Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mikä kirja on luettavana nyt?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja feldon
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Olen lukenut tällä viikolla uudestaan Dan Brownin kirjoja. Ajattelin aloittaa alusta koko Robert Langdon-sarjan. Luin tuossa Enkelit ja demonit, jatkoin suoraan Da Vinci-koodiin. Hyllyssä odottaa vielä Kadonnut symboli, Inferno sekä Alku.

Sitten tuossa alkuviikosta lukaisin P.G. Wodehousen Kiitos, Jeeves (Teoksen julkaisema Jeeves tarinoita-sarjan ensimmäinen osa, löytyy hyllystä myös loput viisi) enkä muista koska olisin nauranut niin paljon kirjaa lukiessani. Jatkuvasti sai räkättää vedet silmissä. Jos kaipaa kevyttä ja hauskaa luettavaa kesäksi, suosittelen lämmöllä.
 
Aika monen vuoden mittaisen lukutauon jälkeen olisi 717 sivun mittainen rojekti kesäksi. Ehkä se siitä
Täällä on myös Tuli & veri menossa. Tätä on kuvailtu kuvitteelliseksi historiankirjoitukseksi, mutta ei kannata pelästyä että ääk hissankirja! Tämä on kirjoitettu romaanityyliin kuten Beevorin historian kirjat. Lisäksi tässä on käytetty melkoisesti mielikuvitusta ja hahmokuvaukset ovat hauskoja. Targaryeneiden sukulinjan puhdasverisyys vaatimuksen takia tässä rutsataan sukua kuin viimeistä päivää. Kuninkaalliset välienselvittelyt voivat olla verisiä ja niiden kuvaamiseen on käytetty Myrkky huumoria. (Myrkky oli 1990-luvulla ilmestynyt sarjakuvalehti) Tähän astisista veritöistä mun lemppari oli se kun kuningas Maegor I Julma hakkasi sotaloordi Watin kaikki neljä raajaa poikki kirveellä ja käski linnan henkilökuntaa pitämään Wat hengissä, sillä hänet piti pakottaa seuraamaan Maegorin häitä.
sz4y5OP.jpg
 
Mä sain eilen kesäloman kliimaksina Noituri-kynäilijä Andrzej Sapkowskin Herran soturit -kirjan maaliin. Tässä Hussilaistrilogian toisessa osassa lääkärinplanttu Reynevan Bielaulainen päätyy osaksi salaista Vogelsangia ja siten syvälle hussilaissotien kauhuihin. Taakse on jäänyt ensimmäisen kirjan veijarivetoisempi seikkailu hameenhelmojen perässä pitkin Sleesian takametsiä 1400-luvulla.

Sapkowskin puolifaktavetoinen nimi-, vaakuna-, paikkakunta- ja latinasitaattivyörytys käy paikoin uuvuttavaksi luettavaksi, mutta samalla sitoo omaperäisellä tavalla aikakauteen. Tapani Kärkkäisen suomennos viljelee häkellyttävän miellyttävää suomen kieltä. Luin tuon tuosta ääneen pätkiä kirjasta lähipiirilleni ihan vain makustellakseni hienoja sanoja.

Luin tämän kirjan Prahassa ja Böömin maaseudulla sekä Baltian maiden keskiaikaisissa kaupungeissa. Nämä teemaan sopivat lukulokaatiot tekivät lukukokemuksesta entistä henkilökohtaisemman. Puupiirrokset Jan Hussin roviosta Tsekkien kansallismuseossa, näihin päiviin säilynyt kidutusvälineistö ja alkuperäinen defenestraatio-ikkuna herättivät tarinan eloon.

3/5, mutta onhan se kolmas osakin nyt pakko lukea.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom