Oculus Quest -keskusteluketju

m_vierimaa

Well-Known Member
Questin kehitystuki paranee.

Unreal engine (+ myöhemmin unity) joilla tehdään 100% Questin peleistä, saavat molemmat low level Vulcan API tuen. Optimistisimmat puhuvat 2x tehonlisäyksestä grafiikkaan, pessimistisemmätkin 20% lisäyksestä.
https://uploadvr.com/vulkan-oculus-quest-ue4/

Oculus Questin pelit siis näyttävät jatkossa vieläkin paremmilta. Johtuen kaikenlaisesta ylimääräisestä optimoinnista mitä on jo tehty nykypeleihin, ei ole sanottua että nykyiset pelit paranisivat, tämä koskee enemmän kehityksessä olevia, jotka pystyvät huomioimaan suoraan parantuneen grafiikkatehon.
 

Kirvasto

Member
Unreal engine (+ myöhemmin unity) joilla tehdään 100% Questin peleistä, saavat molemmat low level Vulcan API tuen. Optimistisimmat puhuvat 2x tehonlisäyksestä grafiikkaan, pessimistisemmätkin 20% lisäyksestä.
Sanoisin niin että realistit puhuvat 20% tehonlisäyksestä. Yleensä kun hehkutetaan tuollasia satojen prosenttien parannuksia niin todellisuudessa se tarkoittaa sitä etä joku yksittäinen osalue pelimoottorista nopeutuu sen verran. Esimerkiksi jos jokin asia vei aikasemmin 10% laskentatehosta ja optimoinnin jälkeen se vie vain 5%, niin sehan on 100% parannus siihen asiaan, mutta koko framen laskemiseen se on paljon pienempi parannus.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Paras VR-verkkoräiskintä mitä Oculuksen puolella kokenut on realismihakuinen Onward. Hakevat Quest-pelaajia betatestaajiksi.

Tuleva Quest-versiossa käsittääkseni hengaillaan yhdessä langallisten VR-lasien pelaajien kanssa. Jännä nähdä miten tämä voi onnistua, kun grafiikat ovat kuitenkin eri tasoa.

 

m_vierimaa

Well-Known Member
Ottaen huomioon sen että PC pelaajilla voi olla myös langallinen verkkoyhteys + korkeampi päivitystaajuus, niin on selvää että Questillä pelaavat eivät ole samalla viivalla, vaikka grafiikan puolesta kenttä olisikin sama tekstuureja köyhdyttämällä.

Ehkä vapaa johdoton liikkuvuus sitten tasoittaa tilejä, mutta varmaankin pääsyy tuohon on yksinkertaisesti se että varmistetaan riittävä pelaajamäärä. Online räiskinässä ei taida olla mitään niin ärsyttävää kun se että pelaajia on liian vähän ja peliseuraa saa odotella.

Toki mahdollista että tulee jotain muutakin vesitystä tuohon ennen julkaisua.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Onko joku jo ehtinyt pelaamaan Dirt 2:sta Oculus Questilla? Tämä ollut vähän jo suunnitelmissa myös täällä.

 

m_vierimaa

Well-Known Member
Koetan saada ensi viikolla lainaksi peli-pc:tä niin pääsen testailemaan striimausta. Dirt Rallya minulla ei ole mutta kokeilen ainakin skyrimiä ja eiköhän tuolta joku muukin peli tule kokeeksi otettua.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Koetan saada ensi viikolla lainaksi peli-pc:tä niin pääsen testailemaan striimausta. Dirt Rallya minulla ei ole mutta kokeilen ainakin skyrimiä ja eiköhän tuolta joku muukin peli tule kokeeksi otettua.
Varmista, että reitittimestä löytyy tuki 5 Ghz langattomalle verkolle, se perus 2,4 Ghz ei oikein riitä.

Täällä käyttänyt ALVR:ää, tosin en ole kokeillut viimeisimmän käyttöjärjestelmäpäivityksen jälkeen. Vaatii ilmeisesti tekijöiltä päivityksen, jotta kaikki napit taas pelaisivat. Lienee Virtual Desktop varmempi vaihtoehto striimausta varten. Siinäkin joutuu kikkailemaan. Ensin Storesta ostaa, sitten poistaa ja Sidequestin kautta asentaa uudestaan sikäläisen version (mahdollistaa Steam VR:n sisältöjen striimauksen).
 
Viimeksi muokattu:

m_vierimaa

Well-Known Member
5ghz yhteys on ja näytti mukavasti 866MB. En vain päässyt itse asiaan koska lainakoneen firewall blokkasi koko virtual desktopin palvelun ”Unreachable”. Ja en viitsinyt ruveta lainakoneen nettisuojauksia ronklailemaan, etenkin kun yrityskone kyseessä.

Täytynee katsoa josko jostain löytyisi vielä kone jolla tuo testi onnistuisi tai sitten pikku riskillä ostaa valmis kone, ainakin Gigantissa on palautusoikeus kait noille joka tapauksessa.

Sinänsä uskon että striimaus kyllä pelittää. Lähinnä kiinnostaisi vain selvittää ennen ostoa, pelittääkö se siedettävästi vai rupeaako graafikan pakkaus ärsyttämään niin ettei sitä viitsi pidemmän päälle käyttää.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tuo voi olla yksi kaunis päivä ja Oculus vie mahdollisuuden sisältöjen striimaamiseen tietokoneelta. Haluaa kuitenkin devaajien sitoutuvan autonomisiin laseihin ja tekevän omat versionsa suoraan sille.

Itse näkisin kyllä tässä valtavat mahdollisuudet. Nyt tässä toivookin Oculukselta pelisilmää ja omaa vahvaa tukea PC-sisältöihin lasien kautta. Langattomasti ja langan kanssa.

 

m_vierimaa

Well-Known Member
Eilen tuli uusia hyviä pelejä, ostin sekä Red Matterin että Time Stallin. Kumpikin on lyhyt puzzle henkinen peli, RM kerronnallinen walking simulator, jossa matkan varrella puzzleja, TS:ssä taas ratkotaan avaruusaluksella tuleviin ongelmiin liittyviä puzzleja.

Pikaisen kokeilun perusteella kumpikin on Quest pelien parasta A-luokkaa grafiikan osalta. Kumpikaan ei ole erityisen pitkä, howlong to beat ehdottaa red matterille vähän alle neljää tuntia. Time Stall on yksinoikeuspeli.

Vahva suositus pienen kokeilun jälkeen molempiin.

Laitoin sittenkin ne WidmoVR vahvuksilla varustetut linssit tilaukseen, raportoin jahka saapuvat, mennee 2-3 viikkoa toimituksessa.
 

domeus

Member
Questi kotiutettu. Täytyy sanoa että leuka loksahti PSVR kokemusten jälkeen, kun laitoin Anne Frankin pyörimään. Ei johtoja, ei seuranta ongelmia,ei kameran asettelua! Resoluutio huomattavasti parempi. Immersio erittäin vahva. o_O En malta odottaa että saan ladattu red matterin.Silmälasit sopii mukavasti alle, asensin mukana tulleen korottimen silmälaseja varten. Tämä ei olisi ollut välttämättä pakollinen, sillä laseille jäi ilman tätäkin tilaa. Oculus.com omassa verkkokaupassa toimitusaika UPS kuljettamana ~5 arkipäivää.
 
Viimeksi muokattu:

m_vierimaa

Well-Known Member
Kyllähän tämä hieno laite on, ei ole hetkeäkään kaduttanut ostos, päinvastoin. Widmon vahvennetujen linssien pitäisi auttaa likinäköistäkin FoV:ssa, tuo linsseille tehty suojajatke kun entisestään pienentää FoVia. Tilasin myös VR coverista cotton suojat, yhteensä posteineen teki 24€ + mahd. tulli.

Alunperin ajattelin että tämä ei lisälaitteita kaipaa mutta nyt olen ostanut jo säilytyskotelon, linssit vahvuuksilla ja kangassuojat. Sinänsä kaikki parantavat käyttömukavuutta, uskon käyttäväni Questiä todella paljon.

Striimikokeilut ovat edelleen siirtyneet mutta jospa ehtisin no mans skyn pariin ensi viikolla.
 

MAINOS

Ylös Bottom