Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Aijai! Juustolautasta on vaikea päihittää.

Varmaan monet muutkin nähneet "gone viral"-reseptin, jossa sekoitetaan vain munia ja raejuustoa teharissa ja levitetään uunipellille? Pari kertaa testannut ja pienellä säätämisellä on muuten hyvä!
no enpä ole mutta pitää ottaa selvää tuosta, kuulostaa hauskalta!

p.s. ei ollut Stiltonia pöydässä tällä kertaa, käsittänyt että se on siellä teillä saarilla vähän sama mitä meillä kotosuomessa tämä 'Aurajuusto'?
 
no enpä ole mutta pitää ottaa selvää tuosta, kuulostaa hauskalta!

p.s. ei ollut Stiltonia pöydässä tällä kertaa, käsittänyt että se on siellä teillä saarilla vähän sama mitä meillä kotosuomessa tämä 'Aurajuusto'?
On varmaan itellä tullu fiideihin kun oon googlaillu raejuustoja:D https://theeastcoastkitchen.com/cottage-cheese-flatbread/

Joo vahvempi vaan. Ei mitään hajua onko auris kuinka autenttinen tms., mutta kyllä se maku on kohdallaan. Brieta ja port saluttia tulee vedettyä enemmän naamariin nykysin täällä
 
Käsittänyt (nyt, huom! joku muistijälki eikä mitään faktaa tukemaan) että molemmat on samaan homeeseen tehty. Roquefort.
Ok! Tuli aikoinaan isommassa kunnossa vedettyä pullo punkkua, 3-4 eri 200g juustoa ja boksi suolakeksejä naamariin aika helposti. Tohon ei enää pysty, mutta nykyisin herkuttelut menee silti yleensä juustojen kanssa.

Asiasta kolmanteen, täältä löytyy puolalaisia kauppoja tietty paljon ison puolalaisväestön myötä, joten on tullut niissä käytyä nyt vakituiseen n. 5 vuotta. Paljon makuja, jotka osunu omaan suomalaiseen makuhermoon hyvin, joten kannattaa Suomessa katsastaa, jos löytyisi omilta kulmilta sellaista. Laskin viimeksi, että yhdestä löytyi 17 eri sinappia ja 45 eri makkaraa lihatiskiltä:p
 
Ok! Tuli aikoinaan isommassa kunnossa vedettyä pullo punkkua, 3-4 eri 200g juustoa ja boksi suolakeksejä naamariin aika helposti. Tohon ei enää pysty, mutta nykyisin herkuttelut menee silti yleensä juustojen kanssa.

Asiasta kolmanteen, täältä löytyy puolalaisia kauppoja tietty paljon ison puolalaisväestön myötä, joten on tullut niissä käytyä nyt vakituiseen n. 5 vuotta. Paljon makuja, jotka osunu omaan suomalaiseen makuhermoon hyvin, joten kannattaa Suomessa katsastaa, jos löytyisi omilta kulmilta sellaista. Laskin viimeksi, että yhdestä löytyi 17 eri sinappia ja 45 eri makkaraa lihatiskiltä:p
Pullo punkkua ja kilo juustoa on ihan hyvä meininki! :D

Jäi kaivelemaan toi homemuistijälki, googlailin hiukan, Stilton ainakin tehty roquefortista: https://en.wikipedia.org/wiki/Penicillium_roqueforti
Meidän rakasta aurajuustoa ei ole mainittu varmaan koska ketään ei kiinnosta moinen 'kuuluisuus' EN Wikissä :D

p.s. tämähän alkaa menemään mielenkiintoiseksi, nyt kun googlailin lisää niin on tuo toinen sinihomejuustoissa yleisesti käytetty homelaji on (Penicillium glaucum) mistä esim gorgonzola tehty. Pitääpäs tutkiella hieman lisää koska mistäs saatanasta ne valkohomejuustot sitten on tehty?! :D Vai onko homejuustoja lainkaan sanan nimenomaisessa merkityksessä?
 
Viimeksi muokattu:
En tiedä onko aiheeseen varsinaisesti sopiva tällainen kommentti mutta laitanpa kuitenkin:

Yhtään en ymmärrä miten ihmiset pystyy syömään juustoja tuollaisenaan. Vähän sama kuin ottaisi vaikka maksamakkarapötkön ja söisi suoraan siitä kuin jotain lenkkimakkaraa tms. Ehkä joku sellaistakin sitten tekee?

Jotenkin siis liian raskasta, suolaista tms. syödä pelkkää juustoa. Tosin itse en ole koskaan juustoista välittänyt muutenkaan. Pizzat ja esim. lasagne nyt sitä tarvitsee mutta niihinkin sitä tuntuu ihmiset laittavan usein ihan liikaa.

Mutta ei siinä siis mitään, joku tykkää suklaasta ja toinen salmiakista - tai jotain - joten ehkä jään juusto-ihmettelyni kanssa yksin nurkkaan häpeämään.
 
Yhtään en ymmärrä miten ihmiset pystyy syömään juustoja tuollaisenaan. Vähän sama kuin ottaisi vaikka maksamakkarapötkön ja söisi suoraan siitä kuin jotain lenkkimakkaraa tms. Ehkä joku sellaistakin sitten tekee?
Täältä löytyy asiaan vihkiytynyt :DToki ilman sinappia kuitenkin ;):p
 
En tiedä onko aiheeseen varsinaisesti sopiva tällainen kommentti mutta laitanpa kuitenkin:

Yhtään en ymmärrä miten ihmiset pystyy syömään juustoja tuollaisenaan. Vähän sama kuin ottaisi vaikka maksamakkarapötkön ja söisi suoraan siitä kuin jotain lenkkimakkaraa tms. Ehkä joku sellaistakin sitten tekee?

Jotenkin siis liian raskasta, suolaista tms. syödä pelkkää juustoa. Tosin itse en ole koskaan juustoista välittänyt muutenkaan. Pizzat ja esim. lasagne nyt sitä tarvitsee mutta niihinkin sitä tuntuu ihmiset laittavan usein ihan liikaa.

Mutta ei siinä siis mitään, joku tykkää suklaasta ja toinen salmiakista - tai jotain - joten ehkä jään juusto-ihmettelyni kanssa yksin nurkkaan häpeämään.

Nyt jäi ikuinen mielikuva suomalaisesta miehestä pelkät alushousut jalassa yöllä pimeässä jääkaapin valon hohteessa silmät ummessa syömässä maksamakkaraa suoraan pötköstä. Kiitos.
 
En tiedä onko aiheeseen varsinaisesti sopiva tällainen kommentti mutta laitanpa kuitenkin:

Yhtään en ymmärrä miten ihmiset pystyy syömään juustoja tuollaisenaan. Vähän sama kuin ottaisi vaikka maksamakkarapötkön ja söisi suoraan siitä kuin jotain lenkkimakkaraa tms. Ehkä joku sellaistakin sitten tekee?

Jotenkin siis liian raskasta, suolaista tms. syödä pelkkää juustoa. Tosin itse en ole koskaan juustoista välittänyt muutenkaan. Pizzat ja esim. lasagne nyt sitä tarvitsee mutta niihinkin sitä tuntuu ihmiset laittavan usein ihan liikaa.

Mutta ei siinä siis mitään, joku tykkää suklaasta ja toinen salmiakista - tai jotain - joten ehkä jään juusto-ihmettelyni kanssa yksin nurkkaan häpeämään.
Ehkä et ole ikinä kokeillut mitä kaikkea tuolta juustojen maailmasta voi löytyä? Skaalahan on ihan käsittämätön, aina jostain erittäin miedosta Mozzarellasta johonkin todella väkevän makuiseen sinihomejuustoon kuten vaikka yllämainittuun Gorgonzolaan.

Ideahan juustolautasella ei ole vaan hotkia noita juustoja tommossenaan vaan etsiä makupareja, just vaikka viikunasta, hillokkeista, viinirypäleistä ja tietenkin jostain plain kekseistä. Keksi voi olla joko makeita tai suolaisia. (Tuc tai Mariella tai miksei vaikka hapankorppu). Itse pidän enemmän näistä Carr'sin Table Water kekseistä kun on aika neutraaleja maultaan niin ei sitten varasta huomiota juustoilta liiemmin.
Niin ja ei pidä unohtaa punaviiniä tuosta orkesterista. Laulaa samaa laulua noiden juustojen kanssa ;D

Makupareista, hyvänä esimerkkinä, viikuna ei mitenkään istunut yhden kanssa (gorgonzola-mascarbo) siinä missä toisen kanssa (grand noir) oli ihan timantti. Pitää kokeilla, etsiä ja makustella :) Hauskaa puuhaa minusta :)

Pitää muutenkin mainita itseasiassa, jos on juustoihmisiä lukemassa, kehua tuota gorgonzola-mascarboa. Ihan käsittämättömän hyvä. Gorgonzola ollut aina omia suosikkeja mutta onhan se ihan törkeän vahvan makuinen ja jättää kaiken muun allensa. Tuo vähän tuommoinen miedompi versio siitä on erittäin tervetullut :)
 
Tuli vaan näistä jutuista mieleen, että mikä sinihomejuusto on pizzan päällä parasta? Yleensä tulee aurajuustoa käytettyä.

Muuten tulee vain vähän laitettua juustoa pizzan päälle.
 
Tuli vaan näistä jutuista mieleen, että mikä sinihomejuusto on pizzan päällä parasta? Yleensä tulee aurajuustoa käytettyä.

Muuten tulee vain vähän laitettua juustoa pizzan päälle.
Aura on varmasti se helpoin ja varmin vaihtoehto, kun sitä saa oikeastaan joka kaupasta. Minulle saa kyllä Auran kanssa laittaa normijuustoakin vaikka tuplasti pizzan päälle. Myös mozzarella ja feta toimii pizzassa hyvin.

Edelliseen keskusteluun viitaten, juustoherkuttelu on ihan parasta, vaikka en punaviinistä tykkääkään. :D

Meillä siinä juustovalikoiman kyljessä saattaa keksien, hillojen ja rypäleiden lisäksi olla myös ilmakuivattua kinkkua, salamia ynnä muuta sen tyyppistä. On kyllä herkkua parhaimmillaan.
 
Tuli vaan näistä jutuista mieleen, että mikä sinihomejuusto on pizzan päällä parasta? Yleensä tulee aurajuustoa käytettyä.

Muuten tulee vain vähän laitettua juustoa pizzan päälle.
Suosittelisin antamaan mahdollisuuden myös tuolle 'Pirkka Parhaat' Sinihomejuustolle. Vähemmän suolaa kuin Aurajuustossa ja näinollen vähän kätevämpi vaihtoehto kaikkeen kokkailuun. Ni voi sitten ne suolat korjata tarvittaessa itse. Jos vaikka esim. sienikeiton tekee, paketti pekonia/kylmäsavuporoa tms, lihaliemikuutio/fondi ja aurajuusto niin menee äkkiä suolat yli ihan jo noilla kolmella lisukkeella. Koostumus on siinä myös mielestäni parempi, pehmeämpi ja enemmän kermainen.
 
Suosittelisin antamaan mahdollisuuden myös tuolle 'Pirkka Parhaat' Sinihomejuustolle. Vähemmän suolaa kuin Aurajuustossa ja näinollen vähän kätevämpi vaihtoehto kaikkeen kokkailuun. Ni voi sitten ne suolat korjata tarvittaessa itse. Jos vaikka esim. sienikeiton tekee, paketti pekonia/kylmäsavuporoa tms, lihaliemikuutio/fondi ja aurajuusto niin menee äkkiä suolat yli ihan jo noilla kolmella lisukkeella. Koostumus on siinä myös mielestäni parempi, pehmeämpi ja enemmän kermainen.
Sopiiko roquefort tai gorgonzola pizzaan?
 
Sopiiko roquefort tai gorgonzola pizzaan?
Kyl kai jos tykkää moisista? :D En oikein usko että tuohon on mitään yhtä vastausta.. Joku sanoo että ananas ei kuulu pizzaan, joku sanoo että sinihomejuusto merkistä riippumatta on syömäkelvotonta jne.

Mutta siis jos on muuten vahvoja makuja pizzassa niinko vaikka chiliä, tuoretta sipulia, valkosipulia tms niin tommosset vähän vahvemmatkin juustot varmaan menisi siellä ihan kivasti. Mutta jos on vain jotain mietoja makuja kun vaikka katkarapu, kinkku ja herkkusieni niin en tiiä kuinka hyvin se sitten sopisi? Kokeile menemään ja tule kertomaan tänne miten kävi? :)

Sehän kokkailussa on hauskaa että vain mielikuvitus on rajana. Voi pojat että niitä epäonnistumisia on loputtomiin mutta aina niistäkin mukamas jotain oppii ;D Meidän kotona on vanha vitsi jos vaimo vinoilee mulle niin uhkaan tehdä polentaa illalliseksi - vielä vuosienkin jälkeen nauretaan tuolle katastrofille :D
 
457229895_833858968940875_2894273048691175761_n.jpg
Karitsan sisäfilee tartar. En tiiä, ei mene jatkoon, maku aika mieto niin oikein tiiä onko väärti. Fileet niin pieniä että kalvojen ja siistimisen kanssa menee aikaa ja hermot jos vertaa perinteiseen naudan sisäfileeseen. Makumaailma kuitenkin tosi lähellä toisiaan.
Muut hörsteet onnistui onneksi, toi kastike varsinkin.

Ja aivan liikaa lihaa oli tuossa. Sahaa ainakin sentin poies paksuudesta niin voisi olla kohillaan (220g -> 120-130g tms)
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom