PlayStation VR-pelit

Chemo

Active Member
Yli kolmen kuukauden paussin jälkeen tuli tehtyä uusi video.
Kiitos, nämä ovat mainioita. Erityisen hyvä huomio tässä oli itselleni se, että eka Hitman on ollut PS Plus-ilmaispelinä ja sen voi myös pelata VR-moodissa. Löytyi omasta kirjastosta joten nyt sen voisi varmaan pelatakin.
 

pelle

Well-Known Member
^ Hyvä jos videosta oli hyötyä.
Mun piti mainita vielä the room vr: dark matter, mutta motivaatio loppui kun tuon ja cyberpunk videon parissa meni jo viisi tuntia.
Tuossa se kuitenkin on teksti muodossa kopsattuna suoraan omasta skriptistä joten siellä varmaan on kirotusvihreitä.

The room vr: dark matter on pleikkarin paras escape room tyylinen peli.
Peli koostuu viidestä kentästä joista valitettavasti vain kolme on isompia ja monimutkaisempia.

On tässä tarinakin, mutta koska mä en saa sitä kuulostamaan järkevältä niin en edes yritä selittää sitä.
Se kuitenkin vaan sitoo eri paikat jotenkin yhteen ja koko pelin pääasia on ne pulmat jotka onneksi on erittäin hyviä.

Ei ne mitään äärimmäisen vaikeita ole, mutta ne on monipuolisia ja sai ainakin meikäläisen miettimään välillä aika pitkäänkin ja vaikka pelissä on myös hieman yliluonnollisia asioita kuten kutistuminen vaikka jonkun rasian sisään niin silti tämä onnistuu tuntumaan ihan loogiselta.
Tässä ei siis ole mitään sellaisia typeryyksiä kuin 18 floors pelissä jossa seinään jotenkin maagisesti ilmestyy aukko avaimena käytettävälle valtikalle kun pelaaja syö pilaantuneita etanoita.
Ja ei...mä en keksinyt tuota omasta päästäni vaan mun oli pakko googlettaa toi kun pelasin 18 floorsin läpi.

Tämän kanssa ei kuitenkaan ole googlelle tarvetta sillä jos sattuu jäämään jumiin niin tässä on erittäin hyvä vinkki systeemi.
Jos jää jumiin niin inventaariosta voi vetää vinkin esille ja jos sekään ei riitä niin yleensä löytyy vielä kaksi vinkkiä lisää, mutta niitä ei voi heti lukea vaan peli oikeasti haluaa pelaajan ratkaisevan nuo pulmat.
Nuo vinkit ei muutenkaan suoraan kerro ratkaisua vaan lähinnä tönäisee oikeaan suuntaan kertomalla vaikka "there was something shimmerin on the table" tyylistä settiä.

Visuaalisesti peli on erittäin hieno ja ympäristöt eroaa mukavasti toisistaan.
On poliisiasemaa, museota, kirkko, pieni mökki ja kaivaukset jossain aavikolla.
Ohjaukseen voi käyttää joko move kapuloita tai dualshockia, mutta koska pelissä vain käytetään käsiä asioiden tekemiseen niin movet on se parempi vaihtoehto.
Liikkuminen hoituu teleporttaamalla ennalta määrättyihin kohtiin ja kääntyminenkin on vain asteittainen, mutta tuo ei haittaa sillä jokainen kohta johon voi liikkua liittyy jotenkin pulman ratkaisuun joten tuo poistaa kokonaan turhan harhailun.

Peli on ihan helvetin hyvä ja mulla meni hiukan alle neljä tuntia, mutta siitäkin huolimatta normaali 30e hinta on liikaa, koska tämä ei tarjoa uudelleenpeluu arvoa ollenkaan.
15e tarjous hinnalla tämä oli erittäin hyvä ostos joten jos kiinnostus heräsi niin kannattaa tarkkailla tarjouksia.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Siellä on jaossa ilmaisia PSVR-pelejä. Näistä REZ on jäänyt mieleen alkuaikojen helmenä.

ExZv3xPWQAU2iBb
 

m_vierimaa

Well-Known Member
paria lukuunottamatta nämä on tullut jo hankittua psvr:lle/PC:lle, mutta eipä haittaa että joku muu saa näistä iloa. Etenkin Rez kenttä X, Moss ja Astro Bot olivat hienoja. Paper Beast ja Subnautica ovat hyvin tunnelmallisia, mutta muuten en ihan vielä saanut niistä samanlaista elämystä kun ensin mainituista.
 

Jakke44

Active Member
Miten paljon ps5 parantaa vr pelien toimintaa vs perus ps4 joka minulla oli aiemmin , grafiikkaa ynnä muuta toimintaa ?
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Miten paljon ps5 parantaa vr pelien toimintaa vs perus ps4 joka minulla oli aiemmin , grafiikkaa ynnä muuta toimintaa ?
Tylsä vastaus: riippuu pelistä. P55:llä pelattaessa PSVR-peli voi olla skarpimpi ja/tai pyöriä entistä entistä paremmin. Joissain peleissä erot ovat selkeämpiä, toisissa liki olemattomia.
 

pelle

Well-Known Member
Kovin on doom 3 suttuisen näköinen, mutta muuten pitäisi kaiken olla kunnossa ja hintaa ilmeisesti 20e.

 

pelle

Well-Known Member
Nyt on doom 3:sta pelattu delta labsiin asti ja on se kyllä just niin suttuisen sumea miltä se tube videoiden perusteella näyttää.
Silloin kun ympärillä on lähinnä puhdasta ja sileää pintaa kuten alussa ja delta labsin puolella niin tuohon tottuu aika helpostikin, mutta ne alueet joissa on ruosteista seinää ja muuta vastaavaa on jo aikamoista sotkua.

Asiaa ei auta sekään, että välivideot on perus flatti videoita cinematic moodissa ja niissä on niin paljon parempi resoluutio, että pelikuvaan siirtyessä näyttää kuin joku olisi vetänyt vaseliinia linsseihin ja taas menee puolisen tuntia tottuessa siihen.
20e hinnan ansiosta voi just ja just antaa hieman anteeksi kun pelattavaa kuitenkin on reippaasti, mutta on tämä teknisesti todella keskinkertainen tuotos kun koneen tehot kuitenkin riittäisi parempaan.
Edes ps4 pro tukea ei löydy.
 

Chemo

Active Member
20e hinnan ansiosta voi just ja just antaa hieman anteeksi kun pelattavaa kuitenkin on reippaasti, mutta on tämä teknisesti todella keskinkertainen tuotos kun koneen tehot kuitenkin riittäisi parempaan.

Thanks, tämä vahvistaa "erittäin ehkä"-fiiliksiä. Toisaalta olen vanha Doom-diggari joka ei ole pelannut kolmosta, ja Aimkin löytyisi.

Ehkä alesta. Tai ennen. Ehkä. Voisin innostua enemmän jos kahdesta ekasta tehtäisiin VR-versiot...
 

pelle

Well-Known Member
Koko doom paketti pelattu ja oli se hyvä edelleen vaikka ei nyt ihan niin loistava mitä muistin.
Alunperin pelannut perus pelin ja resurrection of evilin ekalla boxilla vissiin kahdesti ja sitten vielä uudestaan ps3:lla.
Oikeastaan mitään en silti muistanut vaan ainoastaan soul cuben kuiskaama "use us" sekä ulkona juokseminen hapen loppuessa ja cyberdemon tappelu oli vielä muistissa.
Tuosta johtuen tuli taas kerran kuunneltua kaikki audiologit ja luettua sähköpostit ja ne on kyllä siitä hyvin tehty, että melkein kaikki liittyy suoraan paikan tapahtumiin jotenkin, kun taas nykyään peleissä tuntuu olevan vähintään kolmannes jotain turhaa täytettä vain sen takia, että on enemmän kerättävää.

Visuaalisen puolen lisäksi miinuksiin voidaan lisätä delta labsin hissi bugi joka voi pahimmillaan pakottaa aloittamaan pelin alusta ellei aiempaa tallennusta ole varalla.
Eli kun delta labsiin mentäessä tehtäväksi tulee reaktorin käynnistäminen niin tuossa vaiheessa ei saa mennä ensin painamaan eteenpäin vievän hissin nappulaa tai se saattaa jämähtää siihen tilaan jossa se ilmoittaa ettei sähkö riitä.
Tuo bugi on kuulemma ollut pelissä aina ja redditin puolella joku jo joutui tuon takia aloittamaan alusta.

Myös juoksu toimii oudosti sillä yleensä vasemman tatin klikkaus aktivoi sen ja voit juosta kunnes stamina loppuu vaikka välillä pysähtyisit kokonaan.
Sitten helvetin puolella on pakko pitää jatkuvasti tattia pohjassa jotta hahmo juoksee ja samoin kävi parissa pomo matsissakin.
Suosittelen vaihtamaan suoraan konsolin asetuksista vasemman tatin ja liipaisimen toiminnot keskenään sillä vasenta liipaisinta käytetään vain taskulampun aktivointiin.
Myös options valikossa oleva vertical sensitivity säätö aiheuttaa ihmetystä sillä tähtäys hoidetaan liikeohjauksella ja ylös/alas voi katsoa vain päätä kääntämällä eli tuolla säädöllä ei ole siis mitään tarkoitusta ja oletankin tuon olevan jäänne perus flat versiosta.
 

Chemo

Active Member
Vanha peli, mutta ehkä joku miettii tätäkin että kannattaisko vaiko eikö: olin ostanut Ace Combatin aiemmasta alesta, ja pelailin VR-tehtävät läpi vasta nyt.

Alle tunnissa nuo pelailee joten VR-sisältöä on todella vähän. Eikä tämä muutenkaan noussut sellaiseen hävittäjälentohurmokseen kuin olisi voinut. Flatia pelasin jonkun matkaa mutta jotenkin se onnistuu pilaamaan ilon aina välillä (epäselvillä tavoitteilla erityisesti tällä kertaa). Oli siinä alle kympin hinnalle vastinetta, mutta.
 

pelle

Well-Known Member
Josset täysin kyllästynyt niihin kolmeen tehtävään niin pelaa vielä pari kertaa uudestaan niin saat pari uutta lentokonetta lisää.
Ja onhan siellä vielä se lentoshow joka oli ihan kiva katsella kerran läpi.
 

pelle

Well-Known Member
Onko kukaan pelannut five nights at freddy's: help wantedia?
Katsonut tuosta pari videota, mutta kaksi asiaa on jäänyt epäselväksi.
Kun tarkoituksena on selvitä useampi yö siellä kopissa istuessa niin jos/kun henki lähtee niin alkaako homma taas ekasta yöstä vai siitä mihin jäi?
Onko ne kaikki minipelit heti alusta asti auki vai onko ensin pakko pelata nuo varsinaiset fnaf osiot läpi?

edit: Katselin psvr without parolen vanhaa first impressions videota ja kyllä sen perusteella näytti olevan ihan kentän valinta jokaisessa pelissä ja jokaisesta minipelistä on eka kenttä heti auki ja sen läpäisyn jälkeen aukeaa seuraava.
Hieman houkuttelisi ostaa kun se dlc:n sisältävä paketti maksaa 17e, mutta olen varma etten tule pääsemään varmaan puoliakaan peleistä läpi kun ne on sellaista yritys & erehdys pelaamista.
 
Viimeksi muokattu:

veltsu73

Active Member
Onko tätä alvoa kukaan pelannu?
Eihän tämä firewallin tasolle yllä millään..mut mukavampi tempo on..

Ku mitä läppäriä kytätä tai suojata

Äänet aika hanurista..ja toisinaan näkymätön vihu ampu luolassa..joskus yksinään kentällä..ja kaverit jyystää seinää..eli tökkiihän tämä..aseissa ei palkit juuri muutu
Missä ilmotetaan damaget jne . tähtäimiä vaan saa vaihdettua jahka pojoja kerää.

Jospa tämä vielä päivittyy paremmaksi..toki on tämä jo parempi ku medal of honor
 

pelle

Well-Known Member
Tänään julkaistu maskmaker vaikuttaa varsin mainiolta pulmaseikkailulta niin päätin laittaa lataukseen ja huomenna testiä.
Hintaa tuolla oli yllättävän halpa 20e.

 

veltsu73

Active Member
Kiitos, nämä ovat mainioita. Erityisen hyvä huomio tässä oli itselleni se, että eka Hitman on ollut PS Plus-ilmaispelinä ja sen voi myös pelata VR-moodissa. Löytyi omasta kirjastosta joten nyt sen voisi varmaan pelatakin.
Miten tämä homma toimii hitmanin kanssa?
Latasin hitman 3 ps vr pelin..mut en löydä vr moodia pelistä ..mitä pirua?
 

pelle

Well-Known Member
Juu niin lukee, mutta IOI on twitterissa vahvistanut, että tukea ei ole ja ovat pyytäneet sonya muuttamaan sen kuvauksen jo joskus viikkoja sitten.Saints & sinners saa 20.5. ilmaisella päivityksellä uutta tarina sisältöä.
Tulossa myös psvr:lle samalla päiväyksellä vaikka trailerissa lukeekin lopussa vain oculus.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom