Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Musiikkisuositukset ja yleinen musiikkikeskustelu

Roxette-yhtyeen/duon keulahahmo ja laulaja Marie Fredriksson on eilen menehtynyt 61-vuoden iässä ensimmäisen kerran vuonna 2002 löydettyyn aivokasvaimeen ja sen aiheuttamiin ongelmiin/komplikaatioihin.

Täytyykin kaivella duon kokoelmalevy tuolta hyllystä ja hänen kunniakseen vähän muistella Roxetten kulta-aikoja. Monia iloisen meneviä ja rytmikkäitä hittejä sieltä kuitenkin löytyy. Kevyitä multia hänelle ja älköön enää ruumiilliset, eikä henkiset huolet ja kivut häntä painako.

 
Lopputulos kun yhdistetään Marilyn Manson - The Beautiful People ja Mariah Carey - All I Want For Christmas is You
Videota klikatessa ajatus on "mitä helvettiä", mutta alun jälkeen tuota kuuntelee hymy korvissa.



edit:

Kerrankin oikeasti hyvä versio tästä erittäin kamalasta biisistä.

 
Viimeksi muokattu:
Metalli versio prodigyn firestarter biisistä.
Ei ihan heti tule mieleen keinoa jolla tällaisen version saisi kuulostamaan vielä enemmän alkuperäistä vastaavalta.
Orkkis versiota tuli silloin joskus aikoinaan kuunneltua ihan hemmetisti ja tämä suorastaan tekee kunniaa tuolle biisille.
Ja pakkohan se on myöntää, että videon loppu myös hieman nosti palan kurkkuun ja ellen ole aivan väärässä niin tuo lopun melodia on out of space biisistä.
Saatan kyllä olla väärässäkin kun joskus vuosia sitten viimeksi kuunnellut prodigyn tuotantoa ja sekin oli sitä uudempaa matskua.

 
Viimeksi muokattu:
Kyllä huomaa, että en pahemmin musiikkimaailman menoa seuraa sillä vasta äsken sain tietää, että rammsteinin laulajalla on ollut myös oma projekti jo vuodesta 2015 lähtien ja tämä biisi on vuoden 2019 albumilta.

 
Reippaamman konemusan ystäville herkkua melkein 54 minuutin verran.



Edit:

Laitetaan myös varsin rauhallista musaa tarjolle.
Juuri äsken tämän bongasin tubesta ja nyt on puolet albumista kuunneltu ja sellainen fiilis, että täytyy varmaan päivittää luottokortin tiedot paypalliin ja ostaa albumi ihan vaan periaatteesta.
Bandcamp sivu

Full-length album of a russian acoustic dark-folk project ILLUMNATION.
 
Viimeksi muokattu:
Eminem julkaisi juuri uuden albumin, Music To Be Murdered by. Ihan noin vaan.

 
Tämä ei ole musiikkisuositus. Mutta joka tapauksessa Sonic-filmin virallinen viisu on nyt julki ja ei paljoa pääse kehumaan.
Pari huomiota:
- toivottavasti itse filmi on parempi
- kuka haluaa kuunnella Lil Yachtia tai tuota viimeisenä ulisevaa artistia yhtään missään?

 
Uutta sepulturaa 7.2. julkaistulta quadra albumilta. Potkii kyllä aika helvetin kovaa.



 
Enpä tiennyt, että uutta Nightwishiä olisi tulossa. Näemmä on.


Aika erilainen. Tykkäsin musiikkivideosta, mutta taitaa vaatia useamman kerran kaiken pureskeluun. Siinä on niin paljon.

Laulu oli jotenkin jätetty taka-alalle ja muutamassa kohtaa musiikki kuulosti ihan Games of Thronesilta.
 
Nyt ollaan todellisen klassikon äärellä. Black Sabbathin esikoislevy, Black Sabbath, julkaistiin tänään tasan 50 vuotta sitten.

Tätä yhtä kaikkien aikojen parasta debyyttilevyä pidetään yleisesti ensimmäisenä heavy metal -levynä. Lisäksi avausraita Black Sabbath on kenties ensimmäinen doom metal -biisi.

Uudenlaisen, raskaamman tyylin juuret ovat kitaristi Tony Iommin matalaviritteisessä kitarasoundissa. Tästä saammekin kiittää sattumaa. Iommi nimittäin loukkasi töissä pahoin oikean käden etu- ja keskisormen. Hän joutui käyttämään eräänlaisia proteeseja sormiensa päissä onnettomuuden jälkeen ja muuttamaan soittotyyliään.

Lisäksi basisti Geezer Butlerin pääasiassa tekemät sanoitukset huokuvat okkultismia ja satanismia. Bill Wardin rytmikäs rumpalointi toi lisäksi oman mausteensa soppaan. Eikä Ozzyn laulutyylikään ollut kovin tavanomainen ainakaan tuon ajan mittapuulla!

Tänään tulee kuunneltua levy alusta loppuun vähintään kertaalleen.

Myöhemmin tänä vuonna tulee niin ikään puoli vuosisataa bändin toisen albumin julkaisusta. Paranoid siis kyseessä.

Lisäksi kolmas mestariteos julkaistiin jo seuraavana vuonna (1971). Master of Reality siis tämän albumin otsikkona. Kertoo jotain entisaikojen levynjulkaisutahdista.

Nämä kolme levyä lienevät olleet melko monelle myöhempien aikojen metallibändille melkoisia esikuvia musiikillisesti. Jopa se liikkeellepaneva voima. Esimerkiksi ainakin sellaiset metallisuuruudet kuin Metallica, Pantera, Faith No More, Type O Negative, Slayer sekä Anthrax ovat versioineet Black Sabbathin kappaleita. Ja varmaan ottaneet myös vaikutteita omaan musiikkiinsa.


Muutama loistokappale debyytiltä:


 


Profane Omen jääny vähälle huomiolle itsellä vaikka bändin nimeltä olen aina tiennyt. Mutta ton akustisen albumin myötä aloin kuuntelemaan enempi. Toivon, että tekevät vielä joskus uuden akustisen albumin, sen verran kova.
 
Jo nimestä päättelin, että tämä on joku koronaan liittyvä biisi ja niinhän se olikin. Valistusta metalli versiona :D

 
Kaikkeen sitä tubessa törmää ja taas kerran pakko myöntää, että (melkein) sanaakaan en ymmärrä, mutta jessus, että tämä on tarttuva biisi.
Onneksi wikipedia auttaa:

"American Boy" was one of Kombinaciya's major hit songs, released in 1990 when the Soviet union was dissolving and most Russians were experiencing deteriorating living conditions. The song, about an unhappy Russian girl wishing that an American Boy would take her away with him and leave Russia behind, captured public sentiment at that pivotal time in Russian history. The song was mentioned in mainstream American newspapers. Later, scholarly books and journal articles discussed cultural aspects of the song's viewpoint. The verses of the song are in Russian, but the title and portions of the chorus are in English. "

Videolla vaatimattomat 25.6 miljoonaa katsomiskertaa vaikka on ladattu vasta 2016

 
Ylös Bottom