Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

NBA-pelisarja EA & 2K

Kiitos Gigantin synttäritarjouksen(pelin hinta 44,95 €) tuli palattua 2K:n pariin useamman vuoden jälkeen. Ilman tarjousta tuskin olisin vieläkään palannut, koska kypsyin joskus 2K16 ja 2K17 aikaan siihen, kuinka räikeästi peli oli kasattu mikromaksujen ympärille, enkä halunnut tukea sitä edes peliä ostamalla, vaikka mikromaksuihin en rahaa olisi käyttänytkään. Kyllä huomasi eilen illalla, että poissa on oltu, kun taidot ovat rapistuneet, mutta silti ihan kivaa palata tauon jälkeen koripallon pariin, joka on itselle kuitenkin hyvin rakas laji.

MyTeamin aloittelin, koska korttien ja varsinkin legendapelaajien keräily on mukavaa. Ilokseni huomasin, että erilaista pelattavaa onkin tässä parin vuoden aikana ilmaantunut pelimuotoon paljon lisää. Dominationin pistelasku on muuttunut, Triple Threat jne. Kiva myös tuo tiettyjen pelaajakorttien kehityssysteemi! Valitsin aloituspakaksi sen Allen Iversonin version ja olipa mukava huomata, että AI:n kortin sai ihan omaksi ja sitä pääsee kehittämään eteenpäin. Oikein mieluinen juttu ja systeemi. Muutenkin aloituspakat olivat suosiollisia, sillä nousi myös 89 overallin Damian Lillard omaksi, eli nyt on tuo takamiesosasto ihan hyvässä kunnossa heti aluksi. Markettia myös tuossa pyörittelin illalla vähän ja sain ostettua myös 89 overallin Bill Laimbeerin sentteriksi, kun onnistuin snaippaamaan sen parilla tonnilla. Jätin pari korttia myyntiin yöksi ja jos ne ovat menneet kaupaksi, niin tänään voisi ostella vielä vähän lisää vahvistuksia. Porukka selvästi repii pakkoja auki innolla ja siellä pyöri jo illalla 90 overall ametistejakin noin 15k marketissa. Jos hinnat vielä tulevat tässä vähän alaspäin, niin katellaan, mitä omaan haaviin voisi jäädä.

Pari vuotta siis ollut sarjan parista pois, joten en osaa sanoa, paljonko tuo tämän vuoden peli on muuttunut edellisestä versiosta, mutta ainakin itselle uutta on niin pelimuotojen kuin gameplayn puolella paljon. Ihan varmasti on 45 € arvoinen hankinta. Kivasti MyTeamin puolella tuntuu olevan paljon erilaista avattavaa ihan ilmaiseksikin ansaittavilla tokeneilla ja muilla, joka pitänee peli-innon korkeana, kun tasaiseen tahtiin saa jotain uutta.
 
Nyt alkaa tuossa MyTeam muodossa olemaan sen tyyppinen joukkue jonka kehtaa jopa kertoa :D

PG: Damian Lillard (89)
SG: Klay Thompson (87)
SF: Clyde Drexler (86)* Portlandin 80 - luvun legenda.
PF: Dirk Novitzki (88)*
C: Kevin Garnett (84)*

Vaihdossa on sitte muun muassa Dwyane Wade (82)* DeMarcus Cousins (81) Rajon Rondo (81) Zack LaVine (83)

* = Evolution pelaaja jota voi kehittää.

Pelaako tätä 2K20 peliä muut? :)
@Fabre#4 Onkohan jossain lukenut mitä peliä pelanneet saa? Tuossa on viime vuoden versiosta joku MyTeam joukkueeni.

Tuli siihen voitettua jossain kohtaa Novitzkin tilalle Anthony Davies.

Tuo uusi Madden on kuulemma sama peli niin saa jäädä kauppaan.
 
Onkohan jossain lukenut mitä peliä pelanneet saa?

En ole kyllä kuullut mitään juttua, että olisiko "palaaville pelaajille" mitään palkintoja. Tuskin ainakaan enempää kuin pari ilmaista lisäpakkaa, jos niitäkään.

Aika helposti tässä kuitenkin kertyy noita pelaajia ihan ilmaiseksikin. Lisäksi perusversion mukana tuli Storeen koodi, jolla saa 5k VC ja 5k MT pointseja molempia. Kunhan auction housen saa auki(=vaatii 30 kerättyä korttia = aloituspakan + kylkeen tulleet free agent-kortit + yhden pakan oston), niin sieltä noilla rahoilla pääsee jo ostelemaan aika kivasti kaikenlaista, kunhan vähän katsoo, että ostaa halvimman.

Itse lähdin Dominationia pelaamaan ensin ja jopa minä, joka olen ollut useamman vuoden pois pelin parista, saan sen noin 900 MT-pojoa/matsi tienattua, joten aika äkkiä tuolta marketista pääsee ostelemaan kaikenlaista. Tässä vaiheessa itsellä siis 89 Lillard, 89 Laimbeer, 89 Doncic, 87 Randolph ja 85 Iverson parhaat pelaajat. Tilillä on myös 11k jo jemmassa ja marketissa myynnissä noin 10k edestä tavaraa, kunhan menisi vaan kaupaksi. Tuo on saldona, kun eilen pelailin noin 4h ja tänään nyt 3h.
 
Tänään on uuden 2k koripalloilun julkaisupäivä. Onko nämä pelit aiemmin olleet julkaisuvaiheessa pelattavassa kunnossa vai onko syytä jättää pelin ostaminen myöhempään?
Kyllä pelaamaan pystyy. Yksin. Yleensä tulee jotain pieniä balancepäivityksiä tekoälylle ym. Nettipeli on nyt edelleen mitä on. Julkkarissa ostanut kaksi edellistä ja ollut pelattavia. Tämä jää nyt hyllyyn kunnes on alennuksessa.
@Fabre#4 Onkohan jossain lukenut mitä peliä pelanneet saa? Tuossa on viime vuoden versiosta joku MyTeam joukkueeni.

Tuli siihen voitettua jossain kohtaa Novitzkin tilalle Anthony Davies.

Tuo uusi Madden on kuulemma sama peli niin saa jäädä kauppaan.
Ei näissä ole koskaan saanut mitään vanhan pelaajan palkintopakkoja. VCtkin nollaantuu aina uuteen versioon.
 
No niin viikonloppu takana pelin ja sarjan pariin palailua ja aika kivasti on tuo oma myteam lähtenyt kehittymään. Rahaa kertyy kivaan tahtiin yläkulmaan ja joukkue vahvistuu. Itsellä iski pihiys, enkä raaskinut sijoittaa roposiani yhteen 20k ametistiin, vaan laitoin säästöön ja ostin tarkan kolikon miehenä mieluummin useampia halvempia nimiä. Nyt on yläkulmassa 25k tallessa ja miehistö näyttää seuraavalta.

PG: Allen Iverson(89) // Damian Lillard(89)
SG: Luka Doncic(89) // Donovan Mitchell(86)
SF: Jamaal Wilkes(86) // Demar Derozan(84)
PF: Zach Randolph(87) // Al-Farouq Aminu(80)
C: Bill Laimbeer(89) // Rudy Gobert(85)

Utahin kaksikko Mitchell&Gobert ovat duo, eli molemmat kortit paranevat hieman, kun kaksikko on kentällä samaan aikaan. Michellistä tulee 87 rubiini ja Gobert nousee 86 ja pysyy safiirina. Maksoin eilen illalla kaksikosta yhteensä 4k, että halvalla lähti :D Tuo Jamaal Wilkes on ns. "hidden ruby", sillä vaikka kortin overall on 86 safiiri, niin 88 offense ja 87 defense sillä on, eli käytännössä kortin pitäisi olla 87-88 rubiini. Iversonin sain kehitettyä tappiin tosiaan tuossa eilen ja noista Derozan nousi jostain ilmaispakasta. PF vaatisi pientä kehitystä vielä, mutta muutenhan tuo on jo aika kivan näköinen jengi ensimmäisen viikonlopun jälkeen.
 
Nyt tämäkin on mennyt PES My Club-ketjun tapaan monologiksi, olisko sanottaavaa itse pelistä? :(

Hyvä peli. Vaikea peli. Vaikea varsinkin sellaiselle, joka on ollut jonkun aikaa pois pelisarjan parista. Näin ainakin omasta mielestäni. Jotta pelistä pystyy nauttimaan "maksimaalisesti", niin pelaajan olisi syytä ymmärtää koripallon perus lainalaisuudet, termistö ja tuntea myös pelaajia jonkin verran, jotta tietää, mitä kenelläkin voi yrittää tehdä.

Hyvä peli kuitenkin. Aika nättikin peli ja tuntuisi aika "realistiselta". Toimii hyvin, ei ole ollut esim. serveriongelmia, joista pelisarjaa on aikaisempina vuosina syytelty. MyTeam on edelleen aikalailla mikromaksujen ympärille, mutta kyllä sieltä ilmaiseksikin tavaraa aukeaa, jos on aikaa ja kiinnostusta pelata. Markettia kannattaa seurata ja pyörittää, koska sitä kautta minäkin olen 2 viikkoa julkaisun jälkeen pystynyt ostamaan 2 kpl 80k hintaisia superstaroja ja muutamia halvempia tapauksia.
 
Itse jätin tämän väliin, eihän siinä ole eroa aikaisempiin verrattuna. Mitä ideaa on vielä opetella uudestaan heittäminen. Donkit ja korilleajo onnistuvat jo turbonapin ja oikean analogitatin yhdisämisellä. Isokokoisella sentterillä, kuten Porzingis blokkeja saa helposti. Heittojen asetusta ei kannata koneen avustamaksi muuttaa.

Offline-pelaajana on tullut 2k20:ssä MyLeaguessa kautta pelattua.
 
NBA 2K14 oli aikoinaan itselleni PS4 system seller. Valitettavasti sain vain upeat grafiikat, last-gen 2K13 kokemus oli kokonaisuutena parempi. Näyttää muuten edelleen hyvältä!



Konsoli sukupolvi vaihtuu jälleen ja grafiikka erittäin yksityiskohtaista. Animointi gameplayssa ei itseäni vakuuttanut, mutta kenties se itse pelin aikana näyttää hyvältä. Tämä toki vasta teaseri, toivotaan parasta.

 

PS5 Trigger Effect

Something that always excites us as developers is the introduction of new hardware features that come along with new consoles. When we first heard about the PlayStation 5’s adaptive triggers and haptic feedback, we immediately began brainstorming ways to use them to enhance the gameplay experience. As soon as we got our hands on the dev kits, our lead engineer experimented with several different prototypes to figure out what made the most sense for a basketball game.

For the adaptive triggers, we opted to use them to convey energy/fatigue. As you move around the court, you’ll feel more and more resistance on the Sprint trigger as your player’s energy drains. We also use adaptive resistance in the post game. Strong post players will feel very little resistance on L2 when backing down weaker opponents, but you’ll have to use more force to pull L2 when it’s the other way around. It’s very interesting to play with and helps immerse you into the experience of actually being on the basketball court!

As for haptic feedback, we used it to accentuate our various collision systems. Boxouts, body-up rides, off-ball collisions/deny/rides… basically any situation where players make significant contact will vibrate the controller at various intensities depending on the strength of the players involved and the severity of the impact. It’s so dope to feel the difference in your hands between a grazing bump and hard hit. It’s also a great reinforcement tool to understand when you’re making players work too hard on the court, which could hit their energy/stamina levels and potentially cause wear-and-tear on their bodies with our in-depth injury system.
 
