Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Koska välillä pitää syödä ruokaakin

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ulukai
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Tomaattikeittoa:
Näytä liitetiedosto 17765

Tuli muuten hirmu hyvää mutta kyllä on vielä pitkä matka että onnistuu ns. pleittaamaan kunnollisesti
Näytä liitetiedosto 17766
Pakko palata tuon tomaattikeiton ääreen, sitä on nyt täällä kotipiirissä kyselty sen verran kovasti että olen 'joutunut' nyt vähän alle kuukaudessa tehdä tuon neljästi uudestaan. Niin pakkohan sen on olla jollain tasolla onnistunut. Laitan reseptin tohon alle, jos joku muukin siitä sitten vaikka saisi iloa.

1kg - 1,5kg tomaatteja
200 g salottisipulia
4 kynnellistä valkosipulia
Oliiviöljyä
1 joku hyvä tuore chili (itse käyttänyt Lemon Drop / Hot Lemon sitruunaisen makunsa ansiosta). Mutta siis mikä tahansa chili käy tähän tietysti. Kunhan siinä on sen verran potkua että tuntee lämmön syödessään.
Kasvislientä muodossa pari kolme rkl sitä ihme fondue lientä tai 2 x kasvisliemikuutio, pick your poison - en ihan oikeasta kasviliemestä ole tätä tehnyt, mutta joo. Itse käytin pari sellaista ihme Knorrin 'Du Chef' Kasvisliemi hässäköitä mitkä ei teknisesti ole kuutioita :D
2dl -3dl Valkkaria , kuivaa mielellään jotta kokkikin tykkää sitten tehdä laadunvarmistamista.
Kermaa 2dl - 3dl
150 g Parmesan juustoa

Koristeluun sitten mitä ikinään haluaa, mozzarella lienee paras ystävä tähän ruokaan kylkiäisiksi kera tuoreen basilikan.

Anyway, pilkkoo sipulit, valkosipulit ja chilin, kattilan pohjalle missä reilu öljy. Kuullottaa sipulit kunnolla miedohkolla lämmöllä jottei mene ruskistamiseksi, menee se 10min. Voipi pilkkoa tomaatit tossa kohtaa miten tykkää, ei tartte olla pientä. Heittää valkoviinit ja kasvisliemi (kuutiot?) sekaan ja keittelee kasaan kunnes puolet nesteistä on hävinnyt.

Heittää tomaatit tässä kohtaan kattilaan mukaan ja sitten vaan antaa kiehuskella edelleen aika miedolla lämmöllä semmoinen tunti. Välillä sekoitellen tietysti.
Kun alkaa olemaan muhjua, heittää kerman sinne ja odottelee että alkaa kiehumaan. Tässä odotellessa voikin raastaa tuon Parmesaanin.
Kun näyttäisi alkavan kiehumaan niin raastettu parmesaani sekaan, pidetään liedellä, ja sekoitellaan kunnes on kaikki juusto sulanut. Sitten se onkin valmis.

Ainiin, sauvasekoittimella tai blenderillä tietysti hienoksi ennen lautasille menoa! :D Miten meinas moinen yksityiskohta unohtua :D
 
Viimeksi muokattu:
Hei huippuresepti, marry me chicken. Olen ton tehnyt sen tusinan verran ja aina vaan jaksaa maistua. Tuntuu että aina kun laitetaan kermaa ja parmesaania niin samahan se on mitä muuta sinne laittaa niin tulee hyvää? No kyllähän se näin on mutta tämän reseptin aurinkokuivatut tomaatit jotenkin vielä eleveittaa tuota komboa, ihan käsittämättömän hyvää ja suht edullistakin
oma versio:

400-500gr kanan filettä, itse suosin paistia tai sisäfilettä (ne kuutioidaan anyways)
2-3dl kermaa
2dl aurinkokuivattua tomaattia (öljyt valutettuna poies)
3dl parmesanraastetta (raastettu tilavuus siis, enemmänkin voi laittaa ;))
3-4 valkosipulin kynttä
5-6dl kanalientä
2-3dl kuivaa valkoviiniä
3rkl tomaattipyree
1 keskikokoinen sipuli tai pari salottisipulia
chiliä
mustapippuria
suolaa
timajamia
1 rkl sokeri/hunaja
Paistaa kuutioidun kanan korkealla lämmöllä ruskeaksi muttei tartte olla täysin kypsää - laittaa kanat sivuun odottelemaan
samalle pannulle laittaa sipulit kuullottumaanv sokerin/hunajan kera. Kun on vähän kuullottunut, niin chilit (silputtuna) sinne perään kera silputun valkosipulin, aurinkokuivattujen tomaattien, valkoviinin ja tomaattipyreen. Tota saa paistella hiukan kasaan, niin että ainakin puolet nesteestä on haihtunut. (on muuten hyvät tuoksut jo tässä kohtaa). Hifistit kenties laittaa tuon valkoviinin sisään vasta kun tomaattipyree on vähän tekeytynyt pannulla mutta en tiedä onko tuolla lopulta mitään väliä?

Sitten kanaliemi sekaan ja taas keitellään miedolla lämmöllä kasaan kunnes on puolet haihtunut. Mausteetkin (pl suola) voi heitellä tässä kohtaa sisään, varovasti kuitenkin, niiitähän voi lisätä myöhemminkin tarvittaessa.

Sitten vaan reteästi kermat sisään, ja raastettu parmesan, kun alkaa porista niin kanat samaan syssyyn sinne porisemaan. pienillä lämmöillä saa porista sen 10 minuuttia välillä sekoittaen niin avot. Kannattaa muuten hämmennellä tässä kohtaa melko usein, parmesan tykkää jymähtää kattilan/pannun pohjaan kiinni muutoin. Tarkasta suolat ihan maistamalla ja korjaa jos tarttee.
Ainiin! 1 kpl sitruunanmehua jos tiristelee mukaan niin keventää tosi kivasti tuota annosta. Tai no ehkä puolikas sitruunakin riittää. Laita vähän ja maistele, laita lisää jos tuntuu ettei riitä.

Eihän toi kummoselta näytä mutta suosittelen kyllä kokeilemaan kun on kerran simppelikin tehdä :)
kanaa.jpg
 
Ooohos, kyllä nyt kelpaa! :) Kirjamessuilta löytynyttä:
image 1 (1).jpg

Miltä maistuisi esimerkiksi 'Mystery meat-wrapped Nukalurk'?
image 1 (2).jpg

En tiennytkään että 'Instamash' on perunamuussia :D
image 1 (3).jpg
Yllättävänkin hyvänoloisia reseptejä! :)
 
Viimeksi muokattu:
Viimeisen parin viikon suosikki eväs on tuossa:
Uskomattoman toimiva vain kahdella pääaineksella. Pähkäilin että tuossa noin 38g prodea ja kalorit taisi huidella 300kcal kieppeillä.
Tuohon voi sitten päälle kasailla vaikka juustoa tai jopa emuloida pizzaa kuten kuvassa.. keittokinkkua pilkottuna ehkä 80g, juustoa 100g hujakoilla ja muutama kuutio salaattijuustoakin :) Prode arvio..70g kieppeillä ja menee nätisti yhdellä istumalla.

Edit: Tuo peruspohja vaatii tuossa hiukan pähkäilyä.. omassa uunissa saa huoletta olla melko alhaalla eikä silti rusketu kuin reunat.. päältä kypsyy/ruskettuu helposti 20..30minutissa.
20241028_094013.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Viimeisen parin viikon suosikki eväs on tuossa:
Uskomattoman toimiva vain kahdella pääaineksella. Pähkäilin että tuossa noin 38g prodea ja kalorit taisi huidella 300kcal kieppeillä.
Tuohon voi sitten päälle kasailla vaikka juustoa tai jopa emuloida pizzaa kuten kuvassa.. keittokinkkua pilkottuna ehkä 80g, juustoa 100g hujakoilla ja muutama kuutio salaattijuustoakin :) Prode arvio..70g kieppeillä ja menee nätisti yhdellä istumalla.
Näytä liitetiedosto 17925

Tämähän näyttää mielenkiintoiselta idealta. Täytyypä pistää testiin.
 
Vault Dwellerrin ensimmäinen kokkailu oli vähän tylsästi Mac and cheese. Mutta demokratia voittaa ni niillä on mentävä. (ja jos joutuu standoffiin vaimon kanssa niin vaimon demokratia voittaa tuolloin ;D)
462543137_1531500371070331_6885146632172022894_n.jpg462540802_1084817030018144_7987285295567538097_n.jpg

Sinappi ja Worchester oli kivoja lisäyksiä mitä en olisi itse keksinyt, joten, pisteet siitä :) Itse käytin 2:1 suhteessa Cheddar Gruyere komboa pelkän cheddarin sijaan, reseptistä hiukan poiketen. Ai niin, niin, tosiaan ja reseptissä ei käytetty uunin kautta toisin kuin meillä (pienet korppujauhot pintaan ja paritkyt minuuttia 200C niin tulee tommonen rapea pinta)
Pieni päivitys tuohon leikkuulautaepisodiin.
En ollut ihan tyytyväinen tuohon sävyyn niin hioin, petsasin ja vahasin sen uudestaan. Nyt tuli hyvä ja tumma sävy mitä toivoinkin. Vaimolta sitten taas tuli kommenttia ettei ainakaan pöytätasoilla tuota voida säilyttää niin laitoin saatana seinälle sen! :D
Bauhaussista magneettinauhaa ja laudan pohjaan koversin kolon teräslevylle mikä pitää mysteerisen magnetismin voimilla sen seinällä :)

Näytä liitetiedosto 17741
Mitäs tässä nyt on ollut, kohta kaksi kuukautta käyttöä leikkuulaudalla ja alkaa olemaan jo huollon tarpeessa. Mistähän perkeleestä sitä löytäisi oikeasti kestävää puuta? (tai oppaita tehdä kestävä pinnoite puulle?? ;D)
462555100_570422548814672_4158262609086266140_n.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Pakko palata tuon tomaattikeiton ääreen, sitä on nyt täällä kotipiirissä kyselty sen verran kovasti että olen 'joutunut' nyt vähän alle kuukaudessa tehdä tuon neljästi uudestaan. Niin pakkohan sen on olla jollain tasolla onnistunut. Laitan reseptin tohon alle, jos joku muukin siitä sitten vaikka saisi iloa.
Tattis reseptin jaosta! Testasin eilen ja tästä tuli ihan mielettömän hyvää! Enpä olisi arvannut löytäväni ruokareseptejä Konsolifinistä.
 
Tänään rakkaat lapset syödään kokkikolmosen keittiössä simpukkakeittoa! En ole ikuunaan aiemmin tehnyt niin oli mielenkiintoinen tuttavuus :)
Raaka-aineet:
462542095_1094217986045672_1181334069779309743_n.jpg


Ihan ensin ostat joko valmiiksi pestyjä sinisimpukoita tai sitten peset itse :)
Ensin erotellaan kuolleet / rikkoutuneet poies ja heitellään roskiin moiset, itsellä hävikki jäi hyvälle tasolle (7 kpl):
462555052_1243757516832635_5280767137393033657_n.jpg

Keittämisen jälkeen jos sieltä löytyy vielä simpukoita mitkä ei ole keittämisen yhteydessä auennut on syytä heittää pois. Tällaiselta näyttää terve keitetty sinisimpukka:
462558249_556725096767403_7581054312166808226_n.jpg
462557259_962867749219971_7504761163021009134_n.jpg

Resepti koko viritelmälle alla:

300-400 g tuoreita simpukoita (eli kuorineen päivineen, eihän noista juurikaan syötävää jää kuorien poiston jälkeen)
250 g säilykepurkki simpukoita
150 g pekonia
1 isohko keltasipuli tai 2 pienempää salottisipulia
3 kynttä valkosipulia
2 varsiselleriä - tai siis no, ööh, varsisellerin vartta? Semmoista keppiä ;) :D
4 dl kuivaa valkoviiniä (hmm, alkaa näyttämään että on pattern näissä mun keitoissa?)
4 dl kermaa (pattern! :D - muttei sentään parmesaania tällä kertaa tähän ruokaan!)
puolikkaan sitruunan mehu
250 g perunoita (kiinteitä)
2 tl worchester kastiketta
timjamia
Kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja ja 0,2 dl vettä jos haluaa suurustaa keiton
Suola
Mustapippuri

Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja poista ne (jätä pekonin rasvat kattilaan). Laita silputut sipulit, palsternakka, valkosipulit ja selleri kattilaan. Paista pekonin rasvoissa noin 5 minuuttia (lisää vaikka tilkka öljyä jos tarttee). Lisää valkoviini ja lämmittele kunnes alkaa kiehua. Lisää tuoreet simpukat ja keitä kannen alla 4 minuuttia (puolessa välissä on hyvä vähän käännellä).

Ota kattila liedeltä, poimi simpukat liemestä ja keräile simpukoiden liha talteen - jätä kuitenkin pari koskemattomaksi koristeluun. Laita kylmään odottelemaan.
Nyt on simpukoiden maut tallessa liemessä mutta viinin tarttee vähän keittyä niin keittele ilman kantta sen 15 minuuttia. Ei mitään himokiehuttamista mutta sellaista kivaa pientä poreilua :)

Lisää kuutioitu peruna, kerma, timjami ja puristele se puolikas sitruunan mehut sekaan. (ja kasvisliemi jos et ole jo vielä näin tehnyt?) Keitä medium lämmöillä noin 15 minuuttia kunnes perunat on on kypsiä.

Lisää säilykesimpukat ilman sitä purkissa olevaa lientä keittoon. Lisää myös simpukan lihat mitkä raavit irti kuoristaan keittoon.. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat suurustaa keiton niin sekoita kylmään veteen vehnäjauhot ja lisää ne keittoon. Itse kevyesti suurustin. Anna kiehahtaa.

Tarjoile lautaselle, lisää koristeeksi säästämäsi kuorelliset simpukat, silputtu kevätsipuli ja paistetut pekonit annoksen päälle

Opiskele noi simpukat ennenkuin alat tåtå tekemään (onko valmiiksi pesty, parranpoisto, erota kuolleet jo kättelyssä, erota kuolleet keittämisen jälkeen jne)

Oli kyllä tosi hyvä lopputulema tämäkin - en odottanut että olisi näinkin 'uniikki' tai 'omaleimainen' maku! :) Menee helposti jatkoon ja kirjailinkin reseptin jo omaan 'keepers cook book' vihkooni :D
 
Viimeksi muokattu:
Tänään rakkaat lapset syödään kokkikolmosen keittiössä simpukkakeittoa! En ole ikuunaan aiemmin tehnyt niin oli mielenkiintoinen tuttavuus :)
Raaka-aineet:
Näytä liitetiedosto 17955


Ihan ensin ostat joko valmiiksi pestyjä sinisimpukoita tai sitten peset itse :)
Ensin erotellaan kuolleet / rikkoutuneet poies ja heitellään roskiin moiset, itsellä hävikki jäi hyvälle tasolle (7 kpl):
Näytä liitetiedosto 17953

Keittämisen jälkeen jos sieltä löytyy vielä simpukoita mitkä ei ole keittämisen yhteydessä auennut on syytä heittää pois. Tällaiselta näyttää terve keitetty sinisimpukka:
Näytä liitetiedosto 17954
Näytä liitetiedosto 17956

Resepti koko viritelmälle alla:

300-400 g tuoreita simpukoita (eli kuorineen päivineen, eihän noista juurikaan syötävää jää kuorien poiston jälkeen)
250 g säilykepurkki simpukoita
150 g pekonia
1 isohko keltasipuli tai 2 pienempää salottisipulia
3 kynttä valkosipulia
2 varsiselleriä
4 dl valkoviiniä
4 dl kermaa
puolikkaan sitruunan mehu
250 g perunoita
2 tl worchester kastiketta
timjamia
Kasvisliemikuutio
2 rkl vehnäjauhoja ja 0,2 dl vettä jos haluaa suurustaa keiton
Suola
Mustapippuri

Paista pekonit rapeiksi kattilassa ja poista ne (jätä pekonin rasvat kattilaan). Laita silputut sipulit, palsternakka, valkosipulit ja selleri kattilaan. Paista pekonin rasvoissa noin 5 minuuttia (lisää vaikka tilkka öljyä jos tarttee). Lisää valkoviini ja lämmittele kunnes alkaa kiehua. Lisää tuoreet simpukat ja keitä kannen alla 4 minuuttia (puolessa välissä on hyvä vähän käännellä).

Ota kattila liedeltä, poimi simpukat liemestä ja keräile simpukoiden liha talteen - jätä kuitenkin pari koskemattomaksi koristeluun. Laita kylmään odottelemaan.
Nyt on simpukoiden maut tallessa liemessä mutta viinin tarttee vähän keittyä niin keittele ilman kantta sen 10-15 minuuttia. Ei mitään himokiehuttamista mutta sellaista kivaa pientä poreilua :)

Lisää kuutioitu peruna, kerma, timjami ja puristele se puolikas sitruunan mehut sekaan. (ja kasvisliemi jos et ole jo vielä näin tehnyt?) Keitä medium lämmöillä noin 15 minuuttia kunnes perunat on on kypsiä.

Lisää säilykesimpukat ilman sitä purkissa olevaa lientä keittoon. Lisää myös simpukan lihat mitkä raavit irti kuoristaan keittoon.. Mausta suolalla ja pippurilla. Jos haluat suurustaa keiton niin sekoita kylmään veteen vehnäjauhot ja lisää ne keittoon. Itse kevyesti suurustin. Anna kiehahtaa.

Tarjoile lautaselle, lisää koristeeksi säästämäsi kuorelliset simpukat, silputtu kevätsipuli ja paistetut pekonit annoksen päälle

Opiskele noi simpukat ennenkuin alat tåtå tekemään (onko valmiiksi pesty, parranpoisto, erota kuolleet jo kättelyssä, erota kuolleet keittämisen jälkeen jne)

Oli kyllä tosi hyvä lopputulema tämäkin - en odottanut että olisi näinkin 'uniikki' tai 'omaleimainen' maku! :) Menee helposti jatkoon ja kirjailinkin reseptin jo omaan 'keepers cook book' vihkooni :D
On ukko gourmet-kokki! Kerran koitin simpukoita kreikan reissulla ja jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi.

Itelle ei vedenelävistä maistu kuin kala ja mäti, joten kateellisena ollaan aina näitä fruttidimareja katellessa.
 
On ukko gourmet-kokki! Kerran koitin simpukoita kreikan reissulla ja jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kerraksi.

Itelle ei vedenelävistä maistu kuin kala ja mäti, joten kateellisena ollaan aina näitä fruttidimareja katellessa.
Mä niin rakastan kaikkea merenelävää, voi pojat, mullon resepti tollekin, olen nimennyt sen reseptikirjassani : "Merihirviökeitto" :D Laitan sen sitten tänne kun ensi kerran teen. Se onkin sitten ihan erilainen, kookoskermat ja curryt niin on kovasti itämainen makumaailma (ei kuivaa valkkaria - paitsi kokille! :D)

Mutta siis kiitos palautteestasi! @koomikko myös, Motivoi isosti minua jaksaa kirjoitella näitä hörinöitäni tänne :)
 
Viimeksi muokattu:
Hei huippuresepti, marry me chicken. Olen ton tehnyt sen tusinan verran ja aina vaan jaksaa maistua. Tuntuu että aina kun laitetaan kermaa ja parmesaania niin samahan se on mitä muuta sinne laittaa niin tulee hyvää? No kyllähän se näin on mutta tämän reseptin aurinkokuivatut tomaatit jotenkin vielä eleveittaa tuota komboa, ihan käsittämättömän hyvää ja suht edullistakin
oma versio:

400-500gr kanan filettä, itse suosin paistia tai sisäfilettä (ne kuutioidaan anyways)
2-3dl kermaa
2dl aurinkokuivattua tomaattia (öljyt valutettuna poies)
3dl parmesanraastetta (raastettu tilavuus siis, enemmänkin voi laittaa ;))
3-4 valkosipulin kynttä
5-6dl kanalientä
2-3dl kuivaa valkoviiniä
3rkl tomaattipyree
1 keskikokoinen sipuli tai pari salottisipulia
chiliä
mustapippuria
suolaa
timajamia
1 rkl sokeri/hunaja
Paistaa kuutioidun kanan korkealla lämmöllä ruskeaksi muttei tartte olla täysin kypsää - laittaa kanat sivuun odottelemaan
samalle pannulle laittaa sipulit kuullottumaanv sokerin/hunajan kera. Kun on vähän kuullottunut, niin chilit (silputtuna) sinne perään kera silputun valkosipulin, aurinkokuivattujen tomaattien, valkoviinin ja tomaattipyreen. Tota saa paistella hiukan kasaan, niin että ainakin puolet nesteestä on haihtunut. (on muuten hyvät tuoksut jo tässä kohtaa). Hifistit kenties laittaa tuon valkoviinin sisään vasta kun tomaattipyree on vähän tekeytynyt pannulla mutta en tiedä onko tuolla lopulta mitään väliä?

Sitten kanaliemi sekaan ja taas keitellään miedolla lämmöllä kasaan kunnes on puolet haihtunut. Mausteetkin (pl suola) voi heitellä tässä kohtaa sisään, varovasti kuitenkin, niiitähän voi lisätä myöhemminkin tarvittaessa.

Sitten vaan reteästi kermat sisään, ja raastettu parmesan, kun alkaa porista niin kanat samaan syssyyn sinne porisemaan. pienillä lämmöillä saa porista sen 10 minuuttia välillä sekoittaen niin avot. Kannattaa muuten hämmennellä tässä kohtaa melko usein, parmesan tykkää jymähtää kattilan/pannun pohjaan kiinni muutoin. Tarkasta suolat ihan maistamalla ja korjaa jos tarttee.
Ainiin! 1 kpl sitruunanmehua jos tiristelee mukaan niin keventää tosi kivasti tuota annosta. Tai no ehkä puolikas sitruunakin riittää. Laita vähän ja maistele, laita lisää jos tuntuu ettei riitä.

Eihän toi kummoselta näytä mutta suosittelen kyllä kokeilemaan kun on kerran simppelikin tehdä :)
Näytä liitetiedosto 17907
Tää oli aivan jumalattoman hyvää! Jätin chilin pois ku puoliso ei siitä niin mut lisäsin itelle lautaselle tipan poppamiestä. Menee kyllä reseptikirjaan talteen niin voi tehä useammin. Kiitos jakamisesta!
 
Oli lauantaina pyhämiesten päivä -> Alkot kiinni ja mulla tietysti valkkarit loppu (miten voikin olla) niin meni nämä mun soppahommelit vähän uusiksi kun mä tykkään lotrata sitä sekä ruokiin että kurkusta alas. Ja normikaupan kaupan noita 8% viinejä en kyllä osta ikinä. Toivottavasti saadaan oikeat viinit ruokakauppoihin piakkoin.

En oikein tiedä miksi hurahtanut parin lähikuukauden aikana näitä keittoja väsäilemään? Ihan kun mulla ei olisi hampaita lainkaan suussa? :D Osasyy varmaan vaimossakin, kun kerran ei välitä enää punaisesta lihasta ja tylsä sitä on pelkästään itselleen kokkailla. Kelannut että mitäs kummaa, sehän on ihan laihduttajan ruokaa jos oikeita palasia sieltä kaupasta ostaa? Anyway, lupaan että tämän jälkeen laitan jotain muunlaista reseptiä.
Mutta joo, tässä taas yksi kasviskeittoresepti - nimittäin kukkakaalikeitto! Helppo ja edullinen :)

600 g kukkakaalia (600 g perattuna siis, eli varmaan sellainen kilon kukkakaali kaupasta on ihan ok. Itse kyllä käytän mukana tulleen lehdet mukaan keittoon, niissä hyvä maku ja turhaa hävikkiä heittää niitä poies. Mutta sen ihan kaikken kovimman kohdan, eli sen kannan, sitä en käyttänyt.)
1 iso keltasipuli (tai 2 pienempää salottisipulia)
2 sellerin vartta (jäi noista simpukkakeittoviritelmistä niin miksipä ei)
3-4 kynttä valkosipulia
7 dl kasvislientä
2-3 dl ruokakermaa
250 - 300 g sulatejuustoa (koskenlaskijan 'voimakas' oli itsellä käytössä)
kevätsipulia
suolaa
valkopippuria
chiliä
timjamia
sahramia, ruokaorvokki - tai neilikka (no joo, valinnainen :D turhaa hifistelyä)

Kuullota silputti sipuli, valkosipuli ja sellerit öljyssä tai voissa (tai vaikka 50/50 suhteessa molemmissa). Lisää kattilaan kasvisliemi ja kerma. Lisää paloitellut kukkakaalit ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää (noin 15 min).
Surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää sulatejuusto. Keitä keittoa vielä kunnes juusto on sulanut . Mausta omien mieltymysten mukaan.
Aja vielä kerran varmuuden vuoksi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Koristele annokset kevätsipulilla, sahramilla, kedon kukkasilla ja tuoreella basilikalla (kokeile käyttää keitettyä / paistettua varsiparsakaalia koristeluun, vois toimia aika hyvin?).
462555788_2182683528770141_6879242849732727599_n.jpg

Hirmuisen hyvät ja täyteläiset maut tuossa kyllä on! Molemmat santsasi kertaalleen :)
 
Viimeksi muokattu:
Siitä on aikaa, kun on kunnon keittoja ehtinyt tekemään, niin voi seurata tyhmä kysymys, mutta seitsemän litraa kasvislientäkö? Kuulostaa paljolta näin ei-yhtä-aktiiviselle-keittiömestarille :)

(Kunhan aikaa on, niin pitää tomaattikeitto etenkin pistää heti testiin)
 
Siitä on aikaa, kun on kunnon keittoja ehtinyt tekemään, niin voi seurata tyhmä kysymys, mutta seitsemän litraa kasvislientäkö? Kuulostaa paljolta näin ei-yhtä-aktiiviselle-keittiömestarille :)

(Kunhan aikaa on, niin pitää tomaattikeitto etenkin pistää heti testiin)
Oops, 7 dl piti olla! :D Nyt korjattu!
 
Oli lauantaina pyhämiesten päivä -> Alkot kiinni ja mulla tietysti valkkarit loppu (miten voikin olla) niin meni nämä mun soppahommelit vähän uusiksi kun mä tykkään lotrata sitä sekä ruokiin että kurkusta alas. Ja normikaupan kaupan noita 8% viinejä en kyllä osta ikinä. Toivottavasti saadaan oikeat viinit ruokakauppoihin piakkoin.

En oikein tiedä miksi hurahtanut parin lähikuukauden aikana näitä keittoja väsäilemään? Ihan kun mulla ei olisi hampaita lainkaan suussa? :D Osasyy varmaan vaimossakin, kun kerran ei välitä enää punaisesta lihasta ja tylsä sitä on pelkästään itselleen kokkailla. Kelannut että mitäs kummaa, sehän on ihan laihduttajan ruokaa jos oikeita palasia sieltä kaupasta ostaa? Anyway, lupaan että tämän jälkeen laitan jotain muunlaista reseptiä.
Mutta joo, tässä taas yksi kasviskeittoresepti - nimittäin kukkakaalikeitto! Helppo ja edullinen :)

600 g kukkakaalia (600 g perattuna siis, eli varmaan sellainen kilon kukkakaali kaupasta on ihan ok. Itse kyllä käytän mukana tulleen lehdet mukaan keittoon, niissä hyvä maku ja turhaa hävikkiä heittää niitä poies. Mutta sen ihan kaikken kovimman kohdan, eli sen kannan, sitä en käyttänyt.)
1 iso keltasipuli (tai 2 pienempää salottisipulia)
2 sellerin vartta (jäi noista simpukkakeittoviritelmistä niin miksipä ei)
3-4 kynttä valkosipulia
7 dl kasvislientä
2-3 dl ruokakermaa
250 - 300 g sulatejuustoa (koskenlaskijan 'voimakas' oli itsellä käytössä)
kevätsipulia
suolaa
valkopippuria
chiliä
timjamia
sahramia, ruokaorvokki - tai neilikka (no joo, valinnainen :D turhaa hifistelyä)

Kuullota silputti sipuli, valkosipuli ja sellerit öljyssä tai voissa (tai vaikka 50/50 suhteessa molemmissa). Lisää kattilaan kasvisliemi ja kerma. Lisää paloitellut kukkakaalit ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää (noin 15 min).
Surrauta sauvasekoittimella tasaiseksi ja lisää sulatejuusto. Keitä keittoa vielä kunnes juusto on sulanut . Mausta omien mieltymysten mukaan.
Aja vielä kerran varmuuden vuoksi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Koristele annokset kevätsipulilla, sahramilla, kedon kukkasilla ja tuoreella basilikalla (kokeile käyttää keitettyä / paistettua varsiparsakaalia koristeluun, vois toimia aika hyvin?).
Näytä liitetiedosto 17967

Hirmuisen hyvät ja täyteläiset maut tuossa kyllä on! Molemmat santsasi kertaalleen :)
Testiin menee, äijä on joku Kape Aihinen :D
 
Testiin menee, äijä on joku Kape Aihinen :D
:D haha joo, tai vaikka Gordon Ramsey :D
Ihan perussunnuntaikokki joka joutuu päivätöikseen tehdä IT hommia. Kirjoittelen noita reseptejä tänne lähinnä siksi kun olen rohkaistunut saamastani palautteesta täällä kotipiirissä ni ajattelin että jos kerran minä osaan niin sitten kuka tahansa muukin osaa :) Sharing is caring :D
 
Ei sen ruisleivän aina tartte olla pirkan juustoilla ja metukoilla varustettu.
Löysin lohifileitä pari päivää sitten suht sopuhintaan niin graavasin ne merisuolalla ja kukkokastikkeella (eli perus sriracha).
Eli parin päivän jälkeen, graavilohi ja hörsteet:
Leipä
Voita
Graavilohta
Chiliä
Ruohosipulia
(ainiin, pienesti ripottelin pokekastiketta tuohon päälle myös)

Tadaa ja valmis - ei enää tuota helpommaksi mene :)!

IMG_6194.JPEG

Laitetaas toi graavilohireseptikin nyt tähän jos ei ole tuttua homma:
Osta lohifilee (C-leikattu on ihan hyvä. Et lukisi näin pitkälle jos tietäisit jo valmiiksi - vielä parempi jos itse osaat tehdä! Minä en nimittäin osaa. Tai ainakaan jaksa yrittää)
Kuivaa talouspaperilla molemmin puolin.
Heittele hyvä kerros merisuolaa kalan päälle, kuorruta hyvällä kerroksella srirachaa ja kääri tiiviisti elmukelmuun. se tulee vuotamaan vähän nesteitä niin kannattaa ihan oikeasti laittaa pari kerrosta.

Sitten parin päivän jälkeen otat sen poies jääkaapista, peset sen lohikappaleen kylmän veden alla, leikkaat ohuita siivuja ja alat syomään :)

Ainiin stana, joo vallan meinas unohtua, Dijon sinappia tosi kevyesti sinne voin kanssa leivän päälle :)
 
Viimeksi muokattu:
Ei sen ruisleivän aina tartte olla pirkan juustoilla ja metukoilla varustettu.
Löysin lohifileitä pari päivää sitten suht sopuhintaan niin graavasin ne merisuolalla ja kukkokastikkeella (eli perus sriracha).
Eli parin päivän jälkeen, graavilohi ja hörsteet:
Leipä
Voita
Graavilohta
Chiliä
Ruohosipulia
(ainiin, pienesti ripottelin pokekastiketta tuohon päälle myös)

Tadaa ja valmis - ei enää tuota helpommaksi mene :)!

Näytä liitetiedosto 17987

Laitetaas toi graavilohireseptikin nyt tähän jos ei ole tuttua homma:
Osta lohifilee (C-leikattu on ihan hyvä. Et lukisi näin pitkälle jos tietäisit jo valmiiksi - vielä parempi jos itse osaat tehdä! Minä en nimittäin osaa. Tai ainakaan jaksa yrittää)
Kuivaa talouspaperilla molemmin puolin.
Heittele hyvä kerros merisuolaa kalan päälle, kuorruta hyvällä kerroksella srirachaa ja kääri tiiviisti elmukelmuun. se tulee vuotamaan vähän nesteitä niin kannattaa ihan oikeasti laittaa pari kerrosta.

Sitten parin päivän jälkeen otat sen poies jääkaapista, peset sen lohikappaleen kylmän veden alla, leikkaat ohuita siivuja ja alat syomään :)

Ainiin stana, joo vallan meinas unohtua, Dijon sinappia tosi kevyesti sinne voin kanssa leivän päälle :)
Huh kun näyttää hyvältä. Täällä.mrnnään ihan köyhänmiehen lihamurekkeen kera:D

Eikös tosta ollu vasta uutisissa, että leikkeleet on poistettu ravintosuosituksista jne.? Ite en oo syöny pariin vuoteen satunnaisia hotelliaamuja lukuunottamatta, jolloin buffassa pitää maistaa ihan jokaista lihaa ja juustoa - joka aamu
 
Huh kun näyttää hyvältä. Täällä.mrnnään ihan köyhänmiehen lihamurekkeen kera:D

Eikös tosta ollu vasta uutisissa, että leikkeleet on poistettu ravintosuosituksista jne.? Ite en oo syöny pariin vuoteen satunnaisia hotelliaamuja lukuunottamatta, jolloin buffassa pitää maistaa ihan jokaista lihaa ja juustoa - joka aamu
Laita reseptiä lihamurekkeeseen? Aina sitä lukija voi sitten oppia jotain? :)

Leikkele gate? joo ja en kyllä käsitä tuosta yhtään mitään. Siis oikeasti. Savukinkku? Meetwursti? Lauantaimakkara(:D), Kalkkunaleike? Miten niin ei muka ole ok?
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom