Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mikä kirja on luettavana nyt?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja feldon
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Se saapui. Olen metsästänyt tätä vuosia, mutta aina onnistunut missaamaan. Nyt sai käytännössä uuden ja aika huokeaan hintaankin vielä. Olen niin onnellinen.

Clive Barker - Cabal

US Limited Edition
Poseidon Press, New York USA, 1988.

Kovakantinen, signattu, 750 kappaleen rajoitettu painos. Omani #522. Yksi kauneimmista omistamistani kirjoista. Ja ehdottomasti rakkain.

20240125_154229.jpg

20240125_154247.jpg

20240125_154259.jpg
20240125_154312.jpg20240125_154209.jpg
 
Nyt on luettavana Scott Lynchin Locke Lamoran valheet fantasiakirja. Ostin sen heräteostoksena Antikvaari.fi nettikaupasta. Oli ainoa kappale. Kirja oli kääritty läpinäkyvään muovikelmuun ja se näyttää ihan uudelta. Ihan kuin tätä kappaletta ei olisi ennen luetukkaan, vaan se on kahmittu jostain konkurssiin menneen kirjakaupan varastosta.

Fantasiagenrestä poiketen päähenkilö ei osaa tapella lainkaan, vaan on sijoitushuijari ja muunkin tyyppiset huijaukset onnistuvat myös. Ja jos joutuu tappeluun niin käyttää likaisia keinoja kunnei muuten pärjäisi. Meinaa joutua ongelmiin alamaailman välienselvittelyn kanssa.

E36lAni.jpg
 
Tuli luettua aika mielenkiintoinen suomalainen SF-trilogia, Piia Leinon Suomi 2050. Sen osat ovat julkaisujärjestyksessä Taivas, Yliaika ja Lakipiste. Mun mielestä tämä on myös paremmuusjärjestys, mutta kaikki ovat kyllä ihan lukemisen arvoisia.

40524678.jpg
59334565.jpg
57687359.jpg


Kirjoissa ei ole muuta yhteistä kuin se, että ne sijoittuvat ajallisesti jonnekin vuoden 2050 hujakoille ja maantieteellisesti Suomeen. Ja kaikki ovat ilahduttavan ahdistavia ja dystooppisia.

Tutustuin tähän Suomi-Mastodonin avoimessa lukupiirissä (https://mastodontti.fi/tags/AvoinLukupiiri), jossa ensimmäiseksi yhdessä luettavaksi kirjaksi oli valittu Yliaika. Siinä lähtökohtana on joskus 2020-luvulla säädetty laki, jolla kannustettiin kaikkia isänmaallisia kansalaisia tekemään tilaa nuoremmilleen kun täyttävät 75 vuotta. Motivaattorina on se, että 75-vuotiailta viedään kansalaisuus, omaisuus ja kaikki mahdolliset oikeudet. Käytännössä siis 75-vuotissyntymäpäivistä on tullut exitus-juhlat, joissa päivänsankari saa yhdellä kertaa viettää viimeisiä synttäreitään ja omia hautajaisiaan.

Taivas taas oli oikein mega-angstinen teos (ja näistä paras), jossa poliittiset ja ympäristökatastrofit ovat tehneet Helsingistä erilaisten syrjäytyneiden ja elämän sivuraiteille pudonneiden gheton, jossa ihmisten ainoa huvitus on Taivas-nimisessä virtuaalitodellisuusmaailmassa hengailu.

Aika vähän on tullut tällaista suomalaista spekulatiivista fiktiota vastaan, mutta Leinon kirjat kyllä ihan osuivat maaliin. Mitään leppoisaa luettavaa nämä eivät kyllä ole, joten vastapainoksi kannattaa poimia sitten jotain hilpeämpää kuten mikä tahansa Fredrik Backmanin tai Miika Nousiaisen kirja.
 
Viime viikolla ahmin Stephen Kingin Mersumies-trilogian, tänään sain päätökseen Ulkopuolinen. Syynä oli Holly Gibney. Tuo hahmo. Rakastuin häneen. Aivan uskomattoman symppis. Pitää hankkia hyllyyn juuri Kingiltä ilmestynyt Holly, joka nimensäkin perusteella, on keskittynyt kokonaan tähän ihanaan henkilöön.

Mutta, eräs asia jäi häiritsemään lukiessani Kingin Ulkopuolista. Jossain kohtaa alkoi tuntua hirveän tutulta ja huomasin ajattelevani että luen Peter Straubin Kummitusjuttua. King ja edesmennyt Straub kirjoittivat yhdessä kirjat Talismaani sekä sen jatko-osan, Pimeyden talo, joten olivat hyvinkin läheisiä, että oliko tämä Ulkopuolinen sitten joku Kingin hatunnosto tälle nykyisin hyvinkin arvostetulle kirjalle vai mikä, en tiedä, mutta netissäkin tästä on keskusteltu ja jotkut ovat sanoneet aika suoraan kaunistelematta Kingin kopioineen täysin Kummitusjutun, mikä myös itsellä kävi mielessä. Silti, Ulkopuolinen oli jännittävä, koukuttava ja mielestäni hyvä. Silti jokin häiritsee...

Nyt postiin saapui 4 kappaletta edesmenneen Brian Lumleyn Titus Crow-kirjoja, voinkin paneutua niihin loppuviikosta. Rakastan okkultisia etsivätarinoita, joten enköhän näistäkin pidä, kun mukaan kuitenkin sekoitettu Lovecraftia.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on taas hetkeksi luettavaa. Kirjavan kotisivuilta saa koko Joe Abercrombien Ensimmäinen laki -trilogian varsin reiluun 10€ kappale hintaan. Luin joskus vuosia sitten ensimäisen osan, mutta liekö kiireet vai mikä, kun en sarjan lukemista silloin jatkanut. Sääli, sillä onhan kyseessä todella loistavaa fantasiaa, joten nyt on aika korjata asia. Pari mainoslausetta ekan osan takakannesta, jotka allekirjoitan täysin:

"Hauska, väkivaltainen ja nerokas. Kuvittele, millainen Quentin Tarantinon kirjoittama miekka ja magia -romaani olisi." - unshelved.com

"Jos pidät verettömästä, mahtipointisesta fantasiasta, jossa henkilöhahmot ovat paperinohuita ja tylsiä pyhäkoululaisia, Joe Abercrombie tulee totisesti pilaamaan päiväsi." - Scott Lynch

20240307_175003.jpg
 
Sain purettua viime jouluna hankitun e-kirja backlogin. Elisa kirjassa on taas kaikki kirjat -25%, mutta nyt en hankkinut kuin Murhabotin päiväkirjat kakkosen, sillä odotan toukokuun uutuuksia. Toukokuussa on tulossa Sandersonin Lain pyörteissä sekä Martinin Tuli ja veri.
 
Nyt on luettavana Scott Lynchin Locke Lamoran valheet fantasiakirja. Ostin sen heräteostoksena Antikvaari.fi nettikaupasta. Oli ainoa kappale. Kirja oli kääritty läpinäkyvään muovikelmuun ja se näyttää ihan uudelta. Ihan kuin tätä kappaletta ei olisi ennen luetukkaan, vaan se on kahmittu jostain konkurssiin menneen kirjakaupan varastosta.

Fantasiagenrestä poiketen päähenkilö ei osaa tapella lainkaan, vaan on sijoitushuijari ja muunkin tyyppiset huijaukset onnistuvat myös. Ja jos joutuu tappeluun niin käyttää likaisia keinoja kunnei muuten pärjäisi. Meinaa joutua ongelmiin alamaailman välienselvittelyn kanssa.

E36lAni.jpg
Nämä tuli luettua itsekin alkuperäiskielellä ja voi pojat, mitä menoa. Ihan huimaa maailmojen rakentelua, loistavia hahmoja ja nokkelaa sanailua. Jokainen kirja meni hetkessä ohi, kun sivuja vaan ahmi saadakseen tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Toivottavasti tälle saadaan jatkoa vielä tulevaisuudessa, vaikka nyt näyttäisi kuluneen todella pitkään edellisestä teoksesta.
 
Nämä tuli luettua itsekin alkuperäiskielellä ja voi pojat, mitä menoa.
Näillä kehuilla meni omaankin ehtymättömään backlogiin. Kindlen yhden napin osto ja olematon hinta ovat lyömätön kombo.

Red Rising 6 tuli vastikään luettua maaliin ja Murderbot 4:kin, mutta siinä sarjassa on hyvä pitää välillä taukoa, kun tuntuu vähän toisteisilta novelleilta, joskin vallan viihdyttäviltä sellaisilta. Vinkki osui siis juuri hyvään saumaan.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kävi ohraisesti - Elisa kirja lopettaa ja muka yhdistyy Bookbeatiin. Uutisissa on yritetty leipoa että tämä olisi hyväkin asia mutta kattia kanssa!


K: Voinko ladata kirjojani BookBeatista myös ulkopuolisiin laitteisiin, esim. lukulaitteelle tai tietokoneelle?
V: BookBeatista ei ole mahdollista ladata kirjoja ulkopuolisiin laitteisiin, kuten lukulaitteelle tai tietokoneelle. BookBeatiin siirrettyjä kirjoja voi kuunnella ja lukea ainoastaan BookBeat-sovelluksella.

K: Mihin omaksi ostetut tai lahjaksi saadut kirjat voi ladata Elisa Kirjasta?
V: Kirjat voi ladata Elisa Kirjasta omalle tietokoneelle, tallentaa erilliselle ulkoiselle kovalevylle tai puhelimessa/tabletissa käytössä olevaan pilvipalveluun, esimerkiksi Applen laitteilla iCloudiin.

Olen tänään tehnyt vähän varmuuskopioita. Jos Bookbeat ei tue lukulaitetta, en ala niiden asiakkaaksi! :mad:
Elokuun loppuun asti aikaa tehdä e-kirjoista varmuuskopio, ennen kuin ne menettää.

edit, Kävin laittamassa Elisa kirjan asiakastiedoissa ruksin kohtaan: "En halua, että asiakastietoni ja kirjani siirtyvät BookBeatiin"
 
Viimeksi muokattu:
Nyt kävi ohraisesti

Ikävää tietysti että kävi näin, mutta voi olla et jos Elisa kirjalla ei bisnes luistanut riittävän hyvin, niin toinen vaihtoehto olisi ollut vain lyödä lappu luukulle. Nyt on kuitenki joku palvelu mistä niitä voi nettiyhteyden kanssa käydä selailemassa. Eli kuitenkin pienempi paha?

Toisekseen eikö ne asiakastiedot ja kirjat kannattaisi sinne kuitenkin siirtää, ihan vaa että jos joskus haluaisi niitä kuitenkin lukea/kuunnella niitä sen kautta...? Mitäänhän siinä ei menetä.
 
Noniin nyt on kaikki e-kirjat varmuuskopioitu neljään sijaintiin - kolmelle usb kovalevylle ja Applen pilvipalveluun Kirjat -sovelluksen alaisuuteen, jolla voi myös lukea e-kirjoja. Jos lukulaite kosahtaa niin on valinnan varaa mistä palauttaa varmuuskopiot korjattuun tai uuteen e-kirja lukulaitteeseen.
 
Nyt on taas hetkeksi luettavaa. Kirjavan kotisivuilta saa koko Joe Abercrombien Ensimmäinen laki -trilogian varsin reiluun 10€ kappale hintaan. Luin joskus vuosia sitten ensimäisen osan, mutta liekö kiireet vai mikä, kun en sarjan lukemista silloin jatkanut.
Kiitos vinkistä, kävin itsekkin poistamassa trilogian viimeisen osan sopuhintaan. Aikanaan luin englanniksi koko trilogian, mutta suomeksi taitaa olla luettuna vasta ensimmäinen osa.
 
En ole vaihtamassa lukulaitetta kännykkään.
Mäkin olen ostanut kaikki suomenkieliset kirjat Elisan kautta ja pudottanut ne Kindleen kaikkien muiden kirjojen sekaan. Tuleva muutos lopettaa munkin asiakkuuden, joka on alkanut varmaan Elisa kirjan alusta asti.

