Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 3

Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

Elpida Memory tapped to make PS3 chips

TOKYO--Japanese chipmaker Elpida Memory will provide DRAM for Sony's next-generation console, commonly called the PlayStation 3, Reuters reported Wednesday.

Elpida president Yukio Sakamoto told Reuters that Sony plans to use 512Megabit XDR DRAM(s), with Rambus' interface technology, in the PS3.. He added that both Toshiba and Samsung will also produce DRAM chips for the console. Sakamoto revealed that Elpida is negotiating with Nintendo to produce DRAM chips for its next-generation console, code-named Revolution.

One of the largest chipmakers in the world, Elpida is building a new factory in Hiroshima that will produce 300mm wafers. The new operation is crucial for the company, because it's currently operating at 100 percent capacity. The plant will open in the second half of 2005, and Elpida may establish another Hiroshima factory in the next few years.

By Hirohiko Niizumi -- GameSpot
POSTED: 02/09/05 10:15 AM PST
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

Maseur sanoi:
Elpida Memory tapped to make PS3 chips

Elpida president Yukio Sakamoto told Reuters that Sony plans to use 512Megabit XDR DRAM(s),

Tuo oli tietääkseni jo tiedossa, ja ihan selvennykseksi jos joku ei tiedä, niin tuo ei tarkoita sitä, että PS3:ssa olisi 512 Megatavua muistia, vaan että muisti koostuu 512megabitin(64megatavua) palasista. Näiden lukumäärä sitten kertoo, että paljonko sitä muistia tulee. Näillä näkymin 256megatavua lienee odotetuin ratkaisu.
 
NewsFlash

PlayStation 3 pysyy piilossa 31.03.2005

Sonylla oli suunnitelmissa pitää alustava esittelytilaisuus seuraavan sukupolven konsolistaan maaliskuussa, mutta kuukauden lähetessä loppuaan on tilaisuus päätetty perua. Sony painotti, että peruutus ei ole merkki konsolin kehityksen ongelmista ja se on edelleen tarkoitus esitellä viimeistään E3-messuilla toukokuussa.
 
NewsFlash

DVD:lle vain yksi seuraaja? 21.04.2005

IGN:n mukaan japanilainen Nihon Keizai Shimbun -bisneslehti kertoo Sonyn ja Toshiban hautaavan sotakirveensä DVD-levyn seuraajaa koskevassa kilpailussa.

Lehden mukaan yhtiöiden odotetaan ilmoittavan vielä tämän kuun aikana Blu-ray - ja HD-DVD -formaattien hylkäämisestä ja yhteisen formaatin suunnittelusta. Molemmat yhtiöt haluavat välttää formaattisodan, jonka uskotaan hämmentävän kuluttajia ja tulevan kalliiksi laitevalmistajille sekä elokuvayhtiöille.

Nähtäväksi jää, miten uudet suunnitelmat vaikuttavat PlayStation 2:n seuraajaan, jonka ilmoitettiin jo aikaisemmin käyttävän Blu-ray -levyjä.


Jos firmat yhdistelevät jo olemassa olevia teknologioitansa uudessa formaatissa, en uskoisi ainakaan kovin suurta viivästystä.
Sonylla saattaa olla tässä takana myös taloudelliset intressit, sillä käsittääkseni Blu-ray -levyille olisi pitänyt tehdä kokonaan uudet tuotantolinjat, kun taas HD-DVD:t pystytään valmistamaan nykyisillä DVD-linjoilla tarvittavien muutosten jälkeen.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

Toivon todella, että PS3 (tai mikseivät kilpailjatkin) pyörittää uuden leffalevystandardin levyjä. HD-aikaan on hinku päästä pikaisesti leffoissakin, mutta ei varmasti niin paljon, että viitsisin ostaa ensimmäisiä soittimia, jotka ovat varmasti sikahintaisia ja ominaisuuksiltaan kuitenkin aika karvalakkimalleja. Leffoja pyörittävä PS3 olisi edullinen tapa päästä katsomaan HD-leffoja edullisesti ja pian. Kun tekniikka kehittyy ja hinnat halpenevat, olisi sitten myöhemmin aika ostaa se erillinen soitin.
 
Vastaus: NewsFlash

Oliver sanoi:
Jos firmat yhdistelevät jo olemassa olevia teknologioitansa uudessa formaatissa, en uskoisi ainakaan kovin suurta viivästystä.
Sonylla saattaa olla tässä takana myös taloudelliset intressit, sillä käsittääkseni Blu-ray -levyille olisi pitänyt tehdä kokonaan uudet tuotantolinjat, kun taas HD-DVD:t pystytään valmistamaan nykyisillä DVD-linjoilla tarvittavien muutosten jälkeen.
Eniten minä toivon, että tässä ei päädytä mihinkään tekniikkaa rampauttaviin kompromisseihin. Onko HD-DVD:n valitettavan pieni kapasiteetti seurausta siitä, että sen teknologia on niin läheisesti yhteensopivaa DVD-tuotantoprosessin kanssa? Jos on, niin onko HD-DVD:n teknologiassa enää mitään muuta parempaa/valmiimpaa kuin elokuvateollisuuden kovin kaipaama kopiointisuojaus, joka puolestaan ei välttämättä herätä suuria hurraahuutoja yleisössä? Blu-ray sentään pystyy tarjoamaan dekadin kapasiteettilisäyksen, mielestäni pienempi lisäys ei ole uuden formaatin arvoista, sekä vielä lisäjoustoa tulevaisuuden varalle. Tietysti jos formaateista oikeasti saadaan yhdistettyä niiden parhaat puolet olisi kyseessä kaikki voittavat -skenaario.

Itse uskon vahvasti seuraavan sukupolven levyformaatin yleistyvän alkuun nimenomaan datakäytössä, eli tietokoneilla ja pelikonsoleilla, ja siten kapasiteetin olevan ratkaisevaa. Elokuvavalikoima on kuitenkin aluksi rajallinen, ja erityisesti Euroopassa HD-kykyiset vastaanottimet ovat vielä harvinaista tavaraa tosiharrastajien piirien ulkopuolella.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

http://www.reuters.com/audi/newsArticle.jhtml?type=technologyNews&storyID=8247068
Despite the intentions of both groups, however, the success of the negotiations is far from certain, with the clock ticking on the planned launch of DVD players based on the new formats by the end of the year.

Toshiba, while admitting it is in talks with Sony and others on an unified format, said it has not changed its plan to launch HD DVD-based DVD players and notebook computers equipped with HD DVD drives in the fourth quarter of 2005.

Sony has proposed using Blu-ray's disc structure and HD DVD software technology, while Toshiba has suggested using the HD DVD disc structure, which is closer to that of current DVDs, and employing Sony's multi-layer data-recording technology, business daily Nihon Keizai said.

In HD DVD discs a memory layer is sandwiched between two substrates, while in Blu-ray a layer to hold data is put on the surface of a substrate and covered by thin protective layers.

Although the companies have yet to forge a detailed agreement, the talks are expected to produce a workable solution since both sides are likely to be eager to avoid a repeat of the war over the VHS and Beta formats for videocassettes, the newspaper said.
Eli mikään ei ole vielä varmaa, mutta toivottavasti ei tosiaan mihinkään huonoon kompromissiin tarvitse tyytyä.
 
NewsFlash

Sony valotti verkkovisioitaan 22.04.2005

Pelialan ammattilainen Stephen Glicker kertoo omilla verkkosivuillaan Games & Mobile Forum -tapahtumasta, jossa Sony Online Entertainmentin johtaja John Smedley kertoi yhtiön tulevista suunnitelmista verkkopelaamisen saralla.

Smedleyn mukaan lähitulevaisuudessa voit pelata verkossa samaa peliä PS3:lla, PSP:llä, PC:llä tai kännykällä ja käyttää omaa pelihahmoasi riippumatta pelialustasta. Pelikokemus tietenkin muuttuu alustan mahdollisuuksien mukaan, joten esimerkiksi kännykällä voisit vain järjestellä hahmosi inventaariota, mutta muilla alustoilla eroa olisi lähinnä grafiikoissa.

Myöhemmin on luvassa on myös yhtenäinen järjestelmä teksti- ja äänipohjaiseen keskusteluun, joka toimii läpi pelialustojen ja pelien. Voisit siis ottaa yhteyden PC:n Everquest-koukussa kärvistelevään ystävääsi vaikkapa PS3:n nettipelin kautta.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

Eh... Jotenkin tuo kuulostaa sellaiselta suunnitelmalta, joka tulisi Microsoftin edustajan suusta. Onhan J Allard jo tuollaiseen viitannutkin. Ihan mielenkiintoista nähdä, miten pelaajat suhtautuvat alustojen rajat rikkovaan pelaamiseen, jos Sony todella tuollaista on toteuttamassa. Allardin visiot ainakin jakoivat monen mielipiteet kahtia, ja Dreamcastin huomioiden en yhtään ihmettele.

EDIT: Ai mutta ehkei tällaiset visiot olekaan niin yllättäviä Sonyn suunnalta, kun entinen Xbox-pomo Ed Fries työskentelee tätä nykyä juurikin Sony Onlinella. ;)

Mm... Okei, vitsit sikseen. :( Mielenkiintoinen kehityssuunta kuitenkin.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

Hakkiz sanoi:
EDIT: Ai mutta ehkei tällaiset visiot olekaan niin yllättäviä Sonyn suunnalta, kun entinen Xbox-pomo Ed Fries työskentelee tätä nykyä juurikin Sony Onlinella. ;)
Näinpä.
Mielenkiintoista nähdä Sonyn linjaukset tulevaisuudessa maksuttomuuden suhteen. Tuollaisen systeemin ylläpito ei kuitenkaan ole ilmaista, joten jostain rahat on revittävä.
Vaihtoehtoina lienee kk-maksut tai mainonta; "Thank you for using Sony Online. To download Crazy Frog -ringtone for your mobile, send textmessage to..." Jos vaihtoehtona on tuo, olen valmis maksamaan.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

*lyö Oliveriä ja LUJAA*

Nyt soi ti-dingdingdingdingdiiiiiiiiingding päässä. Että mä vihaan sua. :)

Joo, kyllä siitä nettipelaamisesta voisi jotain maksaa, jos on pakko. Voisipa samalla nuo servotkin toimia paremmin, ja saataisiin nämä pirawarettajaskidit pois tukkimasta linjoja lägillä.

Voisi olla aika kiinnostava vetää Splinter Celliä PCllä ja PS3lla samaan aikaan. Jos nuo ylettävät Central Stationin muillekkin, kuten Liven. Samalla päästäisiin PIN ja NAD ongelmista.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

Toshiba on esitellyt Cell-prosessoria Japanissa. 48:n DVD-tasoisen MPEG2-streamin esitys kovalevyltä 1920 x 1080 -resoluutioiselle näytölle thumbnaileina ei tuottanut ongelmia.
 
Vastaus: PS3:sta uutta tietoa eDomessa

DVD:n seuraajasta sopu 10.05.2005

IGN:n mukaan Nihon Keizai Shimbun -bisneslehti kertoo Sonyn ja Toshiban päässeen sopuun DVD-formaatin seuraajasta. Uusi formaatti tulee käyttämään Blu-ray -levyn 0,1 millimetrin teknologiaa, mutta levyn luku, kirjoitus ja kopiosuojaus hoidetaan Toshiban ohjelmistolla. Uuden formaatin lopullisesta nimestä ei ole vielä tietoa.

Osana kompromissia Sony ja Matsushita (Panasonic) vaativat levylle suurinta mahdollista tallennuskapasiteettia tulevia tietotekniikka- ja pelisovelluksia varten, mikä Nihon Keizain mukaan melko varmasti tarkoittaa uuden formaatin käyttöä Sonyn seuraavan sukupolven pelikonsolissa.

(Uutisvinkistä kiitokset Lynxille)
 
NewsFlashUpDate

PÄIVITYS:

Sekä Sony että Toshiba kiistävät Nihon Keizai Shimbun -lehden eilisen uutisen paikkansapitävyyden. Molemmat yhtiöt myöntävät neuvottelujen olevan käynnissä, mutta sopimukseen ei ole vielä päästy. Toshiba ilmoitti lisäksi esittelevänsä tuoreinta HD-DVD -teknologiaansa tänään käynnistyvässä Media Tech Expo -tapahtumassa Las Vegasissa.

Lähde: http://ps3.ign.com/articles/611/611512p1.html

EDIT: Ah, Dr iivil on ollut näköjään hereillä.

IGN kuitenkin muistuttaa, että Nihon Keizai Shimbun julkaisemia uutisia on monesti ennenkin kiistetty, mutta myöhemmin ne ovat osoittautuneet paikkansapitäviksi. Eiköhän tuohon saada selvyyttä parissa viikossa.
 
NewsFlash

PlayStation 3 jo tänä vuonna? 12.05.2005

Sonyn talouspäälikkö Takao Yuhara on kertonut yhtiön harkitsevan seuraavan sukupolven konsolinsa julkaisua jo tämän vuoden aikana. Yleisesti PlayStation 3:n uskotaan tulevan markkinoille vasta ensi vuoden aikana ja tätä oletusta vahvistavat myös pelijulkaisijoiden PS2-suunnitelmat loppuvuodelle ja ensi vuoden alulle.

Ensi viikon E3-messuilla selvinnee, onko PlayStation 3:n julkaisu tänä vuonna mahdollista vai onko Yuharan lausunnon tarkoituksena vain häiritä Xbox 360:n huomista julkaisua.


Itse kallistun jälkimmäisen puolelle.
 
Ylös Bottom