PlayStation Storen indie- ja latauspelit

ULVI

Administrator
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Vinkkiä muille PS+ tilaajille. Kannattaa tarkastaa tämän kuukauden Tricky Towers pulmapeli. Etenkin netissä pelaaminen on mukavan leppoisaa meininkiä, sillä matsit kestävät vain muutaman minuutin eikä pelin sisälle ole rakennettu minkäänlaista chat- tai mikrofonitukea.
Tälle pelille peukkua täältäkin. Äärimmäisen koukuttavaa palikkahinkkaamista. Nettiin en ole vielä eksynyt, kun on niin monta trialiakin vielä kokematta. Vasta joku kolmisenkymmentä ratkottu ja varmasti useampi tunti yritetty. Parhaita ehdottomasti haasteet, joissa täytyy saada kaikki palikat mahtumaan "laserin" alle. Mahtava toteutus. Olisi mennyt täysin ohi ilman plussastatusta.
 

Cyrus1

Active Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Itse pidin Table Top Racingistä jonkin verran. Heikkouksia lähinnä se, että peli on aivan liian helpoksi tuunattu ja asesysteemi on vähän vaillinainen, kun aseita ei pysty käyttämään molempiin suuntiin. Joillain aseilla toki pystyy blokkaamaan ohjukset sun muut, mutta olisivat ne voineet olla vähän monipuolisemmin toteutettu. ModNation Racers on asesysteemiltään kyllä niin paljon edellä muita pelejä, täydellisesti tasapainotettu ja taitopohjainen. Mutta tosiaan, sinänsä vähän mitäänsanomattoman pelistä tekee se, ettei haastetta ole käytännössä lainkaan etenkään uratilassa. Ehdottomasti pelin suurin heikkous. Challengeissa oli sentään muutama, joissa oli vähän yritystä haasteen suuntaan, muttei niissäkään kunnolla. Ajomalli on mielestäni kuitenkin ihan hyvä.
Eniten pidin itse driftikisoista, todella hauskoja challenge-puolella etenkin. Kyllä tämä ilmaiseksi kelpasi enemmän kuin hyvin eikä nyt muutama euro olisi tuntunut pahalle maksaakaan.

Tämän lisäksi on tullut pelattua (enemmän kuin pikatestin verran) plussapeleistä nyt viime aikoina Grow Home, The Swapper, Rebel Galaxy ja lisäksi Furi on tällä hetkellä kesken.

Grow Homen olin jo pikaisesti testannut ja todennut "ei minun jutuksi". Kuitenkin jossain podcastissa sitä hehkutettiin vähän aikaa sitten, joten latasin sen uudelleen ja aloin pelaamaan uudella mielellä. Ja huhhuh, kun oli kova peli! Siis niin omaperäinen ja hienosti toteutettu tasoloikka / seikkailu. Yksi eniten "wow"-fiiliksiä herättänyt peli pitkään aikaan. Kontrollisysteemi on nerokkaasti toteutettu ja peliä on yksinkertaisesti ilo pelata. "Sense of wonder", en osaa suomeksi sanoa, tuli mieleen peliä pelatessa. Jotenkin sellainen vähän samanlainen fiilis kuin silloin, kun testasi kaverin importattua Mario 64:ää ensimmäisen kerran. Hyvä esimerkki siitä, kuinka ensituntemukset voivat pettää, kun olin kuitenkin jo pelin poistanut turhana teoksena. Aivan mahtava peli ja jatko-osa on pakko pelata.

The Swapperista olin kuullu paljon kehua eri podcasteissa ilmestymisen aikoihin ja sitä säästelin, tiesin, että jossain välissä, kun tulee inspiraatio kokeilla puzzlepeliä, sitä ainakin yritän tosissani pelata. En siis edes aikonut tehdä tyypillistä plussapelin pikatestiä sille, vaan olin päättänyt, että annan pelille kunnon mahdollisuuden. Ja pelihän vei mukanaan aivan täysin. Mahtavat puzzlet ja mahtava tunnelma. Muistaakseni kolmen puzzlen ratkaisun jouduin katsomaan youtubesta ja olivat sen verran häröä kamaa, että en tiedä, olisinko koskaan keksinyt itse ratkaisua. En edes normaalisti pidä puzzlepeleistä, kun en oikein osaa niitä. Tämä kuitenkin kolahti todella kovaa ja suosittelen varauksetta kaikille ainakin kokeilua.

Rebel Galaxy vaikutti mielenkiintoiselta ennakkoon ja sillekin ajattelin antaa kunnon mahdollisuuden. Pari tuntia peliä pelasin ja pystyn näkemään, että moni voi uppoutua peliin totaalisesti, mutta itselleni tuli parin tunnin pelaamisen jälkeen fiilis, että peli käy toistamaan liikaa itseään ja vaatii liikaa turhauttavaa samantyyppisten tehtävien grindausta. Peli vaatisi lisää monipuolisuutta monessakin suhteessa ja ehkä vakavamman, suuren tarinan ja hyvin tehdyt, eeppiset hahmot. Varmasti monelle erittäin mieluisa teos ja suosittelisin kaikille avaruusmeingistä pitäville kokeilua, mutta itse en viitsi peliin enempää aikaa kuluttaa. Jos aikaa olisi rajattomasti käytettävissä, niin ehkä sitten olisi pelin pelannutkin.


Furin testasin pikaisesti ilmestyessä ja totesin, ettei ole minulle, liian hidasta eteneminen, kun bosseilla healthia paljon ja monta samantyyppistä vaihetta ja joudut aina taistelun alkuun, jos kuolet. Jäi kuitenkin kaivelemaan ja latasin pelin uudelleen. Alkufiilikset olivat osittain oikeat, osittain väärät. Bossit on hienosti toteutettu mekaniikoiltaan, eikä niissä nyt niin kauan mene. Musiikit kolisee enemmän kuin hyvin. Kyllä tämän kerran pelaa läpi enemmän kuin mielellään, itse asiassa todella hyvä ja hyvin tehty peli. Muistaakseni 9 bossia pelissä ja kasissa taidan olla.

Mutta, pelihän muuttuu kuulemma paljon vaikeammassa Furier-moodissa. Sitä en kuitenkaan aio pelata, vaikka mieli ehkä toisaalta tekisi, koska osittain ensimmäisen pikatestin fiilikset pätevät kuitenkin edelleen, sillä kyllä tässä on sitä vikaa, että joudut aloittamaan bossin alusta ja taistelemaan 5 minuuttia tylsää helppoa osaa, kunnes tulee taas se phase, jossa tuli oikea haaste vastaan. Jos satut kuolemaan tässä kohtaa, taas alkuun ja se 5 minuuttia helppoa kauraa, jotta pääset siihen varsinaiseen haasteeseen käsiksi. Ja tämähän tulee olemaan furier-moodissa varmasti oikeasti ongelma ja oli se syy, miksi pikatestin perusteella jo pelin poistin kerran kovalevyltä. Furi-moodissa ei kuitenkaan joudu niin montaa kertaa ottelemaan, että kävisi peli vielä tylsäksi, mutta furierilla kuolemia tulee varmasti todella paljon ja niitä samoja helpoksi käyneitä phaseja kun joudut hinkkaamaan uudestaan ja uudestan, jotta pääset siihen kohtaan, joka oikeasti haastaa, niin ei kiitos.

Toisin sanoen samaan aikaan tosi hyvä peli ja kuitenkin konsepti on vähän jotenkin vaillinainen. Jotenkin nuo bossien phaset olisi voinut toteuttaa järkevämmin, ettei joutuisi helppoja osioita pelaamaan uudelleen ja uudelleen.
 

Cyrus1

Active Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Furi tuli läpäistyä ja pidin pelistä loppujen lopuksi todella paljon. Lueskelin pelin ketjua neogafista ja joku oli ehdottanut erittäin hyvää ja yksinkertaista keinoa ratkaista tuo bossien phase-ongelma, kun joutuu pelaamaan uudelleen helppoja phaseja päästäkseen siihen haastaavaan takaisin: pelin harjoitusmoodissa voisi olla mahdollisuus harjoitella yksittäisiä phaseja. Varmasti poistaisi ongelman. Ainakin omalla kohdallani olisi tehnyt pelistä vielä mielekkäämmän ja eritoten olisi antanut enemmän motivaatiota pelata furier-modea, joka sinänsä kyllä kiinnostaisi.

