Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

Kiva kun pitkästä aikaa ostaa tortilla sipsejä ja salsaa ja sitten melkein kaikki sipsit on vaan yhtä silppua siellä pussissa.
No ei muuta kuin kasa niitä lautaselle ja salsaa sekaan ja syö lusikalla kuin muroja konsanaan.
Joku vodka pullo viereen niin siinä ois kunnon breakfest of champions :D

Tollaselle vois kyllä olla huomenna tarvetta sillä mulla ei varmaan ole kovinkaan hyvä olo. Onneksi sipsejä saa viereiseltä r-kioskilta lisää jos tulee tarvetta.
 
Pinaattilettuja. Mistä johtuu, että aina se ensimmäinen satsi menee reisille..

1696866193046.jpg

Ja puolukkahillolla tottakai!
 
Kauden Kohokohta oli tällekin kautta se kun sai ammuttua metsäkauriin viime kuussa. Nyt siittä tuli kokattua ruokaa tälle päivää ja kylläpä riiputus teki tehtävänsä kun säät sen salli. Tuli tosi mureaa ja makoisaa lihaa, viime kaudella ei riiputtamaan päässyt.
20231111_163826.jpg
 
Voihan rähmä kun on massiivinen rapelo eilisen riekkumisen jäljiltä. Tilanne vaatii korjaavia toimenpiteitä. Kaivan reseptikirjastani vanhan tutun kanaruoan. Simppeli kun mikä mutta komponenttien maut yhdessä järjestää aikas muikeat bileet makunystyröille.
Eli:

Pesto – aurinkokuivattu tomaatti - vuohenjuustokana

kananrintaa, sisäfileetä tai paistia
Aurinkokuivattua tomaattia
Vihreä pestoa (mielellään jotain missä on kunnolla pähkinää kuten esim sacla)
vuohenjuustoa
Mausteeksi pippuria ja vähän suolaa

Hiero lihan pintaan pippuria ja suolaa (ei kannata keulia suolan kanssa kun muut komponentit on aika suolaisia).
Paista liha ihan semmoisella tavallisella paistinpannulla.
Roiski lihan päälle vihreää pestoa, aurinkokuivattuja tomaatteja (mielellään silputtuna/viipaloituna) ja vuohenjuustokiekko fileiden päälle.
Lisäkkeeksi taidan tehdä mäiskypottuja :)
 
Suunnitelmat muuttui. Proteiini vaihtui lennossa strutsiin ja potut edelleen kuten yllä olevassa ohjeessa. (Paitsi että tein valkosipulichilivoita mitä siveltelin pottujen päälle mennen tullen niiden mennessä uuniin ja tulossa jäähylle uunista).
Strutsin kylkeen maailman helpoin pippurikastike, mustapekkajuusto ja 2dl kermaa. Menee jatkoon, perunat ennenkaikkea. :) rapsakkuutta ja mausteisuutta molemmin puolin :) Kannattaa yrittää 'murskata' se pottu noin 2cm paksuiseksi niin saa sitä rapeaa pintaa menettämättä kuitenkaan koostumustaan :)
 
Olen otettu, täällä kyllä kokkailaan ristaa viikoittain :D 2kpk rusakkoa löytyy vielä sekä kaurista ja poroa sekä valkohäntäpeuraa ja metsäkanalintuja joten kuvia tulee vielä.. Seuraavaksi varmaan tehdään tämän kauriin sydän ja maksa minkä ammuin tälle kautta, sydän paloitellaan pihviksi ja paistetaan mediumiksi ja maksasta tehdään kastike paloittelun kautta.
 
tykkään tulisesta ruuasta joten ostin yhden tällaisen kun oli tullut ihan k-kaupan valikoimiin, mutta voi olla että nyt ei uskalla edes testata näitä , kyseessä siis maailman tulisin nuudeli paketti.

ainakin tämän listan mukaan :DIMG_20231130_143247__01__01.jpg
 
tykkään tulisesta ruuasta joten ostin yhden tällaisen kun oli tullut ihan k-kaupan valikoimiin, mutta voi olla että nyt ei uskalla edes testata näitä , kyseessä siis maailman tulisin nuudeli paketti.

ainakin tämän listan mukaan :DNäytä liitetiedosto 12176
Yllättävää jos ihan perusmarketista saa moisia? Onko sitten 'taju pois' tulisia? En tiedä, laitahan raporttia kun olet työstänyt tuon :)

Aihe kiinnostaa, olen kasvatellut chilejä jo vuosia (öö, olikohan 2009 kun ensimmäisen kerran kokeilin?), arvion mukaan noin 60 eri lajiketta. Viimeisimpinä vuosina lopetin kokonaan kaikkien supertulisten kasvattelun kun en oikein nähnyt järkeä niissä, ne ei maistunut mitenkään hyvältä omaan suuhun ja ruoat meni helposti liian tulisiksi. Kaikki nämä 10++++ chilit kuuluu chinence sukuun minkä mausta en juurikaan välitä. No, joissain Habaneroissa alalajista riippuen on aika miellyttävä maku.
Rocotot ja Pubescensit yleensä on vaan niin mielettömän hyvän makuisia ja järjellisen vahvuisia että lopulta keskityin niihin enemmän.
Ei ihan yhtä helppoja kasvatteja kuin Baccatumit ja Annumit mutta kasvivaloilla kun auttaa aikaisin keväällä taimia niin ehtii kyllä satoa tekemään sitten syksyllä :)
 
Tulinen ruoka on ihan jees mutta siinä kohtaa kun sen tulisuuden takia ei edes maista mitään muuta niin koko hommassa ei ole ainakaan minun mielestä enää mitään järkeä. Jää lähinnä sitten se lesotus että pystyi syömään jotain sen ja sen tulista sitä ja tätä tai voi tehdä videon youtubeen.

Minun näkemys siis on että tulinen ruoka on vielä kuitenkin ruokaa, jonka ainoa "maku" ei ole tulisuus.
 
Ylös Bottom