PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Mielenkiintoinen avaus. YLE on lähtenyt mukaan tuottamaan VR-kokemuksia.

Näillä ohjeilla saat kaiken irti Ylen Paratiisi-virtuaalikokemuksesta, joka vie sinut ennennäkemättömällä tavalla keskelle Tyyntä valtamerta.

Vältä viikon venematka ja uppoudu virtuaalimaailmaan! Lennät hetkessä Suomen talvesta valkoiselle hiekkarannalle, häikäisevän turkoosin laguunin reunalle.

Voit kävellä hiekalla, kyykistyä ja tähyillä merelle – aivan kuten tekisit tosielämässäkin, jos jostain syystä matkustaisit Enewetakin syrjäiselle atollille.

Mutta sitten tapahtuu pahin. Horisontissa räjähtää vetypommi.

VR-teknologiaa on käytetty jo pitkään pelimaailmassa, mutta nyt se on kovaa vauhtia leviämässä muille aloille. Sillä voi olla mullistava vaikutus muun muassa oppimiseen.

Pääset katsomaan Paratiisi-VR:ää myös PlayStationin virtuaalitodellisuusjärjestelmässä, joka mahdollistaa myös liikkumisen kokemuksessa.


Lisää aiheesta: https://yle.fi/uutiset/3-10619582
 

Jogi

Well-Known Member
Pääset katsomaan Paratiisi-VR:ää myös PlayStationin virtuaalitodellisuusjärjestelmässä, joka mahdollistaa myös liikkumisen kokemuksessa.
Kiva kun ei kerrottu että miten?? Tuskimpa Youtube videossa pystyy liikkumaan eikä pleikkastoressa mitään asiaan liittyvää ole..
 

Aksu

Well-Known Member
Pääsin vihdoin testaamaan PSVR, yllätti kyllä todella positiivisesti.
Testailin normaali PS4 ja kuvanlaatu oli jopa todella tarkka, ei pistänyt resoluutio oikeastaan yhtään silmään.

Testailin lähinnä pikkupelejä ja Astorobot rescue missioinia, oli kyllä ihan mahtava tuo Astrobot, ei sitä voi edes oikein kuvailla se pitää kokea itse.

Harmi kun ei ollut Dirt Rallya, voi vaan kuvitella kuin hieno se on.
Tekis kyllä mieli hommata tuo PSVR, hinnatkin on tullut hyvin alas.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Littlstar VR Cinema -sovellus päivittyi eilen pitkän tauon jälkeen. Softa sai paljon uudistuksia mediapalvelintuesta ja aivan uusitusta käyttöliittymästä lähtien, mutta vastapainoksi ilmaiskäyttäjien ominaisuuksia rampautettiin. Varsinkin PS4-versiossa nk. side-loading eli omien VR-videoiden katselu USB-medialta onnistuu nyt vain ensimmäisen kahden minuutin ajan per video. Jotta vaikkapa VR-aikuisviihteensä voisi katsoa kokonaan, täytyy hommata joko kuukausimaksullinen Premium-tilaus (johon sisältyy kaikenlaisia lisäetuja muutenkin) tai sitten voi 39 dollarin (euron?) kertamaksua vastaan hommata rajattoman USB-toiston.

Lähde: Littlstar
 

Jakke44

Member
Miten putsaatte laitteen kumiosat jotka tulee naamaan päin/kasvoille. Itse olen irrottanut kumiosan ja pessyt vedellä ja saippualla. Vai olisiko syytä käyttää jotain desinfioivaa ainetta välillä että maski pysyy puhtaana eikä ala pöpöjä kehittyä ?
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
VRn osalta olen edelleen ns. aidalla istumassa. Investoidako jo nyt vai odottaako suosiolla PS5 ja VR2 komboa. Sisältöä ainakin tuntuu tulevan varsin hyvin.
Ollut täällä valtaisa piristysruiske harrastukselle. Kaljupäiset vuosikertapäivitykset loistavat poissaolollaan. :D
 

Kain

Well-Known Member
Itse kuuluin myös tähän ryhmään joka päätti odottaa kunnes seuraavan polven vr laitteisto saapuu kunnes lakkasin odottamasta ja voi pojat, että olikin hyvä päätös :) Jos on semmoinen tilanne ettei laitetta pääse kaverilla tai liikkeessä testaamaan niin kannattaa sitten tilata jostain ja palauttaa jos ei tykkää. Kikantillahan on esimerkiksi liki 60 päivän palautusoikeus ja monessa muussa paikassa ainakin kuukauden niin kyllä siinä ajassa jo selviää onko laite sulle vai ei.
 

tungata

Member
Yksi huono puoli näissä laseissa on. DVD.tä katsellessa on vaikea juoda kaljaa kun visiiri on tiellä. Pullosta voi jotenkin hörppiä, mutta tölkistä se on aika hankalaa.
Pelatessa on toisaalta hieno fiilis kallistaa päätä taaksepäin ja kaataa kaljaa kurkusta alas samalla kun maisema vaihtuu ihan kuin oikeassakin todellisuudessa.
Sen verran pahoinvointia nuo lasit aiheuttaa, että paljon ei kannata silti juoda.
Toisaalta olisihan sekin mielenkiintoinen kokemus, että sammuisi lasit päässä pelatessa jotain Skyrimiä.... sitten kun tulisi tolkkuihin huomaisi makaavansa jossakin metsässä ja kaksi örkkiä hakkaa nuijilla päähän.....
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Tuleva PlayStation 5 tukee PSVR-visiirejä. Asiaa on kommentoinut konsolin pääsuunnittelija Mark Cerny.

I ask if there will be a next-gen PSVR to go alongside this next console. “I won't go into the details of our VR strategy today,” he says, “beyond saying that VR is very important to us and that the current PSVR headset is compatible with the new console.”

Lähde: https://www.wired.com/story/exclusive-sony-next-gen-console/
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Mitäs mieltä olette? Jos omistan perusmalli PS4:n, niin kannattaako päivittää se Pro-malliin ja sen jälkeen hankkia PSVR vai pärjäänkö perusmallilla PSVR:n kanssa? Onko siis peleissä ja grafiikoissa isoja eroja? Kiitos avusta jo näin etukäteen!
Kaikki PSVR-pelit tehdään perus PS4:lle. Hyvin pärjäät sillä. Pro-malli tuo pientä viilailua sinne tänne.
 

Aksu

Well-Known Member
Pääsin ajamaan Dirt Rallya VR:llä. Vaikea kuvailla kuin mahtavalta se tuntui, adrenaliini ryöppös läpi kropasta.

Tärisi samanlain paikat kun monesti tekee kun käy ajamassa mikroautolla.

Aivan mieletön kokemus, wow.

Huono homma kun DR2.0 ei näillä näkymin tule tukea PSVR:lle
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom