Vaihteeksi oli sivuston aiheeseen liittyvää kirjallisuutta luettavana. Vaikka kirja pohjimmiltaan on liiketalous / johtamis kirjaa muistuttava elämänkerta on siellä mukavasti mukana videopelialan saippuaoopperaa. Kirja oli varsin lyhyt ja tuli luettua läpi parissa päivässä. Omia mietintöjä kirjan pohjalta:
- Isot johtajat yksinään mega korporaatioisssa oikeasti tekevät välillä isoja päätöksiä joilla on kauskantoisia seurauksia, ”henkilöllä” on väliä ja Nintendon tämän hetkinen asema pelialalla voisi olla aivan toisenlainen ilman Reggietä.
- Yllä olevasta syystä johtuen ja kirjan ”paljastuksien” osalta alan kallistua siihen suuntaan että Nintendolla ei välttämättä olekaan kaikki palikat aivan kohdallaan seuraavan konsolin suunnitelmien osalta. Reggien vahtivuorolla Nintendon viestikanavassa tässä vaiheessa olisi tuskin nähty mm. herätyskelloa tai DK teemapuiston julkistusta kun fanikunta on janoinen ja odottaa uutta konsolia. Siellä on mahdollisesti NOA pedannut sitä turvallista Switch 2.0 konsolia mutta Japanin tuotekehitys ei ole päässyt vanhoista tavoistaan ja ovat lähteneet innovoimaan jotakin mistä nyt väännetään kättä. Yllä oleva täysin omaa spekulointia johon varmasti saamme vastauksia ensi vuoden alkupuolella.
- kolmanneksi, kirjasta huokuu se perus Amerikkalainen ”menestys” ja sen hekumointi. Kirja antaa ajattelemista kuinka erilainen maan koulutusjärjestelmä, lukio / yliopisto jne pohjimmiltaan on verrattuna tähän pohjolan vastaavaan. Siihen on ihan syynsä miksi isot yritykset ja menestys kumpuaa tuolta rapakon takaa. Miettikää nyt itse minkälainen boosti olisi opiskella vaikka kaupallista alaa suomessa jos Reggien kaltainen yritysjohta vetää siellä kurssia ja luentoa opiskelijoille, hän ei ole ainoa laatuaan vaan näitä ”lähettiläitä” kiertää oppilaitoksissa antaen itsestään sitä tosielämän esimerkkiä mikä toimii ja missä mennään ns. vipuun.
Kaiken kaikkiaan loistava kirja 4/5*
Jos on suositella muita pelihistoriaan liittyvää kirjallisuutta tai materiaalia niin vinkkiä kehiin (console wars, ja the gamin historia YT kanava on jo kahlattu)