Pelin soundtrack on todella hyvä ja omaperäinen. Taistelusysteemin simppeli toimivuus ja tarkkuus yhdistettynä bossien pattern-suunnitteluun ja tyydyttäviin animaatioihin sekä hienoon visuaaliseen suunnitteluun teki pelaamisesta erittäin nautinnollista. Läpipeluun jälkeen jäi vielä nälkää ja pelailin speedrun-moodin kertaallen läpi. Huomasi kyllä hyvin, kuinka paljon oli kehittynyt pelin aikana. Maailman kärki vetää kyllä aikamoisia tuloksia. Furier-moodiakin tulee varmasti practisessa pelattua pikku hiljaa bossi kerrallaan, sen verran nälkää vielä jäi. Olipa onnistunut "ilmainen" peli plussan kautta ja luultavasti taas yksi teos, joka olisi jäänyt kokematta ilman plussaa.

Tässä muuten erittäin hyvä blogiteksti pelin kehittäjältä:

http://www.thegamebakers.com/furi-and-creating-memorable-moments/

Kaverit selvästi tietävät, mitä tekevät. Siis todella hyvää tekstiä. Ehdottomasti aion studion tulevia projekteja seurata. Niin hyvä Furi kuitenkin on ja vielä tuo teksti osoittaa tuplasti, kuinka kehittäjillä on selvästi visiota.
 

Ac3way

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

The Tomorrow Childrenin Early Access-versio on julkaistu, se on maksullinen. Ilmeisesti, kun peli julkaistaan kunnolla niin se muuttuu ilmaiseksi (free to play).
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

https://www.kickstarter.com/projects/thunderlotus/sundered-a-horrifying-fight-for-survival-and-sanit

PS4:lle tulossa lisää metroidvaniaa. Nyt ilmeisesti tavoitellaan survival horror - ja roguelike-tunnelmaa. Sundered murskasi Kickstarter-tavoitteensa melkein välittömästi, koska suurin osa pelistä on jo kehitetty ja Kickstarter-kampanja on lähinnä "lisäboostin" vuoksi. Kickstarterissa on kuitenkin vielä 27 päivää jäljellä, joten ehkä Thunder Lotus Games keksii vielä jotain lisättävää? Joka tapauksessa peli tähtää julkaisuun jo heinäkuussa 2017. PS4:n lisäksi Sundered on tulossa PC:lle (Win, Mac, Linux), mutta ei muille konsoleille.

Julkistustraileri:
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

PS4:n kehuttu latauspeli Axiom Verge saapuu nyt myös fyysisenä. Pakkaus sisältää pelin lisäksi muutakin mukavaa:

Thomas Happ Games is partnering with BadLand Indie on Axiom Verge: Multiverse Edition. Buyers will receive a copy of the game, a deluxe booklet with developer commentary and art, double-sided poster, and an exclusive making-of documentary on DVD.

Axiom Verge: Multiverse Edition is slated for Q2. It will be priced at $29.99 / €29.99 / £24.99.
Axiom Vergen fyysinen painos tulee PS4:n lisäksi myös PS Vitalle ja Wii U:lle. Lähde

Traileri:
 

Cyrus1

Active Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Storeen oli saapunut 3 on 3 freestyle -niminen katukorispeli. En ollut koskaan kuullutkaan, mutta latasin kuitenkin testiin, kun harvemmin nykyisin tulee näitä pienempiä urheilupelejä.

Ja mitä mitä? Aivan käsittämättömän hyvä peli! Free to play kylläkin, mutta oli heti laitettava 15 euroa menemään ja varmaan tulee laitettua vielä toinen mokoma 15€ tähän. Siis niin hyvin tavoitettu katukoriksen fiilis, ettei voi oikein uskoa. Taito ja tiimipeli ratkaisee.

"Vielä yksi" on vahvasti läsnä. Generaation suurin yllätys tähän mennessä. Jos yhtään pidät katukoriksesta, varauksettomat suosittelut!

Ekat matsit peli tuntuu ehkä hitaalta ja kömpelöltä, mutta pian huomaa miten hyvin gameplay on suunniteltu. Kaikki on tarkoituksenmukaista.
 
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Itse taas en syttynyt yhtään, hätäinen NBA Street -wannabe ilman lisenssiä.
 

JTahti

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

PS Storen alennusmyynnin yhteydessä paljastettiin joitain digi-only pelejä.

