PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Peelo

Well-Known Member
Molempi parempi.

Juurikin näin. Vastakkainasettelu on tässä täysin turhaa.

Ihan marginaalissahan tuo pilvipelailu omallakin kohdalla on. En kuitenkaan ole pistänyt pahakseni, että voin sujuvasti hypätä pelaamaan Slay the Spirea puhelimella jos on joutilas hetki eikä konsolia saatavilla.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Juurikin näin. Vastakkainasettelu on tässä täysin turhaa.

Ihan marginaalissahan tuo pilvipelailu omallakin kohdalla on. En kuitenkaan ole pistänyt pahakseni, että voin sujuvasti hypätä pelaamaan Slay the Spirea Xcloudin kautta silloin jos on joutilas hetki eikä konsolia saatavilla.
Jep, yksi vaihtoehto lisää miten pelata. Nämä vaihtoehdot tukevat toisiaan pikemminkin kuin ovat toisiaan vastaan.
 

Noobeinstein

Well-Known Member
Juurikin näin. Vastakkainasettelu on tässä täysin turhaa.

Ihan marginaalissahan tuo pilvipelailu omallakin kohdalla on. En kuitenkaan ole pistänyt pahakseni, että voin sujuvasti hypätä pelaamaan Slay the Spirea puhelimella jos on joutilas hetki eikä konsolia saatavilla.
Avaatko hieman miksi on täysin turhaa sanoa mielipidefoorumilla, että pilvipelaaminen ei kiinnosta jos se ei pysty tarjoamaan samanlaista kokemusta kuin natiivisti konsolilla pelaisi?

Eihän täällä kukaan ole mielipiteidensä kanssa viemässä muilta löydettyä iloa pois pilvipelaamisesta tai vaatimassa pilvipelaamisen kehityksen lopetusta. Käsittääkseni ainoastaan omia mielipiteitä tänne on tuotu pilvipelaamisesta ja kerrottu syitä miksi henkilökohtaisesti pilvipelaaminen ei kiinnosta.
 

jryi

Vastaava päätoimittaja, teknoniilo
Ylläpitäjä
Pilvipelaamisen isoin ongelma on viive (ja toiseksi isoin kapea putki). Kuten mainitsin PS Plus -artikkelissani, kokemus voi enimmäkseen tuntua ihan lokaalipelaamista vastaavalta, mutta yhtään tarkempaa ajoitusta vaativissa kohdissa (esimerkissäni Ghost of Tsushiman uhoamiskohtaukset) viive vaikeuttaa asioita ihan älyttömästi.

Tuosta syystä pilvipelaaminen ei edes teoriassa voi koskaan vetää vertoja paikalliselle pelaamiselle: täysin riippumatta palvelinpään suorituskyvystä (jota ei edes saa kustannustehokkaasti vastaamaan omalla pöydällä seisovaa PC:tä) koneen ja näytön välissä on verkosta aiheutuvat rajoitukset.

Ero voi olla mitätön, mutta kokonaan sitä ei saa poistettua.
 

J.Sunderland

Well-Known Member
Jo nyt parhaimmillaan sekä Xbox Cloud Gaming että Google Stadia ovat tarjonneet hyvinkin sujuvaa pelaamista omalla kohdallani, joten en ainakaan itse osaa suhtautua tähän vaihtoehtoiseen tapaan pelata pelkästään negatiivisesti. Ja kun suunta on tässä ollut koko ajan parempaan, niin tehdään rohkea oletus, että näin myös on jatkossakin. Ei tämän mahdollisuuden pitäisi olla keneltäkään pois.
 

Gestalt

New Member
Itellä ei ole sinänsä mitään pilvipelaamista vastaan mutta olen kumminkin sen verran vanhaa koulukuntaa, että tuntuu ns "turvallisemmalta" ja oikeamalta pelata ihan konsolilla itsellään.

Ja juurikin jos tuossa pilvipelaamisessa on sen verran viivettä, että esim tappelupelit mitkä vaatii tarkkaa ajoitusta voi olla vähän haastavia pelata.

En ole vähään aikaan seurannut peliteollisuutta niin mikäköhän on tuon Ps5 konsolin saatavuuden laita tässä lähitulevaisuudessa? Haluisin sen hyllyyni viimeistään kun Tekken 8 tulee ulos mutta liekö tämä vain haave?
 
P

Poistettu jäsen 5945

Guest
Huhuja studioiden ostoista Saudien Kiinan puolelta:


 

Rullakebab

Active Member

Doctor Pepper

Well-Known Member
Sony tykkää eksklusiivisuudesta, joten on varmaan ihan johdonmukaista antaa enemmän toisille, varsinkin enemmän kuluttaville tai vaikutusvaltaisemmille, asiakkaille. Varmaan tulee netin influenssereilta enemmän ylistystä, jos heillä on timanttitason palvelut vaarassa poistua sopimattomien kommenttien vuoksi.
 

shamaniac

Well-Known Member
No ihan perusmeininkiä nykymaailmassa että raha se on mikä jyllää. Paskat millekään muulle kun täytyy tuhlata, kuluttaa ja tuottaa.

Minusta siis ihan "normaalia" että rahalla saa myös parempaa asiakaspalvelua siinä missä vaikka takuutakin voi ostaa lisää.

Järkevää ja reilua se ei tietysti ikinä ole ollut mutta arkipäivää kuitenkin.

Tiivistettynä siis Sonyn diamond-taso: VMP.

PS. Ja jos tuo diamond on siis "ilmainen" eikä ostettavissa niin raha se on silti senkin takana kun sitä jaetaan tietyin perustein.
 

Noobeinstein

Well-Known Member

Mitä mieltä herättää? Sony tarjoaa käyttäjille eriarvoisen aseman.
Kertaakaan en ole joutunut käyttämään mitään Sonyn asiakaspalvelua.

Päällimmäisenä tulee mieleen, että minuun tuollainen ravintoloiden "VIP-lippu"-menettely ei vaikuta. Enemmän kiinnostaa itseäni tuo, että jatkossa sitä saa bonuksia PS Storeen pelaamalla videopelejä ja tilaamalla PS Plussaa vanhaan samaan malliin. Se nyt on ainakin jees juttu.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Mikä tän tapauksen tilanne on? Kuinka monta hyväksyntää tää vielä tarvitsee ja mitkä maat?
Tärkeimmät on varmaan Yhdysvallat, Iso-Britannia ja EU:n komissio.

Mutta siis periaatteessa kaikkien maiden missä Xbox haluaa harjoittaa liiketoimintaa pitäisi hyväksyä. Tai näin olen tämän ymmärtänyt. Korjatkaa jos olen väärässä.

Tietysti jos ja kun USA, EU ja UK hyväksyvät, niin loput seuraavat perässä, koska silloin case on aika selvä.
 

Noobeinstein

Well-Known Member

Aika hyvin on pelit pyörinyt 60fps molemmilla laitteilla tähänkin mennessä, joten jännä nähdä kuinka tarpeelliseksi nämä mahdolliset mid gen refreshit osoittautuvat.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Varmaan tulee Pleikkarin tehoversio ostettua, jos siitä on yhtään mihinkään. Minusta on järkevää ostaa noita vuorotellen, kun ei kuitenkaan ehdi pelaamaan kaikkia kiinnostavia pelejä ja toiselle konsolille alkaa kerääntyä pelattavaa muutamassa vuodessa ihan hyvin. Paljon vaikeampi on perustella, miksi hankkisi Series X:n tilalle tehoversion, mutta varmaan sekin lopulta tulee jostain tarjouksesta poimittua, jos vanhat merkit pitävät paikkaansa. Tehokonsolit tulevat kuitenkin aikaisintaan 2024, joten turha tässä on mitään vielä suunnitella sen enempää.
 

Quantum

Well-Known Member
Harmi kun ei ole Gamestoppia mihin kiikuttaa sitten PS5 vaihdossa uuteen Pro malliin. Lisäteho ja toivottavasti vielä vakaammat frame ratet aina kiinnostaa konsoleissakin.
 
Ylös Bottom