Oculus Quest -keskusteluketju

m_vierimaa

Well-Known Member
Sidequestista on myös ilmaantunut 0.6.3 versio ja sen myötä useimmat appsit ovat jo korjanneet tuon firmware päivityksen jälkeen tulleet ohjainongelmat.
 

Uusis

Member
Tuossa viikko sitten pähkäilin että oispa hienoa jos Half-Life tulisi jotenkin Questille ja sieltähän se saapuu tänään n. klo 17 alkaen. Laittelin tiedostot odottelemaan kakkuluihin/koneen työpöydälle niin saa illalla tykitellä vanhaa klassikkoa täysin uudessa muodossa. Jos Quake 1 oli loistava niin tämä on vielä parempi :)
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Laitahan raporttia miltä vaikuttaa. Ajattelin odotella humblebundle/steam alea ensin mutta jos oikein hehkutat voi olla että innostun maksamaan normi 8€ hinnan Steamissä. :D
 

Uusis

Member
Täytyy laittaa kommenttia, tulee jakoon tosin sittenkin vasta klo 22 tai 23 aikoihin. Onneksi on muuta tahkottavaa niin ei tule hätä käteen. Olo on aika innostunut kyllä vaikka kyseessä on jo muutamaan kertaan läpi pelattu peli. Klassikko on silti klassikko!
 

Uusis

Member
Ei ole mahdollista. Kun peli aukeaa ja saa asentaa niin kypärä ei anna enää tunnusta käyttää, eikä lataa kotia. Uskomatonta tuuria. Ei auta käynnistykset. Vanha luurikin hajosi niin en pääse edes Oculus tililleni ja Oculus support on luokkaa paska.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Ohhoh, aika erikoiselta kulostaa.

Itse sain tuon asennettua ok, ja peli lähti pyörimään. Täysin 6DoF se ei ole, vaan välillä ruutu liikkuu mukana, välillä taasen normaalisti voi katsella ja liikkua ympäriinsä. Grafiikka on mitä on, mutta riittävän siedettävää.

En keksinyt mistä asetta vaihdetaan, olihan se tuolla ohjeissa näköjään, ja pistoolilla en osunut mihinkään. Kun sitten kuolin, sovellus päätti resetoida itsensä ja peli loppui siihen. Joku talletus onneksi löytyy josta pääsee jatkamaan, mutta tänä iltana en jaksa enempiä palata Black Mesaan ja muutaman seuraavan päivän olen muutenkin matkoilla.

Selkeästi kaipailee vielä päivitystä, erityisesti ampumisen osalta. Sorkkarauta heilui kivasti ja tappoi tehokkaasti. Hieman jäin kaipailemaan myös VR:ään näkyviä käsiä, mutta ehkä se olisi liikaa vaadittu.

Ei lainkaan hassumpi tekele, mutta kyllä tänä päivityksiä vielä vaatii jos joku haluaa läpi asti pelata.
 

Uusis

Member
Kiitos ensitunnelmista! Harmittaa vietävästi kun ei tänään päässyt kokeilemaan. Hajosi vanha kännykkä niin meni samalla tupla tunnistus joka paikkaan, siksi en pääse kirjautumaan enää oculus tilille. Asiakaspalvelu on aika hidasta Oculuksella ja ilmoittivat että menee kolme-neljä päivää ennen kuin palaavat asiaan. Hidasta verrattuna muihin joissa oli sama tunnistautuminen. Kaikki muut sivut on jo auki, ihan parilla viestillä selvisi osa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Kaupaksi menee kaikki mitä ehditään tekemään.

This quarter, we shipped Oculus Quest, our first all-in-one headset with no wires and full freedom of movement. It has gotten great reviews and we’re selling them as fast as we can make them. More importantly, we’ve delivered an experience that people keep using week after week, and buying more content.

-CEO Mark Zuckerberg

Lähde: https://www.roadtovr.com/oculus-quest-sales-data-demand-zuckerberg-facebook-earnings-call/
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Sairento VR saa päivityksen: Reddit.com

Apart from a bevy of bugfixes (big thanks to our community for that), we've been continually improving on the graphics, performance and playability of the game.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Sairento on kyllä erinomainen esimerkki siitä, miten Quest versio hoidetaan silloin kun kyseessä ei ole cross-buy. Eli edullisemmalla hinnalla ulos ja sitten tasaisin välein parannuksia + edullista lisä-dlc:tä.

Aluksi olin skeptinen tämän suhteen kun kuulin että kyseessä on kevytversio, mutta nyt ratkaisu tuntuu hyvältä. Patchia edeltäväkin version tuntui jo hyvältä, mutta huomenna pääsen kokeilemaan tätä viimeisintä patchia.