Kolmas osa Next-Gen Courtside Reportista.
Ihan lupaavalta kuulostaa, että pelaajan luonnissa on vähemmän rajoituksia. Vaikka sinäänsä se pie chart ja hahmon luonti ihan hauska oli NBA2k20:ssa.

Tekoälyn muutokset vaikuttavat myös hyviltä. Blogin lopussa mainitaan, että vielä tulee isoja uutisia gameplayn ulkopuolelta. Odotukset nousussa!
 
Kiinnostais tämä uus versio, mutta PS5 version hinta aika suolainen. Olis mukava koittaa. Saatan taipua jossain välissä ja ostaa PS4 version jos ei löydä tarjousta PS5 versiosta.
 
Kiinnostais tämä uus versio, mutta PS5 version hinta aika suolainen. Olis mukava koittaa. Saatan taipua jossain välissä ja ostaa PS4 version jos ei löydä tarjousta PS5 versiosta.
Itse olen mennyt koko ajan PS4-versiolla ja se toimii oikein hyvin. Jos laji kiinnostaa, niin siitä vaan ostamaan se, vaikka PS5 löytyisikin. Aika turhaa nähdäkseni maksaa pienestä presentaatioparannuksesta 70 €, kun PS4-versiota saa varmaan jo 30 euroon.
 
Pitäisihän siinä PS5 versiossa olla fysikkaa ja animaatio puolella parannuksia, mutta eipä tosiaan taida olla 70€ arvoista. Lisäksi se uusi "City" saa aika paljon kritiikkiä.

Kenties ensi vuoden NBA uudella uramuodon tarinalla lunastaa ihmisten odotukset täysin nyt, kun ovat tämän vuoden versiossa tehneet onnistuneen siirtymisen uusille konsoleille. Peli ei kuitenkaan mennyt huonompaan suuntaan, mikä on aina tärkeätä näissä isommissa taustamuutoksissa.
 
Fabre näyttää pitävän yksinään NBA-ketjua hengissä, niin tehdäänpä asiaan poikkeus ja päivitellään omakin joukkue MyTeamistä tänne vaikka ihan vaan muodon vuoksi.

PG Allen Iverson (95) / Fat Lever (93) / Tony Parker (93)
SG Monta Ellis (94) / Buddy Hield (94) / Wes Matthews (89)
SF Caron Butler (93) / LeBron (93)
PF Michael Porter jr. (91) / Robert Covington (91)
C Domantas Sabonis (94) / Bill Walton (97) / Tacko Fall (89)

Kuten jo pikaisella katsauksella näkee, oma "grindaaminen" on ollut paljon löysempää Fabreen verrattuna. Kuitenkin ilmaiskorttien ja hyvän tuurin avulla olen saanut rakenneltua jengin, jolla pystyy edes suunnilleen pärjäämään unlimitedinkin puolella. Tosin oma pääpaino onlinessä on ollut viikonloppujen Limited-peleissä, joissa kokoonpanoa yleensä rajoitetaan erinäisin rajoituksin.

MyTeam on kuitenkin tänäkin vuonna jäänyt soittelemaan kakkosviulua omassa 2k'n pelaamisessa, sillä hurahdin n. vuosi sitten pelaamaan online MyLeagueta. Liigassa valtaosa pelaajista tulee P- ja E-Amerikasta, mutta mahtuu joukkoon lisäkseni pari muutakin eurooppalaista. Liiga vain itsessään on vähän murrosvaiheessa, kun aiemmin aktiivinen liiga jakaantui ps5- ja ps4-liigoihin, jättäen ps4-liigan taistelemaan hengestään. Toistaiseksi homma vaikuttaisi vielä pelittävän.
 
Jaa pyörii se Zubrukin edelleen ainakin ajoittain forkalla, vaikkei niin näykään ;) Meinasinkin tuossa PSN:n kautta heittää viestiä, että vieläkö se NBA 2K konsolissa pyörii edes silloin ja tällöin. Onhan se näköjään pyörinyt, kun ihan kiva tiimikin on kasaantunut. 2K jakaa ihan kiitettävää tahtia laadukkaita ilmaisiakin pelaajia, joten niiden kauttakin saa ihan hyvin rakennettua tiimin. Itsellä on ollut vähän sellainen asenne, että koitan penkiltä tulevat pelaajat saada hankittua ilmaiseksi ja panostan pelimerkit sitten kiinnostaviin avausviisikon pelaajiin. Tähän mennessä tuo taktiikka on toiminut vallan hyvin.

Onhan tuota tullut grindailtua joo ja se täytyy sanoa, ettei tätä joka vuosi kyllä jaksaisi, eikä kiinnostaisi. Lopulta ne "samat kortit" siellä pyörivät kuitenkin vuodesta toiseen. Näin muutaman vuoden tauon jälkeen on nyt ollut varsin mukavaa ja kiinnostavaa, mutta en jaksa uskoa, että ensi syksynä ostaisin taas uutta iteraatiota pelistä ja lähtisin keräämään kaikkea uudestaan.
 
Itsekin tämän sitten hommasin next gen versiona. Edellistä versiota tuli pelattua Dominationia hyvinkin paljon. Nyt olen taas myteamia vedellyt ja alkaa jo kyllästyttämään. Ei maistu vain enään samat matsit ja älyttömät keinotekoisesti vaikeutetut challenget. Tänään jatkaa tuota mycareeria. Siinäkin tosin pakotettu pelaamaan niitä ulkopelejä ennenkuin pääsee Cityyn. ‍:( Silloin tällöin maistuu, mutta ei tätä joka päivä jaksa enää. Toki käynnistää pitää ja kerätä päivän palkinto myteamissa sekä locker codet näpytellä.
 
Age Of Heroes-myteam-kausi loppuu huomenna ja marketti on alhaalla kiitos superpakkojen, jotka sisältävät tämän kauden käytännössä kaikki parhaat pelaajat, jotka ovat pakoissa olleet. Tein vähän myyntiä ja ostelua ja nyt joukkue näyttää taas pikkuisen erilaiselta. Niin paljon kuin tuosta Tracy McGradysta tykkäsinkin, niin hän sekä Derrick Rose saivat mennä ja tilalle tulivat 99 dark matter Michael Jordan ja 98 galaxy opal Larry Bird. Melkolailla tasoihin päästiin rahankin suhteen myynnit/ostot. Niin hurjalta kuin se kuulostaakin.

Perjantaina illalla pitäisi sitten tulla taas paaaaaaljon kaikenlaista pelattavaa ja grindattavaa, niin pääsee tätä supertiimiä käyttämään oikein kunnolla!

PG: Magic Johnson(97) // Don Ohl(97)
SG: Michael Jordan(99) // Terry Dischinger(96)
SF: Larry Bird(98) // Predrag Stojakovic(97)
PF: Kermit Washington(97) // Antawn Jamison(97)
C: Shaquille O'Neal(98) // Hakeem Olajuwon(97)
 
Penkille joutaakin. Aika kova tuo sun avausviisikko. Human highlight reel, Magic, Jordan, Abdul-Jabbar ja joku neverhörd Kermit? Eikö se oo muppeteissa? Noilla voi irrota donkkejakin. Eikä tuo penkkikään paska oo. Pelaatko netissä vai offlinella vaan?
 
No niin tuli hankittua 2k21 nyt ja pelihän on kuulemma armottoman vaikea oppia. Pitääkö tässä jotain slidereita veivailla että pärjäis? Varmaan hieno peli kun oppii.
 
Ylös Bottom