Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Kävin ostamassa 'ruokakiven' :D siis tommonen liuskekivi - Bauhaussista. Vähän nauratti kun sitä myydään neliöittäin ja nä olin hakemessa semmosta ihan vaan tarjoiluun sopivaa pienehköä kiveä :) Baukkarin henkilökunta onneksi oli ihan ok asian kanssa ja möi mulle sen 10cm*10cm = 1/10neliömetriä hintaan. Vaikka kivi olikin enemmän 30cmx15cm. Eli siis mitä jotain 3-4 euroa :D (https://www.bauhaus.fi/liuskekivi-majakivi-valimeren-tumma-1-2-cm.html)
Täytyy kyllä pestä se kunnolla ennenko ruokia siihen laittaa esille.


Tuon tehnyt annoksen pariin kertaan, nyt ei ole poroa tietysti tarjolla tällä hetkellä mutta ideana olisi tarjoilla tuollainen annos kiveltä. Ruskistettu pinta, punainen keskeltä, kelasin hernettä tai vielä mieluummin herneenversoa laittaa vihreäksi, tuo sitä raikkautta ja kontrastia, ja sitten karpaloita tai puolukoita tuomaan vielä lisää väriä ja kontrastia. Kaikki mustan kiven päälle aseteltuina. Cannot fail

P.s. kaippa tuon voisi karitsastakin tehdä? Pitääpä kokeilla
Ekaa kertaa elämässä tuli syötyä hyljettä, oli todella hyvää ja voin suositella kyllä kaikille että siinä on oikea meren herkku. Näytä liitetiedosto 17193
Kerro nyt ihan että mille se maistui? Äläkä ainakaan sano että kanalle :D Näyttää kyllä ihan mahottoman hyvältä :)
 
Viimeksi muokattu:
Kävin ostamassa 'ruokakiven' :D siis tommonen liuskekivi - Bauhaussista. Vähän nauratti kun sitä myydään neliöittäin ja nä olin hakemessa semmosta ihan vaan tarjoiluun sopivaa pienehköä kiveä :) Baukkarin henkilökunta onneksi oli ihan ok asian kanssa ja möi mulle sen 10cm*10cm = 1/10neliömetriä hintaan. Vaikka kivi olikin enemmän 30cmx15cm. Eli siis mitä jotain 3-4 euroa :D (https://www.bauhaus.fi/liuskekivi-majakivi-valimeren-tumma-1-2-cm.html)
Täytyy kyllä pestä se kunnolla ennenko ruokia siihen laittaa esille.


Tuon tehnyt annoksen pariin kertaan, nyt ei ole poroa tietysti tarjolla tällä hetkellä mutta ideana olisi tarjoilla tuollainen annos kiveltä. Ruskistettu pinta, punainen keskeltä, kelasin hernettä tai vielä mieluummin herneenversoa laittaa vihreäksi, tuo sitä raikkautta ja kontrastia, ja sitten karpaloita tai puolukoita tuomaan vielä lisää väriä ja kontrastia. Kaikki mustan kiven päälle aseteltuina. Cannot fail

P.s. kaippa tuon voisi karitsastakin tehdä? Pitääpä kokeilla

Kerro nyt ihan että mille se maistui? Äläkä ainakaan sano että kanalle :D Näyttää kyllä ihan mahottoman hyvältä :)


Hylje oli todella maukasta! Ei ollu kalan mausta tietoakaan ja lähempänä, todella mureaa lihaa.
 
Omasta rasvasta paistui? Tarvinnut mitään ylimääräisiä rapseja tms muita öljyjä sinne sekoittamaan pakkaa? Ai hitto, pientä kateutta ilmassa kyllä :)

Voita parilalle ja siinä pyöräytys ja liha kävi soijassa mutkan ennen paistoa. Jos joskus saa tilaisuuden että hyljettä on tarjolla niin ei muutako kokeilemaan! :)
 
Viimein saatiin putkari tänään viimeistelemään keittiö :) Timpureilla vähän vielä hienosäätöä mutta kun tässä pari viikkoa väistellyt tiskejä (kertakäyttöastiat) niin ihana saada allas ja astianpesukone käyttöön. Ja eilen sähkäri laittoi lieden ja liesituulettimen niin ollaan jo kohta maalissa. :)
Kerroin aiemmin että juhlistaisin tätä tataki porolla mutta mitään malttanut odotella niin pakkasesta kaivoin jonkun naudan sisäfilee tyngän (se huono pala):
448650231_997219691794439_997614991542511409_n.jpg
Semmoinen pieni yksityiskohta, moni varmaan veikkaisi jonkinlaistajuustoa nuo keltaiset raasteet tuossa etualalla, ei ole juustoa! :) Mitään veikkauksia?

 
Viimeksi muokattu:
451833012_2278815752478699_7280650434188030489_n.jpg

Klassikko, lohikeitto. Perkeistä kalaliemi :)
451833023_803210328674966_8135874529105405869_n.jpg
Voi herran perse että onnistui hyvin!
Eli resepti lyhykäisyydessään:

Keittele kalan perkeet 50/50 seoksella vettä ja jotain kuivaa valkoviintä (yhteensä niinko vaikka litra), saa rauhaksiin keittyä jotain 30% kasaan
pilkkoo perunat, porkkanat, kevätsipulin vihreät ja palsternakka ja kattilaan missä vaikkapas litra vettä. Tässä kohtaa on myös hyvä hetki pilkkoa kalan liha mukavan kokoisiksi kuutioiksi. Itsellä oli norjalainen viljelty lohi tällä kertaa. Ihan vaan kun oli puoli-ilmaista lähikaupassa.

Kun kalaliemi on valmis niin sihvilän läpi liemet tuonne juuresten sekaan jolloin voikin ne jo laittaa kiehumaan. Eli jätetään se kalanpää pois sieltä ;D En vielä tässä kohtaa enempiä mausta, no silputut tillit taisi mennä muttei muuta.
Keittyy hetken, maistelee silloin tällöin, ni aletaan raivokkaasti heittämään mausteita. Laitoin reilun suolan, Herbamalea (lisää suolaa), timjamia ja chiliä. Ja salainen aseeni, sitruunamehua. Tuon viimeisen kanssa, kuten suolankin, kannattaa olla rauhallienen tässä kohtaa.

Seuraavaksi 5dl kuohukermaa, kun kiehuu niin lohenpalat sekaan. Kun kiehuu taas niin keitto on valmis. Tässä kohdin sitten laitetaan viimesilaukset mausteiden kanssa. Kuten esim situunaa tai suolaa lisää. Sitä kun koko matkan ajan maistelee missä mennään niin saa sitten lopulta hienosäädettyä sen kohilleen :) Nautitaan Ruisleivän kera tietty :)

Tuo Sitruuna noissa kermaruoissa jännästi 'keventää' sitä makua mikä välillä tuppaa olemaan aika raskas.
Hassu homma kun tämänkin ruoan tehnyt kymmeniä ja kymmeniä kertoja niin joskus vaan tuntuu että kaikki osuu kohilleen, niinko tänään :) kaippa se voi olla myös omasta mielentilasta ja ruokahalusta milloin mikäkin on hyvää tms
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom