Pelikirjallisuus

Manzosin uutuus on nyt Elisa kirjassa, josta ostinkin sen. Elisa kirjassa on taas joku yleinen alennusmyynti, jossa kaikki kirjat ovat -20%, myös tänään ilmestynyt Manzosin kirja. Maksoin siitä 11,92€.
 
Pelattu elämä luettu!

Kirjassa saa aika paljon palstatilaa seksuaali ja sukupuoli hahmot ja toksinen maskuliinisuus, mutta jos nuo nykyajan kotkotukset eivät aiheuta näppylöitä, niin kannattaa lukea, sillä tälläistä viiltävää analyysiä peleistä ei oikein löydy mistään muualta. Yleensä peleistä puhutaan vaan että mikä on lasten ruutuaika ja paljon Supercellin ukkelit maksoi veroa.
 
Juho Kuorikosken uusin, eli Matopelin perilliset tuli ostettua nyt diginä ennen kuin Elisan tarjous menee umpeen. Kirjojen lukeminen kärsii Zeldan takia, mutta sitä onkin jo sata tuntia pelattu niin kai se kohta menee läpi ja voi palata päiväjärjestykseen.
 
Sain Matopelin perilliset luettua!

Kirja on mielenkiintoinen, vaikka ei hirveästi pelaisikaan kännykällä. Kirjassa ei jumiteta yksittäisten mobiilipelien kanssa hirveästi vaan puhutaan laajemmin pelialasta. Uraa uurtavat klassikkopelit saavat erikoiskäsittelyn, kuten Nokian matopeli. Kirjassa kerrotaan myös mobiilipelikehittäjän näkökulmasta miksi Nokia romahti. Pelit vaativat ohjelmistopäivityksen puhelimen käyttispäivitysten mukana ja pelin toimivuus piti varmistaa jokaisen Symbian luurin kanssa erikseen. Pelistudioissa oli kirjahylly täynnä kännyköitä, joilla varmistettiin että peli toimii kaikissa malleissa. Lisäksi pelin tarjoaminen operaattorille myyntiin oli hankalaa verrattuna keskitettyyn sovelluskauppaan. Hyvä että saatiin Ilkka Paananen haastatteluun. Supercellin tyypit eivät kuulemma anna helpolla haastatteluja, mutta ehkä Juholla on tarpeeksi meriittejä että haastattelu irtoaa.

Luin kirjan kolmessa päivässä, oli patoutunutta lukuhimoa kun jumitin Zeldan parissa.
 
Nyt on Aleksandr Manzosilta tullut ulos ilmainen Kokeelliset pelit niminen ekirja. Sen voi ladata kirjan kotisivulta.

Tässä on kirja-arvostelu: https://www.lukupino.com/2021/11/kokeelliset-pelit-aleksandr-manzos.html
Verkkosivu on (varmaan lopullisesti) alhaalla ja Wayback Machine ei valitettavasti näy arkistoineen PDF-tiedostoja, ne kun eivät olleet suoria linkkejä. Kirjan julkaisu pelkästään (useana varianttina) PDF-muodossa tuntui käsittämättömältä ratkaisulta, kun teos ei edes ole huomattavan visuaalinen -- kuvankaappauksilla höystettyjä artikkeleja, luettuani valtaosan kappaleista. Epub-formaatissa teksti ja kuvat asettuu laitteen näytön koon ja lukijaohjelman asetusten mukaisesti, PDF on lukittu ja hankala muuttaa virheettä paljaaksi tekstiksi.

archive.org on onneksi onnistunut arkistoimaan jok'ikisen luvun, niihin pääsee käsiksi näppärästi index-sivun viimeisimmältä kopiolta ('snapshot'). Suosittelen vielä tekemään omat varmuuskopiot vaikka selaimen Singlefile-lisäosalla, mikäli julkaisu on itselle tärkeä.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom