Laatusarjat televisiossa ja muualla

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Ulukai, 16.01.2014.

 1. Ac3way

  Ac3way Active Member

  Steam ID:
  Ac3way
  XBL:
  Ac3way
  PSN:
  BandW1897
  Oho kovaa puhetta, jos peittoaa visuaallisuudessa The Expansen! Siinä oli laadukas audiovisuaallinen toteutus ja mielestäni myös tyyli oli erinomainen sekä mukavasti muista scifi-aiheista hyvin erottuva.

  Pitänee varmaan sitten tutustua Star Trek: Discoveryyn. Olen jättänyt toistaiseksi katsomatta, kun ei noi Star Trekit ole ikinä oikein iskenyt itselleni. Shattnerin aikasia jaksoja oli, joskus ollut ihan kiva katsoa ajankuluksi (Subilta?) ja Abramsin leffatkin pitäisi vielä joskus vilkaista.
   
 2. Aphex

  Aphex Active Member

  Siis ainakin kuvanlaadullisesti Discovery peittoaa Expansen, siinä siis "paremmat grafiikat". Expansessa kuvakulmien ja visuaalisten kikkojen käyttö on ehkä parempaa.

  Mutta nythän on paras mahdollisuus koskaan katsoa Star Trekejä, koska ne löytyvät kaikki Netflixistä. Eli kaikki seitsemän live-action TV-sarjaa ja pari uusista elokuvista. Oma suosikkini on Deep Space 9, joka on ainakin neljännestä kaudesta eteenpäin tosi hyvä ja ehkä helpoin lähestyttävä, koska isommat juonet jatkuvat jaksosta toiseen toisin kuin muissa sarjoissa, joissa jokainen jakso on oma tarinansa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
 3. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Viikonloppuna tuli tarkastettua Netflixin uusi scifi-sarja Altered Carbon. Idea yksinkertaisuudessaan on sellainen, että jonkin alien-teknologian avulla on mahdollistettu ihmisen tietoisuuden säilöminen selkäytimeen upotettavaan kiekkoon, ja tietoisuuden voi siirtää kropasta toiseen, mikä käytännössä mahdollistaa kuolemattomuuden niille, joilla on siihen varaa.

  Sarjan päähahmo on Joel Kinnamanin esittämä Takeshi Kovacs, joka on jonkinlainen ex-kapinallinen supersotilas ja rangaistusvanki. Superrikas ökyilijä maksaa siitä, että Kovacs herätetään 250 vuoden unosilta selvittämään tämän ökyilijän murhaa. Meno on villiä ja veristä, mutta kaikkein parhaiten mieleen jää se yhteiskunnallisfilosofinen pohdinta siitä, miten maailma muuttuisi jos tuollainen kuolemattomuuden mahdollistava teknologia tosiaan ilmestyisi sotkemaan kuvioita.

  Aivan huikea Netflix-tuotanto jälleen kerran. Ei ne pirulaiset tunnu tekevän paskaa. (No, ainakaan kovin usein.)
   
  Ac3way ja Aphex tykkäävät tästä.
 4. Aphex

  Aphex Active Member

  Altered Carbon on ollut lukulistalla vaikka kuinka pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä tarkistan sitten sarjan ensin, kun sitä näin kehutaan. Netflix on kyllä ollut tulessa scifi-rintamalla, sekä oman tuotannon että muiden amerikkalaiskanavien tuotantojen levityksen puolesta (Star Trek Discovery, The Expanse). Super Bowlin jälkeen tuli uusi Cloverfield-leffakin heti katsottavaksi.

  ST Discoveryssä on kautta yksi jakso jäljellä, ja laatu vain paranee koko ajan. Viime vuosien paras scifisarja.
   
 5. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Totta tuo, mutta yksi viimeaikainen kakkapökäle kannattanee mainita, ettei kukaan muu sitä eksy katsomaan. Nimittäin Dirk Gently's Holistic Detective Agencyn kakkoskausi. Ensimmäinen kausi oli ihan passelin mielenkiintoinen kokonaisuus, joka tuli katsottua aika nopsasti. Kakkoskausi sen sijaan on televisio-ohjelman muotoon muutettu puklaus. En keksi mitään positiivista pilvenreunaa tuosta sanottavaksi. Sekava kokonaisuus vailla mitään mielenkiintoista juonenkäännettä. Ei jatkoon, hyi.
   
 6. BaDari

  BaDari Member

  PSN:
  OldHorn666
  Tein sen virheen, että luin Altered Carbonin toistamiseen ennen sarjan katsomista. Ei olisi pitänyt. Niin moni asia oli muutettu, että olisi pitänyt pitää kunnolla taukoa kirjan ja sarjan välillä, katsoa se sarja sitten omana teoksenaan, ilman vertailua kirjaan.

  Eli katso sarja, mutta lue se kirja vasta paljon, paljon myöhemmin.
   
 7. SkyPolaris

  SkyPolaris Moderator Ylläpidon jäsen

  PSN:
  SkyPolaris
  Netflixiin on tullut muutama mielenkiintoinen nimike:

  Coach Snoop, jossa seurataan Snoop Doggia valmentamassa nuorten jenkkifutisjoukkuetta.  First Team: Juventus. Dokumentti Juventuksen tämän kauden ensimmäisestä puoliskosta.

   
 8. Celoril

  Celoril Member

  PSN:
  Celoril
  Sininen planeetta II

  BBC + David Attenborough on tullut jo käsitteeksi vuosikymmenten aikana laadukkaiden luontodokumenttien puolella, eikä tämä uusinkaan petä. Ylellä pyörii tällä hetkellä ja kaksi jaksoa katsoneena ei voi kuin ihailla ja hämmästellä. Nojatuolimatkailun aatelia!
   

Jaa tämä sivu