenkin keskustellaan listoista (vaikka formaatit ovat pääosassa) eikä vain postata listaa listan perään ja arvota mikäköhän peli saattaa olla kyseessä. Ymmärrän että olen vähemmistössä kun haluan listojen näyttävän oikeasti mistä pelistä on kyse. Taisin tosin liian kärkkäästi ilmaista itseäni kun näin suuria tunteita tämä herätti, pahoittelut jos joku veti herneen nenään.

Eri medioista puheen ollen, tässä brittien viime viikon top 10:

1 1 CALL OF DUTY: BLACK OPS III
3 2 FIFA 16
2 3 GRAND THEFT AUTO V
5 4 TOM CLANCY'S RAINBOW 6: SIEGE
4 5 STAR WARS BATTLEFRONT
- 6 RESIDENT EVIL ORIGINS COLLECTION
- 7 LIFE IS STRANGE
6 8 JUST CAUSE 3
8 9 FALLOUT 4
32 10 DISHONORED: DEFINITIVE EDITION

GFK Chart-Track

Saa minun puolestani itkeä ihan vapaasti jos formaatti ei miellytä. :D
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Ymmärrän että olen vähemmistössä kun haluan listojen näyttävän oikeasti mistä pelistä on kyse.

Sanotaanko näin, että onhan niistä aukikirjoitettuna huomattavasti enemmän iloa kaikille. En kyllä minäkään ymmärtänyt kuudentoista hevon helvettiä tuosta aiemman sivun porua herättäneestä listasta. Yhden tiesin ja yhdestä hyvä arvaus, sitten olinkin aivan kuistilla lyhenteiden kanssa.

Ymmärsin, että nyt on myyty pelejä ja poistuin ketjusta. Aihepiiri ei kuitenkaan sillä tavalla liippaa läheltä sydäntä, että viitsisin nähdä vaivaa koodin murtamiseen.

Nytpä siirryn tästä veivaamaan toviksi ONnT:a (ihan oikea uudehko peli) ennen nukkumaanmenoa.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Eurogamer laskeskelee EA:n tilastojen pohjalta Xbox Onen myyntimääriä:

We now have a clearer picture of how Xbox One is doing

Microsoft doesn't report Xbox One sales any more, but we have a decent idea of how it's doing - thanks to EA.

Last night, during a financial call, mega publisher EA said the combined install base of PlayStation 4 and Xbox One is 55m - just over two years into the life of the current generation. Impressive!

Sony does report PS4 sales. Earlier in January 2016, Sony said the PS4 had sold an incredible 35.9m units to customers around the world. So, we can now say Xbox One has an install base of around 19m.

Eli kuten tiedetään, MS ei raportoi konsolimyyntimääriä, ja syytä voi arvailla yllä olevasta. 55 miljoonasta myydystä 8. sukupolven konsolista 36 miljoonaa on PS4:sia, joten Xbonen osuudeksi jää sinänsä kunnioitettava, mutta pleikkariin verrattuna hyvin vaatimaton 19 miljoonaa myytyä laitetta.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Xbonen osuudeksi jää sinänsä kunnioitettava, mutta pleikkariin verrattuna hyvin vaatimaton 19 miljoonaa myytyä laitetta.

Tämä myös tarkoittaisi, että Xbonen "johto" Xbox 360:aan verrattuna on hiipumassa. Maaliskuun 2008 loppuun mennessä (mahdollisesti aikaisemminkin) Xbox 360 oli myynyt yhteensä yli 19 miljoonaa konsolia, ja tämä oli laitteen heikosta ensimmäisestä vuodesta huolimatta: tuotantovaikeuksia, heikko pelivalikoima ja vähitellen pinnalle nouseva RRoD. Xbonea on saatu valmistettua ja toimitettua enemmänkin kuin kysyntää on ollut, ja mitään RRoD:n tasoista teknistä vikaa sillä ei ole ollut. Microsoft onkin saanut kehuskeltua, että Xbone on myynyt ripeämmin kuin Xbox 360 vastaavana ajanjaksona, samoin kuin Nintendo kehuskeli 3DS:stä alkuperäisen DS:n hitaampaan alkutaipaleeseen verrattuna. Nyt Xbonen vahvojen julkaisumyyntien etukin ilmeisesti on jäämässä Xbox 360:n kokonaismyynneistä jälkeen, ja pian Xbox 360 ohittaa Xbonen vastaavana ajanjaksona. Ilman jotain ihmeellistä spurttia Xbone tuskin sen jälkeen saa enää koskaan Xbox 360:aa kiinni.

REDMOND, Wash. — April 24, 2008 — Microsoft Corp. today announced third-quarter revenue

“Our third-quarter results demonstrate the benefit of our diversified business model,” said Chris Liddell, chief financial officer of Microsoft. “Our broad span across geographies, product categories and customer segments is a tremendous asset and supports our outlook for double-digit revenue, operating income and earnings per share growth for this fiscal year and also for fiscal year 2009.”

Entertainment and Devices revenue for the quarter grew 68% over the comparable period last year driven by robust demand for Xbox 360 consoles. Cumulative console sales surpassed 19 million during the quarter, up 74% from a year ago.

http://www.wikinvest.com/stock/Microsoft_(MSFT)/Microsoft_Reports_Record_Revenue
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Japanissa Dragon Quest antaa taas puhtia PlayStation-alustoille. Ei, kyseessä ei ole siellä vuosi sitten helmikuussa julkaistu Dragon Quest Heroes, vaan uusi Dragon Quest Builders. Peli on myynyt kahdessa viikossa jo yhteensä yli 478 tuhatta kappaletta PS4:llä, PS3:lla ja PS Vitalla. Samalla PS4 on edelleen myydyin konsoli kaikkien laitealustojen kesken:

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 for PlayStation 4 sold over 64,000 units during its opening week in Japan, the latest Media Create Sales figures reveal. It was the top seller last week.

Dragon Quest Builders moved another 103,000 units across PS Vita, PlayStation 4, and PlayStation 3, bringing its total lifetime sales across all three platforms to 478,000.

On the hardware side, with the help of Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4, PlayStation 4 sales remained at the height Dragon Quest Builders gave it last week as top selling console of the week.

Japanin viime viikon top-10 ja laitemyynnit:

Software Sales (followed by lifetime sales):

1. [PS4] Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 (Bandai Namco, 02/04/16) – 64,446 (New)
2. [PSV] Dragon Quest Builders (Square Enix, 01/28/16) – 46,391 (224,407)
3. [PS4] Dragon Quest Builders (Square Enix, 01/28/16) – 37,784 (174,153)
4. [PS3] Dragon Quest Builders (Square Enix, 01/28/16) – 19,151 (72,305)
5. [Wii U] Mario Tennis: Ultra Smash (Nintendo, 01/28/16) – 17,856 (73,187)
6. [3DS] Monster Hunter X (Capcom, 11/27/15) – 13,391 (2,674,914)
7. [Wii U] Splatoon (Nintendo, 05/28/15) – 11,816 (1,240,225)
8. [3DS] Yo-kai Watch Busters: Red Cat Team / White Dog Squad (Level-5, 07/11/15) – 10,171 (2,193,737)
9. [PSV] Minecraft: PlayStation Vita Edition (SCE, 03/19/15) – 8,926 (651,150)
10. [PS4] Yakuza: Kiwami (Sega, 01/21/16) – 8,046 (131,562)

Hardware Sales (followed by last week’s sales)

1. PlayStation 4 – 31,158 (32,557)
2. PlayStation Vita – 23,090 (45,114)
3. New 3DS LL – 19,991 (22,593)
4. New 3DS – 4,389 (4,978)
5. Wii U – 3,939 (8,931)
6. 3DS – 2,705 (3,298)
7. PlayStation 3 – 1,715 (1,993)
8. 3DS LL – 459 (558)
9. Xbox One – 286 (92)

http://gematsu.com/2016/02/media-create-sales-2116-2716

Japanissa PS4 on ottanut vuoden alusta vahvan tasaisen linjan viikkomyynneissä, ja tänä vuonna PS4 todennäköisesti tulee olemaan usein viikkolistojen myydyin laitealusta. Wii U:n myynnit ovat alimmillaan moneen viikkoon, mutta samalla Xbone koki häkellyttävän 200 %:n kasvun 92 myydystä konsolista 286 konsoliin. Joko Microsoftin Japanin-konttorissa aukesivat sakepullot?
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Jenkkilän vuoden ensimmäisten NPD-arvontojen tuloksia jouduttiin odottamaan poikkeuksellisen pitkään, koska vain parin kuukauden tähdenlennoksi jäänyt uusi lukujen vuotaja sai pysyvästi kenkää kaikkien pelitietovuotojen kehdosta. Niinpä tämän kuun lukemat voivat olla vähän sinne päin, vaikka myyntilukujen suhde onkin tarkka:

PS4 voitti myyden noin 230k
Xbox One tuli toiseksi 130k:lla
WiiU nitkuttelee henkitoreissaan ja myi 40k.

Yksi tapa ymmärtää markkinasta jotain on verrata näitä edellisiin konsoleihin tai edellisiin vuosiin. Xbox 360 myi kolmantena tammikuunaan 230k ja PS3 203k. Toisaalta viime vuonna Xbox One myi 150k ja PS4 189k.

PS4 myy siis tällä hetkellä paremmin kuin PS3 vastaavassa vaiheessa omaa elinkaartaan ja se on kasvattanut myyntiään vuoden takaisesta. Xbox One myy huonommin kuin X360 tai kuin mitä se myi vuosi sitten. Kun tähän yhdistää PS4:n tänä vuonna nähtävän yksinoikeuspelien tulvan ja toisaalta olettamuksen siitä, että Xbox Onen yksinoikeudet päätyvät myös Windows 10:lle, niin... No, voi tulla yksipuolinen sota.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

*triple facepalm*

Sotaa käydään pelaajien huomiosta, markkinaosuuksista, yksinoikeuksista jne. Kovilla panoksilla, jonka tuloksena on herroja vaihdettu ja strategia pantu kokonaan uusiksi. Kuka muistaa vielä Kinectin?

Microsoft pelasi itsensä divariin toukokuussa 2013, puolitoista vuotta ennen Suomi-julkaisua. Toteuttajana Don Mattrick, joka löi pöytään sellaisen paketin jota suuri osa pelaajista ei voinut hyväksyä.

Veikkaan seuraajan suunnittelun olevan jo pitkällä. Sota on hävitty.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Palasin vastikään parin viikon jenkkilän (kierto)matkalta. Sotaa ei ollut havaittavissa. Kiinnostavaa jollekin lienee kuitenkin se, että koko matkan aikana en nähnyt ainuttakaan boksin mainosta (tien varsissa, valotauluissa, tv:ssä). Eipä kyllä pleikkarikaan mainoksilla juhlinut, mutta Time Squarella oli hevosen kokoinen PS4-mainos. +1 siis Sonylle mainostuksesta, jos sotatermein halutaan ratsastella.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Microsoft pelasi itsensä divariin toukokuussa 2013, puolitoista vuotta ennen Suomi-julkaisua. Toteuttajana Don Mattrick, joka löi pöytään sellaisen paketin jota suuri osa pelaajista ei voinut hyväksyä.
Toteuttajana toimi Xbox -divisioona kokonaisuudessaan. On helppo sysätä loka yhden miehen niskaan ja pyrkiä aloittamaan konsolin uudelleen brändääminen puhtaalta pöydältä. Tosin näin jälkiviisaanaa voidaan todeta ettei Spencerin aikakauden "we're listening" mantran hokeminen välttämättä muuttanut kurssia toivotulla tavalla.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Veikkaan seuraajan suunnittelun olevan jo pitkällä.

Mä olen jo jonkin aikaa ollut sitä mieltä, että seuraavaa Xbox-merkkistä konsolia ei tule.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Ubisoftin tuottoisimmat alustat viime vuoden lopulla olivat PS4, Xbone, PC ja Wii. Kyllä, vanha Wii.

[Ubisoft] revealed that it made 41 percent of its third quarter sales from PlayStation 4 compared to 27 percent from the Xbox One. PC (12 percent), Wii (6 percent), Xbox 360 (4 percent) made up the bulk of the rest of the sales with Wii U, PlayStation 3, and “other” (mostly mobile) picking up 10 percent combined.

http://venturebeat.com/2016/02/11/a...h-more-to-ubisoft-than-a-playstation-4-owner/

Q3 oli toki se neljännes, kun Just Dance 2016 julkaistiin lokakuun lopulla. JD2016 myi tasaisesti koko loppuvuoden ja joulun yli, ja on näkynyt top-listoilla vielä tämän vuoden puolellakin. JD2016 on yhä myynyt erityisesti Wii-version voimin, mahdollisesti osittain uuden sukupolven versioihin tehtyjen ongelmallisten uudistusten vuoksi. Just Dance 2016 oli myös tietääkseni Ubisoftin ainoa uusi julkaisu Wiille, siinä missä Ubisoft julkaisi muille alustoille enemmän pelejä sekä Q3:n aikana että välittömästi sitä ennen.

Sama tiedote kertoo myös, että vaikka PS4:n kokonaisvolyymi oli suurempi, niin Xbone-omistajat olivat Ubisoftille keskimäärin tuottoisampia:

For every $1 that the average PlayStation 4 owner spent on Ubisoft games in the French publisher’s fiscal third quarter, the average Xbox One gamer spent $1.25 on the same products. This means Ubisoft is seeing a much higher average revenue per player (ARPU) on Microsoft’s console — and this suggests that the Xbox One could have a higher software attach rate (which measures how many pieces of software sold versus the number of consoles sold) than the PlayStation 4.

Tämä on tyypillistä verrattaessa suosittuja ja vähemmän suosittuja konsoleita: suosituimmalla konsolilla on yleensä eniten tavispelaajia, jotka ostavat keskimäärin vähemmän pelejä ja lisäsisältöä kuin vähemmän suositun konsolin omistautuneempi omistajakunta. Suosituimman konsolin omistajien silkka volyymi kuitenkin tarkoittaa, että kokonaismyynneissä suositun konsolin pelit ovat huomattavasti tuottoisampia kuin vähemmän suositun. Venturebeatin laskelmien mukaan PS4 oli tällä hetkellä Ubisoftille 51,8 % tuottoisampi kuin Xbone, mutta ei kuitenkaan myyntimäärien perusteella laskettavan 89 %:n verran:

When we look at just the Xbox One and PlayStation 4, however, we see that Sony’s hardware made 51.8 percent more in sales for Ubisoft than the Xbox One. That’s a big margin — but it isn’t as large as the worldwide hardware gap. Earlier this month, publisher Electronic Arts let it slip that it is selling software on 55 million total Xbox Ones and PlayStation 4s. We know that Sony has sold 36 million PS4s, which leaves 19 million for the Xbox One. That means we have a global market with 89 percent more PS4s than Xbox Ones. If Sony players spent as much as Microsoft’s consumers, we’d expect to see a revenue gap for Ubisoft between the two systems that was closer to 89 percent.

Q3:n aikana Ubisoftin Xbone-tuottojen osuus PS4:ää vastaan nousi, mutta nähtäväksi jää miten käy, kun PS4:n liikemomentti ja käyttäjäkunta kasvavat entisestään.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Olisi kiva kuulla, että miksi ei tulisi?

Alkuperäinen suunnitelma oli valloittaa olohuoneen keskeisen viihteentarjoajan asema. Pelit olivat vain osa tätä pakettia. Kysymys kuuluu: Onko televisio enää siinä roolissa kuin aikaisemmin ja ketkä ovat sen suurkuluttajia? Ovatko mainostajia kiinnostavat yleisöt siirtyneet jo muualle? Televisioihin integroidut palvelut puolestaan tekevät erillisen boksin hankinnan kyseenalaiseksi. Onko koko plani vedettävä uusiksi tai hylättävä? Pelkät pelit tuskin riittävät Microsoftille.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Olisi kiva kuulla, että miksi ei tulisi?
Koska se ei ole riittävän kannattavaa bisnestä Microsoftille.

Microsoftin EBIT-% (eli liiketulos ennen veroja ja korkomenoja) on jotain 30:n luokkaa, mikä on jopa softa- ja palvelubisneksessä hyvä lukema. Tämän lisäksi Microsoftin riskitaso on todella matala, koska sillä on käytännössä monopoli käyttöjärjestelmä- ja toimisto-ohjelmistoalueilla. Marginaalit on helppo pitää korkealla, koska myynnin kulut ovat niin mitättömät (softasta voi tuottaa käytännössä olemattomin marginaalikustannuksin kopioita).

Xbox puolestaan laitteistobisneksenä on huomattavasti haasteellisempaa. Järjettömien tuotekehityskustannusten lisäksi konsolien valmistus maksaa. Xbox Onen BOM:ksi (bill of material, eli aika lailla sama kuin valmistuskustannus) ilman Kinectiä laskeskeltiin joskus pari vuotta sitten pikkaisen päälle $400. Kustannukset ovat sittemmin tippuneet hiukan, mutta tuskin niin paljon, että konsolia vieläkään ihan mahdottomalla voitolla myydään. Ei missään tapauksessa lähellekään tuota samaa, mitä MS:n muu bisnes tuottaa. Ja tästä ei siis ole laskettu pois R&D-kuolletuksia, markkinointikuluja ja organisaatio-overheadia. Kokonaisuudessaan pidän älyttömän epätodennäköisenä, että Xbox One olisi lähelläkään plussalle pääsyä.

