Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ketutuskeskustelu

Vastaus: Ketutuskeskustelu

Minä ainakin ymmärrän kyllä ihan täysin, mitä rookie tarkoittaa. Ei minullakaan ole armeijaa mitään vastaan, mutta tosiaan helvetisti mielummin käyttäisi sen ajan ihan johonkin muuhun. Sivari tai istuminen eivät ole vaihtoehtoja, sillä ongelma on juuri siinä, että on pakko tuhlata lukuisia kuukausia ihan vain koska nyt on pakko, mutta henkilökohtainen hyöty on olematon. Mikä pahempaa, palvelusaikahan on juuri silloin, kun on helvetinmoinen kiire ja tulevaisuudensuunnitelmia laaditaan.

En tiedä, miten paljon alikkina oleminen hyödyttää sitten muuten elämässä.

Saattaahan se olla suhtautumisestakin kiinni, mutta kaikki pakolliset velvoitteet ahdistavat ainakin minua ja urakalla. Armeijaan kuitenkin menossa, ennemmin tai myöhemmin. Toistaiseksi lykkäilty.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Aukki helpottaa esimiesovien aukeamista. Jostain kumman syystä tuota leikkikoulun "pompota muita ja pönkitä omaa itsetuntoasi-kurssin" käyntiä arvostetaan työelämässä todella paljon siihen nähden mitä se koulutus on.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Voihan sen ajan istuakin, mutta paljon mieluummin sen vietti intissä.
Ja aliupseerikoulutuksesta on tolkuttoman paljon hyötyä työelämässä, vaikka ei koulutukseen nähden pitäisi ollakaan. Itse en siis ollut aukissa, mutta sivusta seuranneena vähän harmittaa ettei tullut mentyä kun tarjottiin.

Alikessuksi hankkiutumisesta on hyötyä? Sehän on sitten totaalisen väärin. Esim. Urheilujoukoista lähes jokainen lähtee alikessuna ulos, jopa Kimi Räikkönen. En usko että Kimi hirveän montaa päivää vietti kasarmilla. Tietty Kimin nyt tuskin tarvitsee murehtia tulevaisuudesta ja työhaastatteluista :)
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Taisi kimi viettää enempi päiviä kasarmilla kuin mitä tulee koskaan viettämään "oikeassa" työelämässä :D
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Aika ankeaa olla työtön. Nyt 3 viikkoa työttömänä oltu ja painetta tulee joka tuutista. Työhakemukset ei tuottanu koko syksynä/kesänä tulosta, noh työkkäriinhän sitä piti mennä ilmottautuu työnhakijaks.

2 päivää työtön -> työkkäri pakottaa hakemaan työelämävoima mikälie koulutukseen, uhkaavat markkinatuen lakkauttamisella, jota en ollut siinä vaiheessa vielä edes saanut. Noh pari viikkoa nii tulee toinen kirje, "Hae Lidliin" .. ei kiitos.

Tänään sitten tuli päätös että pääsin/jouduin tonne koulutukseen, joka kestää 30.8. - 1.10. .. ja mitä pääsen siellä opiskelemaan? Liiketaloutta ja liikeideamallia. Aivan, eli sitä samaa mitä opiskelin jo 3 vuotta kiitettävin arvosanoin. Ja pääsen kuulemma tekemään mukavan hassuja paritöitä toisten kanssa.

Ja kaiken kruunaa KELA, joka pihistelee rahoja. Hain markkinatukea heti opiskelujeni jälkeen vaikka olikin kesätöitä, eli 7.6. Sanoivat että kuukauden käsittelyaika ensimmäisessä hakemuksessa. Meni muutama viikko, tulee kirje jossa vaativat työkkärin lausuntoa ajalta xx.6. - xx.6., syynä alle viikon reissuni kotiseudulle perhettä katsomaan. Ei muuta ku hakeen lausuntoa työkkäristä ja sitten odotellaan. Nyt 1.5kk myöhemmin mitään ei ole kuulunut, ja pitäs joskus saaja noi heinäkuunki päivät ruksittua että sais sitä rahnaa joskus. Vuokra on +500 e ja mitään en saa rahaa mistään, avovaimon palkalla eletään.

Tänään siis KELAlle kovisteleen että mikäs siinä maksaa. Paljo kivempaa jos olis töissä (muualla ku Lidlissä)
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Täällä kanssa ollaan onnellisia, että on ylipäätänsä töitä. Mutta päivä päivältä tullut itselle selkeemmäksi, että ellei työpaikkalla meno muutu, tulee ihan itse vaihdettua mestaa jahka niitä työpaikkoja alkaa olemaan taas vapaana itseä kiinostavissa paikoissa.

Mutta joo parempi toki edes näin, kun olla työttömänä.

Tsempiä kaikille kellä haku on päällä.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Vuokrafirmoissahan on se ongelma, että et saa mennä suoraan töihin samaan paikkaan jonain tiettynä ajanjaksona olisko ollu ½ vuotta hommien lopettamisen jälkeen. Näin ainakin oli joskus vuosituhannen vaihteen aikoihin, liekö vieläkin?

Riippuu pelkästää vuokrafirman, tilaajan ja työntekijän välisestä sopimuksesta. Sit kun suhteutetaan tämä oikeaan elämään niin näyttäkää minulle vuokrafirma joka haastaa oikeuteen tilaajan joka palkkaa suoraan vuokrafirman työntekijän..?? Saattaapi olla bisneksen suhteen aika itsemurha lähteä sellaista tekemään yhden karanneen työntekijän takia...
Meilläkin on tuollainen bisnessuojalappu allekirjoitettu työsopparin kanssa, että 6kk aikana ei saa tehdä töitä samalla toimialalla eri työnantajan palveluksessa. Arvatkaa monta kertaa on meteli nostettu viimeisen 10 vuoden aikana? Firman vaihtajia on ollut kymmeniä...
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Armeija ketuttaa. Vuosia saanut lykkäystä opintojen ja töiden takia ja nyt olisi taas uusi aika 10.1.2011.

Kyllä sen nyt jotenkin voi välttää. Ystäväni kävi selittämässä olevansa taiteilija ja kertoi armeijan olevan yksinkertaisesti täysin ylitsepääsemätön asia johon pakottaminen syöksee hänen elämänsä tilaan josta hän ei voi selvitä millään mahdollisilla keinoilla ja että hän tämän vuoksi haluaa sen välttää, koska uskoo pystyvänsä antamaan tälle maailmalle vielä jotain. Ja läpi meni ilman väittelyitä. Siis katsoivat kaverin olevan niin hullu, ettei asetta hänelle voi antaa.

Kotipuolessani kaikki oli vielä muutenkin vaikeampaa. Sivareita hakattiin jne. Kunnon redneck meininkiä. Varmaan siksi, en aikoinani uskaltanut edes harkita sivaria. Nykyisin haluaisin sanoa noille punaniskoille, että onpa siinä meininkiä kun aikuiset miehet leikkii pusikossa sotaa 6kk, kun toisaalla tyypit avustaa, pesee, vaihtelee vaippoja jne. vammaisten tukena 12kk mahdollistaen niiden elämän, kuten kaverini teki. Kyllä se niin vain on, että todelliset "MIEHET" ovat lähes kaikki jo haudanpohjalla. Pyssyleikit ei miestä tee, jos ei kerta todellinen omistautuminen kurjuuden poistamiseksi toisen elämästäkään. Ja kyllähän se sanonta "armeija opettaa" menee myös siihen kastiin, että toisia joo, mutta ne jotka ovat jo muualta oppineet voi tuntea siellä olonsa kurjaksi.

