Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Pystyykös fifassa sitten tekemään niitä liigoja niin paljon, kun haluaa? Ja tuolla tavalla saa uusia maajoukkueita mukaan, vai? Luulis saavan:p
Btw, lähti tänään Fifa tilaukseen verkkokaupasta :D:p
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Mä en ole tuohon Fifan creation centreen sen kummemmin perehtynyt, kuin mitä olen lähinnä Twitteristä lukenut, joten tarkempaa tietoa mulla ei ole. Noin muistan lukeneeni (ainakin omien joukkueiden luominen ja niiden siirto career modeen onnistuu). Sori offtopic. Pes vs Fifa jatkukoon. :)
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Mitä olette mieltä muuten tulevien pelien tekoälyistä näiden demojen perusteella?

Omasta mielestäni PES on kyllä Fifaa todella paljon edellä tekoälyn suhteen. Demossa oman puolen kaverit hakevat aktiivisesti paikkaa / tekevät juoksuja eri suuntiin jne. Kun lähdin Fifan demossa hyökkäykseen, niin huomasin että kaverit tulivat sieltä avuksi viiveellä ja pelasivat muutenkin laiskanoloisesti. Kyllä se nyt hieman harmitti, kun joukkuetoverit vain seisoskelivat tiukasti omilla paikoillaan, vaikka heidän olisi pitänyt olla mukana rakentamassa peliä. Samaten vastaan on tullut myös sellaisia tilanteita, joissa oma joukkuekaveri olisi voinut tehdä esimerkiksi hyvä juoksun vastustajan puolustuslinjasta läpi, mutta kun tekoäly ei vain osaa pelata tarpeeksi aktiivisesti. Eli tekoälyn puolesta (ja se on mielestäni pelin tärkein ominaisuus) PES on reilusti monipuolisempi teos.
Tähän sama.

Itse olen pitänyt taukoa jalkapallopeleissä viimeiset 6 vuotta ja jo alkaa polttelemaan jonkun sortin jalkapallopeli. XO:n julkkari FIFA:n Road to World Cup 2006 onnistui tuhoamaan niin täydellisesti rakkauteni jalkapallopelejä kohtaan, että demojakaan en ole vain pystynyt kokeilemaan. Ei ole vain kiinnostanut kun takaraivossa kummittelee "huijaava ea:n tekoäly". Se on sitä itseään.

Olen nyt kokeillut kumpaisenkin pelin demon ja kyllähän PES vei FIFAa kuin pässiä narussa. Eniten FIFAssa kävi ärsyttämään tämä omien pelaajien passiivisuus. Joskus vanhoina hyvinä aikoina (FIFA 2003) pystyi omia pelaajia lähettämään nousuihin olkanapin painalluksella, mutta tätähän ei enää ilmeisesti pysty mitenkään tekemään. Peliä pitää rakentaa kuin Litmasen Ajaxin aikoina metri kerrallaan eteen päin ja tarvittaessa takaisin. Mutta että omat pelaajat hakisivat aktiivisesti paikkaa ja tilaa itselleen, niin nou nou... Ja jotenkin siellä pohjalla oli vieläkin aistittavissa sitä vanhaa FIFAa, joka aavistaa jokaisen liikkeesi, jotta syötön katkot onnistuvat aina täydellisesti. Tätä toisaalta tukee omien pelaajien passiivisuus sen syöttötilan hakemiseen. Onneksi PES tuli ja pelasti tilanteen. Tämä omien kavereiden aktiivisuus ympärillä oli suorastaan hämmentävää FIFA:n jälkeen. Tätä lisää. Minusta tuli PES-fani kertaheitolla.

Mutta sitten tämä lisenssipuoli... *Huokaus*... En todellakaan ala pelaamaan huonompaa peliä vain jotta saisin oikeat joukkueet. Joku puhui aiemmin kansion siirtämisestä? Pitää mennä tutkimaan PES:n ketjua lisäinfoa varten.
 
- Syötöt. Edelleen lähes samanlaisia tussuja. Syötät vapaalle miehelle, niin siinä on 3 vastustajaa jo ympärillä, ennen kuin pallo on perillä. Tämä johtaa siihen, että nopeat vastaiskut pallonriiston jälkeen kuolevat väistämättä, jos erehtyy syöttämään
- Peli-tila. Edelleen kenttä tuntuu ajoittain liian pieneltä, mikä johtuu:
- AI riistää pallon kyllä edelleen aika pomminvarmasti heti hyökkäysalueelle tultaessa. Keski-alueella pallon pitäminen vielä onnistuu, mutta jos pistät passia ylemmäs, niin lussun syötön myötä vihu ehtii iholle ja tuppaa riistämään pallon jo ennen kuin ehdit tehdä mitään
- Vedot. Täällä valitettiinkin jo siitä, että suurin osa maaleista syntyy läpiajoista. Itselläni vähän sama fiilis, ainakaan yhtäkään EI läpiajomaalia en ole onnistunut vielä tekemään. Vaikka tiedän, että tässä saattais joskus kaukovedotkin mennä, niin en osaa. Eikä kiinnosta käyttää montaa päivää areenassa harjoitellen vetoja.
- Koska jotenkin vaistomaisesti tässä yrittää rakentaa niitä tylsiä samanlaisia maalipaikkoja, koska tietää, että kaukovedot sun muut osuu ehkä kerran kymmenessä vuodessa, niin uhkaa käydä helposti niin, että pelistä muuttuu tosi tylsäksi.
- Pelaajien väliset erot mielestäni edelleenkin todella todella pienet. Messi erottuu ehkä, mutta muuten kaikki juoksee samaa vauhtia, sama tekniikka jne jne jne
- Pelistä puuttuu dynamiikka. Tuntuu, etten huomaa kenttätapahtumissa mitään eroa sen välillä, että onko tilanne minun 3-0 johto vai takaa-ajoasema 0-1. Se apinanraivoinen kiima, mikä erään toisen jalkapallopelin pelimoottorissa ottelun loppuhetkillä uupuu Fifasta aivan täysin.

Lainasin fifa ketjusta, mutta vastaillaan tänne.

Syötöt ovat tosiaan karmaisevia tussuja, joka itsellä söi heti alkuunsa fiiliksen koko peliin.

Ja nimenomaan tuo tummennettu kohta on se oleellisin juttu. Juuri näin, vaistomaisesti teet maalit jolla tavalla tiedät maalien tulevan. Miksi hakata päätä 100kertaa seinään ja hävitä otteluita, kun tiedät, että näin maalit tulee ja voitat. Koko pelitapa muuttuu mulla fifassa siten, että se ei ees näytä futikselta. Ihan vain tuon takia mitä tummennetulla alueella lukee.
Pessissä tuota ei ole, vaan tulee yritettyä jatkuvasti erilaisia maaleja ja se juuri johtaa siihen, että kun se maali tulee niin pomppaan sohvalta ylös ja huudan kurkkusuorana ja juhlin maalia, ja katon hidastukset tarkkaan. Fifassa näpytän äxää, jotta peli vain jatkuisi..ei tunnu missään. On se niin uskomaton ero siinä fiiliksessä.

Myös tuo viimeinen kohta on niin totta. Fifassa kun teet maalin ni voit pelata miten haluut, ilman suurempaa stressiä. Pessissä olen itse ainakin aivan paniikissa aivan ottelun loppuhetkillä, kun tiedän et jos pelaan esim. Huonolla joukkueella jotain interiä vastaan niin ne voi hyvinkin tulla vielä tasoihin kahdenkin maalin takaa. Ja jos niille antaa yhden maalin, niin se raivo joka sieltä tulee niskaan on kyllä todella uskomaton. Se tahto tehdä maali näkyy CPU joukkueesta upeasti ja aiheuttaa itelle paniikin, joka monesti johtaa virheisiin ja vastustajan maalipaikkoihin, tai jopa maaleihin. Ja päinvastoin ollessa tilanteen, vastustaja välillä vain pitää palloa hallussa ja alkaa turhauttamaan kun et pääse itse raivoamaan. :D sitten kun pallon saat ja alkaa oma vyöryäminen maalille, niin huomaa CPU pelaajien paniikin.

Syöttely ja maalienteko on ne jotka näissä peleissä on aika olennaisessa osassa niin fiiliksen ero näiden kahden pelin välillä on ollut jo pari vuotta ihan uskomattoman iso. Fifa on kuin romanttinen komedia,vaikka niitä leffoja tehtäis miljoona...kaikissa on sisältö sama, vaikka kaikki ympärillä muuttuisi. Pes on kuin Kubrickin elokuvat. Katsot kerran läpi niin luulet tietäväsi mitä tässä on haettu. Katsot uusiksi niin oivallatkin että ahaa, tässä on myös tälläinen näkökanta. Ja vaikka katsoisit sen kymmeniä kertoja ajatuksella, opit joka kerta jotain uutta, etkä siltinkään pääse perille täysin, mitä kaikkea elokuvalla olisi annettavaa.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Jonkusen verran noita demoja testaillut tämän vuotisen osalta kummastakin pelistä..

..aluksi pitänee mainita että en jaksa enää henk.kohtaisesti juuri pelata mitään muuta pelimuotoa kuin sitä että mahdollisimman moni pelaajista on yksittäisen pelaajan ohjastama, harmi että PES ei tätä herkkua tarjoa käytännössä laisinkaan.

Noin ”yksikseen pelaajalle” tämän vuoden PES tuntuu palanneen erittäin hyväksi tekeleeksi ja saa sinällään niitä PS1 ja PS2 aikakauden viboja aikaiseksi.. viime vuotinen oli ihan ok muttei lähelläkään sitä mitä pitäis olla.. sitä edelliset 08-10 olivat totaalista paskaa.. vaikka PES janaristit nuo maailman suurimmat ylihypettäjät muuta toitottivatkin kurkku suorana.

Pelaajien liikkuvuus (PES) on ottanut todella aimo harppauksen parempaan ja se jo itsessään saa pelin tuntumaan huomattavasti elävämmän tuntuiselta..

..sinällään harmi vaan että pelaajien animaatiot ovat surkeita (kun aikoinaan tämäkin puoli oli suuri vahvuus kyseisessä pelisarjassa).. sinällään uusinnoissa näyttävät ajoittain ihan jees mutta itse pelikuvakulmasta tahkottuna enemmän tönkkösuolatuilta muikuilta. Myös pelaajien välistä fysiikkamoottoria sais ensi vuoteen parannella.. kulmiin ja sivurajoihin sais tuoda kanssa uutta.. sitten alkais olla jo varsin mainio peli taas kasassa.. mutta kylläjän PES on taas todella vahvan paluun tehnyt muutaman vuoden rypemisen jälkeen.
 
Kylmiin ja sivurajoihinhan on nimenomaan tuotu uutta ja paljon, nyt kun pystyt liikuttamaan toista äijää, eikä vain sitä kulman, vaparin tai heiton antavaa äijää.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Omia mietteitä demoista:

FIFA 12:
-Uusittu puolustussysteemi ihan toimiva, kunhan vähän sääti ohjainasetuksia. Nyt todella joutuu keskittymään puolustamiseen, peittämään syöttölinjoja, ajoittamaan taklaukset hyvin jne.
- Peliä pystyy rakentamaan rauhallisemmin kun CPU ei puske koko ajan iholle ja vastustajia pystyy ohittamaan myös ilman kikkoja.
-CPU ei vain puske eteenpäin, vaan kierrättää palloa, vaihtaa puolta ja pelaa monipuolisemmin kuin viime vuoden versio. Tosin aika todennäköisesti kaikki CPU joukkueet pelaavat samalla lailla, oli sitten vastassa Barcelona tai Leyton Orient.
-Manuaaliasetuksilla pelaaminen on nautinnollista, tosin tuntuu, että silloin pelaajien viimeisetkin yksilöllisyyden rippeet karisevat.
-Laukaukset tuntuvat hyviltä.
-Edelleen pelaajilla liian täydelliset ensimmäiset kosketukset.
-Edelleen lussut syötöt
-Edelleen CPU pelaajien yliluonnolliset reaktiot, suunnanmuutokset --> FIFA 12 demo lack of weight/inertia - YouTube
-Omien AI pelaajien lähes olematon liike vastustajan puolikkaalla, ei hyökkääjien poikittaisliikettä ei keskikenttäpelaajien taustanousuja, laitapuolustajat sentään välillä nousee. Toivottavasti custom taktiikoista tai uusista slidereistä löytyy jotakin apuja?
-Impact Engineen tuhlattu aika olisi voitu käyttää vaikka tekoälyn viilaamiseen.

PES 2012:
-Syöttöpeli nolla-avustuksella toimii hyvin. Syöttely ei tunnu liian avustetulta, vaan syötöt voivat mennä helposti myös pieleen. Niihin tuntuisi vaikuttavan pelaajien arvot ja ne ovat sopivan voimakkaita. Puolenvaihdot tosin ovat liian tarkkoja. Siinä missä PES 2011:ssa puolenvaihdot olivat helposti liian kovia, niin nyt ne napsahtelevat liian tarkasti kohdilleen.
-Puolustaminen toimii. Tässäkään ei kannata ryntäillä prässinappi pohjassa ympäriinsä, etenkin hyvien kuljettajien kuten Robben, Bale, Eto'o ja kumppaneiden kanssa saa olla tarkkana. Välillä tosin tuntuu että pallo pysyy jalassa vähän liiankin hyvin.
-Edelliseen viitaten taitavien pelaajien ohjastaminen tuntuu mahtavalta.
-TEKOÄLY, etenkin omien pelaajien palloton liike, tähän lisättynä vielä mahdollisuus käskyttää haluamansa pelaaja tekemään juoksuja mahdollistaa monipuolisen hyökkäyspelin
-Laukauksissa hyvä tuntuma.
-Välillä AI tekee ihmeellisiä merkkausvirheitä bugi vai feature:)
-Veskarit kaipaavat vielä viilausta

Siinähän noita päällimmäisiä mietteitä. Tähän hätään varmaan jotakin unohtui mutta lisäillään niitä sitten kun tulee mieleen. PES 2012 vaikuttaa varsin vahvalta voittajalta. FIFA 12 tulee hommattua mutta se vaikuttaa taas sellaiselta intohimottomalta virkamies tuotokselta kun taas jo PESsin demossa on ollut jo monta elämää suurempaa peliä.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Omia mietteitä demoista:

FIFA 12:

- Peliä pystyy rakentamaan rauhallisemmin kun CPU ei puske koko ajan iholle ja vastustajia pystyy ohittamaan myös ilman kikkoja.
-CPU ei vain puske eteenpäin, vaan kierrättää palloa, vaihtaa puolta ja pelaa monipuolisemmin kuin viime vuoden versio. Tosin aika todennäköisesti kaikki CPU joukkueet pelaavat samalla lailla, oli sitten vastassa Barcelona tai Leyton Orient.


Ite ainakin huomaan eron jo demossa, että barca saa paljon enemmän maalinteko paikkoja luotua, kuin vaikkapa dortmund. Vaikeustasona Professional. Hienointa on, että tietokone osaa tuollakin vaikeustasolla pelata järkevästi ja luotua paikkoja. CPU jopa yrittää kaukolaukauksia, mitä FIFA11 tai muissa versiossa ei nähty koskaan CPU:n toimesta. Aiemmissa fifoissa pelasin WC tasolla, tässä ei tuu mitään jos sillä tasolla pelaa.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Kyllähän jalkapallopelien uusi kuningas on PES. Ei tosin kovin ylivoimainen sellainen, mutta jos vähänkään osaa katsoa pintakarkin alle, sinne pelimoottorin öljyttyihin rattaisiin, on ero kahden pelin välillä huisi.

Jotenkin tuntuu, että EA puuttuu uudella tactical defence muutoksella ongelman seuraukseen, mutta ei syyhyn.

Jos vain Konami laittaisi vihdoin online puolen kuntoon! Ei varmasti laita :(
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Sori, että toistan itseäni, mutta taas kuulostaa jotenkin tosi erilaiselta kuin omat kokemukset. Tässä (taas omia :rolleyes:) esimerkkejä juurikin vastahyökkäyksistä viime versiosta (harmillisesti olen leikannut itse riistot pois, mutta nyt on sitten vain uskottava mun sanaan :) ) ->

kuvio 01 | EA SPORTS

puolustus sumpille | EA SPORTS

En tiedä miten vastahyökkäyksen voi tavallaan edes tehdä paremmin. Äijät lähtee mukaan, niinkuin kuuluukin -> syöttö tyhjään tilaan -> syötö moken/pakin ohi vielä tyhjään tilaan. Ja mainitakseni, että nämä ei ole todellakaan mitään "kerran vuodessa" juttuja, eikä kummassakaan tarvinnut käyttää juoksutusnappia. Syötöt lähtee molemmissa ihan manuaali-normaalilla maatapitkin menevällä passilla. En tiedä sitten onko tolla manuaalilla tosiaan niin iso merkitys, että mulla on tosta vastahyökkäilystä niin erilaiset kokemukset? Ehkäpä sitten? Tai sitten mulla sattuu jotenkin erilaisia vastahyökkäyksiä (säkää :D ? ). Toki noissa kummassakin mun oma reaktio on aika nopea ollut tilanteeseen = ei turhaa kuljettelua vaan pallo heti liikkeeseen. 10:ssä tosin oli mun mielestä parhaimmat juoksutus-leikkauset omilla äijillä.

Lainasin tän fifa aiheesta. Laitan tän viestin tänne, ku olis mennu offtopicin puolelle ja pahasti.

Otit aika huonot videot noihin sun esimerkkeihin, koska uskon että näillä fifan huonon AI:n valittajillakin tekoäly sentään toimii tuon verran.
Vaikka mitkä FIFA lasit on päässä, niin turhaa tuota fifan AI:ta on puolustella. Pessin demoa jos olet kokeillut, niin voit todeta itekkin, että pessi hakkaa fifan 100-0 tässä asiassa.

Mainintana vielä, että olen varannnut aikoja sitten FIFA12, enkä aio ostaa pessiä, mutta voin silti myöntää mitkä asiat kilpaileva teos on tehnyt paremmin. Omaan ostopäätöskeen vaikutti juurikin se, että FIFA näyttää enemmän futikselta. Vaikkapa ihan perus syöttä animaatio näyttää fifassa paljon oikeammalta, kuin pessissä. Omasta mielestä pessissä ei ole muuta hyvää, kuin tuo loistava tekoäly ja vedot on tehty hienosti. Lisäksi pessissä on vain murto osa joukkueita, mitä fifassa on.

Kenenkään PES fanin ei tarvitse vetää tästä viestistä herneitä nenään, koska tämä on vain minun mielipide.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Hyvää pohdintaa Nikezulla (ja muilla myös). Omaan ostopäätökseeni taas vaikutti se, että PES tuntuu enemmän futikselta. Täytyy sen verran vielä sanoa, että omasta mielestäni pelattavuus tekoälyineen ajaa helposti kaiken maailman lisenssien ja animaatioiden ohi.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Fifat osaavat kyllä parantaa ja yllättävää vuosi vuodelta aina enemmän ja enemmän. Loistavan tuntuista ja näköistä jalkapalloa. Ei voi muuta kuin odotella kokoversiota. Pessi parantanut viime vuodesta, mutta ei edelleenkään next-gen konsoleiden historiassa yllä mitenkään Fifan tasolle. Laukaukset ovat mukavan painavia kyllä, ja ne hidastukset loistavia, mutta siihen se sitten jääkin. Jotenkin hengetöntä ja arcadeluontoista verrattuna Fifaan. Esimerkiksi Pessin syötöt ovat edelleenki sellaista ratapalloilua, eikä tuo fysiikkamoottori jotenkaan ole lähellekään yhtä elävä ja "pehmeä" verrattuna Fifaan. Fifa vie jalkapalloa koko ajan pienillä uudistuksilla ja hiomisella kohti sellaista "realistista" ja simulaatiotyylistä jalkapalloilua, Pessin sitten jäädessä enemmän sellaiseen nopeatempoiseen ja helpommin omaksuttavaan jalkapalloiluun.

Ja näköjään arvostelijatkin osaavat arvostaa uutta Fifaa:
Exclusive FIFA 12 Review - Xbox 360 Review at IGN
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Pessin sitten jäädessä enemmän sellaiseen nopeatempoiseen ja helpommin omaksuttavaan jalkapalloiluun.

Lisätietoja nopeatempoisesta Pessistä pelinopeudella -1 tai -2? "Easy to learn, hard to master" (vai miten se meni) taitaa sopia myös tuohon ylös aika hyvin varsinkin nyt, kun tekoäly on hiottu todella hyvään kuosiin.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Lisätietoja nopeatempoisesta Pessistä pelinopeudella -1 tai -2? "Easy to learn, hard to master" (vai miten se meni) taitaa sopia myös tuohon ylös aika hyvin varsinkin nyt, kun tekoäly on hiottu todella hyvään kuosiin.
En ole itseasiassa koittanutkaan laittaa pelinopeutta tuossa pienemmälle, mutta oma mielipiteeni on hyvin pitkälle se, että Pes 12 tuntuu arcademaiselta Fifaan verrattuna. Varmastikin osansa on tuolla peli/fysiikkamoottorilla joka ei ylllä mitenkään Fifa 12:n tasolle. Tekoälyä vastaan en koskaan pelaa, joten siihen en ota kantaa millään tavalla. Futispelit tulevat parhaiten oikeuksiinsa pelaten ihmispelaajia vastaan manuaalikontrolleilla, jolloin pallo menee juuri siihen suuntaan mihin itse sen ohjaat. Samalla tulee runsaasti enemmän haastetta kun vedoissa ja syötöissä ei ole minkäänlaisia apuja käytössä.
 
Juuri to pelinopeushan sen vetää täydeksi arcadeksi. Saahan fifankin näyttämään enemmän flipperiltä kuin pelihallien aidot flipperit ovat.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Nopeasti kokeiltu ja aikas samaa silti vaikka -2. Hieman hitaampaa, mutta pelifysiikkamoottori ei vain toimi omalla kohdallani. Siitä huolimatta hyvin paljon arcadeluontoisempaa, kun tässä käytetään Fifa 12:sta vertailukohtana. Parhaiten näkee nuo pelien erot kun edestakasin vaihtelee molempia ja pelaa niitä useita otteluita. Käsitys ei jää epäselväksi kumpi on parempi.
 
Juu ei kieltämättä..siks pes lähtikin tilaukseen. :) ei jaksa enää sitä fifan toistamista matsista toiseen.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

En ole itseasiassa koittanutkaan laittaa pelinopeutta tuossa pienemmälle, mutta oma mielipiteeni on hyvin pitkälle se, että Pes 12 tuntuu arcademaiselta Fifaan verrattuna. Varmastikin osansa on tuolla peli/fysiikkamoottorilla joka ei ylllä mitenkään Fifa 12:n tasolle.

Kuten Mäksä tuossa totesikin, niin juurikin tuo pelinopeus on melko pitkälle se, mikä määrittää arcaden/simun(/jonkun muun, minkä?). Toki tuo fysiikkamoottori samaten tärkeä elementti, joka toimiessaan on huippu-uudistus ja vie peliä askeleen simumaisempaan suuntaan.

Nopeasti kokeiltu ja aikas samaa silti vaikka -2.

:rolleyes: Ei ole. Ei ole ollenkaan sama.

Futispelit tulevat parhaiten oikeuksiinsa pelaten ihmispelaajia vastaan manuaalikontrolleilla, jolloin pallo menee juuri siihen suuntaan mihin itse sen ohjaat. Samalla tulee runsaasti enemmän haastetta kun vedoissa ja syötöissä ei ole minkäänlaisia apuja käytössä.

Tähän nyt en sen enempää ota kantaa (täysin makuasioita), kuin että omalla kohdallani tuo semi-assisted on kaikista toimivin vaihtoehto. Tällöin kenttäpelaajan yksilölliset arvot korostuvat huomattavasti enemmän, kuin manuaaleilla pelatessa. Toki kavereiden kanssa samalta sohvalta huippua.
 
Vastaus: PES vs. FIFA - virallinen taisteluketju (kaikki vuodet ja alustat)

Oikestaan aivan sama, kuinka hidasta se peli on jos perusasioissa on puutteita. Ja nämä perusasiathan kulminoituvat juuri tuo pelimoottorin ympärille, joka on Fifassa selvästi omaan makuun parempi ja enemmän realistispainotteisempi. Ja toki, kyllä tuo pelinopeus laski -2:lla, mutta ei tässä mitää ahaa-elämyksiä silti tullut, enkä toki odottanutkaan. Manuaaleilla pelatessa hienous piilee jo siinä, että voit olla todella tyytyväinen kun saat jonkin oivat läpisyötön puolustuslinjan taakse tai muuten onnistut jossain erikoisemmassa kuviossa, kun mitään apuja ei ole. Peli on myös silloin huomattavasti hitaampii manuaaleilla pelaten, ihan todella.
 
Nimenomaan perusasioissa. Se et jokainen maali tuntuu siltä et tekis mieli mennä huutamaan naapurillekkin et tein maalin. Fifassa fiilis on sitä tasoa et tulipa onneks Tauno hörppästä hiuka kaljaa.

Ja tuo fiilis aiheuttaa sen et uusintoja kelataan edes takas ja aiheuttaa sen "vielä pakko pelata hks peli" tunnelman. Fifassa rämpyttää x:ää ja kun pikku kakkosen aika on menny ni konsoli kiinni ja nukkumaan kun ei innosta kerralla pelata yhtään pidempään.
 
Ylös Bottom