Ehkä et ole ikinä kokeillut mitä kaikkea tuolta juustojen maailmasta voi löytyä? Skaalahan on ihan käsittämätön, aina jostain erittäin miedosta Mozzarellasta johonkin todella väkevän makuiseen sinihomejuustoon kuten vaikka yllämainittuun Gorgonzolaan.
Ideahan juustolautasella ei ole vaan hotkia noita juustoja tommossenaan vaan etsiä makupareja, just vaikka viikunasta, hillokkeista, viinirypäleistä ja tietenkin jostain plain kekseistä. Keksi voi olla joko makeita tai suolaisia. (Tuc tai Mariella tai miksei vaikka hapankorppu). Itse pidän enemmän näistä Carr'sin Table Water kekseistä kun on aika neutraaleja maultaan niin ei sitten varasta huomiota juustoilta liiemmin.
Niin ja ei pidä unohtaa punaviiniä tuosta orkesterista. Laulaa samaa laulua noiden juustojen kanssa ;D
Makupareista, hyvänä esimerkkinä, viikuna ei mitenkään istunut yhden kanssa (gorgonzola-mascarbo) siinä missä toisen kanssa (grand noir) oli ihan timantti. Pitää kokeilla, etsiä ja makustella
Hauskaa puuhaa minusta
Pitää muutenkin mainita itseasiassa, jos on juustoihmisiä lukemassa, kehua tuota gorgonzola-mascarboa. Ihan käsittämättömän hyvä. Gorgonzola ollut aina omia suosikkeja mutta onhan se ihan törkeän vahvan makuinen ja jättää kaiken muun allensa. Tuo vähän tuommoinen miedompi versio siitä on erittäin tervetullut