Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

No olihan siinä listaa/mainintaa peleistä, joita laitteelle on tulossa ja esimerkiksi huomioita, erittäin piikikkäästi toki, ettei kilpailijan yksinoikeustuotanto samassa julkaisuikkunassa saa markkinoille oikein mitään kovin ihmeellistä tai nimekästä ja niin edelleen.
No siinä vaiheessa kun näytetään Groundedia ja Pentimentiä, jotka on olleet pelimedioissa ja pelaajien suosiossa niin tuntuu että se katsantokanta on vain jotain AAA-blockbusterseja pelaavissa. Nautin kovasti Sonyn excluista, nytkin Ragnarök lopputohinoissa ja mielestäni vuoden toiseksi paras peli (ykkönen on Elden Ring) mutta silti en voi kuin arvostaa että Pentimentit ja Groundedin kaltaista erilaistakin tarjontaa tehdään ja vieläpä niin hyvin että kerää kiitosta ja kehuja.

Toki jos se pelaaminen tarkoittaa AAA-teoksia niin pettymyksen ymmärtää mutta minun on kovin hankala nähdä ongelmaa pelitarjonnassa jos samalla näkyy nuo kyseiset nimikkeet. Sitten niitä näytetään monta kertaa eikä edes olla etsitty oikeasti jotain huonoa. Oliko siellä edes Halo Infiniteä mukana, jossa oli omat ongelmansa? Vähän paskalta taustatyöltä siis vaikutti ja vähintään näkökulma oli hyvin kapea. Tosin kai se on sitten enemmistön näkökanta kun pääosa ihmisistä edes taida tietää mistään Groundedeista ja Pentimenteista, saati että vaikka tietäisivätkin niin tuskin "palio kinostaisi".

Ehkä olen sitten jonkinlainen pelien "taidesnobi", jota vähän tympii kun vain "kesäleffat" menestyy/maistuu eikä oikea taidekama :D

Puhuttiin hinnoista myös, jota voinee pitää faktapuheena. Kyllä siellä piikittelyn ja vinoilun lomassa oli ihan oikeaa asiaakin joukossa. Useinhan tuollaiset videot juuri rakennetaan niin, että omaa suosikkia tukevat faktat esitetään erittäin isoon ääneen ja tärkeinä ja samassa sitten kuittaillaan kilpailijan suuntaan erittäin piikikkäästi.
No jäi mieleen mm. se että hintaa ei saisi kritisoida ja tuntui että on MS-leirissä jos niin tekee. Minulla on PSVR ja tuo kakkonen kiinnostaisi mutta ei tuolla hintaa ikinä. Mutta hei, hintaa ei saa kritisoida koska argumentti ei ole oikea vaan sen sanojat vain "suolaisia" ja/tai xboxin omistajia. Huoh. Niin väsynyttä provotubetusta taas että oksat pois.

Ihan osuva kuittaus myöskin se, että Xbox-pelaajakunta olisi varmaan äänekkään innoissaan, jos kyseinen laite olisikin tulossa heidän ja vain heidän suosikkikonsolilleen, mutta nyt kun asiat ovat vähän toisin, niin jotkut haluavat 'vähätellä kilpailijan laitteen tärkeyttä/merkitystä'.
Kuten jo ehdin kirjoittaa niin PSVR löytyy. Pelasin sillä Astrobotin ja se oli loistava. Sen jälkeen se on ollut laatikossaan. Voin siis sanoa että ei paljoa Xboxin vastaavat viritykset myöskään kiinnostaisi. Kauhean tympeää aina niputtaa kritiikki johonkin leiriin ja nollata sen arvo sillä. Ja aina saa olla selittelemässä että mitä laitteita löytyy jne. että varmasti on krediitti sanoa asiaan jotain.

Voisi ainakin täältä jättää siis tuollaisen asenteen pois, sillä tuolta provovideoilta ne tuskin ikinä häipyvät. Samaa kastia kuin klikkiotsikotkin.

Se nyt on kuitenkin tässä vuosikymmenten aikana nähty, että jos omalle suosikkilaitteelle on tulossa jotain, on se nyt sitten peli tai lisälaite tai joku ominaisuus, jota kilpailijalla ei ole, niin kyllä sitä hypetetään, kehutaan ja pidetään esillä ihan jo senkin takia, että saa kilpailevalla laitteella pelaaville kuitata. Vastaavasti sitten sillä kilpailevalla laitteella pelaavat koittavat vakuutella, ettei sillä ole heille merkitystä. Tätä noidankehäähän toistuvasti aika ajoin sitten kierretään.
No juu, tuttuakin tutummat konsolisodat. On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka pystyvät pelaamaan useilla laitteilla ja vertailemaan näitä ilman että on lojaliteettia suuntaan tai toiseen. Tuntuu että aika usein se unohdetaan ja tuudittaudutaan vain ajattelemaan että jokin "väärä" mielipide kumpuaa vain siitä, missä "leirissä" on.

Ei siinä, et sinä väärässä ole että tätä konsolisotailua ja mielensäpahoittamista tietysti on ja sitä enemmän noiden videoiden kuluttajissa, mutta näin mahdollisimman riippumattomana nuo on ihan järjettömän turhauttavia ja tympeitä katsoa kun jo otsikosta ja thumbnailista lähtien tietää mitä on tulossa. Koko homma perustuu klikkiotsikoiden tapaan vain provoamiseen, mikä on jo riittävä syy sille miksi noita ei kenenkään kannattaisi katsoa jos haluaa yhtään parempaa viihdettä tukea.

Katsokaa vaikka Dunkeyta jos ette vielä ole jostain syystä hänen videoitaan löytäneet. Sopivasti kettuilua aiheista mutta silti myös kaiken pelleilyn alla yllättävän paljon asiaa.
 
Viimeksi muokattu:
EU kaavailee antavansa Microsoftille varoituksen Activision Blizzard -kaupan tiimoilta eli Eu ei tule hyväksymään tuota kaupaan ollenkaan
 
Reuters tuosta taisi ensimmäisenä tänään uutisoida. Mutta varmaa tuo ei vielä tosiaan ole.

Microsoft (MSFT.O) is likely to receive an EU antitrust warning about its $69 billion bid for "Call of Duty" maker Activision Blizzard (ATVI.O), people familiar with the matter said, that could pose another challenge to completing the deal.

Lähde: Reuters
 
Mutta varmaa tuo ei vielä tosiaan ole.

Varmaa se ei missään nimessä ole, että tuo kauppa ei mene läpi. Ihan siis tuossa artikkelissa tätä prosessia avataan:

Microsoft was expected to offer remedies to EU regulators in an attempt to avert a statement of charge and shorten the regulatory process, other sources familiar with the matter told Reuters in November.

The EU competition enforcer, however, is not expected to be open to remedies without first sending out its charge sheet, although there are ongoing informal discussions on concessions, the people said.

Eli ilmeisesti näistä myönnytyksistä ei voi virallisesti puhua ennen kuin nämä huolenaiheet on virallisesti avattu.

Jos aihe kiinnostaa, niin ResetEralla tätä kommentoi hyvin laajasti mm. nimimerkki Idas, joka on aiheeseen erikoistunut asianajaja.

Linkki ketjuun: https://www.resetera.com/threads/th...ntitrust-warning-over-activision-deal.633344/
 
PSVR2 vaikuttaa kyllä tosi lupaavalta ja toivottavasti VR lopultakin yleistyy. Teknisesti tämä taitaa olla ensimmäisiä kuluttajahintaisia laitteita, joissa ei ole jotain sellaista ylitsepääsemätöntä turn offia, kuten Facebook ja jota voisi ihan hyvin pelata normaalissa kotiympäristössä. Ensimmäinen PSVR ei ollut ihan sillä tasolla teknisesti ja mielestäni Sonyn päätös katkaista napanuora edellisen sukupolven pelivalikoimaan on ihan oikeutettu, vaikka se tietysti joitakin aiemman laitteen käyttäjiä voi harmittaa. Jotta VR olisi kannattavaa bisnestä kokoluokan täytyy luullakseni kuitenkin nousta sinne kymmeniin miljooniin nykyisistä miljoonista.
 
PSVR2 vaikuttaa kyllä tosi lupaavalta ja toivottavasti VR lopultakin yleistyy. Teknisesti tämä taitaa olla ensimmäisiä kuluttajahintaisia laitteita, joissa ei ole jotain sellaista ylitsepääsemätöntä turn offia, kuten Facebook ja jota voisi ihan hyvin pelata normaalissa kotiympäristössä. Ensimmäinen PSVR ei ollut ihan sillä tasolla teknisesti ja mielestäni Sonyn päätös katkaista napanuora edellisen sukupolven pelivalikoimaan on ihan oikeutettu, vaikka se tietysti joitakin aiemman laitteen käyttäjiä voi harmittaa. Jotta VR olisi kannattavaa bisnestä kokoluokan täytyy luullakseni kuitenkin nousta sinne kymmeniin miljooniin nykyisistä miljoonista.
PSVR2 on kuitenkin edelleen piuhallinen. Se on pieni turnoff. Ja tietysti itselle myös se, että pitäisi uusi pleikkari ostaa, eikä toimi suoraan tietokoneen kanssa. Monet VR pelit aiheuttavat itselle pahoinvointia, joten muutenkin iso kynnys ostaa näin kalliita laitteita, jos ei niillä pystykään pelaamaan.

Tosin autosimupiireissä VR on kohtuu kovaa valuuttaa. Siihen käyttöön sen itsekin haluaisin. Lasit päässä uuttaa formulaa, ACC:tä, RaceRoomia ja niin edelleen.
 


Olen aina nähnyt VR:n ottavan isoja steppejä eteenpäin siinä kohtaa, kun tarjotaan tälläisiä mahdollisuuksia suurempaan pelikokemukseen perinteisissä first person peleissä. Pelkät VR-only pelit kuten Half-Life: Alyx ovat hienoja juttuja myös, mutta niitä tulee loppujen lopuksi niin harvoin markkinoille ettei ihan niiden takia pelkästään raaskisi VR-laitetta ostaa. Mutta eiköhän siinä kohtaa ala ääni kellossa muuttumaan, kun GT 7:n ja RE8:n kaltaisista peleistä aletaan saamaa vieläkin mielenkiintoisempia paketteja VR-tuella.

VR:stä nauttiminen tietenkin vaatii sen, että polla kestää VR-pelaamista mikä ei jokaiselle ole mahdollista, tosin eikös tässä PSVR2 pitänyt olla jokin ominaisuus minkä pitäisi nyt ainakin vähentää motion sicknessiä? Laitekantaa (PS5) alkaa olemaan jo sen verran markkinoilla, että tuskin tuo PS5-pakko isoksi ongelmaksi muodostuu PSVR2:n myyntejä ajatellen.
 
Laitekantaa (PS5) alkaa olemaan jo sen verran markkinoilla, että tuskin tuo PS5-pakko isoksi ongelmaksi muodostuu PSVR2:n myyntejä ajatellen.
Ei varmasti muodostu laitekanta ongelmaksi. Jos joku, niin laitteen korkea hinta. Itse puhuin lähinnä omasta tilanteesta. Jos ostaisin VR:n nyt, niin tarvitsisin tietysti sellaisen millä pääsen noita mainittuja autosimuja pelaamaan. Sellaisen siis joka on tuettu myös PC:llä. Onneksi tähän toki on vaihtoehtoja, jopa langattomia, mikä olisi iso etu. Ei vaan meinaa uskaltaa ostaa, koska pelko pahoinvoinnista on aika kova.
 
Viimeksi muokattu:
Mikäänhän ei ole varmaa vielä tällä hetkellä, mutta hieman vaikuttaisi, että tämä Microsoftin ABK-kaupan läpäisy ei lopulta olekaan niin kirkossa kuulutettu juttu niin kuin moni alkuun varmasti kuvitteli.


Welcome to the modern era of global antitrust enforcement — an elaborate labyrinth of regulatory bodies working together.

The shift now is that what are perhaps the three most important regulators worldwide — the F.T.C., the European Commission, and Britain's Competition and Markets Authority — are roughly on the same page. All of them want to be seen as tough on deals.

Cracking down on consolidation, especially in Big Tech, is politically popular on both the right and left, and antitrust cases are getting more attention from the public.

One former enforcement official, who asked not to be named because his employer had not authorized him to comment, put it this way to DealBook: Regulators would rather fight to block a deal and lose than accept a compromise, because the political cost of agreement is too steep.

The F.T.C. opposed Microsoft's bid to acquire Activision in a lawsuit filed in December. Microsoft's legal team also expects the antitrust authority in Britain to oppose the transaction, while it believes the European Commission is open to potential remedies, according to four people briefed on the matter who were not authorized to speak publicly.

Some of these people said that Microsoft was hoping to convince both Britain and the European Union to accept its concessions and approve the deal, which could make it easier for the company to reach an agreement with the F.T.C. before the scheduled administrative trial starts in the summer. If all of the agencies accept the compromise, the (perhaps wishful) thinking goes, none of them will look weak on Big Tech.

That logic also works in reverse: Any of the three agencies could instead put pressure on the others to oppose the acquisition.
 
One former enforcement official, who asked not to be named because his employer had not authorized him to comment, put it this way to DealBook: Regulators would rather fight to block a deal and lose than accept a compromise, because the political cost of agreement is too steep.

Tämä puhtaasti ideologinen kulma ei tosiaan ole kovinkaan terveellinen lähestymistapa, koska kilpailuun liittyen on tosiaan ihan sääntelyä tehty ja lopulta se on melkoista verorahojen hukkaan heittämistä käydä häviämässä oikeudessa "tahallaan", koska ollaan vääristä syistä ja huonoilla argumenteilla yritetty kaataa kauppoja.


Mielenkiintoista on tosiaan nähdä kestääkö FTC:n argumentit vettä Microsoftin ja Activision-Blizzardin tapauksessa, jos siis siihen asti koskaan pääsevät.
 
Enemmän ja enemmän alkaa vaikuttamaan siltä, ettei MS:n Activision osto tule saamaan regulaattoreilta riittävästi vihreää valoa, kun Brittienkin regulaattori on ottanut selkeän kannan valmistellun kaltaista kauppaa vastaan.

 
Enemmän ja enemmän alkaa vaikuttamaan siltä, ettei MS:n Activision osto tule saamaan regulaattoreilta riittävästi vihreää valoa, kun Brittienkin regulaattori on ottanut selkeän kannan valmistellun kaltaista kauppaa vastaan.

Seuraava päivä kalenteriin merkattavaksi 22.2, johon mennessä MS:sän pitää ilmoittaa mahdollisista myönnytyksistä, joilla kauppa saataisiin maaliin.

Jos en väärin muista, niin vaikuttaisi siltä, että CMA on ottanut hieman aiempaa loivemman kannan mahdollisiin myönnytyksiin, jotka tapahtuisivat esimerkiksi pitämällä pelit monialustoilla. Rakenteelliset muutokset olivat toki edelleen CMA:lle ensimmäinen vaihtoehto.
 
Seuraava päivä kalenteriin merkattavaksi 22.2, johon mennessä MS:sän pitää ilmoittaa mahdollisista myönnytyksistä, joilla kauppa saataisiin maaliin.

Jos en väärin muista, niin vaikuttaisi siltä, että CMA on ottanut hieman aiempaa loivemman kannan mahdollisiin myönnytyksiin, jotka tapahtuisivat esimerkiksi pitämällä pelit monialustoilla. Rakenteelliset muutokset olivat toki edelleen CMA:lle ensimmäinen vaihtoehto.
Ei ole ottanut. Mistään pelien "takaamisesta" monialustajulkaisuiksi ei ole mainintaa, vaan CMAn hahmottelemat vaihtoehdot kaupalle ovat:
  • CoD liiketoiminnan eriyttäminen ja myynti
  • Activision liiketoiminnan eriyttäminen ja myynti
  • Activision ja Blizzard liiketoimintojen eriyttäminen ja myynti
  • Kaupan kieltäminen kokonaan

Saa aika rankasti MS lobata, että tuo kääntyisi pelkäksi monialustapelien lupaamiseksi.
 
Ei ole ottanut. Mistään pelien "takaamisesta" monialustajulkaisuiksi ei ole mainintaa, vaan CMAn hahmottelemat vaihtoehdot kaupalle ovat:
Olet väärässä. Mikäli paaluttaa jotain tiukasti, niin kannattaa myös lukea tarkasti.

19. Access remedies are a form of behavioural remedy which seek to maintain or restore competition by enabling competitors to have access on appropriate terms to the products and facilities of a merger entity that they require to remain competitive. Access remedies normally require an access commitment which is set out in significant detail so that both customers and monitoring agencies can enforce compliance effectively.10 In this case, an access remedy would look to ensure third party access to Activision Blizzard, Inc’s content that is necessary to remedy the provisional SLCs.

Ja juuri näistä behavioral remedyistä puhuttaessa, CMA:n kanta on huomattavasti, ainakin muistini mukaan, aiempaa loivempi.

Kursivoitu teksti tämän päiväisestä CMA:n Notice of possible remedies dokkarista. Behavioral remedyistä puhutaan lisää esimerkiksi kappaleesta 39 eteenpäin.
Varmaan tässä mennään oikeuden kautta.
CMA:n kanssa tämä ei ole ihan helppo homma. Tuomiosta voi valittaa CAT:iin ja jos valitus menee läpi, niin fuusio palautuu, usko tai älä, uudelleen CMA:n arvioitavaksi. On noita päätöksiä joskus kai kääntynytkin, mutta käytännössä viimeistään kahden viikon päästä tiedetään kaupan kohtalo.
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom