Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pro Evolution Soccer 2012 [PS3/X360]

Laskin vain leikkiä gran turismomaisesti, kun oli niin todenoloisia kuvia.

Erittäin hyvältä näyttää noi gameplay-videot. Itse olen pari päivää pelannut PES6:sta Shollym patchilla maustettuna ja tässä PES2012 on melko sama meininki, mutta toki tietysti päivitetympi ja sulavamman näköistä. Tempo on ehkä hivenen liian kova, mutta sitähän on pystynyt säätämään, eikö niin?
Olisi pitänyt arvata hymiöstä... :eek:

Ja pelinopeudelle on neljä eri vaihtoehtoa, jotka ovat -2, -1, 0, 1 ja 2 hitaimmasta nopeimpaan. Pes 2011 pelasin aina -2, joka on kyllä omasta mielestäni ehdottomasti paras nopeus. -1 ei myöskään ole huono, mutta siitä ylöspäin menee kauheaksi arcademäiskeeksi. Epäilen, että videoiden pelinopeus on 0 tai -1. Vaikeustaso on Pro eli kolmanneksi korkein... En malta odottaa niitä vaikeampia tasoja. :)
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Uusi "pitchside" kamerakulma käytössä tässä NGB:n (Next-gen gaming blog) gameplay pätkässä:

[video=youtube;VAjP-PpKNNM]http://www.youtube.com/watch?v=VAjP-PpKNNM&feature=player_embedded[/video]

Lisäksi Copa Libertadores joukkueita voi käyttää Onlinessa. Näin kertoo OPE: http://www.onlyproevolutions.com/20...html?utm_medium=twitter&utm_source=onlyproevo
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Ihailtavaa, että joku viitsii yksinään pitää yllä viimeisien vuosien aikana parjatun pelisarjan uusimman tullokkaan esiinmarssia. On totta, että PES on rämpinyt syvissä soissa jo pitkän aikaa, mutta hienoa nähdä, että joku silti jaksaa nähdä valoa tunnelin päässä. FIFA ei tule kumminkaan ikinä tarjoamaan samaa, kuin se PES, johon useat vanhemman sukupolven konsolifutaajat rakastuivat.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Gameplay video näyttää oikein hyvältä, kyllä se pelisarja selvästi oikeaan suuntaan on mennossa. Pitää ainakin demoa jälleen pelata, vaikka Fifan parissa edelleen jatkankin.

Hieman lisää realistisuutta peliin mukaan ja temmon laskua pelinrakenteluun tulevaisuudessa. Maaleja näyttäisi edelleen pystyvän tekevän liian helposti ja niitä varmaan tulee edelleen paljon peleissä. Maalivahdit näyttävät edelleen todella surkeilta, mutta ei kaikkea pysty korjamaan yhteen versioon. Juoksuanimaatiot näyttivät mielestäni paremmilta mitä aikaisemmissa peleissä ja ylipäätään animaatiot olivat parempia. Se Pessin monipuolisuus ja vapaus kyllä näkyy selvästi, joka koukutti minua pelisarjan 1-6 osissa. Myös uudet pelimuodot(Player, Manager & Boss) vaikuttavat varsin mielenkiintoisilta, saa lopulta nähdä kuinka hyvin ne on tehty. Kaikenkaikkiaan jalkapallopelien pelaajia nähtävästi hemmottellaan kahdella hyvällä pelillä, joista on sitten varaa valita tai ostaa molemmat. :cool:
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Pelitempo ei ole sinällään ongelma, koska sitähän voi varmaankin taas laskea.

Mielestäni videossa oli paljon hyvää. Esim. se että pelaajat nyt ottavat selkeästi pallon kontrolliin, eikä se itsestään siis tule kuin magneettina haltuun. Tämän lisäksi pallottomien liike oli paljon parempaa, kuin edellisissä ja tuki erittäin hyvin pallollisen pelaamista.

Oikeastaan kaksi merkittävää ärsyttävyyttä tuossa oli. 1)syötöt menevät 100% omille, ihan sama mistä asennosta ne annat, niin aina saat yhtä hyvin voimaa ja tarkkuutta(ainakin videoiden perusteella) 2)puolustuksessa on aika järkyttävää pelaamista. Esimerkkinä useamman kerran linja on n.10m välimatkoilla pystysuunnassa. Ja joskus täysin käsittämättömiä "kaveri juoksee täysiä eteenpäin kohti pystypalloa, minäpä tässä hölkkäilen, oikeastaan voisinkin jarruuttaa paikalleni".

Maalivahteja ei nähty, joten niistä voi sanoa mitään. Selvästi kuitenkin sen verran hyvältä näyttää, että demoa tulee varmasti kokeiltua.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

@Jormaa (ja muillekin toki) tässä uudessa Pessissä on mukana jonkinlainen syöttöapu (pass assistance) "sliideri", jota säätämällä eri suuntiin, saa syöttöihin enemmän tai vähemmän apua peliltä. Kokonaan manuaalisia syöttöjä (ilman L2:n painamista) ei kuitenkaan ilmeisesti ole, mikä on sinänsä harmi, sillä tiedän, että monet tämän peliin haluaisivat. Tämmöisen käsityksen itse sain tuolta wenb:n foorumeilta.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Kuulostaa hyvältä tuo slaideri.

Itseäni vain jo useamman vuoden korventanut tuo syöttö. Sen takia niin kauheasti edes väliä syöttötaidolla "perussyötöissä" ja se tekee pelistä aika epärealistisen oloisen kun kaveri pystyy "neppaamaan" kantsulla yhtä kovan ja tarkan syötön kuin sisäsyrjällä. Ja tämä vielä aikalailla riippumatta pelaajan asennosta ja prässistä/tilanteesta.

Mulle riittää sinänsä ihan sellainen "semi-assist" syöttö, että syöttöön vaikuttaa sekä pelaaja kentällä että ruudun takana. Ja niin että syöttö ns. "elää" tilanteen ja pelaajien mukaan sopivasti. Etkä voi syöttää niin että tiedät aina kun syötöt, niin voit vain juoksuttaa kaveria, vaan että se joskus karkailee/menee ohi. Tähän liittyen syötön vastaan ottaminen on vielä molemmissa fudispeleissä turhan automaattista. Mutta kuten todettua niin parempaan päin menty.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Tuossa PESsin GamesComissa esillä olleessa versiossa on muuten melkoinen bugi, joka aiheuttaa sen, että pelaaja lähtee aika lailla jokaisen syötön jälkeen kirmaamaan täysillä eteenpäin. Pätee vieläpä sekä CPU:n että pelaajan ohjastamiin pelaajiin. Tuo aiheuttaa käytännössä sen, että videoissa puolustuslinja on usein aivan sekaisin toppareiden kirmattua ylös ja tempokin ehkä näyttää kovemmalta kun suuri osa pelaajista painaa täysillä eteenpäin koko ajan. Toivoa sopii, että Konamilla ollaan tuosta ongelmasta tietoisia ja että se lopulliseen versioon hoidetaan pois.

[video=youtube;uMvO2yjKRVQ]http://www.youtube.com/watch?v=uMvO2yjKRVQ[/video]
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Tuossa PESsin GamesComissa esillä olleessa versiossa on muuten melkoinen bugi, joka aiheuttaa sen, että pelaaja lähtee aika lailla jokaisen syötön jälkeen kirmaamaan täysillä eteenpäin. Pätee vieläpä sekä CPU:n että pelaajan ohjastamiin pelaajiin. Tuo aiheuttaa käytännössä sen, että videoissa puolustuslinja on usein aivan sekaisin toppareiden kirmattua ylös ja tempokin ehkä näyttää kovemmalta kun suuri osa pelaajista painaa täysillä eteenpäin koko ajan. Toivoa sopii, että Konamilla ollaan tuosta ongelmasta tietoisia ja että se lopulliseen versioon hoidetaan pois.

Ei hätiä, Konamilla ollaan tietoisia ja Jon Murphy kertoo näin: "Also got news about a pass and run bug. It has been sorted, but need to explain more after the demo details are out" JonMurphy_PES

Tänään tulossa sitten myös demoista infoa: "Demos will be announced today folks" JonMurphy_PES.

Lisäksi Adam Bhatti kertoo twitterissä, että jotain muutakin on tällä viikolla tuloillaan: "Got some insane content coming this week. Will detail more after the announcement at 1pm #PES2012"

xbox360achievements.org paljastaa myöskin tulevan Pessin Achievementsit (ja Trophyt). Spoilerin takana OPE:n mietteitä trophyista:

"It's pretty similar to last year's list, but there are a few interesting substitutions.

You'll be pleased to hear that the 10 years of Master League and 15 wins from 20 online games have both gone.

In addition to their recent interviews, this list suggests that Konami will be making online communities a big part of PES this year.

Below, I have summarised the main changes that we'll see in this year's game. You can check out the full list of 360 achievements and PS3 trophies for PES 2012 here.

Harry Redknapp will be delighted with the new Wheeler and Dealer achievement - where you'll be "awarded for making your first ever signing in MLO".

Other interesting additions include No.1 Owner (awarded for being the Greatest Owner within the Beautiful Game in Club Boss), Theatre Connoisseur (awarded for watching a Highlight Reel uploaded by another user in the Theatre of Legends) and The Community Associate (awarded for joining your first Online Community). " -OnlyProEvolutions

Tulipas taas uutista kerrakseen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update (Linkki vie Konsolifinin uutiseen): Ensimmäinen demoista siis KESKIVIIKKONA! Toinen syyskuun puolessa välissä. Infot kummastakin demosta spoilerissa:

PES 2012: Two Demos Announced

KONAMI offers early taste of PES 2012 for fans

Konami DigitalEntertainment GmbH has announced it will release TWO playable demos for its eagerly awaited PES 2012 title. The demos will be available free for PlayStation®3, Xbox 360® and Windows PC, and will give PES fans a chance to experience the game early in its development cycle and prior to release.

The first demo will be released on August 24th and will be based on a preview build of the game. While there will be areas that are refined, KONAMI wants PES users to try out the game’s many new Teammate Control elements prior to launch and experience the realism that Active AI brings to PES 2012, and which have been singled out for extensive praise by the media. The demo will also showcase the individuality of the many teams in the game, and users will be able to pick from six teams and their playing styles – Manchester United, AC Milan, FC Porto, S.S.C Napoli, Santos FC, and C.A. Panarol – and pit them against each other in 10-minute matches. The demo will also showcase key Challenge Training elements, where fans can practice the new control systems to fully enjoy the game.

The first PES 2012 demo will not be truly representative of the final game, so KONAMI will issue a second free demo reflecting the final version’s feel and gameplay in mid-September for the same formats. This will also offer 10-minute matches, but with a different team roster of Tottenham Hotspur, FC Bayern Munich, FC Internazionale Milano, Rangers FC, Club America and Sport Club Internacional.

“We have spoken a lot about the new additions to PES 2012, and now we want users to see it for themselves,” explained Jon Murphy, European PES Team Leader. “By releasing a demo for preview purposes, we want people to get in early to try out the Teammate Control elements and to see for themselves how the Active AI works. This will then be followed by a second demo that offers different teams, and a closer approximation of what the final game will play like. We truly value the support and input of our user base – and these demos are so they can see how their help has aided the most ambitious PES to date.”
WENB
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Pelikelpoisen PC:n omistajille tiedoksi, että uuden PESsin PC-version demo on vuotanut nettiin. Latauslinkkejä löytyypi täältä: PES 2012 PC Demo talk - Evo-Web

Edit. Kolmen demo-matsin jälkeen voi todeta, että peli vaikuttaa kyllä huikealta. Edellisvuodesta on menty eteenpäin joka osa-alueella, eikä nähdyt videot todellakaan tee pelille oikeutta. PES 2012 tulee olemaan kevyesti paras fudispeli ikinä! :) Heh, nojoo, ei nyt välttämättä sentään, mutta edellytyksiä kyllä on, katsellaan miten käy.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Vain yksi sana PARAS! voin kuvata gameplay videon, kun vain ehdin,
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Demonodotuskiiman ollessa valtava, on tänään yöllä tulossa myös uutista Pessiin liittyen:

"So next big content coming to #WENB Tuesday midnight UK time. You won't want to miss it." Adam_Bhatti

Update: Ei tulekaan yöllä mitään uutta uutista, sillä alunperin tuohon aikaan piti tulla PC demon julkistus, joka nyt sitten pääsikin aiemmin levitykseen.

Myöskin kolme uutta kuvaa spoilerissa (ML, BAL ja CB):

file.php

edit. Gameplay videota löytyy youtubesta paljon, mikäli joku haluaa kurkkia. Ja @Henkka-123, gameplay video on aina tervetullutta. :)

edit. XBOX360 demo viivästyy syyskuulle (ensi viikolle?). Asim Tanvir kyseli asiasta Konamilta, kun huhuja viivästyksestä alkoi liikkua ja varmistus tuli myöhästymiselle:
"Xbox 360 demo will be released in September, confirmed by Konami. #PES2012"
"Due to unforeseen issues say Konami. #PES2012"
Lähde: AsimTanvir
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

DEMO löytyy nyt PSN Storesta hakua käyttämällä! Lukekaa myös ylempi viesti.

Larzi oli yhtä nopea, ellei jopa nopeampi tuolla demoketjussa:

Siikahan se siellä! PES2012 (Demo 1) ladattavissa euro-storesta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Hieno demo kaikinpuolin. Tässä pelissä on todellakin ainesta kunnon haastajaksi Fifalle. Hienoja fiiliksiä tuli. Vanhoja kunnon Pessi fiiliksiä :) Mutta en oikein hallinut eripituisten pallojen laittoa eteen kuljetuksissa enkä tätäkautta rytminvaihdoksia. Jäi kaivelemaan. R1 2-3 näpäytystä luki ohjeessa mutta pelaaja kyllä käyttäytyi miten sattuu. Aika olennainen osa peliä koska pelaajien liikkeitä oli nopeutettu huomattavasti joten rytminvaihdokset ja kikkailut on tärkeässä osassa. Muistan miten Pessissä kävi näin myös Ps2:n aikaan. Että edellisen version kankeita pelaajia nopeutettiin huomattavasti. Tästä johtui että vaikeimmalla tasolla en päässyt yhtään jyvälle puolustuspelissä. Tuntui että pyyhältivät aina ohi. X napin tehojakin on nyt tiputettu. Voi olla että ihmispelaajaa vastaan nämä puolustuspään ongelmat joltain osin häviää. Ei ole enää konemmaisen nopeita harhautuksia vastassa.

Ja kun vielä miettii että tämä on raakileversio niin hyvät on fiilarit. Varmasti kehitystä vielä jonkunverran tapahtuu niissä asioissa mitä toivoisikin.
Kahden pelaajan yhtäaikainen ohjaaminen oli myöskin erittäin toimiva juttu. Vie tavallaan pelaamisen toiselle asteelle. Tuolla voi saada taiturit aikaan todellista tuhoa :) Nyt lepäämään kovien pelisessioiden jälkeen :D Heittäkää te muutkin kommenttia.

Heitetääs tämä Simo Suksi:n viesti tänne puolelle. Ja boldattuun, ainakin edellisessä pessissä itselleen sai pallon eteen sprinttaamalla normaalisti R1 näppäimellä ja naputtamalla R2 näppäintä samalla. Lisäksi löysin tälläisen evo-webistä: "so there's new stat in PES2012 called Explosive Power (under speed tab), and I think it's directly connected to 4 new moves introduced in 2012 (they're also described in command menu when you pause match)". Itsehän yhä odottelen demon latautumista. :p

Linkin takana ohjeet ja kyseinen viesti kokonaisuudessaan.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Oho tämä yllätti kyllä positiivisesti. Sulavampi kuin 2011 ja oli jotenki vanhan ajan PES tatsia kun laski pelinopeuden -2. Luultavasti tulee hankittua kaksi futis peliä tänä vuonna.
 
Voi jumankauta kun iski kovaa tämä demo! Kaikki tuntui niin tuoreelta ja hienolta. Tekisi tosiaan mieli ostaa mutta vanhana fifa pelurina aina on toivo paremmasta. Päätös on tänä vuonna harvinaisen tiukka. Mites onko tässä millainen "manager mode"? Kehittyvätkö pelaajat kauden mittaan? Entä päivittääkö Konami pelaajia samanlaisilla viikkopäivityksillä kuin EA fifaansa?
 
Voi jumankauta kun iski kovaa tämä demo! Kaikki tuntui niin tuoreelta ja hienolta. Tekisi tosiaan mieli ostaa mutta vanhana fifa pelurina aina on toivo paremmasta. Päätös on tänä vuonna harvinaisen tiukka. Mites onko tässä millainen "manager mode"? Kehittyvätkö pelaajat kauden mittaan? Entä päivittääkö Konami pelaajia samanlaisilla viikkopäivityksillä kuin EA fifaansa?
Löytyy "football life" moodi, sisältää "master leaguen" (vastaa fifan manager modea), become a legendin (fifan be a pro), sekä täysin uuden moodin nimeltään "club boss". Näistä on luvassa varmasti vielä tarkempaa tietoa, sillä tuossa käytännössä kaikki, jota kyseisistä moodeista on kerrottu. Pelaajat kehittyvät toki. Master leagueta on mahdollisuus pelata myös onlinessa (master league online) muita pelaajia vastaan, jossa joukkuetta rakennetaan käytännössä nollista, ostetaan/myydään uusia pelaajia, noustaan/lasketaan divisioonissa... Myös tässä onlinemoodissa pelaajat ilmeisesti kehittyvät (jossain haastattelussa sanoi Murphy näin).

Virallisia päivityksiä ei aivan viikoittain tule, mutta käyttäjien tekemia "Option Fileja" tulee sitäkin reippaampaa tahtia. Näissä päivitellään mm. Pelaajasiirtoja, peliasuja, joukkueita, liigoja, stadioneita... Kannattaa googlesta vähän tarkemmin tutkailla, sillä itsekin vasta Pes2011 parissa tutustuin näihin editointi hommiin. :)
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Näyttäisi edelleen olevan tuo juoksuanimaatio ihan samanlainen mitä aikasemmissa peleissä ja se on rehellisesti sanottuna helvetin ruma. Tämä asia sekä kunnollisten manual-kontrollien puute pitäävät minut jatkossakin lempi pelisarjastani poissa. Toivotaan, että nämä korjaantuisivat sitten vaikkapa ensi versioon. Muutenhan tämä uusi PES alkaa jo nättämään ihan kivalta, joten pitää seurata tarkkaan seuraavat vuodet miten pelisarja kehittyy. Siihen asti mennään sieluttomalla, mutta mahtavalla uudella Fifalla.

Pelaajat näyttävät kyllä aivan esikuviltaan lähikuvissa, huikeata!

Nyt on PC:n demoa kokeiltu, kun ei Xboxille sitten sitä tänään tullutkaan. Läppäri suostuu juuri ja juuri sitä pyörittämään, enkä enää omista ohjainta PC:lle. Näistä lähtökohdista ei vielä saada kovin tarkkaa testausta, kun kerran koodikin on melko vanhaa. Se huolesta pois, sillä on pakko sanoa pelin vaikuttavan mahtavalta! :D

Melkoinen yllätys odotti, kun vertaa viime version demoon tai aikasempiin next-gen sarjan peleihin. Ihan tuli semmoinen olo, että olisiko tässä se kaikkien aikojen Pes. Pes 5 on se edellinen tämän pelisarjan kuningas omissa papereissani. Nyt näyttää siltä, että voi joutua ostamaan molemmat uudet jalkapallopelit. Laitan muutamia positiivisia sekä negatiivisa asioita, mutta tosiaan hirveän hyvää testausta en päässyt vielä harrastamaan.

