Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pacific Drive

Nosferatu

Well-Known Member
1080x360


Nimi: Pacific Drive
Kehittäjä: Ironwood Studios
Julkaisija: Kepler Interactive Limited
Alustat: PS5, PC
Lajityyppi: Selviytymispeli
Julkaisu: 22.2.2024
Kotisivut: https://www.pacificdrivegame.com/
KonsoliFIN Pelisivu:

Pacific Drive on keikkapohjainen silmien takaa kuvattu selviytymispeli, jossa auto on ainut kumppanisi. Matkaa Yhdysvaltojen luoteisosien surrealistisessa versiossa ja kohtaa yliluonnollisia vaaroja, kun uskaltaudut Olympic Exclusion Zonelle. Tämä "road-like"-tyylinen peli vie sinut erämaahan, missä jokainen retki on ainutkertainen ja sisältää omituisia haasteita. Kunnosta ja päivitä autoasi tukikohtanasi toimivassa hylätyssä autokorjaamossa. Kerää arvokkaita resursseja ja tutki, mitä Zonelle on jätetty ja ratko kauan sitten unohdettua mysteeriä samala, kun opettelet, mitä vaatii selviytyä tässä ennalta-arvaamattomassa vihamielisessä ympäristössä. (lähde PS Store)Muutama ennakko 
Viimeksi muokattu:
Tämä tulee itselle vähän huonoon aikaan ulos, mutta vaikuttaa kyllä sen verran kiinnostavalta, että täytyy yrittää jossakin kohtaa ottaa testiin. Jos olen oikein ymmärtänyt niin tässä on samanlaisia elementtejä kuin Subnauticassa, joka onkin yksi suosikki selviytymispeleistäni.
 
Kun näin tästä ekan pätkän niin erottui kivasti edukseen ja laitoin "seurantalistalle", koska autoilukauhuilu kuulosti riittävän oudolta.
Sittemmin olen ymmärtänyt että tässä on craftaamista ja onko peräti roguelike-menoakin, eli kyynisesti tuttuja juttuja mutta nyt vain automuodossa. Vähän mutkan kautta tulee mieleen Maneater ja mikäs se yksi avaruusaluspeli oli viime vuosilta, joissa oli ihan tuhanteen kertaan nähtyä pelattavuutta, mutta vain pikkaisen eri välineillä.

En siis tietenkään tuomitse vähäisten tietojen pohjalta, mutta kiinnostus laski rankasti.
 
Viimeksi muokattu:
Demo löytyy steamistä, täytyypä pistää testiin kun peli kiinnostaa kovasti, tosin saisi myöskin konsoleille tulla tuo demo jossain vaiheessa, mielummin sitä konsolilla testailisin.

 
Testasin tunnin tätä demoa steamissa. Tää peli on 50/50, toisaalta kiinnostaa ja toisaalta taas ei. Auton rakentelu ja parantaminen on ihan hyvää.
 
Vähän hämyn peitossa vielä toki tämä mutta jotain hitusen tolkun tapaista tähänkin saanut kun jonkin verran pelaillut..

..elikkä sulle tulee se majapaikka ja keskus jossa autoa huollat, korjailet ja muokkaat sitä.. suht koht nopeata tuo jo vastaan tulee kun peliä alkaa pelaamaan.

Sieltä sit käyt heittämässä ”keikan”..

..”keikalla” koet mahdollisimman paljon kaikkea mahdollista tavaraa saada kyytiin mukaan nyysittyä.. jonka avulla sitten entisestään parantelet autoa, jotta seuraava "keikka" soljuisi vielä näpsäkämmin..

..se on aina jonkin kokoinen alue, jota alat tutkimaan "keikalla".. väistellen vaaroja kuten jotain ihme magneettirobotteja jotka viskaavat autoa jorpakkoon jos saavat napattua kiinni.. koettaen samalla pitää huolta että tavarat mahtuisivat mukaan mahdollisimman paljon ja vieläpä löytyis sellaista tavaraa josta olis oikeasti apua jatkossa kun kaikenlaista kehittelet. Tavaraa saa irti muista romuautoista joko sorkkaraudalla paukuttamalla tai rälläkällä vetelemällä. Sitten hyljättyjä rakennuksia löytyy josta matskua kans irtoaa tutkimalla, niihin sitten kipaistaan jalan…

..joten pelkästään autolla tässä ei sitten tokikaan ajella.. vaikka se hepun oma turvasatama onkin ja kaikki kaikessa.

Niitä vaaroja toki siellä edessä ja niitä pitää koettaa väistellä parhaansa mukaan.. vähän tai aika paljonkin tulee sellaista hiippailun/stealth meiningin tuntua puseroon mutta autolla se toki suoritettuna tällä kertaa.. toki voi koettaa vedellä railakkaasti kaasupohjassa metsähallituksenkin kautta, joka sekin voi onnistua. Se olis kuiteskin aika mukavaa ettei auto ole takaisin majapaikkaan palatessa entistä romumpana ja kaikki mitä on reissulta mukaan saatu niin menee vain ja ainoastaan korjaukseen.

Tämä on vähän kuin tuon hepun ja auton välinen lämmin suhde .. jos pitää autosta hyvää huolta niin se pitää vastavuoroisesti sinusta ! Kumpainenkin ovat tässä tapauksessa toistensa turva ylitse kaiken muun..

..kaksikkona sitten koetellaan tuolla mystisen paikan keskellä selviytyä takaisin ihmisten ilmoille.. tosiaan tässä vain kuulee muita ihmisiä radion kautta. Autokaan kun ei puhu, vaikka taitaa siihen jossain vaiheessa sellaisen KITTmäisen ratinkin saada.

V*ttumainen tallennussysteemi ! voi mennä tunti tai parikin hukkaan.. kun ei saa tallennettua milloin haluaa vaan peli tallentaa kun sitä huvittaa, varmaan tehtävien välillä. Jos oot jo pidemmän tovin kerinnyt pelailla ja sitten tuleekin vaikka kiire lähtö jonnekin koneen ääreltä ja pelin joutuu sammuttamaan niin siinä voipi mennä aika veemäisen paljon peliaikaa täysin hukkaan.

Kyllä tässä tietyllä tapaa sellainen kivan mystinen ilmapiiri on läsnä joka ainakin alkuunsa viehättää mutta voi olla että se karisee siitä vähän liiankin nopeasti sitten, toivottavasti ei ! Grafiikka on sellaista yleismiellyttävää, hivenen piirrosmaisen tyylistä... soundtrack on kova ! auton kanssa on sinällään ihan kiva nysvätä sellaisia pieniä juttuja, kun pitää muistaa käsijarru laitella ja sammutella, käynnistellä jne… siitä tulee sellainen rutiini hyvinkin nopeasti ja ”omaleimainen” juttu juuri tälle pelille. Ei tämä kuitenkaan oikein mikään varsinainen ajopeli ole oikeastaan alkuunkaan.. toki siellä voi melkoisessa jorpakossa suhailla ja koettaa löytää sellaisia renkaita että siellä vielä paremmin pääsisi kulkemaan mutta ei se ole varsinaisesti pelin idea sinänsä vaikka sitä pienessä muodossa voi harrastaakin.

Vähän tai oikeastaan aika paljonkin ”pelottaa” että onko tämä liian itseään toistava pidemmän päälle ja onko kaikki tuota samaa että käyt tehtävä toisensa perään nyysimässä hyvin samalla tavalla, hyvin samanlaisista paikoista, niitä samoja tavaroita pitkälti.. tuleeko tarpeeksi maisemiin muutosta että siltä osin pysyisi raikkaana tuo seikkailun ja tutkimisen fiilis.. tarinallisesti kun en oikein ole päässyt messiin että mikä tämä juttu nyt sitten oikein on. Omaleimaisuus tällä kyllä otsassa paistattelee ja kirkkaasti ja aika nospkaan käy selväksi että on tässä aika hauskakin idea ollut pohjalla mille on alettu rakentaa mutta jääkö liian yksiulotteiseksi kaikki..

..onko se siinä ympärillä olevan vain silmänlumetta ja peli on sitten liiankin itseään toistava ja lopulta yliyksinkertainen.. vaikka alussa tuntuu että kaikkea on ihan hirmuisesti ja suht vaikea sisäistää nopsaan tahtiin ja läheskään kaikkea ei selitetä oikein mitenkään että itsekin joutuu sillain vähän selkoa ottamaan ja koklailemaan juttuja yrityksen ja erehdyksen kautta.. varsinkin alussa on sellainen pelko fiilis vähän kaikkea kohtaa että uskaltaako tuota yrittää ja käristääkö noi sähkösalamat jne... kun niistä ei alussa ole yhtään mitään tietoa miten reagoivat.. jotta sillain myös jännityspuoli on aika vahva alussa kun tuohon maailmaan tutustuu, mutta sitten se toki laimenee kun homma alkaa käydä tutuksi.

Tosiaan sellaista selviytymistä, tavaran keruuta jotta autoa saatais tuunattua paremmaksi siitä alun rotiskosta.. jotta kuskilla kuin autolla itsellään paremmat oltavat olis tuossa kolkassa jumissa ollessa.
 
Tämäkin teos on jo parin kehuvan arvostelun kautta hypännyt mieleen ja nyt kun törmäsin sen fyysiseen versioon 35 eurolla, niin eihän tuota voinut olla ostamatta. Mielellään tukee hieman erilaisempia teoksia, varsinkin kun fyysisen julkaisun tekevät.
 
"No Man's Car" no se nyt tuli mieleen lähinnä ulkoasun puolesta vaikka peli ei oo sinnepäinkään sama, tai ehkä vähän? Kyl tämä jotenkin kiinnostais, ei ainakaa ole hinnalla pilattu, se mikä huolettaa on ehkä se älytön määrä invertory ym plärämistä ja lukemista ja ihmettelemistä ja opettelemista että alkaako tympii vai jaksaako opetella, sit se mitä täs jo kirjotettu et alkaako toistaa itseään liikaa vai lyökö peli aina sitten jotain uusia haasteita eteen. On ainakin jotain erilaista.
 
Tuli hankittua tuolle PC:lle nyt sitten DualSense ohjain.. onkohan tässä pelissä PS5:lla jotain juttuja (haptic feedback, adaptive triggers, kajari) tuossa ohjaimessa ? Jos on !? niin pelittääköhän ne tässä myös sitten näin tietsikkapuolellakin.. pitänee testailla.
Yippikayee, pitäis kait olla :)
Are you supporting the full suite of DualSense features on PC?
Yes - The advanced haptics on DualSense (PS5) controllers are extremely cool and a benefit of developing for PC and the PS5 at the same time means we can use them on PC as well.
-----------------------------

Näyttää muuten tulleen Steamiin Early Accesiin varmaan tämän pelin innoittamana aikasta mielenkiintoinen tapaus jos onnistuu täyttämään noi lupaukset mitkä se tuossa lupailee, millainen siitä olis tarkoitus tulla...
No Time

Tämä toinen peli joka on jo muutaman vuoden vanhempi tapaus, on ilmeisesti ollut yksi suurista innoittajista ja inspiraation lähteistä tälle Pacific Drive pelille…
Titan Chaser

Liekö tämäkin jokin tuon tyylinen ainakin joiltain osin…
The Long Drive
https://store.steampowered.com/app/1017180/The_Long_Drive/

Tälläistä kans löytyis...
Hard Truck Apocalypse
 
Viimeksi muokattu:
Tää peli näyttää siltä ihan kun se ois tehty VR.lle mut sit tyylii peruuttu. Vois toimia siis mun mielestä täydellisesti myös VR pelinä.
 
Ylös Bottom