Enkä nyt hauku armeijaa, sillä itse tykkäsin. Vaan haukun pakottamista ja punaniskoja.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Armeija opettaa monilta nuorilta puuttuvaa auktoriteettien kunnioittamista. Sen puutteen ja vapaan kasvatuksen jälkiä voikin seurata kun asemalla haistatellaan ventovieraille vanhuksille ja huudellaan ohikulkijoille hävyttömyyksiä.
Mielestäni se on armeijan tärkein tehtävä, sen lisäksi, että edes joku osaisi käyttää asetta tosipaikan tullessa.

En sano, että sivarit olisivat moista sakkia kun en heitä montaa tunne ja tuntemani ovat asiallista porukkaa. Kuten Rottamopo totesi on sivarien työ monesti merkityksellisempää kuin puskissa tetsaaminen.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Armeija opettaa monilta nuorilta puuttuvaa auktoriteettien kunnioittamista. Sen puutteen ja vapaan kasvatuksen jälkiä voikin seurata kun asemalla haistatellaan ventovieraille vanhuksille ja huudellaan ohikulkijoille hävyttömyyksiä.
Mielestäni se on armeijan tärkein tehtävä, sen lisäksi, että edes joku osaisi käyttää asetta tosipaikan tullessa.

Kyllä nyt laitetaan toivo niin viimeiseen oljenkorteen, jos toivotaan että armeija kasvattaa miehistä miehiä. Tuo on se toinen klisee joka ei mielestäni pidä paikkaansa ollenkaan. Jos kotona ei osata omia lapsia kasvattaa (mikä taitaa olla aika yleinen ongelma tänä päivänä kuten Noosekin tuossa mainitsi), niin tuskin se enää armeijassa paranee. 20 vuotta jos käyttäytyy kuin idiootti, harvoin se sillä korjaantuu että joku huutaa korvaan 6 kuukautta. Siinä ollaan 10 vuotta asiassa myöhässä, vähintään. Hienoa kun tuollaiset kaverit pääsee armeijasta lomille ja paikallisen nakkikioskin jonoon toteuttamaan itseään. Auktoriteetin vaikutus katoaa sen siliän tien.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Etenki kouluttajat Staffan ja Make iso käsi heille. Mukavia jamppoja ja mahtavaa läppää :)

Komppaan täysillä, ainakin Staffania. Itse kyseisen ajanjakson istuin 2002 ja silloinkin oli meiniki yleisesti helvetin hienoa. Kokemus armeijakin varmasti on, mutta kyllä tuo koulutusjaksokin oli oivaa aikaa.

Itseäni ketutti aamulla kun rahansaanti pienenee, mutta nyt iltapäivän edetessä se kohta taas kohentuukin, jossei ihan huomenna mutta tulevaisuudessa :p
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Hienoa kun tuollaiset kaverit pääsee armeijasta lomille ja paikallisen nakkikioskin jonoon toteuttamaan itseään. Auktoriteetin vaikutus katoaa sen siliän tien.

Kyllähän kasvatuksen vastuu on aina vanhemmilla. Mutta omaa sodanajan ryhmänjohtajaa pidän edelleen auktoriteettinä. Hieno ja rehellinen mies. Jos joku pystyy vetämään ryhmänjohtajan roolia olematta kusipää, niin kyllä hän kunniansa ansaitsee.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Kun Kela tai yhteiskunnan tuki on pinnalla niin menköön sen piikkiin kevyt kenttäketutus täältäkin suunnalta. Vuosikausien jälkeen tuli viimein lasit uusittua ja tästä riemusta silmälääkärille €70 ja laseista iloisen kepeät €500 (soveltuvuus luokkaa Sokea Lepakko). Näistä Kela korvaa tuosta vaan ilman mitään mukinoita tuosta lääkäriosuudesta jotain mutta laseista ei mitään. Edes verotuksessa niitä ei voi vähentää, kuten joskus 80-luvulla kai vielä pystyi. Jotenkin voisi kuvitella, että kun työmatkoissa, asuntolainoissa tai reseptilääkkeissä yhteiskunta tulee jossain vaiheessa edes vähän vastaan niin mikä siitä näkökyvyn säilyttämisestä tekee niin tyhjänpäiväisen asian, ettei siitä vastaa kuin sossu.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

No kävinpä sitten juurihoidossa, mutta koska olen suomalainen ja löydän kaikesta negatiivista, niin pitää valittaa. Eli homman nimihän oli se, että uudestaan pitää lokakuussa mennä laittamaan se pysyvä paikka, kun nyt laittoivat vain lääkeaineen ja väliaikaisen paikan. Kyllähän tuo vanhaakin jännitti pirusti, vaikka läheskään niin paha kokemus ei ollut kuin nuoruusvuodet antoivat olettaa. Kipuja ei operaation aikana ollut, lähinnä ne äänet pisti lihakset ja olemuksen jännittyneeksi. Olen siis iloinen että homma on ohi, mutta toisaalta tympäsee se uusi reissu jo näin etukäteen. Ja onhan tuo aina kallista.

Niin ja teki mieli huutaa (kun naama oli turvoksissa ja puutunut) että "ADRIAN!!" siinä lähtiessä, mutta en kehdannut. :p
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Itselläni olisi viisaudenhampaan poisto ensi viikon tiistaina ja enkä ole oikein varma menenkö sinne. Siitä on monta kuukautta aikaa kuin hammasta alko särkeä kunnolla. Ottivat jonkun normaalin pois edestä, että tää uusi pääsi tulemaan esille. Nyt ei ole ollut siis kipuja joten miksi sitten poistaa se? En nyt mitenkään pelkää hammaslääkäriä, mutta kukapa sinne menisi mielellään :p
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Nyt ei ole ollut siis kipuja joten miksi sitten poistaa se? En nyt mitenkään pelkää hammaslääkäriä, mutta kukapa sinne menisi mielellään :p

Kun on kerran aika varattu niin pois vaan! Kyllä ne suurella todennäköisyydellä jossain vaiheessa rupeavat kuitenkin oirimaan. Itseltä poistettu 3kpl noita tänä vuonna (28 vuotiaana) kun kaikki mätänivät ilmeisesti yhtä aikaa, johan helpotti.
Tosin yhden poiston aikana tulikin poskionteloon asti reikä jolloin nenän nenän kautta puhallettu ilma tuli ikenestä läpi, melko epämiellyttävää.. Joten näillä puheilla - tsemppiä! :D
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

14-vuotiaan kiduttaja: Olen parantanut tapani | Uutiset | Iltalehti.fi


Kyllä vituttaa ja ihmetyttää tällainen. Eikä loppujen lopuksi sitten noi päätekijätkään saa periaattessa yhtään vankeutta. Ei kaikilla aikuisillakaan ole perkele yhtään järkeä päässä ja muutenkin niin hiton säälittävää toimintaa noilta aikuisilta. Suomessa kannattaa olla rikollinen?

Ainiin ja tuo "olen parantanut tapani", ja v*tut sanon minä.
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

14-vuotiaan kiduttaja: Olen parantanut tapani | Uutiset | Iltalehti.fi


Kyllä vituttaa ja ihmetyttää tällainen. Eikä loppujen lopuksi sitten noi päätekijätkään saa periaattessa yhtään vankeutta. Ei kaikilla aikuisillakaan ole perkele yhtään järkeä päässä ja muutenkin niin hiton säälittävää toimintaa noilta aikuisilta. Suomessa kannattaa olla rikollinen?

Siis itse uskon, että ihminen voi muuttua, mutta en kyllä ymmärrä miksi kukaan menee koskaan tekee tuonlaista. Eihän sellainen ihminen voi olla järjissään. Ja tohon, että "Suomessa kannattaa olla rikollinen", niin kannattaa. Siis tarkotan sitä, että kaikki tuomiot ovat niin lieviä. Miettikää, että kun lapsi tai aikuinen raiskataan niin tuomio voi olla ihan parin vuoden pituinen. En nyt ole varma , on yleinen pituus (joku voi kertoa), mutta siis tuomio Suomessa on ihan järjetön.
Lapselle/aikuiselle voi jäädä elinikäiset traumat ja koko elämä voi olla yhtä pelkoa.

No se siitä, itsellänikin on vähän avautumista, ei kyllä ketuta.
Jotkut, ehkä muistavat kun kesä alkoi ja itselleni tuli tuommoinen kesäihastus. No kysyin täältä vähän neuvoa (muutamat alkoivat muistella omia nuoruusvuosia:D) ja niitähän tuli. No siitä ei tullut mitään, en kertonut ihastuksestani, sillä puhuin hänen kanssaan aika paljon ja sain aika selvän kuvan, että intressit olivat vain yksipuolisia. No sitä ennen hän oli vain mielessäni, mutta kun ymmärsin niin olihan se HELPOTUS. Ja nyt näen häntä päivittäin niin ei edes enään tulisi mieleen mitään....

Se siitä. No nyt kurssillani on ihan jumatsukan ihastuttava tyttö. En edes ollu nähnyt häntä aikasemmin ja nyt parikertaa. No heti päivän jälkeen lisäsin kaveriksi (fb) ja alotinki keskustelun. Lähti ihan hyvään suuntaa ja lopuksi jai hyvä kuva. Seuraavana päivänä ei edes katsonut päinkään, vaikka itse yritin hakea katsetta? Siinä aloin sitten miettimään, että ehkä ei vaan kiinnosta. Itse ainakin katsoisin päin tyttöä, joka olisi ollut ihan tuntematon, mutta jonka kanssa on puhunut edellisenä päivänä, vai? Hän vaikuttaa ihan fiksulta. MUTTA kun yhden luokan/vuositason ylempänä ja ihan eri kaveripiirit niin mitä tekisin. Enhän edes tunne häntä kovin hyvin ja kuulostaisi vähän tyhmältä jos heti alussa pamauttaisi tyyliin, "Morjens, pidän sinusta". Ei nyt noilla sanoilla, mutta ymmärrätte mitä ajan takaa. Olisiko parasta vaan katsoa miten kaikki menee? Siinäkin vaan se, että tämän kurssin jälkeen ei olisi kyllä yhtään yhteistä kurssia tai muuta ja sitten voisi olla vielä huonompi mahollisuus kertoa.

No, tämänki asian olisi voinut selittää parilla lauseella ja helpommin, mutta tulipahan avauduttua. Toivottavasti ei ollut pitkästyttävä (Ei perse, tais se olla ja sekava:rolleyes:).
Elä päivä kerrallaan, älä murehdi huomista, sillä se tulee ajallaan. Eilinen on jo mennyt. Elä tässä hetkessä, mutta ei tunteilleen voi kyllä mitään. Siltä ainakin tuntuu. :rolleyes:
 
Vastaus: Ketutuskeskustelu

Huvittavasti tuossa uutisessa kutsutaan kidutustapausta "muiluttamiseksi". Voi luoja, olisikin ollut edes sen vertaiset perusteet teolle mitä muilutusretkillä aikoinaan. Mutta kun ei. Teolle ei mitään perusteita muuta kuin extrmelely twisted mindsets and serious mental malfunction. :mad:

Ja TOTTA KAI, nämä ihmiset on hyvä päästää vapauteen jo parin vuoden kuluttua... not. Alan ymmärtää teitä, jotka haukutte näitä suomalaisten oikeusasteiden rangaistuksia.

ps. syyttäjä kertoo pääsyytetystä: "Hän myös ihmetteli, miksi syyttäjänä haen hänelle niin kovaa tuomiota."
Ohhoh.
 
Ylös Bottom