Nintendo Switch

SeveriS

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

Olen nyt hieman rauhoittunut Switchin julkistuksesta - nyt fiilikset on fifty-fifty. Zelda on ainoa syy jonka takia ostaisin konsolin heti julkaisussa, muut hyvät pelit tulee vasta tämän vuoden lopulla (esim. Mario Odyssey). 1-2-Switch peli kiinnostaa hieman, mutta hinnan takia jää varmaan ostamatta, kun samalla hinnalla voisin ostaa jonkun paremman AAA-pelin. Switch kaipaa kipeästi Wii Fit:in kaltaista peliä, sillä Wii ja Wii Fit oli mahtava yhdistelmä. Pahoin pelkään, ettei Wii Fit saa jatko-osaa. :(

NVdian -mobiiliprosessori ei houkuttele kotikonsolissa, tosin ei sitä koskaan voi tietää kuinka hyvin X1 -suoritin pyörittää pelejä. Jos Nintendo on optimoinut käyttöjärjestelmän hyvin, niin hyvällä tuurilla pelit voi olla hyvin vakuuttavia telakassakin. Kuulemma pelit näyttävät paremmalta käsikonsolina kuin telakassa, mutta paha sanoa kun itse en ole vielä päässyt kokeilemaan. Joka tapauksessa ennen ostoa haluan päästä kokeilemaan Switchiä johonkin kauppaan. ;)

Suurin pettymys on Nintendon kuukausimaksu -onlinepalvelu. Olen tottunut Xbox Onella ja Playstation 4:llä kuukausimaksuihin, mutta Nintendolla tämä on jotain uutta, joka vaatii totuttelua. Eikä Nintendolla voi pitää pelejä pysyvästi, vaan ne vaihtuu kuukauden vaihduttua, eli periaatteessa Nintendo tarjoaa kokeiluversioita peleistä. :mad: Aivan naurettavaa Apple -touhua.

Konsolin hinta Verkkokauppa.com:issa hirvityttää, jos se on pysyvä hinta. En ole todellakaan valmis maksamaan melkein 400 euroa konsolista, jolle on ilmoitettu vasta muutamia pelejä, enkä puhu nyt multiplättäreistä, sillä ne tulee jatkossa ostettua Xbox Onelle tai Playstation 4:lle. Varmaan E3:lla saadaan tietää enemmän Nintendon peleistä - ainakin toivon niin. Nintendon viime vuotinen E3-lähetys oli aivan kamala.

Ohjaimien hinnoista en ota vielä kunnolla kantaa, kun en ole perehtynyt siihen kunnolla. Jos joy-conit maksavat tosissaan 40 euroa kappaleelta, niin voi #!%#". :mad:
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Tullu tässä nyt pari tuntia katseltua videoita lähinnä raudan puolesta, mutta muutoinkin eri youtube kanavien kokemuksia laitteesta. Nimenomaan paikanpäällä kokeiltuna.

Kokonaisuudessaan erittäin vaikuttuneita ovat lähes kaikki. Etenkin viimeistelyä laitteessa on kehuttu ja Joy-Con ohjaimien tärinää pidetään ennen kokemattomina.
Erittäin paljon on saanut kehuja myös laitteen näyttö. Sitä ei pidetä mullistavana, mutta erittäin hyvänä.

Lisäksi kaikki tuntuvat pitävän siitä, miten hieno fiilis on pelata vihdoin ihan oikeasti samaa peliä tv:ltä, kuin langattomana. Sekä laitteen muuntautumiskykyä yksinpelistä moninpeliin ja siitä kannettavaksi laitteeksi, jota on siitä huolimatta helppo pelata kaksinpelinä koska vain, vaikka puiston penkillä.

Pro ohjainta on ylistetty aivan maasta taivaaseen, itse en mitenkään usko sen olevan niin hyvä, kuin kaikki hehkuttaa. Hintaa kritisoidaan, mutta samaan lauseeseen upotetaan aina miten upea ja laadukas se on. En itseasiassa tiennyt, että pro ohjainkin sisältää gyron.

Kaikkein eniten minua huoletti ohjaimien koko, olen itse erittäin isokokoinen. Niistä kun videoilla aloitettiin puhumaan, oli kaikissa ensivaikutelma se, että ne ovat auttamatta liian pienet. Kun jaksoi kommentit kuunnella loppuun, ne oli erittäin positiivisia.
Kuulema 20min jälkeen niihin ei enää kiinnitä mitään huomiota. Telakassaankin ne tuntuvat lopulta hyviltä, irrallaan käsissä tuntuvat hyvältä ja jopa kaksinpeleihin ne ovat "riittävän hyvät", vaikka ovatkin siinä muodossa liian pienet.
Huolestuttavinta tässä onkin se, että ihmiset ei kauppakeskuksissa tms. testaile 20 minuuttia...ensivaikutelma on siis huono, vaikka lopulta ne osoittautuu hyviksi. Johtuen siitä miten erilaiset ne on siihen mitä on totuttu. Tämän takia moni voi jättää koneen kauppaan.

Lisäksi ohjaimet ovat painavammat kuin voisi olettaa. Itse näyttökin on painavampi kuin monet kuvittelee, mutta kuulema aikalailla loistavan painoinen.
Konetta on kuulema kiva käyttää kaikissa pelitavoissa.

Konetta pidetään innovatiivisena, erilaisena ja ennenkaikkea laitteena jolla koetaan pelejä joita ei muilla alustoilla koe. Hehkutuksissa oli toistuvasti jopa snipperclips, jolle itse alkuun naureskelin, mutta myöhemmin innostuin, kun vaimo innostui. Ihmettelivät miksi ei tämän tyyppisiä pelejä tehdä enemmän, missä joutuu puhumaan kaverille näin paljon ja miettimään.

Järjestäen videoissa aikalailla ylistäviin sanoin laitetta hehkutettiin niin pelilediqn edustajilta, kuten vähän pienemmillä kanavillakin. Varsinaisia haukkuja ei saanut mikään osa-alue, sillä huonoin oli tosiaan kaksinpeluu Joy-Coneilla ja sekin osoittautui riittävän hyväksi siihen tarkoitukseen. Rautapuolen ulkopuolelta haukkuja kyllä keräsi online systeemi, eikä mikään ihme..

Mediaan hehkutus ja loppuunmyydyt erät (vaikka laitteita toimitetaan erittäin paljon Nintendon mukaan) saavat kyllä omaa hypeä vielä pahemmaksi. Vielä kun sama hype jatkuu kaveripiirissä jotka ei tunnetusti pelaa yhtään mitään ja minua mollataan pelaamisesta. Tämän lisäksi kun täysin pelaamaton vaimoni on innoissaan esim bombermanista ja snipperclipsistä, niin tästä voi tulla vielä kesäiltojen hauskuutus laite vaunulle mukaan, kun porukalla pelaillaan pelejä. Se olisi asia mitä en olisi ikinä kuvitellut tapahtuvan. Konsoli tuntuu eri syiden takia innostavan minun kaltaisia tosipelaajia, toisaalta nuoria ja vanhoja jotka eivät pelaa, bilepelaajia ja sitten kannettavan pelaamisen ystäviä.

Täälläkin jo puhuttiin, että monesti erilaiset hybridit ei tee mitään asiaa kunnolla, nyt ainakin ensi kokemusten perusteella tuntuisi Nintendon tehneen Applemaisen laadukkaan tekeleen.
 

Omenanraato

Well-Known Member

PeWi

Member
Vastaus: Nintendo Switch

Onko tälle nyt tulossa "kaikkia" mahdollisia pelejä mitä pleikalle ja boksille, mutta switchin ominaisuuksilla?
Ei tarvinne olla hirveä pessismisti, jos olettaa ettei Switch tule murskaamaan kilpailijoitaan myyntiluvuissa kuten Wii teki PS3:n ja Xbox 360:n kohdalla. Ja sille myyntiluvuissa ylivoimaiselle Wiille ei tullut "Wiin ominaisuuksilla" kuin todella pieni murto-osa muiden konsoleiden peleistä.
Eli vaikka Switch myisi hyvin (mitä itse kovasti toivon, haluan ostaa koneen jossain vaiheessa kun sille olisi tarpeeksi pelattavaa omaan makuun) niin sille ei varmasti tule kovin paljoa muiden konsoleiden pelejä ainakaan mitenkään ratkaisevasti Switchille kustomoituna.

Kuten kirjoitin niin haluaisin niin kovasti olla Nintendon kelkassa taas, mutta esimerkiksi 32gb muisti on jotain niin uskomatonta, että ei tässä tiedä miten päin olla. Noh, jos sitä pelattavaa on meikäläisen makuun tarpeeksi konsolin kokonaishintaan (incl. kaikki pakollinen lisäostettava) nähden niin kone lähtee kantoon eikä pienet muistit tunnu missään.
Wii U:n kohdalla näin ei missään vaiheessa käynyt, minkä takia esim. hauskalta näyttävä Super Mario 3D World näyttäisi jäävän kokematta.
 

Imlego

Member
Vastaus: Nintendo Switch

Suomen hinnat kohtuutörkeitä perustasoon. Amazonissa oli se 280 £ mikä vastaa 320 €. Mm. Gigantin pyyntö 379 €. 60 € ylimääräistä? Coolshopissa 360 €.

Järkyttävää rahastusta.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Näin yhden nettikommentin että Switch on jo parempi roolipelikone kuin Wii U.
  • Skyrim
  • I Am Setsuna
  • Disgaea 5
  • Xenoblade 2
  • Shin Megami
  • Octopath Traveler
  • Dragon Quest
Sitten tänään tulee Fire Emblem direct, jossa tulee listaan täydennystä.
 

enlargementti

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

Suomen hinnat kohtuutörkeitä perustasoon. Amazonissa oli se 280 £ mikä vastaa 320 €. Mm. Gigantin pyyntö 379 €. 60 € ylimääräistä? Coolshopissa 360 €.

Järkyttävää rahastusta.
Se on vaan fakta että normaalisti se tavara maksaa Suomessa aina enemmän. Vaikka kuinka kaupat myis sitä -/+ 0 katteella. Varsinkin tälläsissä tuotteissa. Amazon saa jo pelkän voluuminsa takia ostettua sitä itselleen niin paljon halvemmalla.
 

pantteri

New Member
Vastaus: Nintendo Switch

Suomen hinnat kohtuutörkeitä perustasoon. Amazonissa oli se 280 £ mikä vastaa 320 €. Mm. Gigantin pyyntö 379 €. 60 € ylimääräistä? Coolshopissa 360 €.
Järkyttävää rahastusta.

Kikantti ja verkkis on aina olleet sika kalliita kauppoja, niiden kiskurihintoja ei kannata maksaa :)
discshopistakin saa 349e.

amazon.es 319e+postit (näyttää olevan vielä varastossakin). saksan amazonilta on loppu, sieltä ois saanu ilman posteja kotiin kannettuna.

pitää varmaan ootella että saatavuus paranee ja hinnat tippuu.
 

Robotti

Active Member
Vastaus: Nintendo Switch

Xboxilla ja Playstationilla kuukausimaksua vastaan saa jatkuvasti kasvavan pelikirjaston. Nintendolla pelejä saa pelata vain kuukauden. Mahtava kilpailuvaltti!

Jos Nintendo ei tähtääkään ykköskonsoliksi (jälleen upea strategia, epäilemättä alan parhaat kyvyt asialla), ei sillä ole kakkoskonsoliksikaan mitään asiaa. Minulla kakkoskonsoliksi tulee joskus Xbox One, juuri kultapelien vuoksi. Switchiä ei tule koskaan.

Xbox on tehokkaampi, halvempi ja sillä on laajempi pelivalikoima. Tallennustilaa on "hiukan" enemmän kuin 32 gigaa. Haluan kuitenkin hankkia enemmän kuin kaksi peliä. Tietty "matalampien esteiden yli Mario hyppää itsestään" -tyyppisiä epäpelejä 32 gigaan mahtuu koko liuta.

En ole koskaan nähnyt saksinosturin ohjauslaitetta, mutta en yllättyisi jos se näyttäisi Switchin ohjaimelta. Henkilökohtaisesti arvostan pelikonsoleissa sellaista designiä, joka ei tuo mieleen rakennustyömaata.

Xboxilla voi myös lähettää viestejä ja pelikutsuja ilman älypuhelimen tai tabletin räpeltämistä.

Summataanpa vielä syyt, miksi en tule hankkimaan tätä:

-Kallis. Arvelin hinnaksi 399 euroa. 299 dollaria on jollain logiikalla n. satanen lisää hintaa, vaikka dollari on heikompi kuin euro. Välikäsistä puhuttaessa en jaksa uskoa, että Nintendon pomo ja Japanin keisari kiertävät vapaa-aikanaan kauppaamassa näitä ovelta ovelle pitkin Amerikkaa.

-Epäergonomiset ja suorastaan painajaismaisen rumat ohjaimet. Jos verrataan vaikka SNES:n tai Gamecuben ohjaimeen, niin nyt Saturnus syö lapsensa niin että napa ruskaa. Varsinkin Gamecuben ohjain oli persoonallisen muotoilunsa ja pirteän värityksensä lisäksi mukava käyttää.

-Tallennustila. 32 gigaa olisi ollut todella kova sana vuosituhannen vaihteessa. Jaa, että osta lähes 400 euron laitteeseen itse lisätilaa? How about "No"?

-Pakollinen mobiilisovellus. Ei olisi maailman suurin yllätys, jos tämä haluaisi oikeudet laitteen paikannustietoihin, kontaktilistaan, kalenterimerkintöihin, valokuviin, rajoittamattoman pääsyn nettiin, tiedot laitteen muista tunnuksista, käynnistyisi automaattisesti ja näyttäisi muun hyvän päälle vielä mainoksia. Kilpailijat eivät vaadi tällaista, jos haluaa pelata kavereiden kanssa.

-Kuukausimaksullisen palvelun onttous. Ihan oikeastiko maksaisin mitään siitä ilosta, että saan pelata jotain peliä kuukauden ja sen jälkeen se on soromnoo? Sillä, joka tämän keksi, on häkää yliskamarissa. Kilpailijat tarjoavat tälläkin osa-alueella parempaa.

Pelitarjonta. Nintendolla hehkutetaan isoina nimikkeinä esim. Skyrimiä, joka ilmestyy sitten joskus. Playstationilla, Xboxilla tai PC:llä Skyrimia pääsee pelaamaan vaikka tänään. Näitä Angry Mario Going, Going, Gone! -tyyppisiä ohjelmointiharjoituksia en kutsuisi peleiksi.

Nintendo itse. En olisi uskonut, että joku firma voi herättää minussa yhtä suurta, tai jopa suurempaa vastenmielisyyttä kuin Apple, Disney tai Facebook, mutta Nintendo kirii tällä saralla vahvasti.

Syitä ostaa Switch en keksi yhtään.

Kaiken tämän voisi oikeastaan ilmaista samaan tapaan kuin sanoisin koiralle sen ulostettua lattialle: Hyi, Nintendo. Hyi.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Vaikka provoavasti kärjistitkin, niin tartun pariin kohtaan, ihan vain koska provoihin on kiva tarttua. Ja se on selvä, että Switch on sinulle huono kone.
Jos Nintendo ei tähtääkään ykköskonsoliksi (jälleen upea strategia, epäilemättä alan parhaat kyvyt asialla), ei sillä ole kakkoskonsoliksikaan mitään asiaa. Minulla kakkoskonsoliksi tulee joskus Xbox One, juuri kultapelien vuoksi. Switchiä ei tule koskaan.
Tuo kakkoskonsoli nähdään aikalailla väärin, kun idea on ettei suoraan kilpaile kolmantena multiplattari konsolina. Vaan kosiskelee niitä vähemmän pelaavia, niitä joiden perheessä 1-2 pelaa xboxilla/pleikalla, niin muut voivat pelata switchillä. Sekä kosiskellaan niitä bilepelaajia, reissussa pelaavia jne. Tai esim lapselle joka asuu vuoroviikoin eri vanhempien luona. Kone kulkee aina mukana.

Jos olet ps4 pelaaja ja haluat pelata sen tyyppisiä pelejä, etkä näe Switchin toisenlaisesta tavasta lähestyä pelaamisesta hyötyä sinulle, ei kone ole sinulle. (Itse en kyllä ikimaailmassa pitäisi sekä ms, että sonyn konettakaan..ei olisi rahansa arvoista ne pelit jotka niissä eroaa...mutta se on mun oma näkemys, sulle ilmeisesti sopii ja hyvä niin).

Xbox on tehokkaampi, halvempi ja sillä on laajempi pelivalikoima. Tallennustilaa on "hiukan" enemmän kuin 32 gigaa. Haluan kuitenkin hankkia enemmän kuin kaksi peliä. Tietty "matalampien esteiden yli Mario hyppää itsestään" -tyyppisiä epäpelejä 32 gigaan mahtuu koko liuta.
Pakkaappa se Xbox kannettavaan muotoon, sisällytä kaksi ohjainta ja näyttö kylkeen. Vieläkö pystytään pysymään samoissa tehoissa? Ai pystytään? Nyt ois oiva paikka perustaa oma konsolifirma.

-Epäergonomiset ja suorastaan painajaismaisen rumat ohjaimet. Jos verrataan vaikka SNES:n tai Gamecuben ohjaimeen, niin nyt Saturnus syö lapsensa niin että napa ruskaa. Varsinkin Gamecuben ohjain oli persoonallisen muotoilunsa ja pirteän värityksensä lisäksi mukava käyttää.
Eilen useamman tunnin katselin käyttökokemuksia..ei siis kuvien perusteella tehtyä päätelmä, niin aikalailla kehuttiin ohjaimia kautta linjan. Lisäksi pro ohjainta pidettiin yhtenä parhaista ohjaimista.

-Tallennustila. 32 gigaa olisi ollut todella kova sana vuosituhannen vaihteessa. Jaa, että osta lähes 400 euron laitteeseen itse lisätilaa? How about "No"?
Esim ps4:ssa asennat jokaisen levypelin kiintolevylle. Yksi peli vie 50gigaa parhaimmillaan.
Switchissä pelikasetilta ei siirretä konsolin muistiin mitään. Eli tallennustilan käyttö on täysin toisenlaista. Ei mulla Wii U kiintolevyltä ole käytetty juuri mitään, vaikka ps4:n kahden teran levy on täynnä.
Ja jos ihan välttämättä haluat digitaalisena kaiken ostaa, koneeseen saa 2teraan asti muistikortin.
 

APILAS

Member
Vastaus: Nintendo Switch

Muutaman kympin kalliimmaksi asettui Suomen hinta kuin olin toivonut (odotin 349 hintaa), mutta konsoli pysyy silti ennakkotilauksessa. Wii:n hintahan oli Suomessa julkaisussa 270€ tienoilla, boksin muistaakseni 300€ ja PS3:n hinta oli huikeat 680€! Tietysti tilanne on nyt hieman erilainen hintaerojen suhteen jos tuijottaa vain konsolien tehoeroja jne. Jos miettii sitä että Iphone 6:n valmistaminen maksoi aikoinaan arviolta n. 160€ ja sen lähtöhinta oli 700€ niin mistä sitä loppupeleissä maksaa kun tehokkaan Android puhelimen saa 300€?

Itse maksan hauskuudesta ja mahdollisista hyvistä peleistä (makuasia siis), kokemuksista yhteen sanaan tiivistettynä. Tältä koneelta odotan eniten moninpelejä samassa huoneessa kaverien kanssa ja Treehouse lähetyksen perusteella konsoli venyy siihen mainiosti. Toivon että tästä konsolista irtoaa samanlaiset hauskat hetket kuin N64:sen, PS1:n, Xbox:in, Xbox 360:n ja Wii:n kanssa; neljä ohjainta + hauskat pelit + kaverit. Kaikki konsolit ovat olleet eri "tehoisia" ja tuottaneet silti yhtä paljon hyviä hetkiä. Mielestäni on mahtava idea "pilkkoa" ohjain useampaan osaan ja mahdollistaa moninpelit Super Bombermanin ja Mario Kartin kaltaisissa peleissä samalla kun kahdesta parista saa kaksi "täysmittaista" ohjainta vaikka FPS peleihin (tulee niitä sitten tai ei). Nähtäväksi sitten jää kuinka mukavalta ohjaimet tulevat tuntumaan kädessä, mutta kokematta sitä ei voi tietää. Hintaahan joy-con parille ja latausosalle tulee n. 120€, mutta teoriassahan siitä saa kaksi ohjainta. Esim. Wii Nunchuck ja Mote maksoivat muistaakseni yhteensä n. 95€ eli x 2 =190€. Jos haluaa 4 pelaajaa esim. Mario Kartin kaltaiseen peliin niin Switchillä hinta +120€, pleikka nelosella + 180€ ja boksilla saman verran. Loppupeleissä siis liikutaan aika samoissa hinnoissa, Switch vain venyy erilaisempaan ohjainten käyttöön. Kannettavuus konsolissa on plussaa, jää nähtäväksi tuleeko sitä käytettyä. Jos kaveripiirissä hankitaan laitetta niin varmasti tulee joskus raahattua konsoli mukaan.

Peleistä Snipperclips vaikuttaa pirun hauskalta (19,95$ ovh). 1-2-Switch olisi mielestäni sopinut konsolin mukana tulevaksi peliksi, tuskin tulee hankittua. Zelda ja Bomberman itselle kyllä pakkohankitoja. Julkaisupelejä on valiteltu olevan vähän (kieltämättä 5 + 3 kuulostaa vähältä), mutta mielestäni loppuvuodeksi on tulossa tarpeeksi isoja nimiä. Uskon siis että tämä konsoli kyllä tulee kilpailemaan paikasta pukinkontissa joulukuussa ja hinta laskee silloin muutaman kympin. Toisekseen pelit ovat nyt onneksi aluevapaita, joten mahdollisuuksia löytöihin ja erikoisuuksin ulkomailta löytyy myös.

Nintendon käyttöliittymältä tai verkko-ominaisuuksilta en ihmeitä odota, mutta peleiltä kyllä enemmän. Ja vaikka taas ollaan makuasioiden äärellä, niin en usko että niissä tulen pettymään. Nyt kun uuden sukupolven ihmeet PS4 ja Xbox One ovat jättäneet sosiaalisen pelaamisen vähemmälle, niin katse kääntyy taas Nintendon puoleen. Niin ja itselle sosiaalinen pelaaminen on samassa tilassa olemista, toisille taas verkkopelejä :)

Kaiken kaikkiaan kone tulee siis itselle boksin kaveriksi tarjoamaan toisenlaista pelaamista, joista molemmille löytyy kyllä tältä pelaajalta paikka :D
 

Lyrtsi

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo Switch

Ja jos ihan välttämättä haluat digitaalisena kaiken ostaa, koneeseen saa 2teraan asti muistikortin.
Paitsi, että oliko niin, että 2TB SD-kortit ei nyt ihan vielä ole sitä kauppatavaraa kuluttajille? Jos en väärin muista lukeneeni, niin ihan vielä näistä määristä ei saada nauttia. Esim 256GB SD-kortista saa pulittaa sen n. 150 - 200 euroa. Melko tyyristä muistin ostamista... Eikä 2TB varmaan halvaksi muodostu.

Noin muuten täytyy kyllä omaan tekstiin vielä lisätä, että ei tosiaan omaan makuun näytä kuvat eikä videot kovin hyviltä liittyen tuohon mukavuuteen pitää ohjainta kädessä. Olen kyllä myös sitä mieltä, että toisten kokeilun perusteella on vähän mahdoton sanoa juuta tai jaata. Tahdon kyllä itse päästä räpeltämään ohjainta ennen kun voin sanoa täydestä sydämestäni sen olevan hyvä tai huono.

Mukavaa tietenkin myös olisi, että tämä olisi kilpailija kotona asustaville käsikonsoleille. Eilen ostamani Vita kuitenkin vei ykköspaikan taloudessa, joten en usko äkkiseltään, että Switch sen ohittaisi. Mutta ei tarvitsekkaan, jos ja kun Switch joskus talouteen saapuu. Tässä usean päivän mietittyä ja hintoja tarkisteltua, on lopputulos edelleen se, että konsoli saa odottaa ostoaan ainakin kesään jollei jopa syksyyn.

Ainiin ja Discshopin julkaisuerät konsolista on loppuunmyyty.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Paitsi, että oliko niin, että 2TB SD-kortit ei nyt ihan vielä ole sitä kauppatavaraa kuluttajille? Jos en väärin muista lukeneeni, niin ihan vielä näistä määristä ei saada nauttia. Esim 256GB SD-kortista saa pulittaa sen n. 150 - 200 euroa. Melko tyyristä muistin ostamista... Eikä 2TB varmaan halvaksi muodostu.
No juu näinhän se on, mutta tuki löytyy.
40-50 gigan 4k pelit vievät sen verran tilaa, ettei toi suhteessa niin älyttömästi pienempi tila ole. Esim 64gigan kortteja saa jo suht halvalla ja sit kokonaismäärä on lähellä 100gigaa, jonne menee about saman verran pelejä, kuin teran pleikkariin.

Eli ei ihan samassa suhteessa voi noita kuitenkaan verrata. Sanoisin ennemminkin, että 32gigaa on suhteessa yhtä liian vähän kuin 500gigaacoli ps4 julkaisussa. Mutta esim 64gigan malli olisi Switchin ollut täysin riittävä jo. Muistikorttipaikka pelastaa onneksi suht paljon.
 

Lyrtsi

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: Nintendo Switch

No juu näinhän se on, mutta tuki löytyy.
40-50 gigan 4k pelit vievät sen verran tilaa, ettei toi suhteessa niin älyttömästi pienempi tila ole. Esim 64gigan kortteja saa jo suht halvalla ja sit kokonaismäärä on lähellä 100gigaa, jonne menee about saman verran pelejä, kuin teran pleikkariin.

Eli ei ihan samassa suhteessa voi noita kuitenkaan verrata. Sanoisin ennemminkin, että 32gigaa on suhteessa yhtä liian vähän kuin 500gigaacoli ps4 julkaisussa. Mutta esim 64gigan malli olisi Switchin ollut täysin riittävä jo. Muistikorttipaikka pelastaa onneksi suht paljon.
Juu tuki on kiva. Omistan ite PS4 500GB ja kyllähän se on yhtä tuskaa. Wii U:sta omistan kans isomman laitoksen. Jos jotain hyvää tästä voi etsiä niin se, että kyseessä on ihan normi kortit. On nimittäin semi ärsyttävää noi Vitan muistikortit, jotka maksaa sen omaisuuden myös. Toivonkin, että myöhemmin tulisi sama juttu kun Wii U:lla, että pistetään myyntiin hieman isompi versio, kuten juuri 64GB.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Olen itse jopa hieman hämmästynyt siitä miten Nintendo otti standardi kortit käyttöön, eikä valinnut Vitan rahastus käytäntöä. Itse ostin Vitan isoimman kortin sillon aikanaan ja maksoi kyllä aivan jumalattoman paljon.
 

ArTTu83

Member
Vastaus: Nintendo Switch

Kyllä tuo tila aika pieneltä vaikuttaa, kun Zelda vie jo yksinään 40% (13,4g) tuosta 32 gigasta. Tähän kun vielä lasketaan käyttöjärjestelmän vaatima tila niin parhaimmillaan ollaan siinä tilanteessa että konsoliin pystyy lataamaan vain kaksi peliä! Ei taida olla ihan verrattavissa 500 gigan pleikkariin.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Nintendo Switch

Zelda lienee sieltä isoimmasta päästä. Esim Skyward sword Wii U:lla on 4gigaa ja on isoimmasta päästä siellä. Veikkaisin, että nuo tavallisemmat tasohyppelyt, armsin kaltaiset jne pelit vie 1-3 gigan väliltä. Zelda on poikkeuksellisen massiivinen tuotos.
 

MAINOS

Ylös Bottom