Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Microsoftilta varmaan löytyisi joku hyvä pesti Jimbolle.
Tuskin. Sen verran erilainen näkökulma bisnekseen. Microsoftilla kun ihan tosissaan haetaan voittojen lisäksi kuluttajaystävällisiä ratkaisuja. Jimbon aikana tuo puoli jäi pleikkarilla ihan lapsipuolen asemaan. Leffapelit jotka myyvät, olivat kaiken keskiössä, ja miten voidaan enemmän pyytää vähän kaikesta rahaa kuin ennen. Toki sitä hinnan nostoa on Microsoftkin perässä tehnyt, mutta siltikin siellä on koko ajan selkeästi keskiössä se kuluttajaystävällisten tuotteiden kehittäminen ja nimenomaan sen kautta asiakassuhteen vahvistaminen sekä vähitellen voitonkin tekeminen. Jimbolla on tuo tyly ”nyt ja heti” voiton maksimoiminen ollut selkeämmin keskiössä. En ole tuosta pitänyt ollenkaan, koska tuo oli nähtävissä hyvinkin selkeästi juuri Jimbon tultua Playstationin ylimmäksi johtajaksi. Ihan toisin päin taas mennyt Microsoftilla nuo asiat, kun Phil tuli siellä ruoriin. Toivottavasti pleikkarillekin tulisi joku enemmän Spencerin tyyppinen johtaja jatkossa. Itsekin toivoisin enemmän sitä Japanilaiseen tuotantoon keskittymistä. Jimbon aikana pleikkari meni aivan liikaa nimenomaan niiden huonoimpien amerikkalaisten suuntausten mukaisesti eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:
Tässäpä todella odotettu ja hyvä uutinen! Toki uutisen hyvyys menee puntariin kunnolla vasta sitten kun nähdään millaista linjaa seuraaja vetää. Jos pelaajien aliarvioiminen ja heillä tylysti maksimaalisesti rahastaminen vähenee, niin eteenpäin on silloin menty.
Täähän se vähän niinkun olis. Ei nyt varmaankaan kannata odottaa kovin suurta laivan kääntymistä seuraajaltakaan, koska toisinkun kilpailijalla sillonkun Phil astui puikkoihin, Sonylla ei kuitenkaan samanlainen tilanne ole jossa on pakko tehdä isoja peliliikkeitä ja nopeasti.

Melkeen kyllä vähän toivon et ne kattoo vähän kilpailijalta mallia ja ottais jonkun Philin tapasen ukon sinne. Mut epäilen kuitenkin vahvasti. Vaikken Microsoftin konsoleita enää omista tai oikeestaan koskaan pelannutkaan aktiivisesti Xboxilla, niin mä kyllä tykkään ihan älyttömästi tosta Philin suorasanasesta viestinnästä mitä on viimeaikoina ollu. Kerrottu asiat miten ne on, esimerkiks se XB1/PS4 genin häviämisen vaikutukset ja se mitä se siinä ennen Starfieldiä sano et se ei yksinkertaisesti voi olla niin messiaspeli että porukka sen takia alkais leiriä vaihtamaan.

Toki länsimaalaisen ja Japanilaisen firman meiningit on muutenkin vähän eri noin PR näkökulmasta. Mut en mä sitäkään voi kieltää etteikö Sonyn 1st party julkasut olis viimeaikoina mulle ollu todella harmaata massaa kun ne kaikki on vähän samasta muotista valettuja. Kolmannen persoonan action/seikkailupelejä open worldissa. Vähän vaihtelua kaipais.
 
Tai vaihtoehtoisesti Xbox Series S torista jos ei halua heti isompia summia santsata, niitä saa jo 150ehintaan useasti mikä on ihan pilkkahinta siitä että pääsee pelaan uusia pelejä. Siitä on hyvä päivittää etiäpäin.
Tuo on kyllä hyvä idea, kiitos. Kiitos muillekin vastanneille:) Onko tuo Series S kuitenkin paljon huonompi tehoiltaan kuin X versio? Kelpaisiko se EA WRC rallyn pelaamiseen? Tai flightsimulatorin pelaamiseen? Ne ainakin kiinnostaisivat.
 
Tuo on kyllä hyvä idea, kiitos. Kiitos muillekin vastanneille:) Onko tuo Series S kuitenkin paljon huonompi tehoiltaan kuin X versio? Kelpaisiko se EA WRC rallyn pelaamiseen? Tai flightsimulatorin pelaamiseen? Ne ainakin kiinnostaisivat.

Se on suunniteltu full hd pelaamiseen ja series x on 4k pelaamiseen mikä on huomattavasti raskaampaa.

Rallipelit, änärit, codit yms. Toimii oikein loistavasti 60fps ruudunpäivityksellä mutta full hd:eena.

Yllättävän hyvin on saanut MFS:n toimimaan myös.

Jos verrataan edellis generaation masiinaan niin tulet kyllä huomaamaan selkeän eron nopeudessa rsim valikoissa, pelaamisessa yms...

Kuten sanoin: aivan pilkkahinta tuollaisesta vehkeestä.
 
Tänään siivouksen yhteydes tuli ekaa kertaa putsattua huolellisemmin PS5. Irrotin tuulettimen sekä ne sivus olevat tuuletus lärpykät, pumpulipuikol ja hammasharjal hinkkasin pinttyneet pölyt irti ja imurilla loput, sit se mitä nyt sieltä aukosta sai viel irrotettua. Ruuvit tuntui olevan tosi tiukasti kiinni vaikka oli oikea ruuvinpää, kyl se meisseli siinä hieman liukui ja tais ne ruuvinpäät hieman rikkoutua mut sai ne kuitenkin irti ku varovasti väänsi eikä väkivaltaisesti, meni takas myös nätisti.

Piti muistaa vielä ruuvien järjestys ku ne on eri kokoa jostain syystä. Nyt hurisee tosi hiljaa, vaikkei se PS5 muutenkaa mikä mölykone oo mut nyt se ääni on kun ois pakasta vedetty, ennen siinä oli semmonen pieni surina kun laittoi korvan kiinni konsoliin. Tai sit vaan kuvittelen, on se hyvä ees kerran sen konsoli eliniän aikana tommonen isomi siivous tehää. En tiie huvittaako/jaksaako enää jatkossa.

Ei siel kauheesti sitä pölyä ees ollut vaikka konsoli ollut jo 2+vuotta käytös, jatkossa riittää kerran tai pari vuodes et irrottaa vaan ne sivuläpät ja imuroi enimmät.

Ne pölykauheudet mitä joskus kattonut youtubes/twitteris nii en tiie onko siinä tarkoituksella sitä konsolia pidetty kuussa kun koko masiina ihan tukos, en määkä nyt mikää siivoushullu ole mut ei mul tommosia määriä pölyä ole sinne missään vaihees kertynyt.
 
Ne pölykauheudet mitä joskus kattonut youtubes/twitteris nii en tiie onko siinä tarkoituksella sitä konsolia pidetty kuussa kun koko masiina ihan tukos, en määkä nyt mikää siivoushullu ole mut ei mul tommosia määriä pölyä ole sinne missään vaihees kertynyt.
Joidenkin kämpät on todella likaisia/pölyisiä. Ja eläimet vaikuttaa myös. Meillä on aika siistiä, ei karvaisia eläimiä itseäni lukuun ottamatta, ja loppujen lopuksi aika vähän tunteja joten en usko oman konsolinikaan olevan hirveän likainen. Pitäisi silti ihan jo mielenkiinnosta avata ja putsata.
 
