Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Peruspaketti pitää sisällään lasit, prosessoriboksin ja kameran. Tällä pääset jo liikkeelle. Suosittelen hankkimaan myös Move-ohjainparin, jotka toimivat hyvin pistooleina liipaisinta myöten.
Kannattaa katsoa josko saisi sen uudemman version jossa hdr-läpivienti. Jos ei sille ole tarvetta, multa voi yv:llä kysyä hyvää tarjousta siitä launch-versiosta. ;)
 
Peruspaketti pitää sisällään lasit, prosessoriboksin ja kameran. Tällä pääset jo liikkeelle. Suosittelen hankkimaan myös Move-ohjainparin, jotka toimivat hyvin pistooleina liipaisinta myöten.

PlayStation VR: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/48823/jrcqk/Sony-PlayStation-VR-virtuaalilasipakkaus-PS4
PlayStation Move-ohjainpari: https://www.verkkokauppa.com/fi/pro...tion-Move-Motion-Controller-Pack-ohjaimet-PS4
Juu kiitos Nisu :)

Tuli nyt tilattua tuolla tarjouksella lasit ja nuo MOVE ohjaimet.
 
Äsken katsoin tuolta perus PS4 asetuksista laitteet niin siellä ei jostain kumman syystä edes lue että VR missään. Playstation kamera siellä kyllä lukee. Kuuluuko sen mennäkin näin? Että järjestelmän pitää ensin havaita koko VR että se ilmestyy valittavaksi sinne Laitteet osioon?

Odotan edelleen sitä Verkkokaupan tilausta jota ei ole vielä edes lähetetty.
 
Sony patentoinut hanskat virtuaalitodellisuuteen. Tämä ei vielä välttämättä tarkoita kaupallistamista tässä vaiheessa.

DQ2ZfICXkAUb6c4.jpg


Lähde: https://uploadvr.com/sony-patents-reveal-psvr-glove-controller/
 
Viimeksi muokattu:
Tällä videolla IGN:n toimittaja käy läpi vanhan ja uuden PSVR-lasien eroja. Kuten tuolla aiemmin ketjussa mainittua, ovat erot pienet ja loppukokemuksen osalta mitättömät. Lähinnä prosessoriboksin HDR-läpivienti televisiolle kannustaa valitsemaan uudemman version. Tarkista myyntipaketista, löytyykö maininta CUH-ZVR2.



Amazon UK:sta löytyy uutta versiota: https://www.amazon.co.uk/gp/product/B078C661L6/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A3P5ROKL5A1OLE&th=1
 
Joko suomessa on uutta CUH-ZVR2 versiota saatavilla? Itselle tuo on ehdoton vaatimus yksinään johtohygienian takia. Bongasin myös brittien amazonissa tuon uuden version.
 
Lupaavan oloinen ensimmäisen persoonan räiske Bravo Team saamassa oman bundlatun version yhdessä Aim Controllerin (aseohjaimen) kanssa. Itseltä tuo ohjain löytyy ja erinomainen lisä lasien rinnalle. Aseenkäsittely on heti luonnollisempi.

eASCJOs9
 
Vastaus: PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

....Mitä tulee tähän itse aiheeseen niin melkoinen emämunaus. Sieltä tulee tod. näk. myöhemmin päivitetty rauta joka tulee HDR läpiviennin...JOS tämä tuotesarja ei floppaa heti alkuunsa.

Ah nyt vasta tulikin avattua tämä ketju pitkästä aikaa ja kappas vaan ennustus runsaan vuoden takaa osui oikeaan: Uusi versio aika heti julkkarin perään ja iso keskisormi Sonyltä asiakkaille jotka kerkesi täpinöissään launch version jo ostamaan. Ja kekkari nimenomaan niille kovimmille early adopters faneille, jotka eturintamassa haluaa aina kaikkea uutta ja hienoa mahdollisimman nopeasti alle. On selvää että nimenomaan tässä porukassa on mukana paljon sitä osastoa joilta 4K HDR televisio löytyy tai on todellakin tulossa VR-lasien odotettavissa olevan elinkaaren aikana. Nyt sitten tällä porukalla sutta käsissä, se pitää myydä ja saada uusi parempi tilalle. Tai sitten kaatu vati, fiilikset meni, huijatuksi tullut olo paidassa ja paska myyntiin eikä uutta tule tilalle...tätäkin on varmaan sattunut. Tuo 1. versio olisi pitänyt perua hyvän sään aikana ja vaikka siirtää julkaisua mielummin kuin myydä vajaata, sanomattakin on selvää että uusi versio on ollut jo pitkään kehityksessä mutta siitä oltiin hissunkissun että saatiin ensin paskat kentälle. Ei näin Sony, ei todellakaan näin...

Onkos mitään muuta uutta tällä rintamalla? Ensimmäinen omaan makuun erityisen kiinnostava peli sieltä olisi tulossa,eli juurikin tuo Bravo team. Vaikka en näe itseäni pelaamassa tuon tyyppistä peliä pitkiä aikoja nuo häkkyrät päässä, niin orastavaa innostumista se herättää kuitenkin. Bundle ei ole kyllä menossa silti ostoskoriin kokeilematta, Sony sen verta paha koijari ennakkohypen suhteen, tuo HDR läpivienti perseily taas hyvä esimerkki kuinka pahasti rankkua voi tulla jos ei ole hereillä...

Tuo "pitkät pelisessiot" muuten on ehkä sellainen asia josta näkisin että foorumilaiset voisi jakaa enemmän kokemuksia meille "ei niin paljoa VR pelanneille" että mitä aivo/kroppa/silmät sanoo kun pelaat vaikka 2 tuntia putkeen? Tai pidempään? Onko pelityypillä väliä, osallahan tulee oksu FPS pelissä heti kättelyssä, osalla taas ei mitään vaikutusta eli tosi paljon eroa henkilöiden kohdalla. Itsellä tuli hieman huono olo PSVR kanssa FPS pelissä, mutta toisaalta HTC Viven & supertietokone combolla ei mitään ongelmaa. Taisi olla frame rate tms. Voi olla että joku toisentyylinen peli, strategia tai muu vastaava jossa tarkastellaan jotain taistelukenttää "kauempaa" ei välttämättä olisi niin paha aivolle kuin FPS jne? Tosin en sitten tiedä jos framet on vaan liian pienet niin sitten saattaisi tulla paha olo no matter what. Ilman palautusoikeutta en ikinä voisi ostaa VR-laseja.

Olisi mielenkiintoista lukea kokemuksia että miten on mennyt sen VR pelaamisen kanssa ihan käytännössä. Onko lelu vastannut ennakko-odotuksia? Oliko hyvä ostos ja aktiivikäytöllä pitkässäkin juoksussa?
 
Olisi mielenkiintoista lukea kokemuksia että miten on mennyt sen VR pelaamisen kanssa ihan käytännössä. Onko lelu vastannut ennakko-odotuksia? Oliko hyvä ostos ja aktiivikäytöllä pitkässäkin juoksussa?

Viime vuoden päräyttävimmät pelikokemukset ovat PSVR-lasien välittämät, Resident Evil 7 (läpiipelu) sekä monet pienemmät pelit. Itsellä ei ole mitään ongelmaa pelata viisikin tuntia putkeen lasit päässä. Yhdestäkään pelistä ei ole tullut mitään pahoinvointiin liittyvää. Aistit kertovat kyllä huimauksen kun sille on paikkansa (korkeat paikat) ja ihokarvat nousevat pystyyn kauhusta. Peliohjaimista Move ja Aim Controller ovat tässä kotonaan.

Ainoa mitä uudesta versiosta kaipaan on korvalappujen veto suoraan rakenteista, kun se tässä julkaisumallista tulee vielä standardi 3,5 mm liittimestä kaapelin kyljestä. Vähemmän piuhoja parempi.

Tällä videolla pelaan Farpointtia, joka on huippukokemus aseohjaimelle. Voit kuljettaa asetta kuten "oikeasti", nostaa jyvälle ja kurkata kulman taakse. Tärinät mukana.
 
Viimeksi muokattu:
Olisi mielenkiintoista lukea kokemuksia että miten on mennyt sen VR pelaamisen kanssa ihan käytännössä. Onko lelu vastannut ennakko-odotuksia? Oliko hyvä ostos ja aktiivikäytöllä pitkässäkin juoksussa?
Täytyy sanoa, ettei jaksa normipelejö enäö paljon pelailla, kun kerran on vr-pelejä kokeillut. Doom vfr, farepoint, resident evil aivan huikeita peliikokemuksia ollut noiden parissa. Puhumattakaan skyrimi vrstä! Ei mua vaan haittaa yhtään uuden version tuleminen, kun ei ne uudistukset niin isoja olleet. Hyvä vaan, kun tekevät uusia! Aseohjaimella farepointin moninpeli oli aivan huikeeta! Kokemus, jota ei ole aiemmin tullut vastaan! Suosittelen kokeilemaan!
 
Täytyy sanoa, ettei jaksa normipelejö enäö paljon pelailla, kun kerran on vr-pelejä kokeillut.

Itse en ihan noin vahvasti sanoisi, koska pelaan paljon myös normaaleja pelejä, vaikka ymmärrän, että moni noinkin vahvasti kokee. Itselleni noin on käynyt lähinnä autopelien kanssa, ei vaan mitään kiinnostusta pelata litteältä ruudulta Dirt Rally VR:n jälleen. Ehkä jotkut arcade-ajelut menee vielä, mutta muuten ei kyllä kiinnosta enää.

Kuitenkin, käytännössä jokainen VR-peli, mitä on tullut pelattua, on ollut todella hupia ja aivan uudenlaisia, usein toiselle tasolle meneviä kokemuksia.

Itse olen täysin vakuuttunut VR:stä jo nyt sen aivan alkutaipaleella. Joo, piuhat ärsyttää ja reso ym graafiset elementit on mitä sattuu ja SILTI nämä ovat ajoittain jo tajunnanräjäyttäviä kokemuksia. Millaisia VR-pelit on kymmenen vuoden päästä?

Kaikkine puuteineenkin VR on mielestäni jo nyt ehdottomasti sijoittamisen arvoinen.
 
Tuo 1. versio olisi pitänyt perua hyvän sään aikana ja vaikka siirtää julkaisua mielummin kuin myydä vajaata, sanomattakin on selvää että uusi versio on ollut jo pitkään kehityksessä mutta siitä oltiin hissunkissun että saatiin ensin paskat kentälle. Ei näin Sony, ei todellakaan näin...

En kyllä sanoisi näin. Työskentelen itse tuotekehistysyksikössä ja välillä heikosta kommunikaatiosta tai monista muista syistä johtuen tiimit on "pakotettu" tekemään huonojakin ratkaisuja jos tuote on liian syvällä putkessa ja lähellä julkaisua. Tottakai tuo on puute, mikä korjattiin ja hyvä että korjattiinkin. Mutta tuon takia siirtämään julkaisua? No way. Itsellä HDR TV ja vanha PSVR mutta eipä tuo paljoa haittaa. Pahimmillaan joutuu yhtä piuhaa PS4 takana vaihtamaan.

Tuo "pitkät pelisessiot" muuten on ehkä sellainen asia josta näkisin että foorumilaiset voisi jakaa enemmän kokemuksia meille "ei niin paljoa VR pelanneille" että mitä aivo/kroppa/silmät sanoo kun pelaat vaikka 2 tuntia putkeen? ... Olisi mielenkiintoista lukea kokemuksia että miten on mennyt sen VR pelaamisen kanssa ihan käytännössä. Onko lelu vastannut ennakko-odotuksia? Oliko hyvä ostos ja aktiivikäytöllä pitkässäkin juoksussa?

Musta PSVR on vastannut aika paljon ennakko-odotuksia, mitä nyt olisin halunnut edes yhden rata-autopelin PSVR:lle (muutakuin Driveclub tai GTsporting VR demoilu). Tottakai kyse on early adopter-ajasta ja uudesta tekniikasta, mutta siihen nähden positiivista sanottavaa. Puutteita on paljon ja ehkä tämä toimii oikeasti vasta joskus tulevaisuudessa, mutta kaikki tekniikka kehittyy ja ottaa aikansa. Itsellä ei tule huono olo pitkissä sessioissa, ihan helposti menee useampi tunti putkeen. Silmiin ei ole koskaan tullut yhtään aristusta tai mitään oireita. Jos pelistä tulee huono olo niin se tulee yleensä välittömästi, ei vasta tunnin päästä.
 
Uusi versio aika heti julkkarin perään ja iso keskisormi Sonyltä asiakkaille jotka kerkesi täpinöissään launch version jo ostamaan. Ja kekkari nimenomaan niille kovimmille early adopters faneille, jotka eturintamassa haluaa aina kaikkea uutta ja hienoa mahdollisimman nopeasti alle.
Tällä periaatteella mitään ei kannattaisi julkaista koskaan, paitsi ehkä elinkaaren lopulla, jolloin on todettu että enää ei kannata jatkaa tuotekehitystä. Nykyisin kuitenkin tekniikka kehittyy niin kovaa vauhtia, että aina on tulossa uusi ja parempi malli, eli sentteri on jatkuvasti pystyssä kaikille maksaneille asiakkaille.
 
Se ei pelaa joka pelkää.

Hyvä vaan kun teknologia menee vauhdilla eteenpäin. Julkaisulasien ostajana en koe hävinneeni mitään, päinvastoin kokemukset ovat olleet upeita.

 
Ylös Bottom