Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Mielestäni VR:n kohdalla kannattaa unohtaa kaikki vanhat tutut pelinimikkeet ja lähteä liikkeelle puhtaasti tälle alustalle tehdyillä peleillä.
Parasta tässä lauseessa on se että kun näihin VR peleihin jonkin ajan pelaamisella tottuu niin ei oikein innosta enään pelata perus ruudulta. Huomaat kyllä mitä tarkoitan kun jotain peliä kokeilet.
 
Pelaaminen VR-maailmassa innostaa taas samalla tavalla kuin vuosikymmeniä takaperin, harrastuksen aamuhämärässä. Kelataan takaisin vuoteen 0.

Milloin tahansa voi tulla vastaan peli, joka määrittelee pelaamisen DNA:n kohdallasi uusiksi.

Tämä sama vielä läpikäymätön mahdollisuuksien alue innostaa myös tekijöitä ja pääomia liikuttelevia sijoittajia.
 
Samoja kokemuksia täälläkin. Miksi pelata telkkaripelejä, kun voi olla saman ajan virtuaalitodellisuudessa?

Kun funtsaa mitä kaikkea voikaan olla tulossa, fiilis on samankaltainen kuin junnuna jolloin peleissäkin nähtiin koko ajan jotain uutta. Pelien tulevaisuus oli kutkuttavan inspiroiva. Nyt se on sitä taas.
 
Kyllä täällä vähän on hurjaa liiottelua vr:stä meikän makuun! :D Ei sillä, onhan vr hieno kokemus ja kunhan tekniikka vielä kehittyy niin voi olla sitäkin hienompi mutta kyllä meikäläiselle ainakin edelleen ne kovimmat pelit ja hienoimmat kokemukset on löytynyt ihan tavalliselta ruudulta. Esimerkiksi Astro Bot on hienosti tehty tasoloikka vr:lle mutta ei millään niin hieno kokemus, kuin vaikkappa Super Marion Odyssey tai viimeksi julkaistu Ratchet and Clank. Move ohjaimet myös rajoittavat pelien mahdollisuuksia vielä aivan liikaa. Tämän vuoden tarjonnassa on ollut ainakin GOW, Spider-man, Hollow Knight, Dead Cells, Hitman 2, RDR2, AC: Odyssey, Detroit Become Human ja vielä on Spyro ostamatta. Kyllä siinä vaan on väkisinkin jäänyt vr hieman taka-alalle. Omalla kohdalla ei siis olla päästy vielä lähellekkään lapsuusajan fiiliksiä vr:n kanssa. Viimeisin sen tehnyt peli oli BOTW. :)
 
Vertaisin VR-pelaamisen kokemuksia ensimmäiseen ulkomaanmatkaan. Jotain tuttua, mutta paljon on uutta ja toisella tavalla toteutettua.

Rikastuttaa lopulta kokijaansa ja avartaa ymmärtämään asioita laajemmin. Ei olekaan vain yhtä oikeaa tapaa, vaan niitä voi olla useita ja kaikki toimivia. Se mihin oli tottunut ja pitänyt itsestään selvänä, ei tämän jälkeen ollutkaan sitä,

Räiskintäpeli ruudulta oli unelmien täyttymys. Sitten tuli VR-versio samasta teemasta ja mikään ei ole enää entisensä.

Ruudulta pelataan edelleen. Mielenkiintoisin osuus harrastuksesta on kuitenkin tuolla virtuaalitodellisuudessa. Siellä ei olla vielä vuosikertapainoksissa ja isoissa järjestysnumeroissa.
 
Vertaisin VR-pelaamisen kokemuksia ensimmäiseen ulkomaanmatkaan. Jotain tuttua, mutta paljon on uutta ja toisella tavalla toteutettua.

Hyvä vertaus.

Tavallaan tekisi mieli kirjoittaa siitä miten GTA III ja Super Mario 64 on nähty jo niin moneen kertaan varioituna ja kiilloteltuna, ettei vaan enää kiinnosta. Mutta ei se ihan niinkään ole. Vanhoihinkin konsepteihin saa vielä uutta virtaa. Tässä ajassa nimenomaan VR antaa uutta potentiaalia.

Useampikin pelikriitikko kirjoitti siitä, miten eivät uskaltaneet pelata Resident Evil VII:ää PSVR:llä. Onkohan mistään muusta sisällöstä kirjoitettu vähään aikaan vastaavaa? Mä näen tämän aikamoisena steppinä koko kauhugenrelle. Ja silti, peli noin muuten oli varsin perinteinen.

Hyvä stoori on tietysti hyvä stoori, formaatista riippumatta jne. Mua kiinnostavat aivan varmasti esim. seuraavat Persona- ja Final Fantasy-pelit, vaikka ne olisivat 2d:nä. Tietysti kokisin ne mieluummin VR:ssä.

Tässä pieni ajatusleikki: mitä etuja 2d:llä on VR:ään verrattuna? Mikä peli tai sen ominaisuus on sellainen, että se ei toimisi VR:ssä?
 
Edullisesti irtoaa, Elisalta 199€ PS VR V2 (2018) lieneekö halvin suomessa?

EDIT: jaahas, loppuunmyyty..

Oli niitä ainakin äsken jäljellä, kun tuli vasta hetki sitten tilattua. Nyt sitten niistä Move-patukoita tarjouksia kyttäämään. Jokusen pelin voisi laittaa myös tässä tarjousten aikana tilaukseen taikka valmiiksi latautumaan.

edit: Paitsi että "Tilaamaasi laitetta ei ole tällä hetkellä varastossamme. Ilmoitamme sinulle tekstiviestitse arvion, milloin saamme laitetta varastoon. Saat viestin myös, kun laite on lähetetty. "

ps. Saa vinkata Move kapuloiden sekä että Aim Controllerin tarjouksista.
 
Viimeksi muokattu:
Paikallisessa Prismassa ruokaostoksilla käydessä tarttui mukaan jo sitten tuollaiset Move puikot. Olivat "poistuva tuote" ja viimeinen paketti sellaisia ja nämä sai alennuksen jälkeen viidellä kympillä. Vieressä oli sitten ihan normaalihintaiset vastaavat. Pakkauksissa vain hiuksenhienoja eroja (tyyliin uudempi vähän tummempi sinisen sävy lootassa), mutta itselle ei niistä selvinnyt mitähän näiden välillä konkreettisesti olisi eroa? Tuliko astuttua miinaan, kun tässä kohtaa ajattelin säästää ja nämä ilmeisesti jollain tapaa vanhemmat mallit olisivat ihan susia? Tuotenimikkeestä/hintalapusta ainoat erot löysin että tämä ostamani oli joku pohjoismainen paketti ja normaalihintainen oli EU 4.0 tjsp.
 
Olisiko siellä latauspiuhan päässä se ero?

Hämärästi muistan siellä tapahtuneen muutoksia. Moven julkaisumallia ei voinut ladata samalla kaapelilla kuin Dualshock-peliohjainta. Itsellä tällaiset lataustelineessä silloin kun eivät ole käytössä.
 
Aivan kuten Nisu muisteli. ainoa ero on mini-USB- vs. micro-USB-liittimessä. Vanhemmissa eli PS3-aikaisissa oli mini-USB, mutta PSVR:n julkaisun jälkeen alkoi tulla micro-USB:llä olevia Move-kapuloita.
 
Onko ne latausliuskat vanhassa ja uudessa movessa samassa kohtaa?
eli käykö vanhan telakka uusiin ohjaimiin.
arvon kun sattuu olemaan yksi vanha ohjain pitäisi toinen saada mieluummin uudet sitten mutta on telakka missä on vanhaan sopiva nastat.
Edit: ei selvinnyt koska prisman myymä setti on mini usbeilla.
 
Viimeksi muokattu:
Pohjois-Amerikassa julkaisevat näin mielenkiintoisen bundlen 14. joulukuuta.

DtA4hk_W0AAy9gy
 
Moss + Astro Bot olisi jo tarpeeksi kova bundle, kunhan saisivat tännekin päin. Epäilen, että tuo viiden pelin paketti on kallis noihin peleihin nähden ja ostamalla itseä kiinnostavat luultavasti säästää.

Kovin setti olisi jos tuossa Astro Bot + Moss -bundlessa olisi vielä Beat Saber ja/tai Superhot. Tosin Beat Saber vaatisi patukatkin mukaan mutta jos nyt on saanut Astrolla pakettia 199 euroon niin Beat Saber ja joku muu/pari peliä lisää ja hinta 299 euroa olisi sekin melko jees.

Itse sorruin ostamaan Astro Bot -bundlen. Beat Saber vaikuttaa ihan hiton siistiltä. Pakko varmaan sen vuoksi ostaa ne patukat jossain vaiheessa.

Harmi, että noissa Moveissakin on varmaan akku eikä paristoja... Saa aina huolehtia jos jää pitemmäksi aikaa säilytykseen, että onko kunnossa ja säilyykö hyvänä. Paristovehkeissä ei tarvitse kuin olla akkuparistoja.
 
Harmi, että noissa Moveissakin on varmaan akku eikä paristoja... Saa aina huolehtia jos jää pitemmäksi aikaa säilytykseen, että onko kunnossa ja säilyykö hyvänä. Paristovehkeissä ei tarvitse kuin olla akkuparistoja.

Hyvin ovat nämä julkaisussa 2010 hankitut Move-ohjaimet toimineet. Lataustelineessä olleet 8 vuotta.

Tuo Beat Saber on huippupeli. Tänään puolessa tunnissa vedin itseni sen kanssa piippuun, hard-taso on tappavan kovatahtinen rääkki.
 
Ylös Bottom