Laatusarjat televisiossa ja muualla

Keskustelu osiossa 'Populaarikulttuuri' , aloittajana Ulukai, 16.01.2014.

 1. Ac3way

  Ac3way Active Member

  Steam ID:
  Ac3way
  XBL:
  Ac3way
  PSN:
  BandW1897
  Oho kovaa puhetta, jos peittoaa visuaallisuudessa The Expansen! Siinä oli laadukas audiovisuaallinen toteutus ja mielestäni myös tyyli oli erinomainen sekä mukavasti muista scifi-aiheista hyvin erottuva.

  Pitänee varmaan sitten tutustua Star Trek: Discoveryyn. Olen jättänyt toistaiseksi katsomatta, kun ei noi Star Trekit ole ikinä oikein iskenyt itselleni. Shattnerin aikasia jaksoja oli, joskus ollut ihan kiva katsoa ajankuluksi (Subilta?) ja Abramsin leffatkin pitäisi vielä joskus vilkaista.
   
 2. Aphex

  Aphex Active Member

  Siis ainakin kuvanlaadullisesti Discovery peittoaa Expansen, siinä siis "paremmat grafiikat". Expansessa kuvakulmien ja visuaalisten kikkojen käyttö on ehkä parempaa.

  Mutta nythän on paras mahdollisuus koskaan katsoa Star Trekejä, koska ne löytyvät kaikki Netflixistä. Eli kaikki seitsemän live-action TV-sarjaa ja pari uusista elokuvista. Oma suosikkini on Deep Space 9, joka on ainakin neljännestä kaudesta eteenpäin tosi hyvä ja ehkä helpoin lähestyttävä, koska isommat juonet jatkuvat jaksosta toiseen toisin kuin muissa sarjoissa, joissa jokainen jakso on oma tarinansa.
   
  Viimeksi muokattu: 17.01.2018
 3. jryi

  jryi Vastaava päätoimittaja, teknoniilo Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  jryi
  XBL:
  jryi
  PSN:
  jryi
  Twitter:
  jryi
  Viikonloppuna tuli tarkastettua Netflixin uusi scifi-sarja Altered Carbon. Idea yksinkertaisuudessaan on sellainen, että jonkin alien-teknologian avulla on mahdollistettu ihmisen tietoisuuden säilöminen selkäytimeen upotettavaan kiekkoon, ja tietoisuuden voi siirtää kropasta toiseen, mikä käytännössä mahdollistaa kuolemattomuuden niille, joilla on siihen varaa.

  Sarjan päähahmo on Joel Kinnamanin esittämä Takeshi Kovacs, joka on jonkinlainen ex-kapinallinen supersotilas ja rangaistusvanki. Superrikas ökyilijä maksaa siitä, että Kovacs herätetään 250 vuoden unosilta selvittämään tämän ökyilijän murhaa. Meno on villiä ja veristä, mutta kaikkein parhaiten mieleen jää se yhteiskunnallisfilosofinen pohdinta siitä, miten maailma muuttuisi jos tuollainen kuolemattomuuden mahdollistava teknologia tosiaan ilmestyisi sotkemaan kuvioita.

  Aivan huikea Netflix-tuotanto jälleen kerran. Ei ne pirulaiset tunnu tekevän paskaa. (No, ainakaan kovin usein.)
   
  Ac3way ja Aphex tykkäävät tästä.
 4. Aphex

  Aphex Active Member

  Altered Carbon on ollut lukulistalla vaikka kuinka pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ehkäpä tarkistan sitten sarjan ensin, kun sitä näin kehutaan. Netflix on kyllä ollut tulessa scifi-rintamalla, sekä oman tuotannon että muiden amerikkalaiskanavien tuotantojen levityksen puolesta (Star Trek Discovery, The Expanse). Super Bowlin jälkeen tuli uusi Cloverfield-leffakin heti katsottavaksi.

  ST Discoveryssä on kautta yksi jakso jäljellä, ja laatu vain paranee koko ajan. Viime vuosien paras scifisarja.
   
 5. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Totta tuo, mutta yksi viimeaikainen kakkapökäle kannattanee mainita, ettei kukaan muu sitä eksy katsomaan. Nimittäin Dirk Gently's Holistic Detective Agencyn kakkoskausi. Ensimmäinen kausi oli ihan passelin mielenkiintoinen kokonaisuus, joka tuli katsottua aika nopsasti. Kakkoskausi sen sijaan on televisio-ohjelman muotoon muutettu puklaus. En keksi mitään positiivista pilvenreunaa tuosta sanottavaksi. Sekava kokonaisuus vailla mitään mielenkiintoista juonenkäännettä. Ei jatkoon, hyi.
   
 6. BaDari

  BaDari Member

  PSN:
  OldHorn666
  Tein sen virheen, että luin Altered Carbonin toistamiseen ennen sarjan katsomista. Ei olisi pitänyt. Niin moni asia oli muutettu, että olisi pitänyt pitää kunnolla taukoa kirjan ja sarjan välillä, katsoa se sarja sitten omana teoksenaan, ilman vertailua kirjaan.

  Eli katso sarja, mutta lue se kirja vasta paljon, paljon myöhemmin.
   
 7. SkyPolaris

  SkyPolaris Moderator Ylläpidon jäsen

  PSN:
  SkyPolaris
  Netflixiin on tullut muutama mielenkiintoinen nimike:

  Coach Snoop, jossa seurataan Snoop Doggia valmentamassa nuorten jenkkifutisjoukkuetta.  First Team: Juventus. Dokumentti Juventuksen tämän kauden ensimmäisestä puoliskosta.

   
 8. Celoril

  Celoril Member

  PSN:
  Celoril
  Sininen planeetta II

  BBC + David Attenborough on tullut jo käsitteeksi vuosikymmenten aikana laadukkaiden luontodokumenttien puolella, eikä tämä uusinkaan petä. Ylellä pyörii tällä hetkellä ja kaksi jaksoa katsoneena ei voi kuin ihailla ja hämmästellä. Nojatuolimatkailun aatelia!
   
 9. Aphex

  Aphex Active Member

  Taylor Sheridanista on muutamassa vuodessa muodostunut modernin westernin ykkösnimi, ja nyt hän siirtyy takaisin television puolelle Yellowstone-sarjan muodossa. Kevin Costner ykkösnimenä sarjassa joka seuraa vanhan maanomistajasuvun kamppailua muuttuvassa maailmassa Amerikan takamailla. Luvassa lienee siis Sheridanin kynäilemistä elokuvista (Sicario, Hell or High Water, Wind River) tuttua Amerikan syrjäseutujen yhteiskunnan tutkiskelua.

   
 10. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Netflixin Lost in Spacea kaksi jaksoa katsottuna ja kummassakin on tehnyt välillä mieli heittää ruutua jollain esineellä "Älä tee noin" -huutelun saattelemana. Vähän väliä joku hahmoista pälleilee tavalla tai toisella. Onko kukaan katsonut tuota sen enempää, jatkuuko yhtä ärsyttävänä?
   
 11. Pirate fin

  Pirate fin Well-Known Member

  Jatkuu yhtä ärsyttävänä koko kauden ajan, vaikka ovat mukamas saaneet koulutuksen ennen matkalle lähtöä, niin ei vain pysty ymmärtämään tuota, että kuinka idiootteja ne kuiteskin on :eek:
   
 12. Ulukai

  Ulukai Moderator Ylläpidon jäsen

  Yhhhhh, kiitti infosta! Saattaapi olla, että ei pysty katsomaan sen pidemmälle. Siitäkään huolimatta, että Toby Stephens on yhdessä pääroolissa.
   
 13. Aphex

  Aphex Active Member

  Ridley Scott -syndrooma siis. Etusivun mainosten perusteella harkitsin jo katsomista, mutta jäänee väliin.

  Onneksi kohta tulee The Expansen kolmas kausi. Lisäksi Westworldin kakkoskausi ensi viikosta alkaen HBO:lla.
   
 14. P33RO

  P33RO Artikkeli- ja arvostelutoimituksen päätoimittaja Ylläpidon jäsen

  XBL:
  P33RO
  PSN:
  PuuhaPeero
  HBO:lle pamahti Boschin neljäs kausi tuossa viime viikonloppuna. Jos kaipaa loistavaa poliisisarjaa, niin tässä olisi useampi kausi tarjolla.
   
 15. Aphex

  Aphex Active Member

  Kylläpä Altered Carbon iski kovaa 8/10 jakson perusteella. HBO-tason väkivalta (kukaan ei ole turvassa), seksi (alastomuus) ja kielenkäyttö vähän yllätti, mutta ei huonolla tavalla! Tarinasta löytyi erinomaisesti syvyyttä ja jopa koskettavuutta. ”Ikuisen” elämän implikaatiot ovat aina olleet kiinnostavia, ja tässä niitä käsitellään monipuolisesti. Maailma on visuaalisesti Blade Runneriin vahvasti pohjaava, mutta silti mukavan omaperäinen, eikä tehosteissa ole säästelty. Hieno sarja.
   
 16. SkyPolaris

  SkyPolaris Moderator Ylläpidon jäsen

  PSN:
  SkyPolaris
  Nyt tulee paljon tekstiä, mutta ei se mitään ;)

  Tuossa n. viikko sitten sain päätöksen Punisherin ja olen todella tyytyväinen sarjaan. Punisher on varmaankin Netflixissä olevista Marvelin sarjoista paras. Viaplaysta sain päätökseen The Brave -sarjan, joka oli loistava korvike Cinemaxin Strike Backille. Strike Back jatkui uusilla jaksoilla keväällä, mutta se ei vain päässyt sille tasolle, jolla sarja oli aikaisemmin, joten keskeytin sarjan katsomisen. Ikävä kyllä The Braven tarina jää yhden tuotantokauden mittaiseksi. Toivotaan, että jokin suoratoistopalveluistamme, ottaisi sarjan itselleen.

  Eilen oli hyvä päivä, kun Shooterin kolmas tuotantokausi alkoi Netflixissä. Samalla tuli myös Luke Cagen uusi tuotantokausi. Tuossa Shooterin tapauksessa oli mielenkiintoista, että toinen tuotantokausi päättyi kesken. Ihmettelin itsekin, mutta sitten jonkin verran haettuani verkosta tietoa selvisi, että pääosanesittäjän Ryan Phillippen jalka oli murtunut lomalla, joten toinen tuotantokausi jäi kaksi jaksoa vajaaksi.

  Ensimmäisestä jaksosta:

  Ensimmäinen jakso oli taattua laatua, mutta lopussa paistoi ainakin minulle selkeästi, että haluttiin saada tuo 2. tuotantokauden juoni päätökseen kerralla. Seuraavassa jaksossa saadaa luultavasti tuo kolmannen tuotantokauden juoni avattua.

  Pari päivää sitten saatiin ainakin minulle merkittävä uutinen nimittäin CBS ilmoitti, että Ihmemies MacGyver remasteroidaan. Sarjasta on remasteroitu jo tuotantokaudet 1-3 ja vuoden loppuun mennessä olisi tarkoitus, että koko sarja olisi remasteroitu.

   

Jaa tämä sivu