Kiitokset @JTahti ja @FleeingNevada Locke Lamora suosituksesta! Maailma, juoni, hahmot ja kivasti rullaava kieli vievät vastaanpanettomasti mukanaan. Ostin kirja+äänikirja kombon duunimatkan ratoksi. Äänikirjan lukija on erinomainen!
 
Kirjoitin perjantaina Suomalaisen kirjakaupan asiakaspalveluun viestin:

Anteeksi jos kysyn tyhmiä tai itsestäänselvyyksiä, mutta kun teillä oli se Suomalainen Plus kauppa viime vuonna niin onnistuuko teiltä vielä yksittäisten e-kirjojen ostaminen omaksi, joita voi sitten lukea e-kirjojen lukulaitteella?
Olen ihan shokissa tämän päiväisen Elisa Kirja uutisen jälkeen, täytyy löytää uusi e-kirjakauppa, josta saa sisältöä lukulaitteelle. Bookbeat on poissuljettu jos heillä ei tueta lukulaitetta.

Vastaus tuli tänään:

Hei, kiitos viestistäsi.
Verkkokaupastamme on mahdollista tilata yksittäisiä e-ja äänikirjoja, jotka voit halutessasi siirtää lukulaitteellesi. Lisätietoja e-ja äänikirjoista löydät täältä:
E- ja äänikirja valikoiman löydät täältä:

Puuh. Täytyy varmaan jatkossa ostaa myös e-kirjoja Suomalaisesta kirjakaupasta fyysisten kirjojen lisäksi. Siellä näyttäisi olevan Murhabotin päiväkirjat 3 ilmestynyt viime perjantaina e-kirjana. :)
 
Nyt on luettavana Shari Lapenan Viimeinen perheillallinen dekkari. Tämä on tämmöinen klassinen dekkari, jossa rikas herrasväki kartanossaan on murhattu ja kaikki ovat epäiltyjä. Poliisikuulusteluissa kaikki puhuvat paskaa poliisille ja valheet saadaan vähitellen purettua.
 
 
Any Gun Can Play – The Essential Guide to Euro-Westerns melkoisen mainio teos joka kertoilee äärettömän kattavasti spaghetti westerneistä elokvien puolella... sen verran peinellä fontilla toi teksti tuossa sitten että sisältää ihan älyttömän määrän teksiä per sivu joten luettavaa on todellakin melkoisen satsi. Hivenen hassusti myös saman niminen elokuvakin on tehty mutta sillä nyt ei sinänsä tämän kirjan kanssa juurikaan yhteistä ole, tai no on se spagu leffa mutta siinäpä se sitten…
20240612_000908.jpg
20240612_000917.jpg
20240612_002413.jpg


Tosiaan tuossa vielä meiläisen mietteitä tuosta saman nimisestä elokuvasta kuin mitä tuo kirja on...
Any Gun Can Play (1967)
Leffa alkaa melkoisella ”alkutuliaistervehdyksellä” ! erään hepun osalta (palkkionmetsästäjä). Antaako se osviitta mitä tuleman pitää, kyllä ja ei. Heppu kyllä jatkaa valitsemallaan tiellä mutten jotenkin erikoisesti häneen tuodaan myös sellaista erikoista ”koomisuutta ulottuvuutta” mukaan kun homma etenee, jo hepun puhetyylissä itsessään. Tosiaan alussa on on viitteitä että siinä olis ”Clint Eastood, Lee Van Cleef ja Franco Nero” kolmikko ja mitä heille sitten tapahtuukaan..

..muutoinkin tuntuu että elokuvassa jaetaan ajoittain ”silmän vinkkauksia” muita westerm tunnetuimpia leffoja tai hahmoja kohtaan ja taatusti on sittemmin Trinityn tekijät tämän tekeleen katsoneet. Vaikka tässä on keskimääräistä normia enempi jopa huumoria, niin ei sitä synkempää sekä väkivaltaisempaakaan puolta todellakaan olla unholaan tässä kuitenkaan jätetty.. jotta aikamoista taiteilua mennään, kun kohtaukset vinhaa tahtia vaihtuvat että kumpaa puolta sitten sinä suurempana annoksena sitä juuri alkaneessa kohtauksessa tarjoillaankaan, joka sillain vähän katsojaakin toki varpaisillaan pitää.

Ohjauksesta vastaa Enzo G. Castellari. Joka vetäsee tässä ihan kelpo keskitason pätkän, mutta kyllähän tämä unohtumattoman Keoman ”jalkoihin” jää väkisinkin ja tuota Keomaa täällä onkin tullut melkoisesti hehkutettua, eikä todellakaan syyttä suotta… vaikka ehdottomasti tämäkin katselemisen arvoinen tekele. Se nyt vaan sattuu olemaan niin että täälläinen hivenen keskinkerainenkin (okei ehkä tämä hivenen keskiverron yläpuolle itsensä punnertaa) spagu on mainiota katseltavaa
1f642.png
Näyttelijöistä löytyy parikin heppua jotka näissä vallan usein pyörivät, erityisesi George Hamilton mutta myös Jose Torres, Gerard Herter, Sal Borgese ovat vallan tuttuja naamoja jos näitä enempikin kahteloopi.

Pieni joukko pistää junaryöstön pystyyn ja saa saaliiksensa kelpo annoksen kultaa, josta toki sitten eräs palkkionmetsästäjä kiinnostuu, kuten siinä sivussa vielä rosvosakista toki wanted postereiden verran saatavasta extra rahnasta siihen vielä päälle. Toki kulta tuntuu mammonallisessa muodossa kelpaavan aikamoisen monelle muullekin (myös rosvosakin sisälläkin) sekä myös heille joilta se pöllittiin. Siltä osin sakkia tässä leffassa riittää aikamoisen paljonkin.. että pelkästään parin tyypin varassa tässä ei mennä kullan kiilto silmissä..

..sekös johtaa siihen että asetelmia laitellaan useammankin kerran aivan uusiin ”jakoihin” ja tilanteet elävät leffan edetessä aikamoisesti laidasta laitaan ! jos pitää sellaisesta että homma elää oikeastaan ihan jatkuvasti ”mutkitellen”, niin nyt olis sellaista westerniä todellakin tarjolla.. jotta siltä osin vaihtelua tässä enempikin moneen muuhun verrattuna. Joillekin katsojille voi mennä jo vähän ylitse ja alkaa olemaan aika levotontakin tuo tauoton liikehdintä.

Tietyllä tapaa tyypillinen spagu mutta toisaalta aika erilainen sekoitus kuitenkin sitä todella kevyempää puolta mutta toki raskaampaa täysin unhoittamatta. Toki myöhemmin sitä huumoristista puolta alettiin oikeinkin selkeästi näihin enempi ja lisääntyvissä määrin tuomaan, liekö tämän sillain jopa hivenen uranuurtajaa siltä osin nyt sitten ja hieman jopa yllättävältä taholtakin tosiaan tälle suunnalle lähdetiin.. myös elokuvan musiikit erittäin vahvasti monessa kohtauksessa tukevat äärimmäisen vahvasti tuollaista silly menoa ja meininkiä ”hilipatihippasellaan”.
 
Viimeksi muokattu:
Odotin, että Sandersonin Lain pyörteissä -kirjasta olisi ilmestynyt sähköinen versio, mutta Rising Shadow palstalla kerrottiin että e-kirjaa ei ole tulossa, joten ostin sen fyysisenä.
YplmV8l.jpg

Esittelytekstin mukaan tämä on itsenäinen jatko-osa Usvasyntyiselle, mutta jos ei ole koskaan kuullutkaan allomanttisesta magiasta, voi olla vähän solmussa kirjassa olevien vetojen, työntöjen ja teräksen polttamisen kanssa. Kirjan päähenkilö Wax on yhdistelmä loordia ja sheriffiä ja käyttää kaikkia käytettävissä olevia allomanttisia loitsuja taistellessaan villin lännen tyyliin rosvoja vastaan. Wayne taas on Waxin apulainen.
 
Ylös Bottom