Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Metro 2033 [X360]

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Cobretti
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: Metro 2033 [X360]

PC versio vedetty läpi. Hieno oli mutta lyhyys kyllä ketutti eniten. Myös pieniä suunnitteluvirheitä oli, mutta muuten nautin todella pelistä.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360 Hype]

Ainoana miinuksena on tosiaan tekstitysten vajavaisuus, sillä pelimaailma sisältää uskomattoman määrän sivuhahmoja, joilla on melkein jokaisella sinulle jotain kerrottavaa. En tiedä, vaihdanko näin ensimmäisellä läpipeluulla kuitenkaan venäjää pois, sillä siinä on vain jotain erittäin mielenkiintoista, kun joudut itse päättelemään henkilöiden sanomia.

Samaan olen minäkin törmännyt. Harmittavaa, että puheen/tekstityksen kieltä ei voi enää vaihtaa kesken aloitetun pelin. Alussa valitsin tietty venäjän puheeksi enkkuteksteillä, mutta parissa kohtaa on tehnyt mieli vaihtaa jopa puhe englanniksi että ymmärtäisi mitä "sivuhahmot" puhuvat. Heidän puheita kun ei tekstitetä. Tunnelman kannalta kylläkin puhuttu venäjän kieli on se vaihtoehto nro 1 :)

Sen verran alussa vielä olen, ettei sen syvällisempää analyysia osaa kertoa. Lupaavaa ja tunnelmallista...
 
Vastaus: Metro 2033 [X360 Hype]

Samaan olen minäkin törmännyt. Harmittavaa, että puheen/tekstityksen kieltä ei voi enää vaihtaa kesken aloitetun pelin

Kielen vaihtaminen kesken pelinkin kyllä onnistuu, kunhan sen käy tekemässä alkuvalikossa.

Itsekin aloitin korkein toivein pelin venäjänkielisenä, mutta niin paljon tekstittämätöntä tunnelmakuvausta jäi ymmärtämättä, että englanninkielisellä dubbauksella jatketaan.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Jenkki-IGN:n arvostelu Metro 2033:sta, olkaa hyvä. Pelottikohan pimeä liikaa?
Closing Comments

The game's atmosphere and unique design choices will make it a worthwhile experience for some, but Metro 2033 suffers from a number of issues (poor implementation of stealth, recurring glitches, etc.) Fans of post-apocalyptic stories should consider giving this a shot, if they can tolerate the aforementioned setbacks.
Ja se kaikille oikeasti merkitsevä asia, eli numeerinen arvosana löytyy spoileritagin alta.

6.9

Lähde: IGN
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Kylläpä oli puhdasta hevonsontaa tuo arvostelu. Yhdessä sivussa väännetty naurettavan pinnallinen arvostelu, missä vingutaan pelin olevan mm. liian vaikea, ja napsitaan sitten pisteitä pois. Ajatukseni kiteyttävä kommentti löytyikin heti ensimmäisenä palstasta:
Ok, thats the line being crossed, IGN.

If the developer doesn't pay money to the review site, it gets a bad review. Thus this instills the system is fair and worthwhile for all the developers who have paid money in the past, and in the future. We all know who they are.

Now, this game is PC, why was it reviewed on a console.

This was done on purpose. No way a game this grand can get such a score.

Something seriously very wrong is going on. This is plain sabotage.

Best visuals I've seen in a game, characters could be improved, but honestly. Best story and execution in a long time. Fallout 3's characters look like COMPLETE FUCKING SHIT. That was NEVER mentioned in a review. Fallout 3 also has no real character animation, as far as I'm concerned. This again, was never mentioned in any reviews for THAT.

Now all these people are going to read this review and not buy this game. This game, is a stellar piece of work, and to attempt to destroy it's credibility, after playing and seeing and feeling all the obvious hardwork that this developer put into it, it's both bizarre and sickening to read such dribble.

Cod 4 was praised, for it's single player and graphics over THIS? It got higher scores in presentation and graphics than THIS?? That alone proves something fowl is at play. Any real gamer knows cod 4 was nothing more than one of those pumped out industry games.

And the stealth comment....

Obviously they forgot to turn down the difficulty to suit the console gamer like all the 360 developers do ;D I guess you don't like developers who don't cater to your needs, and build the game around your control scheme. THIS IS A PC GAME.

The perfect Armour collision on characters allowed alot more thought involved to where hits were placed. This is the first game I ever had to think about this, and I loved it.

Evil and disgusting review. You know this game was worth more than that. I hope your happy, you just got people fired because of lack of sales because your a bunch evil obtuse bipartisan scumfuck LIARS.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

^ Hehe, hyvät lämmöt päällä. Mutta asiaahan toi puhui. Kyllähän tuota stealthia on vähän vaikeampi käyttää kuin muissa peleissä mutta mielestäni toimii suht realistisesti, etkä vaan yhdessä nurkassa varjossa kykkimässä voi napsia kaikkia hengiltä. Grafiikat ovat mielestäni ihan nykysukupolven kärkikastia. Kehittäjät ovat tavoittaneet oikeasti sen tuhon ja paskaisuuden mitä tuollaisessa tilanteessa voisi olla.

Toivottavasti myy kumminkin hyvin että kehittäjät jaksavat tuoda tällaista herkkua meille jatkossakin.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Laittakeehan joku edes huonoa kommenttia pelistä ettei tarvitse juosta samantien kauppaan :). Harmittaa kyllä melkoisesti etten käynyt tätä varaamassa niin kuin suunnittelin. Kertaalleen ehti jo virtuaalikorissa käymään, mutta maltoin mieleni..

Videoiden perusteella olisi juuri sellaista ahdistavan tunnelmallista meininkiä luvassa joka uppoaisi ja launch trailer jos mikä sai käden viemään "go to checkout" namiskalle. Täytyy IGN:n arvostelu käydä lukaisemassa jos saisi fiiliksiä latistettua.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

No vähän mietteitä PC versiosta. Ensinnäkin pelin suola on helventin hyvä tunnelma. Varsinkin juuri ne metroasemat. Myös itse tunneleissa meno on varsin monipuolista. Esim yhdessä chapterissa taistelet natzeja vastaan, toisessa mutantteja ja kolmannessa jotain siltä väliltä ;)
Itse pelaaminen on aika normaalia fps toimintaa, jossa painopistettä on pyritty saamaan sneakkaamiseen. Monesti vaan piilossa oleminen on vaikea jollain alkaa armoton räiskintä.
Juonellisesti peli ei loista, mutta tarinankerronta on mukavan piristävä.

Myös ongelmia oli. Esim AI teki monesti jotain ihan randomia ja niitten metroasemien vähyys. Yhessä vaiheessa pääsin todella isoon ja hienoon mestaan. Luulin jo että pääsen tutkimaan sitä mutta heitettiinkin heti uuteen tehtävään. Annan nuo anteeksi, mutta pelin lyhyyttä en. 2 päivässä meni läpi. 6-8 tuntia varmaan ajallisesti.

Kuitenkin jälkikäteen ajateltuna peli oli helvetin hyvä.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Pelin ehdottomasti suurin kompastuskivi on niiden naurettavan tylsien mutantti rakkien kanssa tappeleminen. Haastetta piskien kyykyttämiseen ei ole edes nimeksi ja tekoälyn päihittämiseen riittää se että juokset ympyrää ja ammut haulikolla sinne mistä purraan. Toisaalta olen vasta aloittanut taipaleeni metrotunnelissa joten toivottavasti tilanne muuttuu..

Ihmisiä vastaan taisteleminen onkin sitten aivan eri pelinsä. Koska naatti korjaa muutamasta osumasta voi pienikin kärhämä venyä melkoiseksi asemasodaksi. Ainakaan toistaiseksi terot eivät ole(monien muiden pelien tapaan) juokseneet piilopaikkasi lähettyville savustamaan sinua vaan kaverit pysyvät tiukasti suojissaan mikä tekee touhusta todella intensiivistä. Tunnelman lisäksi nämä tulitaistelut yhdistettynä hiippailuun ovat ehdottomasti pelin vaikuttavimmat osa-alueet.

Vielä on vaikea tuomita peliä sen konkreettisemmin mutta alku vaikuttaa erittäin lupaavalta... Olen ehkä jotenkin turtunut viimeaikaisten pelien häkellyttäviin ulkoasuihin sillä ainakaan vielä ei ole tullut tarvetta mennä pimeään nurkkaan koskettelemaan itseäni. Mutta jos jokin niin ainakin ne valot toimivat siellä nurkassa todella hyvin. Äänimiksauksesta pitää kyllä vähän heittää sanktiota sillä metroasemissa dialogin määrä on välillä erittäin häiritsevä. Kun lukuista hahmot puhuvat saman aikaiseasti on haluttujen henkilöiden huulia vaikea lukea. Ikävästi myös täälläkin mainittu Venäjän kieli on sössitty tuolla tekstityksellä. Venäjäksi peli on huomattavasti uskottavampi mutta tunnelmaa kohottavat satunnaisdialogit menettävät ikävästi merkityksensä kieltä osaamattomille.

Mutta jotain taikaa näissä Äitimaan peleissä on aina ollut ja mielenkiinnolla odottaa mitä Metro pitää edessään :)
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Fuumäni: Pistähän vaikeustaste Hardcorelle, niin johan alkaa mutanttirakin vilahduskin kuohuttamaan.
---

Täytyy sanoa, että tässä loppuvaiheessa on tullut aina vain parempaa, tyydyttävämpää ja tunnelmallisempaa toimintaa vastaan. Varsinkin aivan käsittämättömän vaikeat (ainakin Hardcorella) stealth-osiot painuvat omaan historiaani haastavimpina mutta samalla upeimpina kohtauksina ikinä. Itänaapureihin ei ole länsimainen pelien tyhmennys ja helpottaminen Coddon malliin purrut; peli on erittäin monimutkainen, todella hyvin suunniteltu, ja vaatii ainakin omalla vaikeustasollani lukemattomia yrityksiä ja erehdyksiä, kunnes oikea tapa ongelman ratkaisuun löytyy. Mahtavaa!
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

[Itänaapureihin ei ole länsimainen pelien tyhmennys ja helpottaminen Coddon malliin purrut; peli on erittäin monimutkainen, todella hyvin suunniteltu, ja vaatii ainakin omalla vaikeustasollani lukemattomia yrityksiä ja erehdyksiä, kunnes oikea tapa ongelman ratkaisuun löytyy. Mahtavaa!

Itse lähtisin Ukrainaa kyllä etsimään etelästä, mutta kaipa sen itään voi laskea jos itäblokkia miettii:) Mutta mukava kuulla, että on tunnelma onnistunut ja tarjoaa vielä haastettakin. Peli tuossa odottelee, että pääsisi huomenna boxiin asti pyörimään:)
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Näitä viestejä lukeneena peli alkaa kiinnostamaan yhä enemmän ja enemmän. Tunnelma, grafiikat, äänimaailma, haastavuus ym. yksityiskohdat kuullostaisi olevan kohillaan, mutta kertokaas tarkemmin kuinka toimii itse pelattavuus?
Onko juoksu, tähtääminen ja kääntyminen sulavaa ja ketterää niin kuin esim. Halo- ja CoD-peleissä, vai kankeaa ja jossain määrin ärsyttävääkin (Far Cry 2, Bad Companyt)?

Ihmisiä (tai ainakin niiltä näyttäviä) vastaan taistellessa ei videoiden perusteella kauheasti tarvitse lippaita tyhjentää, niin vastustaja jo putoaa. Vaan kuinkas on noiden öhkömönkiäisten laita?
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

^ Itse ainakin jouduin ohjausta säätämään slidereista mutta eipä tässä enää mitään ongelmaa ole. Ei ihan yhtä jouhevaa kuin esim Battlefieldissa mutta en mukise suotta kun pelaaminen kuitenkin toimii.

Kyllä ne kaikki möröt kuolee ihan mukavasti jahka vaan päähän ampuu. Itse olen ehkä puolessavälissä peliä mutta saas nähdä tuleeko karmeampia kölliäisiä vastaan..
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Pelasin läpi. Huh huh.

Oli aivan uskomattoman hienoa kyytiä. Kaunistakin. Metro 2033:n lohduttomaan maailmaan syventyi oikeasti niin hyvin, että huomasin oikeasti välittäväni kaikista niistä kohtaloista, jotka ovat ydintuhosta kärsineet. Tietysti oma henki on #1 myös Metrossa, ja peli olikin melkoista selviytymiskamppailua. Todella, todella hienoa selviytymiskamppailua. Joskus taistelin tunneleissa äärifasisteja vastaan, kun joskus taas omia sisäisiä demoneitani. Voi vain arvata, kumman kanssa taistelu oli loppujen lopuksi se kaikkein kriittisin ja tärkein.

Pelin todellisuuden ja hallusinaatioiden sekoittaminen on rakennettu upeasti. Vaikka hallusinaatio voi tuntua unelta; panoksena on kuitenkin se kaikkein tärkein asia mitä voit omistaa: mielesi. Pahin virhe mitä voit tehdä, on luovuttaa, vaikka kävelemäsi tie näyttäisikin vaarattomalta tai jopa houkuttelevalta. Kuuntele niitä, ketkä sinusta välittävät, ja pidä myös näistä huoli, kun heillä on vaikeuksia erottaa mustaa valkoisesta.

Gameplay-seikkoihin pureuduin jo aikaisemmin, mutta nyt on aika vain hiljentyä mehuttelemaan pelin tarinaa. Epätoivoinen matka omien ihmisien pelastamisesta, mielenterveydestä ja vääryyksien pohtimisesta oli henkeäsalpaava. Jos saisin käsiini joukkotuhoaseita, haluaisinko todellakin tuhota maailman vielä kerran valtaa jahdatessani? Pyhittääkö päämäärä keinot, vai keinot päämäärän?

Tällaista luovuutta ja taitoa tukee mielellään, toivottavasti saamme vielä jatkoa tähän mestarillisesti luotuun postakopalyptiseen kertomukseen.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Wow, pelin neljäs kappale on kyllä ollut ehdottomasti tämän pelin kohokohta. Rytmitys, toiminta ja audiovisuaalinen anti on kyllä ollut huikeaa.
Viimeistään tämä kappale sanoo sen ettei kyseessä todellakaan ole mikään massan mukana menevä teos.

Erityisesti kappaleen aloitus on suoraan sanottuna vaikea, but i love it! Näitä oikeasti haastavia pelejä tulee niin harvoin markkinoille notta Metrosta on kyllä kehkeytymässä kohdallani pienoinen kulttiklassikko jo tällaisenään... Mutta takaisin nelos kappaleseen. Kappaleen ensimmäinen taso on todellakin äärimmäisen haastava ja se yllättää monipuolisuudellaan. Kenttä on todella laaja(laajin mitä pelissä on toistaiseksi tullut vastaan) ja sitä voi lähestyä joko rambona tai snakena. Peliin tulee muuten ihan omanlaista hohtoa kun saa yönäkökiikarit käyttöönsä ja varjoissa kyykkimisestä tulee toinen luonteesi. Ampuminenkin muuttuu heti miellyttävämmäksi kun saa alleen scopeilla varustettuja pyssyjä. Ja se rytmitys on todellakin tämän kyseisen kappaleen valttikortti, sen enempää spoilaamatta sanottakoon että paljon mahtuu kappaleseen yllätyksiä.

Pitkä kyseinen chapteri on myös sillä eilen väänsin sitä yöllä kaksi tuntia ja seikkailu jatkui tänään kolmen vartin sessiolla eikä vitos kappaletta näy vielä missään. Toivottavasti seuraavat kappaleet tulevat olemaan jotain tällaistä kirkkautta... Pettymys on kyllä karvas jos tällainen tempo ei kanna pelin loppuun. Yön pimeys ei voisi tulla nopeammin, Metro on juuri sellainen peli mikä on aivan pakko kokea yön ollessa pimeimmillään.

On ollut kohdallani melkoinen ylllätys että peli on näinkin hyvä. Kukaan tuskin odotti että tällaisestä neverheard pelistä olisi aikamme FPS-pelien rinnalla kulkijaksi. Metro 2033 seisoo mielestäni varsin hyvin omilla jaloillaan sellaisen klasikkon vieressä kuin Half Life 2. Ja jos jokin niin tällainen kommentti kertoo jo aika paljon itse pelistä ja sen laadusta :)
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Läpi meni täälläkin, hardcore vaikeusasteena.

Peli oli aikalailla niin pitkä mitä sen odotinkin olevan eli lyhyt. Kuitenkin erittäin sopiva tämän tyyliselle pelille tarinapainotteiselle pelille. Pelin luoma tunnelma epätoivosta jäi päällimäisenä mieleen ja varsinkin täysin tuhoutunut Moskova. Pinnalla oltaessa soi aina erittäin tunnelmallinen musiikki, joka nosti vielä jo valmiiksi apokalyptiset fiilikset toiseen potenssiin. Muutenkin pidin erittäin palkon pelin äänimaailmasta. Tunnelma, miljööt, äänet ja musiikki, näistä tulen Metro 2033 muistamaan ehdottomasti.

Itse pelattavuus oli välillä hieman tahmean oloista, tuli vähäna Condemned mieleen liikkumisesta. Aseita oli mukava liuta pelistä ja eri variaatoita löytyi komia liuta. Pitkällä piipulla ja suurella tukilla varustettu revolveri oli lempparini ehdottomasti. Military grade -ammuksien käyttäminen valuuttana oli myös varsin oiva keksintö ja kertoi jotain karusta maailmasta, kun rahalla ei enää tee mitään ja ammukset ovat kaikki kaikessa.

Vihollistyypitkin oli mukavasti lajitueltu. Välillä oli ihmistä ja välillä toinen toistaan rumempia ökkömönkiäistä, mutta kumpiakaan ei tullut ylenpalttisesti vastaan ja tästä myös plussaa.

Kokonaisuutena varsin mukava peli ja sopivan haastava. Jos haluaa kokea hyvän toimintapläjäyksen suosittelen MW2. Jos haluaa kokea tunnelmallisen seikkailun pimeissä metrotunneleissa suosittelen ehdottomasti Metro 2033:a.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Itsellänikin meni peli eilen illalla läpi, ja piti kyllä otteessaan loppuun saakka. Edes pelkäämääni loppupelin ryssimistä ei tässä pelissä tapahtunut. Vaihtelua oli pelissä juuri sopivasti tämän mittaiseen peliin, eikä minkäännäköistä tylsistymistä tapahtunut kuten minulle yleensä FPS-pelien parissa. (Jopa BF:BC2 alkoi tympiä yksinpelissä).

Vähän loppupeliä spoilaavaa juttua:
"Kirjastontädit" oli todella jäätävä lisä viholliskaartiin. Varsinkin kun yritti niiden kanssa sitä tuijotus-standoffia niin kyllä siinä vähän jännäkakka meinasi tulla. Sitten kun se menikin pieleen niin kylläpä meikäpoika juoksikin ja lujaa :D
Ja lopun torni, uhhhuh miten hieno se olikaan. Jotenkin säväytti todella paljon miten realistisesti tuhoutuneelle se näytti.

Kaiken kaikkiaan loistava kokemus. Pienet bugit yms lapsukset antaa kyllä helposti anteeksi tuollaisen atmöksen vallatessa huoneen. Varmasti sitä sadalla miljuunalla saadaan hiotumpia teoksia aikaiseksi niinkuin Infinity Wardilla mutta tällaista tunnelmaa ei kyllä osteta rahalla!
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Eilen tuli pelattua Ghosts-chapteriin asti ja oli kyllä todella hyvää meininkiä ainakin tähän asti. Peli on vaihteeksi juuri sopivan haastava eikä pitele kädestä turhan paljon, joka on todellakin mukava piirre uudemmissa peleissä. Jotenkin tulee tästä mieleen ensimmäisen xboxin Call of Cthulhu: Dark corners of earth, joka oli myös teknillisistä vioistaan huolimatta loistava peli.
Metro ei varmasti sovi kaikille, mutta niille, jotka etsivät peleistä hyvää tunnelmaa ja haastetta sen pelkän räiskinnän ja timantiksi hiotun pelattavuuden sijaan niin tämä on pakko-osto

Edit:
Nyt hieman eteenpäin pelanneena on pakko vetää sanoja takaisin, peli on siis hyvä, mutta vastaan on tullut muutamia äärimmäisen rasittavia bugeja, joista viimeinen peräti esti chapterissa etenemisen...alkoi ärsyttämään kyllä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Pistetäänpä Metrolle taasen nostetta jotta tämäkin teos saa hieman enemmän huomiota.

Tekele paukahti itsellänikin lävitse tuossa viikko sitten ja äärimmäisen suuret peukut kyllä 4A Gamesille aivan loistavasta pelistä! Ottaen huomioon että odotukset pelin kohdalla olivat täysin olemattomat osasi peli tulla sitäkin tiukemmin nurkan takaa ja iskeä sellaisella voimalla mikä jätti kyllä jälkensä.

Tässä ketjussa onkin aika hyvin summattu kaikki se mitä peli pitää sisällään mutta tunnelmaa ei vain voi olla kehumatta; mielestäni Metro 2033 on ensimmäinen aikuisten oikeesti aikuisille tehty post-apocalyptinen videopeli. Cormac McCarthyn super ahdistava The Road oli se teos minkä peli minulle useiten toi mieleen. Peli luo äärimmäisen uskottavan kuvan oikeasta selviytymiskamppailusta maailmassa jossa lähes kaikki on menetetty. Metro osaa olla myös halutessaan hauska ja esim. pelihahmojen heitoille tuli aidosti naurettua useammin kuin kerran.

Loistava merkki erinomaisesti toteutetusta pelistä on se että se jää oikeasti kummittelemaan mieleen. Päivittäin sitä käy mielessä jokin niistä upeista kohtauksista kuten Khan, "Pasilan radiotorni", Etulinja ja muut lukuisat huippuhetket. Edessä siintää vielä Metron Hardcore-moodi jolla peli varmasti pääsee vasta oikeuksiinsa.

EDIT: Tuubi itseasiassa tarjoaa meille aivan uskomattoman machinima pätkän joka oikeastaan kiteyttään kaiken sen mitä Metro 2033 on:

Pätkä sisältää pientä spoileria yhdestä pelin lokaatiosta mutta muuten suosittelen(erityisesti niille jotka ovat varpaillaan pelin hommaamisesta) ehdottomasti katsomaan tämän pärkän.
 
Vastaus: Metro 2033 [X360]

Tulihan tuota kokeiltua isoveljellä tätä peliä.

Kokonaisuutena tosi hyvä ja pääsee heti helvetin pelottavaan tunnelmaan, kun pistää verhot kiinni ja valoit pois päältä.

Se on vaan tosi ärsyttävää, kun oli niitä rahakuteja n. 500 ja en muistanu, että ne oli niitä rahakuteja ja ammuin suunnilleen kaikki. Isoveli huutaa: "Jumalauta Jussi! Miks sää ammut niitä rahakuteja!

Sitte huomasin sen ja kauhee raivo päälle ja en pelannu, kun otti päähän nii paljo..
 
Ylös Bottom