Näissä on 3d grafiikat.

Blackwood Crossing
https://store.playstation.com/#!/fi...sing/cid=EP0966-CUSA04812_00-1234567891011121

Yonder
https://store.playstation.com/#!/fi...cles/cid=EP1238-CUSA07259_00-YONDERPREORDEREU

Snake Pass, tälle olikin jo ketju, nyt sen voi ennakkotilaa 20% alennuksella.
https://store.playstation.com/#!/fi-fi/pelit/snake-pass/cid=EP3021-CUSA07443_00-SNAKEPASSPSPO001

Late Shift
https://store.playstation.com/#!/fi-fi/pelit/late-shift/cid=EP4459-CUSA07805_00-LATESHIFTPREORDE

Late Shiftistä tulee mieleen 1990-luvun interaktiiviset elokuvat. Onko tuossa mitään peliä vai katsotaanko vain jotain b-luokan elokuvaa?

Tuolta lisää: EU PS Blog

Hirveästi ilmestyy digi-only pelejä! En ihmettelisi jos PS5:en ei tulisi lainkaan optista asemaa.
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Täysin OT, mutta onko edes huhuissa Snake passin lisäksi Switch versioita noista? Esim Yonder kiinnostaisi kovasti, mutta en haluis pleikalle ostaa, jos kuitenkin tulisi Switch versio.
 

OK

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Onko kellään kokemusta This Is the Police strategia/seikkailupelistä?

[video=youtube;Odv3y374-88]https://www.youtube.com/watch?v=Odv3y374-88[/video]

PS4-versio julkaistiin muutama viikko takaperin ja olisi kiinnostava kuulla miten hyvin peli on käännetty konsolille.
 

Vinnie

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Late Shiftistä tulee mieleen 1990-luvun interaktiiviset elokuvat. Onko tuossa mitään peliä vai katsotaanko vain jotain b-luokan elokuvaa?
Late Shift oli itselleni ainakin todella positiivinen kokemus.
Valinnoilla on merkitystä ja juonikin on ihan mielekäs, vaihdoehtoisia loppuja "elokuvalle" on seitsemän kappaletta.

Kyseinen tuotos on kyllä enemmän elokuva, kuin peli, mutta minulle tarina iski kyllä lujaa.
Ja helppo platina-trophykin on olemassa ;)
 

Mahewcoro

Active Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Mitä tapahtuisi, jos Rhythm Paradise ja Undertale yhdistyisivät, ja mukaan sekoitettaisiin tippa Rogue Legacya tai muita roguelike-pelejä? No ainakin Crypt of the Necrodancer tapahtui, ja se on taatusti jotain uutta ja erilaista. Taas näitä 30 vuotta vanhojen retropelien näköisiä pikselipelejä, jotka uskaltavat yrittää jotain kaavasta poikkeavaa!

Nyt vielä PS Storen pääsiäisalessa 5 eurolla: https://store.playstation.com/#!/en...ncer/cid=EP1156-CUSA04094_00-CROSSBUYPS4PSVIT (sisältää myös crossbuyn PS Vitan kanssa, jos haluaa jatkaa nekrotanssausta poissa kotoa).
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Late Shift oli itselleni ainakin todella positiivinen kokemus.
Valinnoilla on merkitystä ja juonikin on ihan mielekäs, vaihdoehtoisia loppuja "elokuvalle" on seitsemän kappaletta.

Kyseinen tuotos on kyllä enemmän elokuva, kuin peli, mutta minulle tarina iski kyllä lujaa.
Ja helppo platina-trophykin on olemassa ;)
Ennakkotilasin tämän "pelin" jo keväällä, mutta vasta tänään mielenkiinto antoi myöden pistää tämä käyntiin. En tiennyt pelistä mitään, enkä tiedä miksi sen ennakkotilasin. [emoji23]

Kun tajusin välittömästi, ettei tässä tehdä mitään..katsotaan elokuvaa ja tehdään muutaman minuutin välein 2-3 vaihtoehdosta päätös, niin ajattelin et juu ei kiitos.
Jostain syystä jatkoin ja yks kaks olin täysin leffan sisällä, jota en ole elokuvissa kokenut koskaan. Vaikka leffoja olen koko ikäni katsonut todella paljon ja voin uppoutua niihin täysin, mutta nyt olin jotenkin mukana.

Tämä on tämän vuoden isoin yllätys tähän asti, todella hyvä. Juoni oli yllättävän ok, eikä sillä ollut niin väliä kun oli itse siellä "sisällä". Ehdottomasti kaikki elokuvat täytyisi päästä kokemaan tälläisenä formaattina.

7 loppua on, itselle tuli "väärä" ja hinku on kyllä pelata nopeasti uudestaan. Mistään en vain löytänyt mitään kaaviota, että miten nämä valinnat voi vaikuttaa? Vai onko niin, että alun valinnoilla ei ole väliä ja päädytään aina samaan pisteeseen kiertoteiden kautta ja vasta lopussa 1-2 valintaa määrittää lopun?

Tälläinen täytyisi olla niin, että ensimmäisen 10min jälkeen lähtee muodostumaan ne 7 polkua. Eri valinnoilla voi pomppia näihin eri polkuihin ja pelin edetessä mahdolliset loput vähenee valintojen mukaan. Tällöin periaatteessa voisi katsoa lukemattoman monta eri leffaa 7:llä lopulla ja monilla juonenkäänteillä.

Eli onko jollain tiedossa miten tässä menee? Joudunko samaan elokuvaan täysin valinnoistani huolimatta ja vasta lopussa pitäisi tietää mitä tekee, jotta tulee eri loppu?

Näin yhdellä katselukerralla jäi oikeasti vahva fiilis siitä, että mun valinnat aiheutti noin perseestä olevan lopun mikä mulle tuli. Mietin et ois moni aisa täytynyt tehdä toisin. Jos niillä valinnoilla on merkitystä, niin uudelleen peluu arvo on todella suuri. Jos taas vasta lopussa juoni haarautuu, niin tämä lässähtää heti alkuun ja motivaatiota uusiksi ei ole, koska nyt on hyvä maku tästä suussa.

Pelihän tämä ei missään nimessä ole, mutta elokuvien ystäville lähes pakko kokea!
 

Ac3way

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Fishing Planet free-to-play peli julkaistiin juuri PS Storessa, pelistä löytyy myös PS4 Pro tuki. Steamin käyttäjien arvostelujen mukaan peli on enemmänkin pay-to-play, mutta täytyy varmaan kuitenkin kokeilla peliä.
 

Aksu

Well-Known Member
Vastaus: PlayStation Storen indie- ja latauspelit

Oon jonkun verran tuota Fishing Planetia PC:llä pelannut. Kyllähän tuo paras kalastuspeli on mitä löytyy, ja ainakaan alussa ei tarvi oikeaa rahaa käyttää.
Tunteroisen nyt pelannut ja käytännössä sama peli kuin PC:llä, käännös vaikuttaa laadukkaalta :)
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

JTahti

Well-Known Member
Nyt tuli pelattua Sound Shapes läpi. Tuo on periaatteessa 2D tasohyppely, joka on tehty hyvällä tyylitajulla. Kuolemia tulee vaikka kuinka monta, mutta heti pääsee yrittämään uudestaan ja checkpointteja on lähekkäin. Graafinen ja musikaalinen tyyli tässä on mainio ja mielikuvitusta on käytetty. Hyvä kenttäsuunnittelu. Annoin Storeen 4/5 tähteä.
 

JTahti

Well-Known Member
Selvittelin vähän mitä on tulossa.

Fe ei ole indie peli, kun sillä on iso kustantaja takana, mutta se on indie tyylinen.
Fe Official Gamescom Trailer -youtube

Knights and Bikes on Tearaway kehittäjien uusin. On ollut tulossa jo jonkin aikaa.
Knights And Bikes | Announcement trailer | PS4 -youtube

Tässä ohjataan maassa olevaa reikää ja aina kun sinne tippuu jotain niin reikä kasvaa isommaksi.
Donut County – PSX 2017: Updog Gameplay Trailer | PS4 -youtube

Wattam Katamari pelin tekijältä. On ollu tulossa pitkään, mutta traileri on viime syksyltä.
WATTAM | Character Teaser -youtube

The Gardens Between traileri tuli viime syksynä.
The Gardens Between - PGW 2017 Announce Trailer | PS4
 
Ylös Bottom