Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Anteeksi, mutta vertaus on näin luvalla sanoen täysin naurettava, ja menee juuri näiden tekijänoikeusjärjestöjen "You wouldn't steal a car" -vetojen tasolle. Nuo konkreettisiin esineisiin kohdistuvat varkaudet ovat yksinkertaisesti täysin eri asia.

Selvä, latailen kaiken maailman ohjelmat joidenka avulla pystyn hakkeroimaan kaiken maailman pankkitunnukset, valtioiden verkkotiedot ja kaiken maailman pelit ja se on ok kun ne ovat aineettomia. Nauti sitten Visa kortistasi mutta minä nautin aineettomista rahoistasi. Eli tuo sinun näkemyksesi on naurettavaa taas täällä puolen. Eli puheellisesti toisen loukkaamiset olisi hyväksyttävää koska ne ovat aineettomia ja entäs nämä patentit jotka ovat vain paperilla eivätkä olemassa varsinaisesti, entäs sitten?
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Niin, täytyisi vaan tehdä niitä päätöksiä ja myöntää poliisille enemmän resursseja. Nykyäänhän niitä vaan leikataan.

Ah, tästä pääsemme sujuvasti seuraavaan yhteiskuntapoliittiseen debattiin.

Julkinen virkakoneisto pyörii verovaroin. Niin poliisit, vankilat, sairaalat, koulut, päiväkodit kuin tuomioistuimetkin ammentavat rahoituksensa samasta verokirstusta, ja nykyisen neokonservatismin aikakaudella verot ovat suuri mörkö. Ei myöskään liene vaikea arvata minne mahdolliset lisävarat poliitikkojen toimesta suunnattaisiin: koulutukseen, terveydenhoitoon vai suuryritysten kaupallisten intressien valvontaan poliisin toimesta.
Paikallisuutisissa uutisoidaan jokainen bensavarkauskin, mutta tekijänoikeushässäköistä ei lue koskaan mitään.

Tällä haulla löytyy useita uutisia aiheesta, tuskin kuitenkaan kaikkia: http://www.google.fi/search?as_q=mies+tuomittiin+tekijänoikeusrikkomuksesta
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Selvä, latailen kaiken maailman ohjelmat joidenka avulla pystyn hakkeroimaan kaiken maailman pankkitunnukset, valtioiden verkkotiedot ja kaiken maailman pelit ja se on ok kun ne ovat aineettomia.
Taas meni metsään, jotta rytisi. Ei tarkoitus ole osoittaa, että digimaailman rikos on "OK", vaan että se on täysin erilainen verrattuna fyysisen maailman rötöksiin. Siksi niitä ei pitäisi rinnastaa toisiinsa.

Ja esimerkiksi pankkitilin hakkeroinnissa rahaa siirtyy. Rahaa ei siis voi "kopioida". Patentin ja liikesalaisuuksia voi kopioida, mutta näiden asioiden seuraukset ovat jälleen ihan oma lukunsa, ja karkaavat aiheesta turhan kauas.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Ah, tästä pääsemme sujuvasti seuraavaan yhteiskuntapoliittiseen debattiin.
Aistin että joku nauttii tästä. :D Syviin vesiin kyllä pääsisimme, kun aihetta pidemmälle ja pidemmälle jatkettaisiin. Taitaa tosin jossain vaiheessa loppua se meitsin yhteiskunta-aktiivisuus, kun lähtökohtana oli vain waretuksen vastustaminen.

Julkinen virkakoneisto pyörii verovaroin. Niin poliisit, vankilat, sairaalat, koulut, päiväkodit kuin tuomioistuimetkin ammentavat rahoituksensa samasta verokirstusta, ja nykyisen neokonservatismin aikakaudella verot ovat suuri mörkö. Ei myöskään liene vaikea arvata minne mahdolliset lisävarat poliitikkojen toimesta suunnattaisiin: koulutukseen, terveydenhoitoon vai suuryritysten kaupallisten intressien valvontaan poliisin toimesta.
Hmm..tootta. Tosin "kaupallisten intressien valvonta" on kauhian ikävä termi. Sanoisinko että kyse on elinkeinon turvaamisesta, ei kaupallisten intressien valvonnasta. Elinkeinon turvaaminen taas on huisin tärkeää, koska koko kapitalistinen yhteiskuntamme perustuu sen varaan.

Myönnän kyllä, että hupenevien resurssien aikana on priorisointi kovin vaikeaa. Eivät nämä "vähäpätöisemmätkään" asiat saa silti unohtua, vaan kyllä niitäkin pitää pyrkiä parantamaan.


Tällä haulla löytyy useita uutisia aiheesta, tuskin kuitenkaan kaikkia: - Google-haku
That's a start!

Ei vaan, en oikein tiedä mitä tuosta pitäisi ajatella. Ainakin jotain tapahtuu joskus jossain. Sekin on parempi kuin ei mitään.

--

Alkaa olla jo vissiin tämä viranomais-debatti käyty? Tuskin asiat kuitenkaan mihinkään kovin nopeasti muuttuvat, eivätkä välttämättä ainakaan parempaan suuntaan. Omat ideologiamme olemme kuitenkin esitelleet, mutta nykykäytäntöihin meidän on hyvin vaikea vaikuttaa. Ehkä palaamme asiaan sitten, kun jokin seuraava lakimuutos tai vastaava toimenpide ollaan ajamassa läpi?
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Tuli kotimatkalla mieleen, että meidän pitäisi saada keskusteluun mukaan pari selkeäsanaista "piraattia", jotka kuuluvat tähän "miksi maksaa, kun ilmaiseksikin saa" -klaaniin. Mieluusti sekä toimeentulorajalla keikkuvia tapauksia kuin säännöllisen palkankin saavia.

Eikös tuolla huijariketjussa vähänväliä tuo syytetty käy tekemässä itseään naurettavaksi? Jotenkin on sellainen kutina, että tyyppi harrastaa myös waretusta.


Asiasta kolmanteen, eli aiheeseen. Itse olen myös 70-luvun lapsi. Harrastanut tietokoneita viisivuotiaasta lähtien. Kuuluisalla kuuslankkuajalla omistin veljeni kanssa 129 laillisesti ostettua peliä, näistä pääosa simuja ja ropeja. Kopioita oli about kolmekymmentä levyä eli noin 50 peliä. Amigan poismyydessä meillä oli 89 alkuperäistä peliä. Taas painotus simujen, ropejen ja isojen laatikoiden puolella. Pc-puolella viimeisen waren imutin 1999. Silloin kyseessä oli rainbow six. Kaikki klassikot löytyy edelleen vanhempien luona säilössä ja silloin tällöin omalla koneella. Falloutit, Ufot, MOO, MOM, Civ, Falcon JA2, yms. Steam etunenässä vie idean waretukselta. Päivitettävät ja moninpelattavat pelit helposti ja halvalla. Esim. Empire- Total war 29€. En juuri juo ,joten en tiedä paljonko tuo on baari-illassa, mutta varmaan sen verran, että hauskaa on yhä, mutta krapula jää pois.

Viimeisenkin waretuksen siemenen minusta vei PSN videostore, jonka älyttömän helppo käytettävyys ja halvat hinnat saivat aikaan, että ei ole enää mitään järkeä ladata mitään. Miksi etsisin jotain torrenttia, joka voi olla paskalla laadulla tai olla löytymättä, tai jonka S/L ratio on 1/1000, kun voin parilla eurolla ladata leffan/sarjan kun se itselleni sopii ja homma toimii kuin junan vessa.
Uskoisin, että warettamista voidaan hillitä juuri tällaisilla toimivilla ja edullisilla järjestelmillä. Tämän yhdistettynä suurempi rangaistuksijoutumisen uhka(säädyllisillä sakoilla), niin varmasti moni mieluumin maksaa pikkusumman, kuin ottaa riskin. Lisäksi kuinka moni superpiraatti todella katsoo/kuuntelee/pelaa kaiken sen mitä warettaa? Kenellä riittää aika tuollaiseen? Teinellä ehkä, mutta heilläkin pitäisi vanhemmat olla ratsupiiskan kanssa ajamassa nulikat harrastusten pariin, eikä vain tuhlaamaan elämäänsä monitorin ääressä. Kysykää vaikka keneltä tahansa naiselta, niin tiedätte että kyllä monitorin valossa kylpevä mies on seksikäs.

Asiassa on toki mutta. Tuo palvelu, samoin kuin Itunesin videopalvelu, jota ystäväni käyttää jenkkilän kautta, eivät tietenkään toimi täällä ilman (laittomia?) kikkailuja. Täytyisi siis saada lainsäädäntö toimimaan samoin kaikkialla, mutta tämä toki on utopiaa. Ehkä sitten ydintuhon jälkeen torakat kehittävät globaalin lainsäädännön. Ihmiskunta siihen ei näyttäisi kykenevän. Zune kun saisi tekstit, niin siinä olisi pelinavaaja ja mielestäni Vidzone on omalla tavallaan sellainen myös. Kyllä sieltä tulee kuunneltua/katseltua sellaisia artisteja, joita ei ehkä rahalla ostaisi, mutta ilmaisena kelpaa kyllä.

Sen verran olen asiassa mulkku, että musiikinwarettajia en ymmärrä yhtään, etenkään heikommin myyvien artistien osalta. Oma cd-kokoelmani sisältää yli 700 levyä joita on koottu nyt jo parikymmentä vuotta.Itunesin puolella on noin 300 biisiä. Sisältö on hyvin indie ja metal-henkistä. Osa artisteista on saavuttanut suuruuden tuona aikana, mutta silti osten heidän levynsä edelleen sillä arvostan heidän tuotantoaan ja heitä itseään ihmisinä. Arvostan myös sitä iloa, mitä pitämäni musiikki minussa aiheuttaa ja haluan vastakin saada tuntea saman tunteen.

En näe warettamista konkreettisena tuotteen varastamisena, vaan lähinnä sinä, että menet lehtihyllylle ja luet lehden siinä kokonaan ja pistätä sitten takaisin. Tuote on edelleen myyntikelpoinen, muttet sinä itse sitä enää osta.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Eikös tuolla huijariketjussa vähänväliä tuo syytetty käy tekemässä itseään naurettavaksi? Jotenkin on sellainen kutina, että tyyppi harrastaa myös waretusta.
Muihin rikoksiin syyllistyvä voi toki myös warettaakin, mutta netistä ilmaiseksi lataileva ei välttämättä silti tee yhtään mitään muuta laitonta. Teinivuosieni varrella kopioitujen pelien määrä varmasti mitattaneen sadoissa, mutta silti en ole edes tikkukaramellia kaupasta koskaan varastanut, mistään vakavammasta puhumattakaan. (No, punaisia valoja päin olen joskus kävellyt. Ja jos ylimielinen asenne olisi rikos, istuisin moninkertaista elinkautista.)

Lisäksi kuinka moni superpiraatti todella katsoo/kuuntelee/pelaa kaiken sen mitä warettaa? Kenellä riittää aika tuollaiseen?
Epäilen, että se jää juuri siihen nopeaan pintaraapaisuun. Näin se kävi omallakin kohdalla.

Kysykää vaikka keneltä tahansa naiselta, niin tiedätte että kyllä monitorin valossa kylpevä mies on seksikäs.
Vaimo nyökyttelee ymmärtäväisen näköisenä. :)
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

En ole aiemmin eri intressiryhmien propagandamateriaaleja juurikaan katsellut, mutta nyt silmäilin Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n antipiracy.fi sivustoa. Yhdistyksen taustalla ovat kaikki Suomen tekijänoikeusorganisaatiot kuten Teosto, Gramex, ÄKT ja pelialaa edustava Figma.

Ensimmäisenä silmiin osui kaksi erillistä numerotietoa
- Suomessa oli vuoden 2008 lopussa yli 100 000 aktiivista vertaisverkkojen käyttäjää.
- Suomessa on arvioiden mukaan yli 100 000 aktiivista luvatta aineistoja vertaisverkossa jakavaa nettipiraattia.


Kaikki vertaisverkkojen käyttäjät ovat siis "luvatta aineistoja vertaisverkossa jakavia nettipiraatteja"?

Sivustolla tuodaan onneksi esiin myös kuluttajan lailliset oikeudet:
"Tekijänoikeuslain 12 § mukaan julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Yksityiseen piiriin kuuluvat perhepiiri ja lähimmät ystävät."
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Tuli tässä mieleen kun noista waretuksen syistä puhuttiin, niin eikös yksi syy ole se, että ei ole mahdollisuutta ostaa mitään superlisenssiä, mikä käsittäisi kaikki alustat.

Jotenkin tuntuu hölmöltä, että maksaa eka 60€ siitä boksiversiosta ja sitten pitää maksaa toiset 60€ PC-versiosta, vaikka materiaali on 99% samaa. Tuohon pitäisi saada joku juttu, jolla ekan version oston jälkeen saisi noi toisille alustoille tulevat käännösversiot alennuksella. Yleensään kun noista PC-versioista löytyy mod-tukea ynnä muuta kivaa, niin sekin olisi sen konsoliversion jälkeen kiva hommata, mutta ei kyllä samaan hintaan.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Ensimmäisenä silmiin osui kaksi erillistä numerotietoa
- Suomessa oli vuoden 2008 lopussa yli 100 000 aktiivista vertaisverkkojen käyttäjää.
- Suomessa on arvioiden mukaan yli 100 000 aktiivista luvatta aineistoja vertaisverkossa jakavaa nettipiraattia.

Itse huomioisin tuossa sen, että 100 000 piraattia on äärimmäisessä ristiriidassa esimerkiksi tässä keskustelussa esitettyihin väitteisiin laitonta kopiontia harrastavien määrästä. Minulle on jäänyt mieleen, että joku väitti enemmistön harrastavan piratismia, toisen kavereista melkein kaikki on piraatteja, joku taisi heittää arvion, että 90% harrastaisi piratismia. 100 000 kuulostaa isolta luvulta, mutta se tarkoittaa alle 2% Suomen kansasta. Tietysti satunnaisesti laittomia kopioita hankkivia on varmasti paljon enemmän kun aktiivisia "nettipiraatteja" mutta suhteellisuudentaju on mielestäni hukassa monilla.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Itse huomioisin tuossa sen, että 100 000 piraattia on äärimmäisessä ristiriidassa esimerkiksi tässä keskustelussa esitettyihin väitteisiin laitonta kopiontia harrastavien määrästä. Minulle on jäänyt mieleen, että joku väitti enemmistön harrastavan piratismia, toisen kavereista melkein kaikki on piraatteja, joku taisi heittää arvion, että 90% harrastaisi piratismia. 100 000 kuulostaa isolta luvulta, mutta se tarkoittaa alle 2% Suomen kansasta. Tietysti satunnaisesti laittomia kopioita hankkivia on varmasti paljon enemmän kun aktiivisia "nettipiraatteja" mutta suhteellisuudentaju on mielestäni hukassa monilla.

Suhteellisuuden taju on hukassa siltä joka uskoo kykenevänsä johtopäätöksiin kyseisestä asiasta. Noista luvuista voidaan päätellä ainoastaan se, että nämä teostot, figmat ja sigmat ovat käyttäneet jonkilaista tapaa saada selville suomalaisten vertaisverkkokäyttäjien määrät ja siirtäneet tämän luvun osioon "piraatit". Milläs ovat ylipäätään moisen luvun löytäneet noista vertaisverkoista. Entä muinainen tallinan piraattikauppa levyjen muodossa. Niin ja käyhän suomalaiset muuallakin kuten maissa jossa aidon levyn löytäminen voi olla vaikeaa ja varmaan tavaraa löytyy muualtakin kuin vertaisverkoista. Ai mistäkö? Hmmm... Sellaisista paikoista joiden nopeudesta vertaisverkot näkevät vain märkiä unia. Itse olen nähnyt yliopistojen verkkoja joihin opiskelijat ovat kehittäneet "etsi, löydä ja lataa" softia. Ja se on sitten ollut melkolailla kaikenkattava palvelu jolle videovuokraamotkin ovat hävinneet reilusti. No, mitähän jos lisättäisiin tuohon figmazigma lukuun näin karkeasti arvioiden vaikkapa suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden määrä. Ja laitetaan siihen vielä vaikka kaikki tallinnassa kävijät päälle. Niin ja yhdelläkään lanilla ei tietenkään data liiku. Ne ovat kuitenkin niin harvinaisia, että unohdetaan ne tuosta luvusta. Jokatapauksessa en tiedä olenko ainut, mutta luottamus tuollaisiin "lukuihin" on aika heikko. Tämän jälkeen voin perustaa arvion vain omiin haivaintoihin. Karkeasti arvioituna näin perstuntumalta en uskalla sanoa kuin että aivan helvetistihän noita on.

Kuinkas muuten tuo ero Boxin ja Plösön välillä vaikuttaa? Toista piratisoidaan ja toista ei. Vaikeahan noita on vertailla, mutta eipä se boxi näytä hirmuista osumaa ottavan vaikka alustana mahdolistaakin piratismin, kun taas plösöllä on nolla toleranssi. Yksi lisä huomio on psp. Oman mielipiteeni mukaan kyseinen värkki meinasi kuolla juuri piratismin vuoksi. Tai ainakin on nähtävissä niin selvä suvantovaihe psp-peleissä juuri ennen uutta yritystä (psp-3000 ja pspgo, jotka muuten ovat ne mallit jotka eivät pandoran akkua kumarra), että sitä tuskin voitte kukaan kiistää. Siinä missä boxi yhä puskee eteenpäin, meinasi psp vetää mahalaskut. Miksi näin? Oliko psp helpompi piratisoida kuin boksi? Onko käyttäjäkunnissa eroa? Noihin kysymyksiin jos saisi vastauksen niin se voisi jo jotain selventääkkin.

Ei hitto kun tulee taas pitkää viestiä. Enkä ole edes töissä tällä hetkellä. :) Tämä aihe on vaan jotenkin pyörinyt viimeaikoina muutenkin mielessä ilmankin tätä ketjua.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Oliko psp helpompi piratisoida kuin boksi?

On, tai oli. Oleellinen ero on tietenkin se, että PSP:llä piraattipeliä pelaavaa ei voi etänä tunnistaa samalla tavalla kuin boksilla voi. Mukana ei ole yhtä vahvaa on-line komponenttiä, jonka menettämisen pelko saa ainakin osan unohtamaan piratisoinnin boksilla vaikka mahdollisuus olisikin.

PSP:llä tällaisia pelkoja ei ollut aiemmin lainkaan, mutta Sonyn intouduttua kehittämään myös PSP:n verkkotukea on mustia pilviä alkanut kerääntymään PSP-custom firmis taivaalle. PSN Storeen pääsemiseksi pitää laitteessa olla tuorein Sonyn firmware, mutta custom kehittäjät ovat tämänkin onnistuneet jo kiertämään. Lisäksi nykyisten mallien osalta custom firmwaren asennus ei ole enää mahdollistakaan, sillä uusista firmwareista ei ole löytynyt samaa tahtia exploitteja kuin vanhoista versioista vielä löytyi.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Suhteellisuuden taju on hukassa siltä joka uskoo kykenevänsä johtopäätöksiin kyseisestä asiasta. Noista luvuista voidaan päätellä ainoastaan se, että nämä teostot, figmat ja sigmat ovat käyttäneet jonkilaista tapaa saada selville suomalaisten vertaisverkkokäyttäjien määrät ja siirtäneet tämän luvun osioon "piraatit". Milläs ovat ylipäätään moisen luvun löytäneet noista vertaisverkoista.

Eihän tuossa ole vielä mitään muuta päätelmää kuin yksinkertainen prosenttilasku. Piraattien absoluuttista määrää tuskin kukaan tietää mutta epäilen, ettei tekijänoikeusjärjestöillä ole tarvetta ainakaan vähätellä lukuja.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Mukana ei ole yhtä vahvaa on-line komponenttiä, jonka menettämisen pelko saa ainakin osan unohtamaan piratisoinnin boksilla vaikka mahdollisuus olisikin.

Eikös se mene niin, että boxilla rauta bannataan, ei gamertagia?
Ja tämä taitaakin lisätä konsolimyyntiä kun bannattujen tilalle ostetaan uusia koneita...
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Eikös se mene niin, että boxilla rauta bannataan, ei gamertagia?
Ja tämä taitaakin lisätä konsolimyyntiä kun bannattujen tilalle ostetaan uusia koneita...

Niinhän se taitaa olla, ja tuskin ihan vahingossa nimenomaan noin päin ;) Pelaaja saa pikku näpäytyksen ja pääsee pälkähästä pulittamalle Microsoftille uuden konsolin hinnan. Tunnuksen bannaus veisi pelaajalta koko aiemman peliuran jos haluaa on-linessä jatkaa, mutta MS ei saisi latiakaan.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Niinhän se taitaa olla, ja tuskin ihan vahingossa nimenomaan noin päin ;) Pelaaja saa pikku näpäytyksen ja pääsee pälkähästä pulittamalle Microsoftille uuden konsolin hinnan. Tunnuksen bannaus veisi pelaajalta koko aiemman peliuran jos haluaa on-linessä jatkaa, mutta MS ei saisi latiakaan.

Noniin. Nyt aletaan saamaan todellisia vertailukohtia sille mistä on hyötyä ja mistä ei. Psp:n historian pohjakosketusta voidaan verrata boxin tilanteeseen tuona aikana. Tuo selittämäsi toimintamalli on mielestäni erittäin reilu kaikkia osapuolia kohtaan. Ja se toimii. Ei siis tyystin, mutta voidaan psp:hen verrattaessa käyttää sanaa "tehokkaasti".

Asiaa pidemmälle vieden psp:n historiaanhan kuuluu unohdus, jolloin laite jäi sonylla vaille parempaa huomiota. Sen annettiin ajautua kriisiin tuntemattomista syistä. Yhdessä vaiheessa ei voitu olettaa sonyn edes harkitsevan piratismin vastaisia toimia käsikonsolinsa pelastamiseksi sillä koko pakka oli psp:n osalta sekaisin. Oli keksitty hieno ja kyvykäs laite, mutta ei edes tiedetty, että ketävarten se oli kehitetty ja kenelle sitä markkinoida. Pelijulkaisijoiden viesti sonylle oli selvä sekä puheissa että toiminnoissa. Pelejä ei enää ilmestynyt juuri ollenkaan. Myöhässä alkoi firmis rumba joka teki sonyn tarjoamista palveluista toimintakelvottomia ellei ollut uusinta firmistä. Musta Aleksi kuitenkin mursi firmiksiä lähes samaa tahtia kuin niitä ilmestyi. Tämä teki kuitenkin CustomFirmwaresta jo hivenen hankalaa käyttää. Lopullinen niitti tuli uudella piirisarjalla johon Aleksikaan ei enää pystynyt kajoamaan. Samaa teknologiaa käytettiin uudessa 3000 mallissa ja go mallissa. Ja mitäs sitten tapahtui. Pelejä alkasi taas ilmestymään. Nykyisin psp-piraattigenre pyörii vain reliikkikoneiden voimalla ja hiipuu sitämukaa kun vanhat masiinat hajoavat. Uusia ei enää saa piratismin rattaiksi. Asia ei kuitenkaan ole noin yksinkertainen jos otta huomioon myyntivoitot psp-konsoleista jotka saatiin myytyä siksi, koska piratismin sivutuote, Homebrew-sovellukset olivat syynä ostopäätöksille.

Pähkinän kuoressa.

Toistaiseksi Sonylla on tuotteita suojaavaa tekniikkaa jota ei pystytä ohittamaan. Ei tarvita muuta kuin tuo tekniikka ja asia on kunnossa. Tyystin.

Jos muilla valmistajilla olisi rahkeita moiseen tekniikkaan, he käyttäisivät sitä. Mutta ei ole ja he tyytyvät seuraavaksi parhaisiin ratkaisuihin. Microsoft on varmasti maailman asiantuntevin firma piratismin suhteen. Ja se näkyy. Heidän astelmansa on se, että mahdollisuus lykätä nettipiuha boxiin on se suuri ja mahtava porkkana. Ja se porkkana maistuu pelaajille. Kohtuulliset sanktiot jotka tekevät kiinnijäämisestä paljon realistisemman uhan kuin satojen tuhansien oikeuskulut ja korvaukset. Mahdollisuus itse saada piraatteja kiinni ja toiminnallinen osoitus siitä, kuinka suuria määriä voidaan tarvittaessa rangaista vaivattoman oloisesti. Ei voi sanoa etteikö microsoft tiedä mitä tehdä.

Se taas mitä julkaisijat voivat tehdä ja tulevat tekemään ja ovat jopa jo tehneet... Hmmm...
Nimetkää yksi jota ei voi kiertää. Toinen jokaa ei hankaloita kuluttajan toimia yhtään. Kolmas joka on kohtuullinen. Ja se neljäs, jolla on jotain merkittävää saavutettu.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Jos muilla valmistajilla olisi rahkeita moiseen tekniikkaan, he käyttäisivät sitä. Mutta ei ole ja he tyytyvät seuraavaksi parhaisiin ratkaisuihin.

Tuota en aivan purematta niele. On totta, että Nintendon vehkeet osaa modata 5v muksukin, mutta MS:n tapauksessa kyse ei ole rahkeiden puuttumisesta, vaan heidän suhtautumisestaan piratismiin. Siellä on ymmärretty, ettei piratismia voida koskaan poistaa, vaan pyrkivät ottamaan piraattikoneistakin hyödyn irti.

Ainakin itse koen MS:n piratismin vastaisen taistelun paljon mielekkäämpänä kuin Sonyn.

Miten tämä taistelu näkyy rehellisille käyttäjille?
MS: Ei oikeastaan mitenkään
Sony: Pakollisia Firmware päivityksiä tiuhaan tahtiin jolla pyritään estämään piratismi. (koskee tällä hetkellä vain PSP:tä, PS3 tullaan jossain vaiheessa murtamaan ja tulee koskemaan sitäkin)

Miten vaikuttaa piraatteihin?
MS: Piraattien koneita bannataan ns banniaaltona, koneesta tulee käsittääkseni käyttökelvoton (paremmin tietävät voivat toki tarkentaa) -> Piraatti ostaa uuden koneen -> valmistaja saa rahaa.
Sony: Joutuvat odottamaan hetken aikaa, että saatavilla on taas custom firmis

Minulle rehellisenä viihteen kuluttajana tärkeintä on se, että jos maksan tuotteesta, niin en joudu kärsimään siitä, että joku ei maksa.
Sonyn mielestä kaikki ovat potenttiaalisia piraatteja, kun MS:llä rankaistaan ainoastaan niitä ketkä sen ansaitsevat (varmasti jotain poikkeuksen vahvistavia harhalaukauksiakin on tapahtunut)
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Sonyn mielestä kaikki ovat potenttiaalisia piraatteja, kun MS:llä rankaistaan ainoastaan niitä ketkä sen ansaitsevat (varmasti jotain poikkeuksen vahvistavia harhalaukauksiakin on tapahtunut)
Tämä on tietysti ideaalitapaus, monilla modauksilla tämän tutkinnan pystyy myös kiertämään. Kyseessä on kuitenkin paras tapa rankaista piraattia yhtiön toimesta.
 
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Tmutta MS:n tapauksessa kyse ei ole rahkeiden puuttumisesta, vaan heidän suhtautumisestaan piratismiin.

Eli he ovat asentaneet koneeseensa piraatisuojauksen, mutta siitä heidä toimivasta ja ei toimivasta ovat valinneet sen ei toimivan? Ei se ihan noin mene.

Tuon psp:n osalta uusia koneita ei voi customoida. Firmis rumbaa aiheuttaa ikääntyvät vanhat mallit. Erhe tapahtui historiassa ja sen vaikutusta kannetaan vielä pitkään. Näyttäisi jopa siltä, että pelit julkaistaan aaltoina joita ennen ilmaantuu aina se uusi firmis.

Samaa mieltä kanssasi olen sen suhteen, että loputtomasti toimiva tekninen tai ohjelmistollinen suojaus on utopiaa. Ja myös siitä, että mikkisofta näyttää yhtä parhaista esimerkeistä taistelussa piratismia vastaan. Nähtäväksi jääkin miten sony tulevaisuudessa hoitaa suojauksensa muurien murruttua. Emme voi psp:tä ja boxia vertaamalla saada kuvaa siitä, kumpi firma hoitaa asian mielekkäämmin. Psp:n netin puolella toimivan infrastuktuurin vähyys ja vähäinen tarpeellisuus ei mahdollista samanlaisia toimia kuin boxin osalta on toteutettu.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

MS: ...koneesta tulee käsittääkseni käyttökelvoton (paremmin tietävät voivat toki tarkentaa)

Vain jos menee liittämään modatun boxinsa verkkoon. Toisilla taas on parikin eri boxia, joista toiseen ostetaan:eek: ne MW2:t ym verkkopelit... Samaan aikaan toinen kone on irti verkosta, jolla sitten pelataan ne kaikki muut pelit(viikkoja ennen rehellistä kuluttajaa)... Ja nuo "joukkobannit" on todella huono menettelytapa ... "Joo, lataile vaan niitä pelejä koneelles. Seuraavissa joukkobanneissa, tossa vuoden päästä saatat sitten olla mukana hähää" Mikäs siinä, uusi kone vain ostoon(maksaa sen parin pelin verran) ja vanha meno jatkuu taas... (tuokin koskee vain niitä jotka pitävät modatun boxinsa verkossa)

edit: Eniten riepoo se, että piraatit saavat uutuuspelinsä ennen meikäläistä, vaikka oma ennakkovaraus olisi ollut vetämässä jo vuoden päivät...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Kopiosuojausta pelaajien parhaaksi?

Eli he ovat asentaneet koneeseensa piraatisuojauksen, mutta siitä heidä toimivasta ja ei toimivasta ovat valinneet sen ei toimivan? Ei se ihan noin mene.
Voisin tietysti väittää, että Microsoft asensi siihen sellaisen suojauksen, jotta jokainen sen murtaja tietäisi mitä tekee, ettei voi sitten valittaa vahingossa saaduista banneista.
BeliEvil sanoi:
Ja nuo "joukkobannit" on todella huono menettelytapa ...
Bannimisen pitäisi kyllä olla systemaattista, mutta ehkäpä se sitten kuluttaa resursseja.
 
Ylös Bottom