Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Millainen on hyvä pelikauppa?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Vinnie
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

No yhden vinkin voin ainakin tässä nopeasti antaa (en ole varma onko jo mainittu kun en jaksanut lukea kaikkia) että hintoja on päivitettäjä joka ikiselle pelille säännöllisesti! minua ärsyttää kun joittenkin tavaratalojen hyllyillä lojuu ostamisen arvoisia pelajä mutta kuka maksaa täyttä hintaa pari vuotta vanhasta pelistä!?
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Asiakaspalvelu ja alhaiset hinnat ovat erittäin tärkeitä. Kävin tossa Konsolinetin myymälässä vähän aikaa sitten ja kerroin että Verkkokauppa.comista saisi erään tuotteen 3 euroa halvemmalla. Sain tuotteen verkkokauppa.comin hinnalla ja tuotteen hinta päivittyi muillekin samalla. Tuo on hyvä esimerkki asiakaspalvelusta.

Ainiin ja jos netissä tavaraa myydään niin kyllä sivujen ulkonäkö, helppokäyttöisyys sekä useat maksutavat (tavallisten luottokorttien lisäksi mm. Visa Electron ja tilisiirto) ovat todella tärkeitä.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

+ ale laari (peleille jotka eivät ole välttämättä meneet kaupaksi)
+ muutakin kuin myynti toimintaa kuten vaikka moninpelaamista tai mitä mieleen tulee (lisää ns "kaveri" asiakkaiden määrää, jotka herkemmin suosittelevat kauppaa muille, sekä voivat ostaa tuotteita kaupastasi vaikka ne olisivat muutaman euron kalliimpia kuin naapurissa)
+ Asiakaspalvelu ystävällistä ja luotettavaa. Asiakas on aina oikeassa.
+ Joustavuus, asiakkaille pitää antaa myös mahdollisuus tinkiä mutta vain tietyissä määrin, olemalla täysin tätä vastaan ei kannata odotta asiakasta uudelleen. pientä joustavuutta myös takuu asioissa sekä muissa missä voi joustaa sillä tämä on yksi asia mikä erottaa pelikaupan suuremmista kauppaketjuista.
+ Sijainti, sen pitää näkyä vai mitä? ei minnekään nurkkaan jossa kukaan ei koskaan käy tällöin kauppa voi jäädä huomaamatta vaikka muut osapuolet olisivat kunnossa.

(mikäli asutte Rauman lähettyvillä ottakaa Pop pelistä mallia! rentopelikauppa jossa asioin mielelläni)
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

+Halpa tai kohtuu hinnat
+Hyvä asiakaspalvelu
+Käytetyt pelit
+Pelien ennakkovaraus
+Kanta-asiakasedut
+Viihtyisä kauppa ja selkeät nettisivut.
+Monipuoliset pelivalikoimat

Siinä ainakin on jotain.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Xbugs sanoi:
Uudella, varsinkin myös fyysisen toimipisteen perustavalla pelikaupalla on aika karut haasteet edessään etenkin hinnoittelun suhteen, kun pelejä on niin helppo tilata netistä firmoilta, jotka eivät maksa fyysisen kaupan kustannuksia eivätkä usein täysiä verojakaan. Hintojen on siis pakko olla kilpailukykyisiä, mutta menestykseen tarvitaan myös jotakin sellaista, jota ei muualta saa - perushyllyntäyte kun on samanlaista joka puljussa.
--

Allekirjoitan XBugsin asialistan sellaisenaan. Mielestäni on kuitenkin syytä erotella nettikaupan ja fyysisen kaupan tärkeimpiä ominaisuuksia toisistaan, sillä ne ovat hyvin poikkeavat.

Fyysinen kauppa top 5:
1) Ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta: tervehtimiset ja perinteiset "Kuinka voin olla avuksi?/Etsitkö jotakin tiettyä?", vakioasiakkaiden kanssa rupattelu, johtopulmien selvittely (S-video/komponentti/HDMI jne.), tulevat julkaisut, varastoon saapumispäivämäärät, laitteiden käyttöopastus ja konsolin valitseminen oletetun käytön perusteella (ensimmäisen koneen itselleen / lapselle hankkivalle), takuuasiat ja korjauspalvelu/korjauspalveluun opastaminen, mahd. "pelitauko" hiljaisena hetkenä jne.
2) Vaihtoon tuotavien pelien hyvittäminen uutta peliä ostettaessa -> asiakas ostaa näin saamansa alennuksen takia pelin juuri Sinun kaupastasi ja myyjä saa edullisesti "alelaarin", jossa vaihtuva valikoima -> asiakkaalle syntyy tarve käydä kaupassa usein tarkistamassa valikoima
3) Tuotteiden testausmahdollisuus (tavalliset demoständit + erikoisemmat näppituntumaa vaativat laitteet kuten guitar hero, nintendo wii jne.). Houkuttelevat ohikulkijoita sisään liikkeeseen ja uusia ihmisiä hankkimaan elämänsä ensimmäisen pelikoneen.
4) Liikkeen kautta hankittavissa olevat erikoistuotteet, joita on hankala saada muualta (esim. retropelit, käytetyt konsolit, importit, soundtrackit). Ulkomailta hankittavia tuotteita (importit jne.) ei välttämättä tarvitse tilata etukäteen varastoon: riittää, että kokeneemmat pelurit voivat ilmoittaa mitä haluavat ja parin viikon päästä se on noudettavissa liikkeestä. Jos kauppias saa yhteistyökumppanin jostain alan firmasta, saattaa tuote olla liikkeen saaman alennuksen ansiosta edullisempi kuin yksityisen kuluttajan netin kautta tilaamana.
5) Kanta-asiakasedut (esim. jokaisesta X+ e ostoksesta leima, kymmenestä leimasta Xe alennus) ja kilpailut (tule kanta-asiakkaaksi ja osallistut lahjakortin arvontaan / ennakkoon promotoitavat peliturnaukset fyysisessä liikkeessä) .

Nettikauppa top 5:
1) Hinta ja toimitus. Alhaiset hinnat, helpot maksutavat (tilisiirto, pankkikortti, Visa Electron, postiennakko), monipuoliset toimitustavat (nouto, postiennakko, kirje, paketti) ja alhaiset postikulut (alennusta ennakkoon maksavalle á la Konsolinet?).
2) Valikoima. Valikoiman oltava sama ja samoin hinnoiteltu kuin fyysisessä liikkeessä (poislukien "alelaari" ja mahd. erikoistuotteet). Jos nettiin laittaa vain osan tuotteista, fyysiseen kauppaan pääsemättömät eivät voi tilata niitä ja kaupan lähellä asuvat luulevat, että suppean nettisivun valikoima = fyysisen kaupan valikoima -> eivät vaivaudu käymään fyysisessä liikkeessä.
3) Nopeus. Nopea yhteydenottoihin vastaaminen, toimitus, varastotilanteen nopea päivittäminen.
4) Ongelmatilanteet. Palautus- ja hyvityskäytännöt sekä ongelmatilanteisiin ennalta varautuminen (postiin kadonneet tavarat, konsolien takuuasiat, piraattituotteiden tunnistaminen, mahd. konsolien korjauspalvelu yms.)
5) Käyttäjäystävällisyys. Selkeät nettisivut helposti muistettavassa osoitteessa. Ei mitään hirvittävää flässihärdelliä, johon nuhapumppu kaatuu. Siisti ulkoasu, yksinkertainen navigointi. Aukeaa myös hitaimmilla nettiyhteyksillä (56.6kbps modeemi, ISDN) -> lisää asiakkaita. Käytettävät kuvat huolella valittu ja toteutettu Suomen tekijänoikeuslakia kunnioittaen. Nettisivuja voi promotoida fyysisessä liikkeessä ja mahdollisiin mainoslätkiin ja bisneskortteihin tulee laittaa liikkeen nettisivujen osoite.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

+Sijainti Helsingin keskustassa, mieluiten Kaisaniemi/Kruunuhaka/Katajanokka akselilla (kysyttiin mielipidettä, sori vaan muualla asuvat ;) )
+kilpailukykyiset hinnat ainakin vanhempien pelien osalta (en oleta että kivijalkaliike pystyy kilpailemaan uutuuksien hinnoissa jonku play.comin kanssa)
+ystävällinen ja asiantunteva palvelu (väittäisin että asiakkaista näkee päältä haluavatko he opastusta vai katsella itsekseen, mutta eihän koskaan haittaa tarjota apua tai kertoa erikoistarjouksista)
+ottaa mut osa-aikaiseksi työntekijäksi :cool:
+ei näytä stockan hajuvesiosastolta muttei myöskään tavallisen kerrostaloyhtiön kellarivarastolta
+tuotteet selkeästi esillä ja mahdollisuuksien mukaan kokeiltavana
+myynnissä myös DVD/Blu-ray/ HD DVD -leffoja, eikä muutkaan aiheeseen liittyvät olis pahaksi.
+ S-etukortti käy

Nuo tulivat ensimmäisenä mieleen.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Xbugs sanoi:
- oman alansa tunteva, palveluhenkinen henkilökunta (ei kuitenkaan mitään amerikkalaishenkistä kravatti kaulassa lipomista).

