Konsertit, keikat & festarit

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Jarmo Hänninen, 12.10.2005.

 1. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  En noista yleensä itsekään perusta, paitsi viime vuoden Nick Cave ja edellisen Kraftwerk. Linjaan sopivat mainetta saaneet esiintyjät sopivat minun mielestä ihan hyvin mukaan toissaviikolla brooklyniläisessä vegaanikahvilassa perustettujen uudempien bändin rinnalle. Flow vaatii nykymuodossaan aikamoisen yleisömäärän, että pysyy hengissä ja pelkillä nousevilla kyvyillä ei niihin päästä. Tänä vuonna lipunmyynti on ollut selvästi hitampaa kuin viime vuonna, joten saa nähdä täyttyykö yleisötavoite pelkän Flow-spiritin voimalla.

  Itseäni ei yhtään haittaisi nähdä jonain vuonna omana aikanaan genrestä ponnistaneita isoja nimiä (Coldplay, Cure, Depeche Mode, Garbage, Nine Inch Nails yms.) Suvilahdessa.

  Tänä vuonna esiintälista on varsin halpa, mutta varmaan Outkastista on maksettu naurettava hinta ja ihan turhaan. Samalla rahalla olisi varmasti irronut laadukkaampaakin. Flow tosin joutuu elämään paljon muiden festarien tarjonnan mukana. Ruotsin Way OutWest ja Norjan Öya jakavat lähes täysin Flown esiintyjälistan.

  Slowdive, Kavinsky ja Horrors ovat omallakin listalla. Lisäksi Paul Kalkbrenner, James Holden, National ja Bonobo ainakin tulee katsastettua. Janelle on turhan R&B:tä omaan makuun, mutta varmaan katsottua tulee kuitenkin.
   
 2. xevious

  xevious New Member

  XBL:
  Super tetris
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Kyllähän tässä on jo muutaman vuoden ollut fiilis, että Flown "selkä on katkennut". Mun mielestä voisi olla ihan hyväkin, jos joutuisivat hiukan miettimään tuota konseptia uusiksi, sen sijaan, että aina vain nimekkäämpää artistia ja joka vuosi korkeammat lippujen hinnat.


  Kuuntelenkin juuri FLow 2014 playlistiä spotifystä ja hämmennyin James Holdenin kohdalla. Tuollaista kickelihtävää trancea :D Eikö tuollaiset sopisi paremmin Summer Soundiin?
   
 3. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  En usko että kaipaavat paluuta "juurille", Kuudes Aisti taitaa nykyään olla se kotikutoinen alkuaikojen Flow monessa mielessä. Artistien osalta ainakin nyt on otettu takapakkia nimekkyyden osalta, lipun hinnoissa sen sijaan ei.

  Aika paljon tänä vuonna tuntuu olevan tuon tapaista kilinää tarjolla, ja onhan sitä aina ainakin siellä puutarhalavalla ollut, Tensnake yms. Ihan hauskaa kamaa tietyssä tunnelmassa ja mielentilassa.

  Itse olen ihmetelly miksi Flowsta vuodesta toiseen puuttuu tietynlainen electro ja industrial kokonaan. Konemusiikki on korvattu melkein yksinomaan kaiken maailman "DJ seteillä" joilla niilläkin on paikkansa, mutta oikeitakin orkestereitä olisi genressä tarjolla. Vaikka loistavat Ladytron tai Client. Tai kotimainen syntsavelho Kebu.
   
 4. xevious

  xevious New Member

  XBL:
  Super tetris
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Musta tuntuu, että tuo Ladytronin tyyppinen soundi oli niin pinnalla tuossa joskus 2008-2010, että ihmiset ehtivät leipiintymään siihen. Pari vuotta sitten Flowssa oli kyllä hitonmoinen tekno-pläjäys Richie Hawtinin muodossa. Itse kaipaisin enemmän moista. Kaiken maailman hullutukset tulee ja menee, mutta tekno pysyy ja puree suoraan selkäytimeen.
   
 5. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Jep, HC:mpi pauke on puuttunut melko lailla kokonaan. Front Line Assembly kävi äsken Suomessa, mutta olisi ollut hieno lisä Flown valikoimaan. Olisi normihipsterillä viikset väpättäneet kun EBM/industrial-pioneeri luukuttaa menemään :D

  [video=youtube;YBIWW2bwfwk]http://www.youtube.com/watch?v=YBIWW2bwfwk[/video]

  [video=youtube;RWjBPIbJMzY]http://www.youtube.com/watch?v=RWjBPIbJMzY[/video]

  Tämän vuoden Flowsta pitää vielä lisätä sen verran, että ruokapuolella on tällä kertaa lyöty jo reippaasti yli. tänä vuonna yksi Helsingin fine dining ravintoloista Muru myy sinne illalliskortteja 4-8 hengen seurueille 100 euroa/nenä. Sillä saa kolmen hengen menun ja kaiketi ihan hienon tilan, josta näkee päälavalle. Juomat siihen päälle. Arvostan kyllä hyvää ruokaa ja fine diningia, mutta ei se kyllä festrareille kuulu eikä varsinkaan tuollaiseen ryöstöhintaan. Helsingin huippuravintoloista, Muru mukaan lukien, saa tuolla hinnalla 9-12 ruokalajia.
   
 6. ULVI

  ULVI Administrator

  PSN:
  ULVI
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Flow on jäänyt näkemättä, ja tänä vuonna oli The Nationalin aiheuttama tarve mennä paikan päälle, mutta kyseinen poppoo tuleekin tsekattua heinäkuussa Colours of Ostrava -festareilla. Flow on harkinnassa silti, kovia nimiä etenkin hipetihop-rintamalla (mainitun Outkastin lisäksi Pusha T, Joey Bada$$ sekä Action Bronson ja Mos Def, joista jälkimmäiset kaksi olen onneksi nähnyt aiemmin).

  Kavinsky ois ollut kovin juttu 5 vuotta sitten, nyt kiva kuriositeetti: 1986:n huikeudet ja Nightcallit kuulee kyllä mielellään.

  Jos elektrosävytteinen indiepoppi naislaulajalla kiinnostaa, suosittelen tsekkaamaan Flow'ssa tanskalaisen artistin nimeltä Mø. Mimmi veti keväällä Tavastialla aivan mielettömän kovan show'n. Ruotsalainen Jenny Wilson oli taas yllättävän laimea taannoin livenä Jyrockissa. Bonobo kiinnostaisi kovasti, sen men-isi-n kanssa katsomaan.

  Ostravan-festarin vuoksi tulee tänä kesänä rikottua Ilosaari-putki. Heinäkuun vikalle viikonlopulle ajoittuva Naamat onkin toistaiseksi ainoa kotimainen festari, jolle olen lippuni jo poistanut.
   
 7. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Mø on kyllä kiinnostavien listalla ilman muuta. Naisvokaalit toimii yleensä mulle hyvin, kunhan kyse ei ole R&B:stä :D Muutamia muitakin mielenkiintoisia naisartisteja on tänä vuonna paikalla. Osa ei kylläkään aina suoriudu livenä kovin hyvin, esim. toissa vuoden Lykke Li ei livenä vakuuttanut vaikka levyllä hieno onkin, ei ihan vielä rahkeet olleet päälavavastuun vaatimalla tasolla.

  Huimimpia kokemuksia Flowssa on olleet The Screaming Eagle of Soul:n Charles Bradleyn kaksi keikkaa. Ukko käy seitsemättä kymmentä, mutta energia ja tunne ihan huikeita. Myöhempien aikojen James Brown. En ollut ennen ukosta kuullutkaan, mutta keikalle menin ja olin täysin myyty.
   
 8. Zalera

  Zalera New Member

  XBL:
  Zaleraa89
  PSN:
  Mateeus89
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Huomenna jälleen Tuskailemaan kolmeksi päiväksi, kyllähän tuota on taas odoteltu tovi. Suurimmat odotukset kohdistuu Emperoriin, Carcassiin, Dimmuun ja Bodomiin. Toki myös muitakin mielenkiinnolla odotettavia nimiä. Jatkoille kahtena ekana iltana. Huomenna Wolfheartia ja Amorphista sekä lauantaina sitten Medeiaa ja Omnium Gatherumia. Eiköhän tuolla taas viihdy koko viikonlopun vaikka vähän kylmempää keliä lupailtu, mutta empä muutenkaan ole mikään kesähelteiden ystävä pahemmin, eipähän tarvi pelätä ihon palamista jälleen :D. Jalkapohjat voi olla normaaliin tyyliin olla todella herkkinä sunnuntaina.

  Syksyllä sitten Unionifestivaalit, missä myöskin hyvä kattaus kokonaisuudessaan.
   
 9. ULVI

  ULVI Administrator

  PSN:
  ULVI
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Väliin jäävässä Tuskassa mulle mielenkiintoisimmat artistit oisivat olleet Nails (perkeleen kova uusin parikytminuuttinen lätty), Beast Milk (debyyttilevy ollut luukutuksessa ja erinomaiseksi todettu livenäkin) ja Jyväskylästä breikannut Lost Society. Tuskaisaa viikonloppua sinne!
   
 10. Nisupulla

  Nisupulla Jäsen / [FL]

  Youtube:
  youtube
  PSN:
  Nisu
  Switch:
  7988-0855-9081
  Twitter:
  nisupullafin
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Yle Liven 165 minuuttinen spektaakkeli tämän vuoden Ruisrockista: http://areena.yle.fi/tv/2283472

  Mahtava festariviikonloppu takana, Turun Ruisrockissa! Nyt on koettu Stig, Musta Barbaari, Popeda, Sanni, Jenni Vartiainen, Offspring, Children of Bodom, David Guetta, Karri Koira ja Rudolf jne. Kelit kohillaan ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Siinä sai nahka uutta väriä, Tunnelma oli suorastaan eufoorinen. Järjestelyt pelasi hyvin eikä jonottamaan joutunut juuri mihinkään. Lautalla yöksi keskustan hotelliin ja seuraavana päivän takaisin. Mieleen jäi Popedan konsertista yhteislauluna vedetty Suvivirsi. :D

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 07.07.2014
 11. Traddash

  Traddash Active Member

  PSN:
  Commandofin;EmJayZay
 12. Lulu

  Lulu New Member

  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Volbeat Oulun QStockissa! :) Ei jaksa odottaaaaaaaaa!
   
 13. Nanopoli

  Nanopoli New Member

  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Aiai, vajaa viikko ja lähtee festarineitsyys.
  Mäntyharjulla metsäfestarit, kuulemma aivan mahtava meininki paikan päällä, innolla odotan :)
   
 14. sph

  sph Member

  XBL:
  sphaa
  PSN:
  sphaa
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Pisti melkoisen pommin kun Wacken Open Air 2015:n ensimmäiset artistit julkistettiin tänään, näyttää pahasti siltä että ensi vuonna tulee käytyä haistelemassa yli 80000 kävijän maailman suurimman metallifestarin menoa. WOAssa esiintyy Trans-Siberian Orchestra, sekä reunion-keikalla projektin kantayhtye Savatage, joka ei ole esiintynyt ensimmäiselläkään keikalla sitten vuoden 2002. Minulla ja muutamalla kaverilla oli liput kourassa ja kaikki matkajärjestelyt tehtynä katsomaan Savatagea Lontooseen lokakuussa 2001, mutta lentokoneet törmäilivät rakennuksiin ja Euroopan-kiertue peruttiin kun amerikkalaisia yhtyeitä alkoi pelottaa. Pian sen jälkeen yhtye jäikin telakalle eikä uutta mahdollisuutta koskaan tullut. Ehkä nyt olisi mahdollista vihdoinkin toipua yli vuosikymmenen takaisista traumoista.

  Pari kappale-esimerkkiä:
  Savatage - Gutter Ballet (1989)
  Savatage - The Wake of Magellan (1997)

  Sekä kappale, jonka spinoffina Trans-Siberian Orchestra syntyi esittämään alunperin jouluteemaista heviä samassa tyylilajissa:
  Savatage - Christmas Eve (Sarajevo 12/24) (1995)

  Liput tulevat myyntiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, ja tämän vuoden festivaali myytiin loppuun kahdessa päivässä, joten kovin kauan ei ehdi empimään.
   
 15. hartzu

  hartzu Active Member

  PSN:
  Haraldo
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Flow on tältä vuodelta taputeltu ja kolme päivää meni mukavasti etenkin kun ilma taisi olla paras koko festarin historiassa.

  Järjestelyt toimivat loistavasti tälläkin kertaa. Aiemmista vuosista oli parannettu siinä, että lähes koko alue oli yhtenäinen anniskelualue, joten typeriä aitoja ja karsinoita ei ollut oikeastaan kuin päälavan edustalla. Drinkki kädessä pääsi siirtymään mukavasti paikasta toiseen.

  Kuten aiemmin jo kehuin, Flowssa ruokatarjonta on parasta mitä millään festareilla on ollut koskaan ja sitä se oli edelleen. Suurin moite tuli liian suurista annoksista kun olisi halunnut maistaa melkeinpä kaikkea :D Hintataso näilläkin festareilla on kova, ruoka-annokset kympin molemmin puolin ja juomat lähti 6 euron siideri/olut tölkeistä 10 euron drinkkien kautta 12-14 euron sampanjaan.

  Perjantaina energisimmän esityksen tarjoili dubsteptähti Skrillex, joka kiinnitettiin esiintyjäkaartiin vasta viime hetkillä. Se aiheuttikin koomisen itkupotkuraivarin puritaanihipstereiden keskuudessa ja face kommentteja lukiessa sai nauraa vedet silmistä. Vaikka kyseessä olikin vain DJ-keikka, hoiti Skrillex siltikin tonttinsa kunnialla ja riehui, pomppi ja pyöri lavalla koko setin ajan. Toisin kuin muut Flowssa nähdyt DJt (esim. Kalkbrenner, Kavinsky, Jamie xx) oli Skrillex yleisön kanssa kontaktissa koko ajan, ja se osaltaan lietsoi sinisen teltan yleisön aikamoiseen riehaan yllyttäen jopa eturivin tyttösiä nostelemaan toppejaan :D

  [video=youtube;3ShgSXtcQVU]http://www.youtube.com/watch?v=3ShgSXtcQVU[/video]

  Perjantailta toinen esille nostettava esiintyjä oli ilman muuta Bonobo. Tyylikästä, viileää ja mukaansa tempaavaa.

  Lauantaille osui niin paljon etukäteen mielenkiintoisia tapauksia, ettei oikein tiennyt mihin tarttua ja sen takia tulikin pyörittyä lavojen välillä edestakaisin. Etukäteen valitut Kavinsky ja Jamie xx olivat hienoisia pettymyksiä tasapaksuine setteineen, etenkin Skrillexin ilotulituksen jälkeen. Pääesiintyjä Manic Street Preachers oli hyvä, mutta en ole itse siitä koskaan jaksanut sen enempää innostua. Paljon kaikkea, mutta ei mitään erityistä kyllä jäänyt mieleen.

  Sunnuntai oli monen mielestä "superpäivä". Itse aloitin päivän nauttimalla Iisan valloittavasta esiintymisestä päälavalla heti kello 15. Täydellinen artisti sunnuntai-iltapäivän aloitteluun. Sunnuntain kaartista Janelle Monáe oli kirkkaasti paras ja energisyydellään ohitti kaikki. Huikea show kerta kaikkiaan, vaikka itse en juurikaan neidon tuotantoa ennestään tuntenut. Sunnuntain isoin nimi Outkast oli omasta mielestä totaalisen turha buukkaus eikä keikastakaan jäänyt oikein mitään hyvää sanottavaa.. joidenkin mukaan ainakin osittain jopa playbackinä vedetty. Olisi sopinut paremmin Blocpartyyn kaiken maailman Snoop Dogien sekaan. Mutta minussa onkin se vika, että Public Enemyn jälkeen hyvää hiphopia jälkeen ei ole tehtykään.

  Röyksopp & Robyn yhdistelmä toimi siihen asti kunnes Robyn tuli lavalle, jonka jälkeen alkoi hämmentävä ja pitkästyttävä "taidesuhina", joka sai omalla kohdalla aikaan lähinnä haukottelua. Jostain syytä Hesarin arvostelija koki keikan täsmälleen päin vastoin :D Ihmettelen mitä kamaa Hesarin tyypit oikein vetävät :D

  Monta hyvää esiintyjää jäi varmasti välistä, mutta ei tuolta millään ehdi kaikkea katsoa. Välillä on mukava vaan hengailla nurmikoilla ja nauttia ilmasta ja tunnelmasta hieman rauhallisemmin. Muutoinkin sisätilat olivat kaikki järjettömän hikisiä lämpimästä ilmasta johtuen, joten ihan turhan päiten ei jaksanut niissä aikaa viettää.
   
  Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 12.08.2014
 16. ranezki

  ranezki New Member

  PSN:
  ranezki93
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Nyt on pakko kysyä kun tämän osion löysin.
  Sattuiko joku käymää metsäfestareilla, minkälainen meno oli?
  Piti alunperin itekki lähtee mut loppu massit kesken
   
 17. Zalera

  Zalera New Member

  XBL:
  Zaleraa89
  PSN:
  Mateeus89
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Moonsorrowin keikka oli ja meni, n. kaksi tuntia parhautta oli tarjolla! Tulihan sitä kauan odoteltua, että milloin bändi tulee keikalle vihdoinkin taas kotimaahan. Ei kyllä pettänyt, mitä nyt pari biisiä olisin setistä vaihtanut (Tulimyrskyn jompaan kumpaan Hävitetyn biisiin ja Muinaiset Huutoon), mutta empä valita sillä ei bändiltä huonoja viisuja löydy juuri lainkaan. Lämppärinä toiminut Crimfall oli myöskin ihan kivaa seurattavaa ja kuunneltavaa. Seuraavaa keikkaa odotellessa, jospa vaikka menisivät Tuskaan tai vähintään jatkoklubille. Pistetään vielä massiivinen settilista tähän.

  Tulimyrsky
  Pimeä
  Jumalten Kaupunki
  1065: Aika
  Taistelu Pohjolasta
  Jotunheim
  Muinaiset
  Pakanajuhla
  Sankaritarina

  Seuraavaksi sitten viikon päästä Unionifestivaali, sitä mielenkiinnolla odotellessa. Myöhemmin tänä vuonna ainakin Opethia menossa kattomaan. Ehkä At The Gatesia ja In Flamesia myös, saa nähdä.
   
 18. vrmx

  vrmx Member

  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Helmikuussa tuli käytyä kaverin kanssa Armin van Buurenin Armin Only kiertueen Helsingin keikalla. Monta vuotta jo noihin halunnut mennä ja nyt se tuli tuohon 30km päähän ni pakkohan se oli mennä :cool:. Keikan jälkeen oltiin kaverin kanssa sitä mieltä, että pitää vielä uudestaan päästä näkemään se mahtava show. Vaihtoehtoina oli Ostrava Tsekeissä tai Moskova Venäjällä. Kumpikaan ei oikein helpolla olisi onnistunut niin hetkeksi jäi koko homma. Kesällä sitten keikkapaikkoja alkoi sataa lisää vuoden loppupuolelle ja sinne ilmestyi keikka Valenciaan Espanjaan. Sehän sitten saatiin sopimaan ja liput hommattiin, keikka oli viikko sitten 20.9. :) Aivan mahtava show jälleen, päivitetyllä soittolistalla vaikka mukana tietenkin oli kiertueen nimikkoalbumin kappaleet molemmilla keikoilla.

  Festarikeikoistahan Armin Only setti eroaa siinä, että herra on yksin hoitamassa hommaa ilman muita dj:tä ja näissä on enemmän live osuutta mukana, solistit, bändi, tanssijat/esiintyjät, jne.. Helsingin keikka oli 6 tunti parhautta ja Valencian 5 tuntia + extrana tunnin vinyylisetti :D https://www.youtube.com/watch?v=o_ElCufaIG0

  Enää ei tälle kiertueelle tule mentyä, mutta pitää sitten bluray ostaa, kun tulee saataville niin voi taas muistella näitä :p

  Muutamia kuvia keikoilta:
  http://gt42.1g.fi/kuvat/Muut/ArminOnlyHelsinki2014/
  http://gt42.1g.fi/kuvat/Muut/ArminOnlyValencia2014/
   
 19. vrmx

  vrmx Member

  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Jaa oma postaus täällä edellisenä vieläkin :p

  Tuli taas käytyä fiilistelemässä Arminia, Tallinnassa tällä kertaa. Mahtavaa settiä jälleen! Lämppärinä muutama virolainen ja niiden lisäksi MaRlo :cool:

  Saipahan taas todeta, että omalla Sonylla on turha videota ottaa hämärässä ja kovassa äänessä. Tarkennus seilaa ja äänet säröytyy :( Mutta onneksi kaveri sai ihan mukavaa materiaalia muistoksi omalla puhelimellaan :) Sitä materiaalia löytyypi täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Z8vSQyYEa08
   
 20. Lebe80

  Lebe80 Active Member

  Youtube:
  youtube
  XBL:
  Temposaur
  PSN:
  Temposaur
  Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

  Mikä on tässä tapauksessa se "oma Sony"?
   

Jaa tämä sivu