Nintendo 3DS

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Vastaus: Nintendo 3DS

Tuossa uusimmassa 3DS-uutisessa on linkkin Andriasang.comin sivulle, jolta pääsee itse tulostamaan nuo Augmented Reality -kortit, jotka tulevat tuon konsolin mukana. Niiden avullahan saa eri hahmoja, maalitauluja yms. näkyviin näytölle, kuin ne olisivat oikeasti korttien paikalla.

Hienoa noissa on se, että jos tuollaisen kortin päättää tulostaa tuon pienen kortin koon sijaan vaikka A4-paperille, niin on kaikki, mitä korteilta heijastuu näkyviin myös vastaavasti isompaa. Esimerkki täällä.

Hauskan näköistä touhua. Jos tuon tulostaa esim. jollekin A2- tai A1-kokoiselle paperille, niin onko lopputulos parimetrinen Nintendog tai Mario? :p
 

Kabanossi

Active Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Ja nyt niitä kommentteja lisää Suomen julkareista!
Laite ja pelit olivat aika perusvarmaa Nintendoa. Tiesin aika pitkälti mitä voi odottaa vaikka en ole laitteen ja sen pelien kehitystä juurikaan seurannut. Sisäänrakennetuista ominaisuuksista AR-pelit (augmented reality?) olivat siistein ominaisuus. Pöydälle siis asetetaan kortti ja kameralla katsotaan sitä ja ruudulle ilmestyy joku minipeli. Tilaisuudessa esitellyssä pelissä yritettiin ampua mahdollisimman nopeasti maalitauluja. Välillä piti oikeasti siirtyä pöydän ympärillä nähdäkseen piilossa olevan taulun. Toimi ihan hienosti. Toivottavasti keksivät ominaisuudelle jotain siistiä käyttöä. Street Passiakin yrittivät kovasti hehkuttaa. En kyllä tiedä haluanko chattailla tuntemattomien 3DS-käyttäjien kanssa. Laite siis havaitsee lähistöllä olevat konsolit ja ilmoittaa siitä jotenkin ja voit aloittaa keskustelun. Jee?

Paikalla olleissa peleissä ja videoissa ei juurikaan lentänyt mitään pelaajan silmille, lähinnä syvyysvaikutelman kanssa kikkailtiin. Aika tarkkana sai olla laitteen asennon kanssa. Paljon ei ollut varaa käännellä ja väännellä. Huomasin myös lähes aina asettavani 3D-sliderin hieman alle täyden tehon. Tappiin asti väännettäessä kuva sumeni ärsyttävästi. Saattoi toki olla ihan pelienkin vika. Pilot Wingsissä oli lennellessä kivasti hyötyä 3D:stä. Pystyi paljon paremmin ohjailemaan lennokkia kohteeseen.

Sukellusvenepeli Steel Diver oli ihan mielenkiintoinen. Ylemmällä näytöllä näkyi periskoopin kuvaa ja kosketusnäytöllä ammuttiin torpedot matkaan ja säädettiin mm. aluksen sukellussyvyyttä. Laitetta kääntelemällä periskooppikin kääntyi. Ihan hieno idea mutta kuten Paavikin taisi sanoa, bussipelaamiset sun muut voi melkein unohtaa. Enkä nyt tiedä haluaisinko kotonakaan pyöriä kuin hullu.

En ole kovinkaan suuri Nintendon pelisarjojen fani, joten Zeldat sun muut jätin suosiolla muille. Taisin mä vilkaista miltä peli näyttää ja vähän liikuin ympäri aluetta, mutta en sen kummemmin pelaillut. Voi peli ihan hyväkin olla, mutta tuollainen tilaisuus ei ole ehkä paras paikka syventyä johonkin peliin. Mario Kart toimii kyllä, mutta vain hyvässä kaveriporukassa. Tekoälyä vastaan kaahailu kyllästyttää nopsaan. Tilaisuuden mielenkiintoisin peli oli itselleni MGS 3: Snake Eater. Pelattavaa versiota ei ollut, vain joitakin kymmeniä sekunteja pitkä video. Ihan hienon näköistä kyllä. Tuossa huomasi aika hyvin, että framerate nousi kun 3D:n kytki pois päältä. 3D:n ollessa kytkettynä, olin havaitsevinani ihan pientä yskimistä ruudunpäivityksessä.

Nintendogs ja Cats oli tietysti tilaisuuden paras peli. Kiitos kuuluu kissoille. Aika kissoja muuten osa esittelijöistäkin...

Jos normaali DS kiinnostaa, niin varmasti tämä 3DS:nkin kiinnostaa. Pelivalikoima kuitenkin ratkaisee paljon ja toistaiseksi pelkkä MGS ei riitä meikälle konsolin hankintaan.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Vastaus: Nintendo 3DS

Street Passiakin yrittivät kovasti hehkuttaa. En kyllä tiedä haluanko chattailla tuntemattomien 3DS-käyttäjien kanssa. Laite siis havaitsee lähistöllä olevat konsolit ja ilmoittaa siitä jotenkin ja voit aloittaa keskustelun. Jee?
Onhan se StreetPass paljon muutakin. Esimerkiksi tuosta jokunen aika sitten julkaistusta uutisesta voi lukea hieman lisäinfoa. Katsotaan, jos omia tuntoja tilaisuudesta saisi ulos ennen pitkää. :rolleyes:
 

Kabanossi

Active Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Onhan se StreetPass paljon muutakin. Esimerkiksi tuosta jokunen aika sitten julkaistusta uutisesta voi lukea hieman lisäinfoa.
Kuten mainitsin, en ole juurikaan seurannut laitteen kehitystä. Eivätkä tilaisuuden esittelijätkään osanneet oikein vastata mihinkään. Kunhan hymyilivät ja olivat kauniita.
 

Tonppa

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo 3DS

Vuorokauden räpläämisen jälkeen voin todeta, että laite on oikein viihdyttävä ja paljon potentiaalia tarjoava kokonaisuus. En kommentoi nyt pelejä, sillä niitä minulla ei vielä ole, eikä Nintendon lanseerausillassa niitä pahemmin ehtinyt kuin kokeilemaan.

Kamera ottaa juuri ja juuri siedettäviä 3D-kuvia. Syvyyttä niistä toki löytyy (riippuu tosin mitä kuvataan), mutta kuvanlaatu ei sellaisenaan kelpaa vähääkään arvostelevalle silmälle. Sen sijaan kameraoptioista löytyvä merge-mahdollisuus on mitä loistavin juttu: silloin otetaan kuva samanaikaisesti kaksista kasvoista (laitetta pitävästä ja tämän edessä olevasta) ja softa yhdistää nämä yhdeksi tyyliin "how would their child look like". Lopputuloksena on mitä hulvattomimpia kasvoja! Tämä osoittautui hitiksi esitellessäni laitetta työtovereilleni.

3D-kuvat eivät toimi 3D-televisioiden kanssa. Joskin tokkopa kestää kauaa, että joku tekee niille konvertterisoftan.

Musasoitin ilahduttaa sillä, että nyt voi kuunnella .AAC-tiedostojen lisäksi MP3:ia. Äänenlaatu laitteen omilla kaiuttimilla on hiljainen, mutta suhteellisen hyvätasoinen. Kuulokkeilla / ulkoisilla kaiuttimilla en ole vielä testannut.

Laitteen etulevyssä olevat select, home ja start -näppäimet ovat liian jäykät. Joutuu painamaan suht' tosissaan, että komento rekisteröityy laitteelle. Tämä häiritsee etenkin laitteella "kikkailtaessa", sillä homea joutuu painamaan vähän väliä. Ehkä tähän tottuu, se jää nähtäväksi.