Mieluummin kuitenkin nimenomaan "amerikkalaishenkinen". Ameriikoissa pelikaupoissa on nimenomaan sellaista "comic book guy" tyyppistä jengiä joka oikeasti pelaa niitä myymiänsä pelejä, ihan siis jopa niinkin suurien ketjujen kaupoissa kuin EB Games tai GameStop. Pelaa myös nimenomaan niitä harvinaisempiakin pelejä ja useimmiten on sellaista "old schoolia" joka on fiilistellyt vanhoja Nintendoja/Segaa ym.. USA:ssa ostin Gradius V:n GameStopista ja myyjä nimenomaan kehu sitä.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Erästä pohjois-suomen peliliike taivallusta tuli seurattua kun kaveri sen omisti,

sanon suoraan että unohda koko homma:)

Joka ikisessä viestissä mainitaan, halvat hinnat, no miten puristat hinnat halvaksi jos volyymi on pieni, miten voit kilpailla jonkun verkkokauppa.com:n kanssa samalla hintatasolla, jos ostat tukkurilta paljon vähemmän?

Sitten kun saat asiakkaaksi jotain hörhöjä jotka valittaa että siellä ja siellä peli on pari ekeä halvempi, aika ajanhukkaa mielestäni.

Oma käsitykseni on että ainoat pelit josta sai oikeasti katteita otettua oli ps1 ja gamecube, muuten katteet on pienet.

Vielä pahempaa on konsolien myynti, katteet ovat täysin olemattomat ja hintakilpailu on tiukkaa.

Jos vuokra on vaikka 2000-3000e/kk liiketilasta niin miten hitossa myyt tarpeeksi pelejä että homma kannattaisi.

Ja jos pistät katteet kuntoon niin asiakkaasi ostavat pelit play.com:sta, anttilasta tai muista verkkokaupoista.

Jossain irtokarkeissakin on paremmat katteet kuin peleissä ja niitä myydään sentään volyymin avulla.

Puhumattakaan siitä että tarvit paljon pääomaa liikkeen pyörittämiseen, ei se varasto ilmaiseksi synny ja sitten on $$$ kiinni rahaa peleissä, jotka voidaan ehkä myydä 6kk myöhemmin, jos myydään.

Itse en lähtis ikinä pelialalle yrittäjäksi, ei se vaan tule toimimaan, vaikka haaveena kiva olisikin.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

danholo sanoi:
Mieluummin kuitenkin nimenomaan "amerikkalaishenkinen"

"Amerikkalaishenkisellä lipomisella" ei ole mitään tekemistä asiantuntemuksen kanssa. Mutta "Oman alansa tuntemisella" sen sijaan on - siksi sen omassa listassani mainitsinkin.

Ainakin itse asioin mieluummin kaupassa, jossa henkilökunta käyttäytyy normaalin asiallisesti eikä pokkuroi kravatti kaulassa pysyvä tekohymyirvistys naamalla ja tyhjiä "hyvääpäivänjatkoatervetuloauudelleen"-pakkofraaseja refleksinomaisesti toistellen. Amerikkalaistyylisestä pelikauppameiningistä en myöskään kaipaa pakollista oheistuotetyrkytystä (lehtitilauksia, ennakkovarauksia, lisätakuita), joilla kauppa tekee oikeat katteensa.

itarumaa sanoi:
Itse en lähtis ikinä pelialalle yrittäjäksi, ei se vaan tule toimimaan, vaikka haaveena kiva olisikin.

Tuo on kyllä varsin hyvä ohje monelle pilvilinnoja rakentelevalle visionäärille. Markkinat ovat sen verran ahtaa ja kilpaillut, että ihan perinneratkaisulla on vaikea saada kelvollista lopputulosta, ainakaan ellei ole valmis ahkeroimaan niska ihveessä ja isoja riskejä ottaen (mikä toki on aloittelevalle yksityisyrittäjälle melkein pakollista monellakin alalla). Hieman paremmin ovat pullat uunissa, jos jos onnistuu innovoivaan vähän luovemman konseptin tai keksimään avoimen markkinaraon (tästä esimerkkinä vaikkapa verkossa toimiva pelivuokraamo, jonka puutteen Hubihubi.com hiljattain korjasi kotimaan kentällä.)
 
Uusi pelimyymälä?

Terve voorumilaiset,

Olen tässä pohdiskellut oman peleihin erikoistuneeseen liikkeen perustamista sekä nettiin että myymälänä.

Nyt haluankin teidän kommentteja, mitä odotatte peliliikkeeltä. Mitä arvostatte ja mitä ehdotuksia teillä on peliliikkeiden kehittämiseksi. Kaikki mielipiteet ovat tervetulleita. Mistä ostatte mieluiten perustelujen kera jne...
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Yhdistin ketjut, jotta asiaa voidaan puida yhdessä ja samassa paikassa.
 
Vastaus: Uusi pelimyymälä?

Flagg ja Kamesennin.

Olette selvästi todennäköisesti kavereita, joten mitä jos tästä eteen päin kommentoitte asioita ihan livenä/privana. Pidemmän aikaa olemme seuranneet, että vasteilette toinen toistenne viesteihin (Katsokaa viesti historiaanne). Ja osa tällä tasolla kuin yllä, joten jos ystävällisesti hoitaisitte tuollaiset asiat livenä tai privaviesteillä.

Muuten tietty saa kirjoitella ja kommentoida. Mutta turhat pelkät toinen toiselle kommentit jättäkää ystävällisesti pois.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

tervehdys.

olemme suunnitelleet uuden pelikaupan avaamista (myymälä + verkkokauppa)
ja nyt meitä kiinnostaa millaista pelikauppaa pelaajat tahtovat?

sinulla on mahdollisuus vaikuttaa, kerro siis millainen on mielestäsi täydellinen pelikauppa?[

tavoitteenamme on luoda suomen paras pelikauppa.




peliplaneetalla tehty kysely kertoo seuraavaa:

-halpa
-web-sivut jossa on tuotteet
-nopeat päivitykset sivuille
-nopeat vastaukset kysymyksiin
-nopeat ja halvat toimitukset
-iso valikoima
-myymälässä testilaitteisto
-hyvät tarjoukset
-kanta-asiakas edut

Ensiksi haluaisin tietää perustitteko pelikaupan ja jos, niin minkä nimisen ja nettisivuille linkki tähän.

Itse kyssäriin:

Nettikaupassa myytäisiin myös: Ps1, ps2, N64, Gamecube, Saturn ja Dreamcast+ käsikonsoleita ja niille pelejä. Lähinnä PAL-alueen vain. Lisäksi nettisaitilla pitää olla vain pelit joita on varastossakin heti myynnissä eli ei myydä ei oota joka kyrsii aina huolella.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Niin, perustiko ketjun aloittaja sen pelikaupan?
Emme perustaneet pelikauppaa, mutta lähes vastaavan tuotesegmentin verkkokaupan kyllä, tämän projektin aloitin tosin yksinäni.
Pelikaupan ongelmaksi muodostui jatkuva hintakilpailu, niin suosiolla luovuimme koko projektista.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

Emme perustaneet pelikauppaa, mutta lähes vastaavan tuotesegmentin verkkokaupan kyllä, tämän projektin aloitin tosin yksinäni.
Pelikaupan ongelmaksi muodostui jatkuva hintakilpailu, niin suosiolla luovuimme koko projektista.

En oikein tajunnut mitä tarkoitit tuolla lähes vastaavalla pelisegmentillä.
 
Vastaus: millainen on hyvä pelikauppa?

En oikein tajunnut mitä tarkoitit tuolla lähes vastaavalla pelisegmentillä.

Ei vaan tuotesegmentillä.

Tarkoittaa kaupan tarjoamaa valikoimaa, joka ei ole videopelejä, mutta jotain sen sukuista. Osaisin kuvitella että esim. elokuvia ja musiikkia tai mahdollisesti pienelektroniikkaa.
 
Ylös Bottom