No ne läpät lähtee helposti nii siitä sit näkee et onko tarvetta vielä lisäksi ruuvata tuuletinta esille. Väkisinki vaikka olis kuinka siisti ihminen tulee sitä pölyä konsoleihin, pitäs olla joku hapeton tiivistetty lasikaappi koristeena hyllys. Kyl siitä ihan läppien alta saa jo suurimman osan, mut ne pinttyneet pölyt tuulettimes ei lähe vaikka kuinka työnnät imurin suutinta sinne.

Onneks PS5 on kuitenkin rakennettu ihan avattavaks ja putsattavaks eikä niiku aikasemmat jotka on tyyliin kiinni hitsattu.
 
Itsekin tuli tänään siivoiltua PS5. Käytössä ollut hieman pääll2 2v, mutta melko vähillä tunneilla. Varmaan jotain luokkaa 200h jos ihan sitäkään. SSD tuli asennettua alkuvuodesta(?), mutta en sen kummemmin putsaillut, en tainnut edes imuroida silloin. Nyt irrottelin tuulettimen myös, mutta en alkanut sitten vetämään emolevyä näkysälle, varsinkin kun sitä pölyä oli niin vähän. Ihan sellaista hienoa pölyä vähän tuulettimen ja ilma-aukkojen kohdalla, mutta ei mitään muuta.

Eiköhän tässä taas pari vuotta mene näillä siivouksilla, kunhan muistaa pitää huoneen suht puhtaana.
 
Pleikkari 5 on sitten suunniteltu pölynäkökulmasta vähän paremmin kuin Series X, joka kyllä toimii pölynimurina tehokkaasti. Sinänsä siinä tuntuu olevan kuitenkin niin yksinkertainen rakenne, että pölyt lähtevät paineilmalla hetkessä. Alkuunsa säilytin boksia melkein lattiatasolla ja ekalla kerralla sieltä lähtikin ihan uskomaton pölypilvi. Sen jälkeen kokeilin ehkä vuoden päästä ja pölyä oli paljon maltillisemmin. Nykyään laite on metallisessa häkkyrässä sivuttain eikä siksi ime ilmaa suoraan lattialta.
 
Itse availin melkeinpä mielenkiinnosta PS5 n. vuoden käytön jälkeen eikä sieltä tahtonut juuri lainkaan pölyä löytyä.
Dr. Pepperiltä hyvä huomio Series X:stä - vaikka tuli meidän huusholliin ennen PS5 en ole sitä edes vielä miettinyt miten toimia pölyn kanssa. Eli paineilmalla - kiitos vinkistä :)
 
EA on kyllä sen verran alas vajonnut, että tuskin Disneykään onnistuu sitä viemään ainakaan huonompaan suuntaan. Voisi ehkä jopa tuoda tuotteliaampaa meininkiä sinne. Nyt EA julkaisee ylipäätään varsin vähän pelejä noiden urheilupeli-vuosipainostensa lisäksi. Tosin en tiedä kaipaanko kovasti enemmän sitten mitään woke-pelejä. Disneyllä kun tuntuu olevan nykyään ihan hirveä pakkomielle joka paikkaan niitä woke-kuvioita änkeä.
 
Viimeksi muokattu:
EA on kyllä sen verran alas vajonnut, että tuskin Disneykään onnistuu sitä viemään ainakaan huonompaan suuntaan. Voisi ehkä jopa tuoda tuotteliaampaa meininkiä sinne. Nyt EA julkaisee ylipäätään varsin vähän pelejä noiden urheilupeli-vuosipainostensa lisäksi. Tosin en tiedä kaipaanko ihan hirveästi enemmän sitten mitään woke-pelejä. Disneyllä kun tuntuu olevan nykyään ihan hirveä pakkomielle joka paikkaan niitä woke-kuvioita änkeä.

Ilman enempää asiaan takertumatta niin veikkaan että sielä on huomattu että nykyinen suuntaus ei ainakaan elokuvien kautta tuo rahaa puljuun ja haukkuja vaan saadaan niin eivät varmaankaan tuu sitä EA:n oston kautta kokeilemaan.
 
Ylös Bottom