Laite toimii askelmittarina oikein tyydyttävästi. Jokaisesta sadasta askeleesta ansaitsee kolikon ja näitä kolikkoja voi käyttää sitten peleissä lisäominaisuuksien tms. ostamiseen. Päivän aikana voi kerätä max 10 kolikkoa (=1000 askelta) ja varastossa niitä voi olla enimmillään 300. Askelmittari toimii ainoastaan kun 3DS on standby-tilassa (eli virrat päällä, kansi kiinni) joten eestaasjuokseminen pelatessa ei hyödytä. Eikä se muutenkaan turvallisuussyistä kannattaisi. :)

AR-kortti-idea tarjoaa taatusti kovaa potentiaalia mm. Pokémoneihin ja vastaaviin. Pystyn vain kuvittelemaan miten pöydän äärelle kerääntyneet suuntaavat omilla 3DS-konsoleillaan kortteihin ja taistelevat voitoista. Nintendolla on varmasti paljon mielessä tämän suhteen.

Laite on yllättävän painava, vaan aukeava läppä tuntuu jotenkin heppoiselta. Ei paljoa kannata pudotella! Muutoin 3DS on ulkoisesti tyylikäs ja työpaikallani havaitsin, että se on myös erittäin huomiota herättävä - positiivisella tavalla.
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Kamera ottaa juuri ja juuri siedettäviä 3D-kuvia. Syvyyttä niistä toki löytyy (riippuu tosin mitä kuvataan), mutta kuvanlaatu ei sellaisenaan kelpaa vähääkään arvostelevalle silmälle.
Tämä on Nintendolta aikamoinen moka. Ok, 0,3 megapikselin kameroilla 3D-kuvat pidetään pienikokoisina ja niitä mahtuu laitteen muistiinkin paljon, mutta nyt kun SD-korttia tuetaan vakiona olisi ollut aika päivittää kamerat. 3DS:n potentiaali 3D-kamerana kärsii tästä pihistelystä.

Laitteen etulevyssä olevat select, home ja start -näppäimet ovat liian jäykät. Joutuu painamaan suht' tosissaan, että komento rekisteröityy laitteelle. Tämä häiritsee etenkin laitteella "kikkailtaessa", sillä homea joutuu painamaan vähän väliä. Ehkä tähän tottuu, se jää nähtäväksi.
Lisäksi näppäimet ovat varsin epäkätevässä paikassa.

Eiköhän laitteesta kuitenkin tule se paranneltu versio parin vuoden päästä.
 

Kastle

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo 3DS

Face Raiders on aika hulvaton ainakin aluksi, en sitten tiedä kuinka kauan jaksaa viihdyttää. Pelissä siis otetaan joko toisesta tai omasta itsestään kasvokuva, jonka ohjelmisto muokkaa kypäräpäiseksi pahikseksi. Kun laitetta sitten kääntää eri puolelle huonetta, pomppaavat kypäräpääpahikset ruudun eteen ja sitten räiskitään. Mukana myös pomotappelu.

Naamat myös aukovat suutaan, iskevät silmää, lällättelevät jne.. Perheen kissastakin sai pahiksen!

Select, home ja start -näppäinten painaminen onnistuu pidemmän päälle ihan jees ja kannattaa kokeilla myös styluksella.
 

SVC

New Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Home-nappulalla päämenuun palaaminen on vielä OK, mutta mielestäni etulevyn nappien paikka/tuntuma on hieman hankala silloin kun pitäisi painaa montaa nappia samaan aikaan. Esim. DS-pelien suhteen olisi ollut kätevää saada konsoli pelinkäynnistyksen yhteydessä kysymään kummalla moodilla pelataan (sen sijaan että pidetään starttia ja selectiä pohjassa).
 

Pyramidhead

New Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Gamestopilla on tarjous, jolla laitteen saa pelin kanssa hintaan 299 euroa. Tämä tekisi Gamestopin hinnan jo melko siedettäväksi ja yhdessä DS vaihtotarjouksen kanssa houkuttelee aikalailla (80 euroa hyvitystä litestä). Laite on varattuna minulle Pixmaniasta, josta se tulisi huomattavan halvaksi, mutta odotus voi olla sietämätön kun se postissa saapuu. Mieluiten laitteen ottaisin mukaan jo julkaisupäivänä. Harmi vain että tuohon Gamestopin tarjoukseen on vaihtoehtona vain neljä peliä: Sims 3, Splinter Cell, Ghost Recon ja Rayman 2. Olisiko kellään vielä mitään tuntumaa kyseisiin peleihin? Tai oletteko nähneet minkäänlaisia arvioita tai ennakoita? Entä onko kellään tiedossa muita kiinnostavia 3ds tarjouksia?

Ghost Recon kiinnostaisi genrensä puolesta. Toisaalta se tuskin on paras peli esittelemään laitteen uusia ominaisuuksia. Rayman 2 on tai ainakin oli joskus laatupeli. En vain osaa luottaa ilman arvioita siihen että käännös on laatukamaa. Itse pelasin tätä aikanaan vain hyvin vähän ensimmäisellä pleikalla, joten peli olisi minulle lähes uusi tuttavuus. Splinter Cell on ihan ok sarja, mutta henk koht ei ole koskaan iskenyt kovin kovaa. Hyvä käännös ja voisin sillekin antaa mahdollisuuden. Sims 3 ei oikein nappaa. Aion joka tapauksessa myös tilata ainakin Pilotwingsin ulkomailta heti julkaisussa. Sitäkin vain saa hiukan odottaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Kastle

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo 3DS

Pelejä ei ole vielä saapunut arvosteluun, ainakaan minulle.

Laitteen nettiselain ei myöskään toimi vielä, koska päivitys siihen tulee todennäköisesti vasta julkaisun kynnyksellä.
 

T4iZuuni

New Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Itselläni on vaikeuksia keksiä peliä itselleni julkkariksi. Street Fighter voisi olla OK näyttämään laitteen potenttiaalia, mutta konsoliversio ei yhtään napannut joten en usko tämänkään. Ghost reconin taktinen pelattavuus ei nappaa, PES 2011 voisi kelvalta, mutta pelkkää jalkapalloa jaksa tahkota uudella laitteella. Lego Star Wars III on kuulema varsin ok tekele tai ainakin konsolilla nuo lego pelit ovat olleen mainioita. Myös tämä Splinter cell kiinnostaa, mutta mitään testejä en ole tästä kuullut joten tiedä sitten onko käännös puoli kunnossa.
 

Zanis Dust

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo 3DS

Olisiko kellään vielä mitään tuntumaa kyseisiin peleihin? Tai oletteko nähneet minkäänlaisia arvioita tai ennakoita?
Arvostelupelejä ei tosiaan ole vielä kuulunut ja ylipäänsä noita arvioita on aika niukasti vielä tässä vaiheessa. Nintendolifessa on pari arvostelua tullut jo ulos, mutta ei noista luettelemistasi peleistä, eli Street Fighter ja Ridge Racer löytyvät.

Pikaisella katsonnalla ei löytynyt edes kunnon ennakkoja mistään. Splinter Cellistä tiedän lähinnä sen verran, että kyseessä on käännös Chaos Theorysta, joka ainakin mulla jäi väliin aikoinaan, mutta ehkä tilanne nyt korjaantuu. IGN:ssä on jotain juttua tuosta Splinter Cellistä.

Molemmat sivustot myös uutisoivat, että Zelda: Ocarina of Timen 3D-versioon on luvassa jotain uusia juttuja, joita ei N64:n versiossa ollut. Uudet ominaisuudet eivät kuitenkaan ole vielä selvillä, vaan Nintendo informoi niistä lähempänä pelin julkaisua.
 

Tonppa

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo 3DS

Laitteen nettiselain ei myöskään toimi vielä, koska päivitys siihen tulee todennäköisesti vasta julkaisun kynnyksellä.
Käsitin, että nettiselain tulisi vasta kesällä.

Nyt olen pelaillut kolmea peliä vähän enemmänkin (kuin julkkaribileissä). Pilot Wings, Nintendogs + cats ja Street Fighter.

Nämä kaikki näyttävät ihan hyviltä noin 3D:n suhteen. Etenkin Pilot Wingsissa ja Nintendogsissa on oikein mainio syvyysvaikutelma ja pelattavuuskin kohdillaan. Mätkintäpeleissä olen varsin huono, mutta onneksi Street Fighterissa pystyy vaikeustasoa säätämään erittäin alas. :) Pääsee siinäkin vähän etenemään.

Sekä Nintendogsissa että Street Fighterissa on streetpass-ominaisuus; vielä kun törmäisi johonkin että näkisi miten se toimii. :D Konsoli on menossa mukana koko ajan, eli ehkä tässä joku päivä tärppää...
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Ghost Recon kiinnostaisi genrensä puolesta. Toisaalta se tuskin on paras peli esittelemään laitteen uusia ominaisuuksia.
Eivät ole muutkaan mainitsemasi. Ghost Reconin pitäisi ennakkovaikutelmien perusteella sentään olla hyvä peli. Laitteen "ominaisuuksia" voi sitten testailla vaikka AR-pelien kautta.

Itselläni on vaikeuksia keksiä peliä itselleni julkkariksi.
Ehkä sitten kannattaa vain jättää laite kaupan hyllylle, ja ostaa vasta jos kiinnostavia pelejä ilmaantuu?

Sekä Nintendogsissa että Street Fighterissa on streetpass-ominaisuus; vielä kun törmäisi johonkin että näkisi miten se toimii. :D Konsoli on menossa mukana koko ajan, eli ehkä tässä joku päivä tärppää...
Jos olet Espoossa niin tuskinpa ihan heti... todennäköisesti ominaisuus jää aika heikoille kantimille Suomessa julkaisun jälkeenkin.
 

Pyramidhead

New Member
Vastaus: Nintendo 3DS

Vastaan tässä hiukan itselleni kun kyselin peleistä tietoa eli ainakin Ghost Recon oli saanut 80 pistettä Official Nintendo Magazinessa eli ihan lupaavat pisteet jos genre kiinnostaa. Ei sillä että tuo minulle vielä paljoa merkkaisi ja en tiedä lehden luotettavuudesta mitään. Arvostelut hetkauttavat minua muutenkin melko vähän, varsinkin ne arvosanat niissä. Ei noin keskimäärin käy kovin hyvin yksiin makuni kanssa. Nyt vain tarvitsisi tietoa noista kyseisistä peleistä. Harmi kun arvostelua ei voi tietääkseni lukea mistään.

Vertailun vuoksi muita 3DS arvosanoja samasta lehdestä:

Super Street Fighter IV 3D - 91%
Ridge Racer 3D - 87%
Nintendogs + Cats - 84%
Pilotwings Resort - 81%
Ghost Recon: Shadow Wars - 80%
Pro Evolution Soccer 2011 3D - 78%
Asphalt 3D - 70%
Super Monkey Ball 3D - 70%

lähde

Edit:
Eivät ole muutkaan mainitsemasi. Ghost Reconin pitäisi ennakkovaikutelmien perusteella sentään olla hyvä peli. Laitteen "ominaisuuksia" voi sitten testailla vaikka AR-pelien kautta.
No sentään esim Raymanissä ja Splinter Celissä saattaa 3D-efekti päästä paremmin oikeuksiinsa pelien luonteen takia, jos on vain hyvin tehty (takaa päin kuvattuja täysin kolmiulotteisia pelejä). Tosin eipä ole kumpaakaan alunperin suunniteltu tätä efektiä silmälläpitäen. No toisaalta saan kuitenkin viikon sisään laitteen ostosta Pilotwingsin joten eiköhän se riitä demoavaan syvyysvaikutelmaa. Täytyy odotella vielä rauhassa tietoa peleistä.
 

hforad

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo 3DS

Laitoin sitten 3DS:n tilaukseen kun Amazon.co.uk tiputti hintaa. 187 puntaa (215 euroa) postikuluineen oli liian houkutteleva tarjous. Lataukseen tosin tarvitsee varmaan sovitepalan, tai sitten ostan suosiolla suomilaturin.

Ja hyvin näyttää menevän ennakkoon kaupaksi muutenkin. Jo tässä vaiheessa kaikkien aikojen eniten ennakkovarattu konsoli Britti-Amazonissa.

http://www.eurogamer.net/articles/2011-03-17-nintendo-3ds-sets-amazon-pre-order-record
 
Ylös Bottom