Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Konsertit, keikat & festarit

Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Huomenna jälleen Tuskailemaan kolmeksi päiväksi, kyllähän tuota on taas odoteltu tovi. Suurimmat odotukset kohdistuu Emperoriin, Carcassiin, Dimmuun ja Bodomiin. Toki myös muitakin mielenkiinnolla odotettavia nimiä. Jatkoille kahtena ekana iltana. Huomenna Wolfheartia ja Amorphista sekä lauantaina sitten Medeiaa ja Omnium Gatherumia. Eiköhän tuolla taas viihdy koko viikonlopun vaikka vähän kylmempää keliä lupailtu, mutta empä muutenkaan ole mikään kesähelteiden ystävä pahemmin, eipähän tarvi pelätä ihon palamista jälleen :D. Jalkapohjat voi olla normaaliin tyyliin olla todella herkkinä sunnuntaina.

Syksyllä sitten Unionifestivaalit, missä myöskin hyvä kattaus kokonaisuudessaan.
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Huomenna jälleen Tuskailemaan kolmeksi päiväksi, kyllähän tuota on taas odoteltu tovi. Suurimmat odotukset kohdistuu Emperoriin, Carcassiin, Dimmuun ja Bodomiin. Toki myös muitakin mielenkiinnolla odotettavia nimiä.

Väliin jäävässä Tuskassa mulle mielenkiintoisimmat artistit oisivat olleet Nails (perkeleen kova uusin parikytminuuttinen lätty), Beast Milk (debyyttilevy ollut luukutuksessa ja erinomaiseksi todettu livenäkin) ja Jyväskylästä breikannut Lost Society. Tuskaisaa viikonloppua sinne!
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Yle Liven 165 minuuttinen spektaakkeli tämän vuoden Ruisrockista: http://areena.yle.fi/tv/2283472

Mahtava festariviikonloppu takana, Turun Ruisrockissa! Nyt on koettu Stig, Musta Barbaari, Popeda, Sanni, Jenni Vartiainen, Offspring, Children of Bodom, David Guetta, Karri Koira ja Rudolf jne. Kelit kohillaan ja aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Siinä sai nahka uutta väriä, Tunnelma oli suorastaan eufoorinen. Järjestelyt pelasi hyvin eikä jonottamaan joutunut juuri mihinkään. Lautalla yöksi keskustan hotelliin ja seuraavana päivän takaisin. Mieleen jäi Popedan konsertista yhteislauluna vedetty Suvivirsi. :D

attachment.php
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Aiai, vajaa viikko ja lähtee festarineitsyys.
Mäntyharjulla metsäfestarit, kuulemma aivan mahtava meininki paikan päällä, innolla odotan :)
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Pisti melkoisen pommin kun Wacken Open Air 2015:n ensimmäiset artistit julkistettiin tänään, näyttää pahasti siltä että ensi vuonna tulee käytyä haistelemassa yli 80000 kävijän maailman suurimman metallifestarin menoa. WOAssa esiintyy Trans-Siberian Orchestra, sekä reunion-keikalla projektin kantayhtye Savatage, joka ei ole esiintynyt ensimmäiselläkään keikalla sitten vuoden 2002. Minulla ja muutamalla kaverilla oli liput kourassa ja kaikki matkajärjestelyt tehtynä katsomaan Savatagea Lontooseen lokakuussa 2001, mutta lentokoneet törmäilivät rakennuksiin ja Euroopan-kiertue peruttiin kun amerikkalaisia yhtyeitä alkoi pelottaa. Pian sen jälkeen yhtye jäikin telakalle eikä uutta mahdollisuutta koskaan tullut. Ehkä nyt olisi mahdollista vihdoinkin toipua yli vuosikymmenen takaisista traumoista.

Pari kappale-esimerkkiä:
Savatage - Gutter Ballet (1989)
Savatage - The Wake of Magellan (1997)

Sekä kappale, jonka spinoffina Trans-Siberian Orchestra syntyi esittämään alunperin jouluteemaista heviä samassa tyylilajissa:
Savatage - Christmas Eve (Sarajevo 12/24) (1995)

Liput tulevat myyntiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, ja tämän vuoden festivaali myytiin loppuun kahdessa päivässä, joten kovin kauan ei ehdi empimään.
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Flow on tältä vuodelta taputeltu ja kolme päivää meni mukavasti etenkin kun ilma taisi olla paras koko festarin historiassa.

Järjestelyt toimivat loistavasti tälläkin kertaa. Aiemmista vuosista oli parannettu siinä, että lähes koko alue oli yhtenäinen anniskelualue, joten typeriä aitoja ja karsinoita ei ollut oikeastaan kuin päälavan edustalla. Drinkki kädessä pääsi siirtymään mukavasti paikasta toiseen.

Kuten aiemmin jo kehuin, Flowssa ruokatarjonta on parasta mitä millään festareilla on ollut koskaan ja sitä se oli edelleen. Suurin moite tuli liian suurista annoksista kun olisi halunnut maistaa melkeinpä kaikkea :D Hintataso näilläkin festareilla on kova, ruoka-annokset kympin molemmin puolin ja juomat lähti 6 euron siideri/olut tölkeistä 10 euron drinkkien kautta 12-14 euron sampanjaan.

Perjantaina energisimmän esityksen tarjoili dubsteptähti Skrillex, joka kiinnitettiin esiintyjäkaartiin vasta viime hetkillä. Se aiheuttikin koomisen itkupotkuraivarin puritaanihipstereiden keskuudessa ja face kommentteja lukiessa sai nauraa vedet silmistä. Vaikka kyseessä olikin vain DJ-keikka, hoiti Skrillex siltikin tonttinsa kunnialla ja riehui, pomppi ja pyöri lavalla koko setin ajan. Toisin kuin muut Flowssa nähdyt DJt (esim. Kalkbrenner, Kavinsky, Jamie xx) oli Skrillex yleisön kanssa kontaktissa koko ajan, ja se osaltaan lietsoi sinisen teltan yleisön aikamoiseen riehaan yllyttäen jopa eturivin tyttösiä nostelemaan toppejaan :D

[video=youtube;3ShgSXtcQVU]http://www.youtube.com/watch?v=3ShgSXtcQVU[/video]

Perjantailta toinen esille nostettava esiintyjä oli ilman muuta Bonobo. Tyylikästä, viileää ja mukaansa tempaavaa.

Lauantaille osui niin paljon etukäteen mielenkiintoisia tapauksia, ettei oikein tiennyt mihin tarttua ja sen takia tulikin pyörittyä lavojen välillä edestakaisin. Etukäteen valitut Kavinsky ja Jamie xx olivat hienoisia pettymyksiä tasapaksuine setteineen, etenkin Skrillexin ilotulituksen jälkeen. Pääesiintyjä Manic Street Preachers oli hyvä, mutta en ole itse siitä koskaan jaksanut sen enempää innostua. Paljon kaikkea, mutta ei mitään erityistä kyllä jäänyt mieleen.

Sunnuntai oli monen mielestä "superpäivä". Itse aloitin päivän nauttimalla Iisan valloittavasta esiintymisestä päälavalla heti kello 15. Täydellinen artisti sunnuntai-iltapäivän aloitteluun. Sunnuntain kaartista Janelle Monáe oli kirkkaasti paras ja energisyydellään ohitti kaikki. Huikea show kerta kaikkiaan, vaikka itse en juurikaan neidon tuotantoa ennestään tuntenut. Sunnuntain isoin nimi Outkast oli omasta mielestä totaalisen turha buukkaus eikä keikastakaan jäänyt oikein mitään hyvää sanottavaa.. joidenkin mukaan ainakin osittain jopa playbackinä vedetty. Olisi sopinut paremmin Blocpartyyn kaiken maailman Snoop Dogien sekaan. Mutta minussa onkin se vika, että Public Enemyn jälkeen hyvää hiphopia jälkeen ei ole tehtykään.

Röyksopp & Robyn yhdistelmä toimi siihen asti kunnes Robyn tuli lavalle, jonka jälkeen alkoi hämmentävä ja pitkästyttävä "taidesuhina", joka sai omalla kohdalla aikaan lähinnä haukottelua. Jostain syytä Hesarin arvostelija koki keikan täsmälleen päin vastoin :D Ihmettelen mitä kamaa Hesarin tyypit oikein vetävät :D

Monta hyvää esiintyjää jäi varmasti välistä, mutta ei tuolta millään ehdi kaikkea katsoa. Välillä on mukava vaan hengailla nurmikoilla ja nauttia ilmasta ja tunnelmasta hieman rauhallisemmin. Muutoinkin sisätilat olivat kaikki järjettömän hikisiä lämpimästä ilmasta johtuen, joten ihan turhan päiten ei jaksanut niissä aikaa viettää.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Nyt on pakko kysyä kun tämän osion löysin.
Sattuiko joku käymää metsäfestareilla, minkälainen meno oli?
Piti alunperin itekki lähtee mut loppu massit kesken
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Moonsorrowin keikka oli ja meni, n. kaksi tuntia parhautta oli tarjolla! Tulihan sitä kauan odoteltua, että milloin bändi tulee keikalle vihdoinkin taas kotimaahan. Ei kyllä pettänyt, mitä nyt pari biisiä olisin setistä vaihtanut (Tulimyrskyn jompaan kumpaan Hävitetyn biisiin ja Muinaiset Huutoon), mutta empä valita sillä ei bändiltä huonoja viisuja löydy juuri lainkaan. Lämppärinä toiminut Crimfall oli myöskin ihan kivaa seurattavaa ja kuunneltavaa. Seuraavaa keikkaa odotellessa, jospa vaikka menisivät Tuskaan tai vähintään jatkoklubille. Pistetään vielä massiivinen settilista tähän.

Tulimyrsky
Pimeä
Jumalten Kaupunki
1065: Aika
Taistelu Pohjolasta
Jotunheim
Muinaiset
Pakanajuhla
Sankaritarina

Seuraavaksi sitten viikon päästä Unionifestivaali, sitä mielenkiinnolla odotellessa. Myöhemmin tänä vuonna ainakin Opethia menossa kattomaan. Ehkä At The Gatesia ja In Flamesia myös, saa nähdä.
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Helmikuussa tuli käytyä kaverin kanssa Armin van Buurenin Armin Only kiertueen Helsingin keikalla. Monta vuotta jo noihin halunnut mennä ja nyt se tuli tuohon 30km päähän ni pakkohan se oli mennä :cool:. Keikan jälkeen oltiin kaverin kanssa sitä mieltä, että pitää vielä uudestaan päästä näkemään se mahtava show. Vaihtoehtoina oli Ostrava Tsekeissä tai Moskova Venäjällä. Kumpikaan ei oikein helpolla olisi onnistunut niin hetkeksi jäi koko homma. Kesällä sitten keikkapaikkoja alkoi sataa lisää vuoden loppupuolelle ja sinne ilmestyi keikka Valenciaan Espanjaan. Sehän sitten saatiin sopimaan ja liput hommattiin, keikka oli viikko sitten 20.9. :) Aivan mahtava show jälleen, päivitetyllä soittolistalla vaikka mukana tietenkin oli kiertueen nimikkoalbumin kappaleet molemmilla keikoilla.

Festarikeikoistahan Armin Only setti eroaa siinä, että herra on yksin hoitamassa hommaa ilman muita dj:tä ja näissä on enemmän live osuutta mukana, solistit, bändi, tanssijat/esiintyjät, jne.. Helsingin keikka oli 6 tunti parhautta ja Valencian 5 tuntia + extrana tunnin vinyylisetti :D https://www.youtube.com/watch?v=o_ElCufaIG0

Enää ei tälle kiertueelle tule mentyä, mutta pitää sitten bluray ostaa, kun tulee saataville niin voi taas muistella näitä :p

Muutamia kuvia keikoilta:
http://gt42.1g.fi/kuvat/Muut/ArminOnlyHelsinki2014/
http://gt42.1g.fi/kuvat/Muut/ArminOnlyValencia2014/
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Jaa oma postaus täällä edellisenä vieläkin :p

Tuli taas käytyä fiilistelemässä Arminia, Tallinnassa tällä kertaa. Mahtavaa settiä jälleen! Lämppärinä muutama virolainen ja niiden lisäksi MaRlo :cool:

Saipahan taas todeta, että omalla Sonylla on turha videota ottaa hämärässä ja kovassa äänessä. Tarkennus seilaa ja äänet säröytyy :( Mutta onneksi kaveri sai ihan mukavaa materiaalia muistoksi omalla puhelimellaan :) Sitä materiaalia löytyypi täältä: https://www.youtube.com/watch?v=Z8vSQyYEa08
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Pakko kyllä hehkuttaa täälläkin eilistä Slipknotin keikkaa Hartwall Arenalla! Kyllä siinä Spit It Outin aikana tuli fiilis että vois repiä penkin ja nakata vittuun koska adrenaliini nousi niin korkealle :D :D Suosittelen kyllä kyseistä bändiä! jotaki aivan uskomatonta livenä.
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Ai hittolainen! Yksi piiloperversioistani pääsee vihdoin toteutumaan kun Gregorian saapuu chanttailemaan kulman taakse jäähyväiskiertueellaan 1.3.

Eka levy kolahti aikanaan täysillä ja kaikki hyllystä nykyään sitten löytyykin. Livenä en ole päässyt kokemaan. Kohta sekin on koettu. Oi mikä ilon ja onnenpäivä!
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Viime vuosi oli itselleni hiljaisin keikka/festari-vuosi pitkään aikaan. Missään ei oikein tullut käytyä. Tänä vuonna aion korjata asian, ja ainakin Profanatica tulee mentyä katsomaan, sekä pakollinen SteelFest-reissu, kiitoksia Blasphemyn. Tosin, kaikki muut SteelFestit koettu, paitsi viime vuosi. Se jäi kaivelemaan. Ja saa nähdä, että joutuuko matkustamaan Tukholmaan Pusciferin takia, vai saadaanko tämä poppoo ihan Suomeenkin. Ja Tuskaankin ehkä pitkästä aikaa voisi eksyä. Sitten pidän vielä peukkuja mahdollisesta Ministryn tai Skinny Puppyn keikasta.
 
Vastaus: Konsertit, keikat & festarit

Hyvän musiikin ystäville, syksyllä yhden viime vuoden ylistetyimmistä levyistä Matka mielen ytimeen julkaissut Saimaa (se sama Saimaa, joka soitti pari vuotta sitten Pepe Willbergin kanssa) kiertää parhaillaan Suomea. Huomenna torstaina 18.2. klo 19 on Espoon Sellosalissa odotettavissa ison kokoonpanon konsertti, jonne on luvattu mukaan puhaltimet ja jouset. Pienemmillä lavoilla on mukana hieman pienempi miehitys. Yhtyeen psykedeliasta big bandiin venyvä levy syntyi vapaamuotoisesta jamittelusessiosta, ja tuloksena tuli mainioita cover-versioita tunnetuista kappaleista, kuten kenties eeppisin tulkinta Yön Joutsenlaulusta, tai 16-minuuttinen jamittelu Dingon Levottomasta tuhkimosta.

Sellosalissa on selvästi haettu hieman erikoisempaa konserttiprofiilia. Vasta kaksi viikkoa sitten olin katsomassa, kun Hyyrysen veljesten (Stam1nan Antti ja YUP:n Jussi) progesekoilu WÖYH! esiintyi tanssiryhmän kanssa. Kun kerran Saimaan levy on näemmä poistettu YouTubesta niin tyydytään sitten mainostamaan WÖYH!-videota Kamppailu merellä.
 
Ylös Bottom