Positiivista:


+ Uusi Pitch side kuvakulma näytti mahtavalta ja siitä oli todella kiva pelata.

+ Tunnelma, yleisö- sekä kenttä äänet mahtavia, pelaajat vastaavat kropaltaan sekä naamastaan hyvin lähelle aitoa.

+ Manual kontrollien puute ei oikeastaan ollut enään mikään valtava pettymys, kiitos hyvän tuntuman.

+ Nopeus -2 näytti olevan se ainoa oikea mitä pystyi pelamaan, mutta saa nähdä millaista se sitten on Xboxilla.

+ Tuossa lainauksessa kritisoin naurettavaa juoksuanimaatiota ja se näytti olevan kateissa, muutenkin pelaajien animointi oli komean näköistä.


Negatiivista:

- Maalivahdit olivat todella hirveät. Todella helppoja imasuja ja välillä naurettavan näköistä toimintaa maalinsuulla. Toivottavasti johtui vain aikasesta koodista.

- Haaste ja vaikeustaso? Riittääkö pelissä haastetta pitkässä juoksussa ja tuleeko maaleja liian helposti.

- Rakentaako tietokone riittävästi peliä vai onko peli liian suoraviivaista? Vielä on hyvin vaikea sanoa.


Toisen pelaajan ohjaukset, kikat ja manuaali syöttö jäivät vielä mm. kokonaan kokeilematta, kun ei sitä ohjainta enään omistanut. Kaikken kaikkiian jäi todella positiivinen fiilis demon testailun jälkeen. Nyt pitää vain laittaa peli tarkkaan seurantaan ja katsoa pystyykö se vastamaan tähän hypeen mikä on omalle kohdalle noussut. :)
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Demon perusteella aika hieno peli tulossa, plus/miinus-kooste:

+vihdoinkin pelaajat liikkuvat ja kääntyilevät luonnollisen näppärästi
+syöttöjen lähtö/vastaanotto miljoona kertaa parempi kuin 2011:ssä
+mahdollisuus kontrolloida eri tavoin myös muita kuin itse liikuttamaasi pelaajaa toimii ainakin tarpeeksi hyvin

-Surkeat molarit, eivät käytännössä osaa torjua lainkaan. Konamilla on ollut ennenkin ongelmia molarien supersurkean tekoälyn kanssa,
PES 2010:ssä homma oli ryssitty totaalisesti, 2011:ssäkin molari on aivan liian passiivinen. Pelottaa, toivon parasta jne...
-Pallon fysiikka vaikuttaa kopioidun jostain FIFA 09:stä, eli potkittavana on avaruuskierteitä tekevä ilmapallo.
-Pakit ovat yhä kentän nopeimpia juoksijoita. Toisin kun PES:ssä, jos Ibra tosielämässä ohittaa pakin niin pakkihan ei enää juokse Ibraa kiinni
millään vitulla - saati että riistäisi tältä vielä ykskaks pallon.

Kaksi ekaa plussaa ovat olleet PES 2011:n jälkeen oman korjauslistani kärjessä, joten hyvältä vaikuttaa. Tietty jos mitään miinuksista ei korjata niin huonompi homma, mutta vain tuo molarien bugittaminen voi pilata totaalisesti muuten loistavankin pelin.

Onko se 14.10. nyt sitten varmistunut Nordic-alueen julkkaripäiväksi? Iso keskari Konamille. Itse tosin pelaan lähes yksinomaan onlinea ja
normaalisti ekat viikon serverit ovat aika ajoin juntturassa joten menkööt tämän kerran. :mad:
 
Ylös Bottom