Jos nyt siis pitäisi perustella uuden Xbox-konsolin investointeja, niin vaikeata olisi. Miksi sitoa miljardeja projektiin, joka alkaa tuottaa liikevaihtoa aikaisintaan kolmen-neljän vuoden kuluttua, ja joka silloinkin on riskialtis (kuten nähtiin PS3:n ja nyt on nähty Xbox Onen kohdalla)? Nisupulla viittasi MS:n alkuperäiseen strategiaan, jolla pyrittiin mm. torppaamaan Sonyn tunkeutuminen kuluttajatietokonemarkkinaan, ja etenkin Microsoftin reviirille. Tämä haluttiin varmistaa kaappaamalla mindsharea olohuoneissa, mutta olohuone ei ole enää sama mitä se oli 15 vuotta sitten.

Tietysti voi sanoa, että Microsoft haluaa osansa pelibisneksestä. Mutta Microsoftilla on siihen jo kanava: Windows. Joten päästään vaihtoehtokustannuksiin: onko tehokkaampaa pumpata miljardi rautabisnekseen, jossa peleistä hyötyminen edellyttää kuluttajalta useamman sadan dollarin/euron arvoista ostosta ennen kuin päästään myymään pelejä, vai käytetäänkö sama raha siihen, että myydään pelejä asiakkaille, jotka Microsoftilla on jo hallussaan (Windows 10 -käyttäjät)? Mitkä ovat näiden vaihtoehtojen kustannukset ja riskitasot?

Tästä syystä en näe, että Microsoftilla olisi mitään voitettavaa panostamalla uuteen konsolisukupolveen.
 
Vastaus: Keskustelua myyntiluvuista (NPD, FIGMA ja niin edelleen)

Jryiltä hyviä talouden alan realiteetteja ja totuuksia!

Ihan mielenkiintoista tosiaan seurata, kuinka kauan Microsoft aikoo pitää konsolibisnestään elossa ihan vain sen takia, että saa kiusata Sonya ja viedä markkinaosuudellaan jenejä pois Sonyn konsolipuolen taseesta. Veikkaampa, ettei into riitä kuin korkeintaan seuraavaan laitesukupolveen asti, ellei sitten seuraava Xbox ole joku pankin räjäyttävä laite tyyliin PS4, joka vie yksin yli 50 % markkinoista. En kyllä usko tähän, koska sitä varten tarvittaisiin jotain uutta ja todella ihmeellistä Wiin tyyliin, eikä sellaisia juttuja vaan taida tulla edes kerran kymmenessä vuodessa vastaan.

Jos Xboxia ajatellaan noin muuten, niin ensimmäinenhän oli aikanaan erilainen ja uusi, oli kiintolevyt ja nettiominaisuudet suoraan paketista. Sekin jäi toki myöhäisemmän julkaisunsa takia "pienen piirin" laitteeksi. X360 oli kaikista teknisistä vioistaan huolimatta menestys edeltäjäänsä verrattuna paljolti aikaisemman julkaisunsa ja halvemman hintansa takia. X1 taas on nyt sitten hyppy taaksepäin jonnekin puoliväliin kahta edeltäjäänsä ja laite, joka hävisi konsolisodan jo ennen kuin yhtäkään laitetta oltiin myyty. Jos Microsoft aikoo vielä seuraavien laitteiden kanssa olla mukana kisassa, niin siltä tosiaan vaaditaan jotain erilaista. Sen pitää olla oikeasti uusi ja erilainen, aikaisemmin markkinoilla, tai halvempi. Uusi ja erilainen on harvemmin halvempi ja uskaltaako edes MS ottaa tässä taloudellisessa tilanteessa riskiä lähtemällä myymään kalleinta laitetta? Epäilen, että ei...Aikaisemmin markkinoilla onnistuisi varmasti "helposti", mutta olisi samalla käytännössä valkoisen lipun heilutus X1:n kohdalta ja käytännössä lausunto medialle, että "mokasimme totaalisesti Onen kanssa". Olisiko se Microsoftin "kunnialle" liian kova pala, myöntää suoraan, että Sony pyyhki heillä lattiaa alusta asti?

Microsoftia kuitenkin tarvitaan konsolimarkkinoilla, koska tuskimpa Sonyn PS4 olisi niin hyvä ja menestyksekäs laite kuin se nyt on, jos MS ei olisi yrittämässä mukana. Ilman kilpailua selvä markkinajohtajakin voi taantua. MS on siitä itse asiassa PC-puolella aika hyvä esimerkki ja osoitus siitä, kuinka käytännössä monopoliasema turruttaa ja kuluttajat saavatkin sitten ostettavakseen vain ns. B-laadun tuotteita.
 
Ylös Bottom