Oculus Quest -keskusteluketju

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Asennuksen ainoa miinus tulee siitä ettei löydä kotiverkkoa, joudun tekemään kännykällä hotspotin jonka kautta lasit asioivat maailmalle.
Asennuksen ainoa miinus saatiin korjattua kun vaihdoin Wlanin reitittimen asetuksista kanavan 13 -> 2. Nyt löytyy kotiverkko.

Kiipeily toimii yllättävän hyvin VR:llä. Sitä pääsi kokemaan tuossa Vader Immortalissa nyt ensimmäisen kerran lasit naamalla. Tarttuminen käy luotentavasti ja kun tuohon lisätään vielä noi korkeuserot, on taatusti taas uudenlainen pelikokemus. Tähän on tulossa ihan oma pelikin The Climb VR. Pääsee kisaamaan myös kavereiden kanssa.

 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Seuraava haaste on kirjautua kehittäjäksi ja hakea sitä kautta tarvittavat ohjelmistot suoratoistoa ja aivan kaiken ruudulla tapahtuvan taltioimiseen.

Questin oma kaappari ei ole aivan täydellinen esim. tuki Twitchille puuttuu, kun taas Facebookin suuntaan se jo onnistuu.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Seuraava haaste on kirjautua kehittäjäksi ja hakea sitä kautta tarvittavat ohjelmistot suoratoistoa ja aivan kaiken ruudulla tapahtuvan taltioimiseen.
Kuva saatu tietokoneelle ja striimattavaan muotoon. Seuraavaksi hakemaan pisin kaapeli mitä myyvät.

Tänään ensimmäiset VR -bileet Oculuksella. Katsotaan mitä vieraat pitävät.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Ai striimausta varten kaapeli? Jos käytit striimaukseen scrcpy:a niin se toimii myös wlanin yli sen jälkeen kun on kerran saanut yhteyhden toimimaan USB:n kautta.
Jep, en ole vain varma kuinka hyvin. En tiedä tukeeko reititin edes 5 Ghz. No, ainakin scrcpy toimii hienosti kaapelilla. Katsotaan mitä sillä saadaan aikaiseksi. Kokeilen toki langatonta myös.

Lasit olivat tiukassa testissä. Kehuja tuli, Ohjain on hyvä. Langattomuus hyvä. Ruudun laatu jäi vielä epäselväksi, seuraavalla kerralla toivotaan mahdollisimman laadukasta valokuvaa/videota demoamaan kuvanlaatua.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Yksi hieno ominaisuus Oculus Questissa on passthrough, joka pelialueen ylityksen yhteydessä feidaa kuvan tähän todellisuuteen jossa syömme ja nukumme. Holodeck on todellisuutta, viimein. Kiitos Star Trek. :DAi striimausta varten kaapeli? Jos käytit striimaukseen scrcpy:a niin se toimii myös wlanin yli sen jälkeen kun on kerran saanut yhteyhden toimimaan USB:n kautta.
Portti 5555 blokkasi tämän yrityksen siirtää kuva johdottomasti tietokoneelle. Palataan tähän vielä myöhemmin.
 

Kirvasto

Member
Portti 5555 blokkasi tämän yrityksen siirtää kuva johdottomasti tietokoneelle. Palataan tähän vielä myöhemmin.
Alla olevalla .bat tiedostolla pitäisi toimia kunhan laite on päällä ja homessa tai VR soveluksessa, eikä siinä kamera näkymässä. Siinä tilassa yhteyden muodostus ei jostain syystä onnistu aina. Tuosta pitää vain vaihtaa IP osoite ja näytön resoluutio sopivaksi jos se on jotain muuta kuin 1080p. Bitrate on 8 Mb/s jolla kuva on ihan hyvä ja se toimii myös 2.4 GHz wlanissa.

Koodi:
@echo off
set IP=192.168.1.104
set PORT=5555
set RES=1080
set BITRATE=8M
adb kill-server
adb tcpip %PORT%
adb connect %IP%:%PORT%
scrcpy.exe -f -b %BITRATE% -c 1200:1200:1530:140 -m %RES% -s %IP%:%PORT%
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Alpha-vaiheen fps-räiskintää Pavlovia päästy kokeilemaan botteja vastaan, pelimuodossa TDM. En kehdannut lähteä toisten verkkopelejä pilaamaan, vaikka Firewall-veteraaneja ollaankin. :D Kääntymisen vaihdoin nopeasti samaan mitä on käyttänyt PSVR:llä, eli vaiheittaisesti analogitatilla. Tulee niin selkärangasta kuin olla ja voi.

Pelimekaniikat liikkumista lukuunottamatta hakusessa. Lippaat tulee tetsareista, ei vielä löytynyt. Liekö jäänyt nuubilta pakkaamatta. Tukiaseena pistooli, joka kaivetaan sieltä mistä sen tuleekin löytyä. Puukkoa heilutettiin myös ja tuli ”jostain” taskusta vahingossa.

Grafiikat ovat todella heikot, ei lähelläkään siellä missä ollaan Firewallin kohdalla pleikkarilla. Laitetaan osin vielä varhaisen version piikkiin.

Hahmon ohjaaminen kahdella liikeohjaimellla tulee tateista, molemmat kourat pitävät aseesta kiinni. Melkoista roiskimista, vaikka rautatähtäimillä yrittää kohdistaa. Löytyy rekyyli ja tärinät ohjaimista. Rambot voivat ampua kahdella aseella yhtä aikaa. Maasta poimitaan kuolleiden aseita ihan fyysisesti kyykistymällä ja tarttumalla niihin.

Lupaava, vaikka vielä raakile. Taustalla ilmeinen hikipaja, joten voi olla ettei valmista ihan heti nähdä, Saattaa isommat ehtiä edelle.

Tällä videolla teen huoneesta Star Trekista tutun Holodeckin. Rajoja ei kannattaisi ehkä vetää ihan noin tiukaksi kuin itse tein, saattaa tulla törmäyksiä. Parempi olisi jättää arviolta puolisen metriä suuntaansa tyhjää tilaa. Suositeltava pelialue lienee 2x2 metriä. Täytyy raivata siis vielä lisää tilaa. :D

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tempaisimpa videon viime päivien Oculus Questin parissa vietetyistä hetkistä. Minulle kyseessä on uuden sukupolven pelikonsoli.

 
Viimeksi muokattu:

m_vierimaa

Well-Known Member
Samaa mieltä. Kyllä tämän voi mieltää omaksi pelikonsolikseen.

Pelivalikoiman vähyys harmittaa mutta samaa on päivitelty lähes jokaisen uuden konsolijulkistuksen aikaan, kyllä se tästä. Käyttäjäyhteisö tuntuu hyvin aktiiviselta, mikä on aina plussaa.

Quest on myös pysäyttänyt PSVR ostokseni, nytkin päätin ostaa Arizona Sunshinen Questille vaikka sen saisi alennuksessa PSVR:lle. 360 asteen liikkuminen on yksinkertaisesti hintaeron väärti.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Pelivalikoiman vähyys harmittaa mutta samaa on päivitelty lähes jokaisen uuden konsolijulkistuksen aikaan, kyllä se tästä. Käyttäjäyhteisö tuntuu hyvin aktiiviselta, mikä on aina plussaa.
Käyttäjäkunta kuhisee toimintaa. Sidequest on sopivan "epävirallinen" reitti tuoda sisältöjä jakoon jo ennen Facebookin hyväksyntää. Pavlov on tästä hyvä esimerkki. Lisäksi on suorat kanavat tekijöihin Discordin kautta. Porukat tuntuu tietävän mitä haluavat ja osallistuvat kehitystyöhön. Kotikutoista, mutta näistä harrastajaporukoista se lähti aikanaan myös Counter-Strike modina liikkeelle.

Julkaisuikkunaan on luvattu 50 peliä ja vuoden loppuun meneessä toiset 50 lisää. Tavoite olisi ulkoasussa päästä lähelle PS3:sta. Katsotaan mihin puhti riittää kun molemmille silmille pitää piirtää kuitenkin se arviolta 72 kuvaa sekunnissa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Toisenlaista sisältöä edustaa ilmainen ja jossain vaiheessa Questille julkaistava Anne Frank House VR. Tämä varhaisteini piti vuosia päiväkirjaa Amsterdamissa toimiston yläkerran piilopaikassa. Käynyt tuolla paikan päällä vintillä ja lukenut tiivistelmän päiväkirjoista. Tässä tapauksessa kyseessä on noin puolentunnin esittelykierroksesta.

Tällaisessa sisällössä VR tulee loistamaan. Muistijälki on syvä. Siitä kertoo kokemukset Apollo 11 VR:stä.


Edit: julkaistaan torstaina 27.6.
 
Viimeksi muokattu:

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Rakastan pistoolipelejä ja tässä on nyt yksi sellainen. Hauska ja ottaa ilon irti langattomasta VR:stä, pyöriä voi miten haluat.

Robo Recall
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Jokos kokeilit Space Pirate Traineria? Todella mainio juuri vapaan liikkuvuuden ansiosta.
Kyllä! Tykkään myös siitä. Pistooliammuntaa ja väistöjä - pitää sopivasti kiireisenä. Siitä olisi tarkoitus tehdä seuraava pelivideo. Pitkälle on tultu Space Invadersin aikojen. :D
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Laitetaan talteen.

Mikäli pelikuvan tallennus (mp4-video) ei jostain syystä osaa näyttää pituutta ja on näin ollen "korruptoitunut" tietokoneelle siirrettäessä, kirjoita dossissa rivi: adb pull /sdcard/oculus/VideoShots/file-you-want.mp4

Jossa tiedoston nimen olet copy-pastannut tuohon loppuun. Ollut näemmä jo Go-mallissa tällainen bugi ja sieltä löytyi nyt mahdollinen ratkaisu.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tein Space Pirate Trainerista lyhyen videon. Hiki tuossa tulee pelatessa, sen verran saa väistellä luotia ja ihmetellä mitä tapahtuu.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Odotettu VR-ninjailu Sairento julkaistaan Questille ylihuomenna torstaina 27.6.

Our fans can soon play Sairento without wires and be the cyber ninja warrior they’ve always wanted to be. :)


Lähde
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Nyt on hyvää settiä. Myös plank walking experience ja penn&teller kai tulossa samana päivänä.
Tokyo Chronos vaikutti mielenkiintoiselta mutta siinä ei näyttänyt olevan roomscale liikkumista, ja visuaalisia novelleja mulla on jo muille koneille.

Sairento tällä hetkellä vahvin kanditaatti seuraavaksi ostokseksi.
 
Ylös Bottom