Tässä, kuten muutamassa muussakaan pelissä, en ole kertaakaan tuntenut pahaa oloa, vaikka liikettä onkin melkoisesti. Jotain tässä on tehty oikein liikepahoinvoinnin välttämiseksi.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Nyt oli tullut Half-Lifeen päivitys jolla mm. korjaa tuon kammottavan ammunta bugin. Nyt ampuminen toimi varsin mallikkaasti.

Pelasin jonkun matkaa unforeseen consequencea. Helpoksi tätä ei voi sanoa mutta mukava pelattava tämä oli päivityksen jälkeen. Minun half-life versiossani ei ole hd-tekstuureja joten en pääse kokeilemaan miltä niillä peli näyttäisi.
 

Uusis

Member
Itse odottelen edelleen, sairaan hidasta asiakaspalvelua, Oculukselta. Tämä on jo hitaampaa kuin viallisen Go:n lähettäminen takaisin ja siinä kesti n. 2 viikkoa että sain kerrattua samat asiat joka viestissä mutta kysyjä laittoi ne vain eri muotoon o_O
Nyt sain vasta laitettua tarkempaa tietoa tilistäni mitä kysyivät mutta ei välttämättä silti nämä riitä... miksi niitä ei voi kysyä kerralla?

Jos joku empii tuplatunnistuksen kanssa, niin ei kannata vaan muistaa palautuskoodit pistää talteen. Minulla ne oli jossain mutta ilmeisesti liian hyvässä paikassa.
Oculuksen hyväksi on sanottava että tarkasti tutkitaan ettei varmasti random saa tietoja, mutta hitaudeksi sanottava että kaikki muuta saitit joista oli koodi hävöksissä, onnistui saman illan aikana parilla varmistuksella.

Asiasta myös toiseen, niin VR Coverilta tilatut uudet pehmusteet tulivat ja ovat nopeasti testattuna todella hyvän oloiset.
Nämä tilasin:
https://vrcover.com/product/oculus-quest-foam-and-interface-basic-set/

Eivät jääneet tulliin ja postiin tuli nopeasti kun saivat ne lähetettyä.

EDIT:

Ja tulihan sieltä koodi jolla saa tilin auki ja kaikki toimii taas! Ei mennyt kuin vajaa viikko mutta kohtuu kivuttomasti vaikka vähän äkkäilinkin asiasta. Hitaampi silti kuin muilla mutta oma moka kun unohdin koodit laittaa parempaan talteen.
 
Viimeksi muokattu:

m_vierimaa

Well-Known Member
No half-lifen suhteen et paljoa menettänyt, päivitetty versio tuli vasta eilen mikä korjasi sen ammuntabugin, itse kyttäilen vielä päivityksiä tekstuurien osalta, mutta kyllä tuo tuollaisenaankin menee, fps counter näyttää 72.

Tämä ja quake aiheuttavat molemmat pidempään pelatessa hieman huonon olon tunnetta, ei kuitenkaan niin paljoa mitä quake Goulla. Tätä en kumminkaan osaa Questin piikkiin laittaa, koska molemmat ovat sideloading pelejä. Varsinaisista store peleistä yksikään ei ole minulle vielä huonoa oloa aiheuttanut.

Auttaako tuo cover sankojen kohdalta? Itselläni ei niinkään häiritse nokan kohdalla oleva valovuoto, mutta sankojen kohdalle jää pieni aukko josta tulee selvä ympyrän muotoinen heijastuma ruudulle. Sen näkee helposti kun painaa vain kädellä suojan tiukemmin kiinni sankojen kohdalta.
 
Viimeksi muokattu:

Uusis

Member
Half-Life oli juuri niin kiva kuin odotin, ainoa isompi bugi joka tuli vastaan oli crowbarin käden liikkuminen eteenpäin kun peli latasi uuden pätkän kenttää. Korjaantui kun vaihtoi asetta. Muuten en huomannut ampumisessa mitään isompia ongelmia. Samaa huonon olon tunnetta myös tuli itselle vähän mutta toivottavasti ei pahene koskaan tuosta. Ensimmäinen kerta kun tuommoista esiintyy. Melko alussa tosin olen, joten isompia kähinöitä en ole vielä nähnyt.

En huomattavaa vuotoa huomannut sivuilta normaalilla suojuksella, mutta tiukemmin istuu tuo VR Coverin tekele joten parempi suojaus vuotoa kohtaan on.
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Tänään Robo Recall kaatui, kuva nyki ja meni heikommalle resoluutiolle ennen pysähdystä. Huomasin että samaan aikaan laitteeseen tuli Sairentoon joku päivitys, mikä luultavasti oli syynä kaatumiseen. Tehot loppuivat vain kesken.

Kokeilin myös Move ohjaimilla PSVR:n Arizona Sunshinea, täytyy kyllä sanoa että tällainen vapaasti liikuttava 360 asteen ammunnan peli toimii PSVR:llä kehnosti. Aina kun kuolin, syynä oli joko sivuttaisasento, jolloin kamera ei träkännut, ja/tai unohdin paniikissa painaa latauspainiketta. Onneksi tämä on tulossa Questille vielä tänä vuonna. Vanha, mutta kehuttu peli.

15. päivä pitäisi tulla Red Matter. Tämän saa kyllä Steamistä ja PSN storesta, mutta uskoisin tämän sopivan hyvin Questille, kyseessähän on puzzle/kävelysimulaattori. Grafiikka näyttää youtube videon perusteella ehkä kauneimmalta peliltä, mitä tähän asti Questille tehty.
 

domeus

Member
Hieman epäselvää tämä questin saatavuus. Mikään suomen nettiputiikki ei ainna arvioa toimituksille, mikä homma? Onko huomattava ero resoluutiossa, oli psvr niin sohjoa että söi väkisin immersiota. Hyvä että teksteistä sai selvää.. Nisulla lienee kattavasti kokemusta molemmista?
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Hieman epäselvää tämä questin saatavuus. Mikään suomen nettiputiikki ei ainna arvioa toimituksille, mikä homma? Onko huomattava ero resoluutiossa, oli psvr niin sohjoa että söi väkisin immersiota. Hyvä että teksteistä sai selvää.. Nisulla lienee kattavasti kokemusta molemmista?
Tilaa suoraan www.oculus.com. Toimittavat Hollannista kolmessa päivässä.

Oheisesta taulukosta näkee aika selkeästi erot lasien välillä. Se minkä omin silmin voi heti todeta, on Questin rauhallisempi ja tarkempi kuva, poissa on myös PSVR:stä tuttu verkko.

Näiden kahden välillä PSVR on silti parempi vaihtoehto, enemmän on tarjolla laadukasta sisältöä. Oculus Questilla puolestaan piuhattomuus ja mahdollisuus tuoda sisältöjä ohi virallisen kauppapaikan kiehtovat. Karkeasti jaotellen, nörtille Quest ja pelaajalle PSVR.

2128
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Näiden kahden välillä PSVR on silti parempi vaihtoehto, enemmän on tarjolla laadukasta sisältöä.
Ei tuo nyt minusta noin suoraviivaisesti mene.

Jos sinulla on jo ps4, etenkin pro, on psvr halvin ratkaisu VR maailmaan (kunhan ostaa kerralla paketin, missä movet mukana). Se edustaa kuitenkin lähes kaikessa vanhentunutta tekniikkaa.

Oculus Quest on resoluutioltaan, ohjaimiltaan, käyttömukavuudeltaan ja aidon roomscalen takia parempi VR ratkaisu, sen heikkoja puolia on vaatimattomampi teho ja ainakin näin alussa suppeampi kirjasto. Kaikki ”megahitit” kuten beat saber, superhot, robo recall, moss jne. löytyvät, mutta AAA pelejä, kuten Skyrim, Fallout, Elite Dangerous ja No Mans Sky ei tulla Quest storessa näkemään. Vastapainoksi Quest on avoimempi järjestelmä, joten esim. Beat Saberiin saa omat kappaleet.

Questille saa lisäksi striimillä PC:ltä AAA pelejä sideloading ominaisuuden ansiosta. Kommentit vaihtelevat ”going to sell my Rift now” aina ”too muddled and too much latency” asti, itselläni on tarkoitus löytää ensi viikolla sopiva peli-pc lainaan, jolla pääsisin testaamaan omilla laitteillani striimausta.

Onko huomattava ero resoluutiossa, oli psvr niin sohjoa että söi väkisin immersiota. Hyvä että teksteistä sai selvää..
Ero on huomattava, yli 2x enemmän pikseleitä per silmä. Tosin sitä peittää jonkun verran se, että monissa psvr peleissä grafiikka on nättiä, jolloin resoluution vaje ei niin pistä silmään. Itselläni ei sinänsä ole ollut ongelmaa PSVR tekstien luettavuudessa, joten voi olla että ihan kohdalle et ollut laseja säätänyt.

Suosittelen tilaamaan suoraan Oculus storesta, toimitus on nopea, eikä laadussa ollut valittamista. Toki maanantaikappaleitakin aina on, mutta keskimäärin näissä on ollut hyvä laatu.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom