Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pro Evolution Soccer 2012 [PS3/X360]

Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Tämähän maistuu todella hyvältä! Olin jo n. kuukausi takaperin sitä mieltä, että varmaan fifa tulee viemään voiton, mutta nyt on vanha mestari ottanut oikein kunnon irtioton ensimmäisen kirimaalin kohdalla. Tässä on sitä vanhaa pes-meininkiä paljon mukana. Laitetaas alle omia huomioita.

Maalipaikoille on hankala päästä top playerilla, ainakin maata pitkin pelaamalla. En ole kovinkaan monesti päässyt vetämää hyviltä paikoilta, en konetta vastaa enkä ihmispelaajaa vastaan. Maalini ovat enimmäkseen syntyneet keskityksistä, tai laukauksesta boksin ulkopuolelta.

AI on taas erittäin hankala pysäyttää pelkällä X:llä. Ja kun en enää X:n käyttöä hallitse joutuu peruuttelemaan pakille melko paljon ja käskeä neliöllä kaveria antamaan painetta. Jos rynnin X pohjassa aina uudella pelaajalla hyökkääjää vastaan, tulee AI vaikka läpi koko kentän.

Laukaukset tuntuvat hyviltä niinkuin aina pessissä. Se ei silti takaa mitään maalijuhlaa, vaan pelit päättyvät tasaiseti 1-3 maalin otteluina. Yhden 0-0 olen tainnut vain pelata, johtuen siitä etten vielä ole kovin hyvä puollustamaan. Suurilukuisin pelini on ollut 3-3, joka oli aivan fantastinen ottelu.

Tunnelma on erittäin hyvä ja kannatuslaulut kuuluvat hyvin. Pidin Manulla kovaa syöttömyllyä veljen AC Milania vastaan 1-0 tappioasemassa ottelun loppupuolella ja täpötäysi San siro vihelsi kuin noiduttuna. Taas siinä 3-3 ottelussa tein Giggsillä vapaapotkusta kotijoukkueena lopun tasoitusmaalin, iski yleisön huuto ja Giggsin hurja tuuletus kohti kulmalippua kuin 1000 wolttia.

Maalivahdit ovat huonossa terässä. Pallo polttaa näpeissä liikää ja reaktiot ovat hitaita, tähän pitää saada parannusta.

Toisen pelaajan ohjastaminen erikoistilanteissa on kiva uudistus, mutta en ole vielä yhtään maalia sillä tavalla tehnyt, enkä nyt muista mitää vaarallistakaan saaneeni aikaan. Pitänee harjoitella sen käyttöä. Tämä pystyjuosu ominaisuus alkaa olla jotenkin näpeissä. Silläkin on vasta yksi maali tehty, mutta muutama kohtuullinen maalipaikka saatu. Eivät siis mitään automaattisia maalilinkoja nämä uudistukset.

-Pallon fysiikka vaikuttaa kopioidun jostain FIFA 09:stä, eli potkittavana on avaruuskierteitä tekevä ilmapallo.
-Pakit ovat yhä kentän nopeimpia juoksijoita. Toisin kun PES:ssä, jos Ibra tosielämässä ohittaa pakin niin pakkihan ei enää juokse Ibraa kiinni
millään vitulla - saati että riistäisi tältä vielä ykskaks pallon.
Hassua, tässä täytyy olla erimieltä. Minusta tässä kierteet ovat paljon pienemmässä osassa kuin fifassa. Itseasiassa haluaisin vielä vähän enemmän niitä kierteitä siihen palloon. Samoin Ibran tapauksessa kallistun toiseen suuntaa. Zlatan tuntuu olevan varmaan jossain ylijumalan asemassa japanissa. Ei sitä tahtonut pysäyttää millään ja aina potkaisi maalin, kun vähänkin sen näköiseen tekopaikkaan pääsi. Muutenkin pelaajan arvot ovat liian korkeat omaan mielipiteeseeni tosielämän Zlatanista.

Toivottavasti näin yön yli muistin kaiken mitä eilen oli mielessä.

Tosiaan tuomareita piti vielä kehua. Mukava saada edes vapari palkinnoksi painostuksesta, jos ei boksiin pääse kunnolla sisälle. Erikoistilanteiden lisääntynyt määrä tuo paljon ulottuvuuksia peliin.

Haukutaan molarit toisenkin kerran vielä, nimittäin sen ne ansaitsevat. Kaksinpeli ihmispelaajaa vastaan tuottaa enemmän tilanteita joten silloin tulee enemmän kummallisuuksia maalivahdeilta. Äskettäin veljen kanssa pelatessa vedin sellaisen semikovan pallon +30 metristä, mutta suoraan kohti maalivahtia. Selvästi liimattava pallo, tai edes ylirajan ohjattava, mutta pomputtaa sen eteensä. Pallo on suurin piirtein paikallaa n. 1,5 metrin päässä maalivahdista, kun tämä päättää hypätä tiikeriloikalla täysin pallon yli. Siitä sitten teen helpon maalin ja veljeä harmitti pirusti. Latisti hieman tunnelmaa, kun mikään ei ole meille ärsyttävämpää kuin toisellemme häviäminen ja vielä tällä tavalla.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Pessin/Winning elevenin uusi nettisivu on auennut, jonka kunniaksi on konamilta tullut uusi traileri. Trailerissa näkyy pelimoodeja yms. (3:00--> tulee pelimoodeista):

[video=youtube;Q9RZvS_lXiI]http://www.youtube.com/watch?v=Q9RZvS_lXiI&feature=player_embedded[/video]

Lähde: WENB

Pakko kyllä myöntää, että on loistava demo. Kuokkaan tulee professional tasollakin (tänään esim. Manchester Unitedilta 0-5 pataan, olin Milan...). CPU hyökkää upeilla eri variaatioilla (Robinho on muuten melkoisen vaikea pideltävä jalkasaksineen) mm. laidoilta, keskeltä 1-2 syötöillä ja vaihtelee tilanteen mukaan myös pelin painopistettä loistavilla puolen vaihdoilla. Peli on myöskin todella sulavaa, kun vertaa esimerkiksi viime vuotiseen teokseen. Oman joukkueen pallottomat pelaajat hakevat myöskin loistavasti paikkaa ja toistaiseksi ei ole montaa kertaa tullut vastaan tilannetta, jossa ei olisi paikkaa syöttää palloa hyökkäyksessä. Ja jos ei syöttöpaikkaa löydy, niin voi hyvinkin haastaa vastustajan pakkia, mikä on muuten melkoisen palkitsevaa onnistuessaan.

Pari miinusta löytyy myös, joista ensimmäisenä mainitsen MAALIVAHDIT. Helppoja livahtaa turhan usein maalivahtien hitaiden reaktioiden takia. Onneksi Jon Murphy on sanonut, että veskoja parannellaan koko ajan ja seuraavassa demossa pitäisi olla jo muutosta nähtävissä.
Toinen miinus (joskin pieni) on tuo syöttäminen. Joskus nimittäin syöttö jää vain pariin metriin, vaikka yrittäisit syöttää pidemmälle. Karvaalla tavalla kostautui tämä, kun yritin syöttää omalle veskalle ja syöttö jäi reilun metrin mittaiseksi, josta Ibra nappaa pallon ja tekee maalin. Myös tuo Pass Assistance on ilmeisesti "rikki", sillä sen ollessa nollissa, pitäisi syöttöjen olla paljon vähemmän avustettuja (mm. Asim Tanvir tai Adam Bhatti kertoi twitterissä, että versiossa, jota he olivat jo aiemmin pelanneet oli "Pass Assistance" asetuksella 2/5 (eli yksi palkki) ollut vähemmän avustettu, kuin tämä demon 1/5 (eli ei yhtään palkkia).

Huhhuh on kyllä mahtava peli. Reilusti enemmän hyvää kuin huonoa ja innolla odotan jo seuraavaa matsia. :)

Adam Bhatti saa ensi viikolla pelin uusimman version käsiinsä, jolloin kuulemme maalivahdeista ja muista asioista lisää.

Edit. Unohtui mainita muuten nuo tuomarit. Positiivisessa mielessä siis. Katsovat hienosti hyötynäkökohdan ja vapareita tulee sopivasti (huomattavasti enemmän, kuin aiemmassa Pessissä, mikä on hyvä juttu.) Team-mate control (assisted, manuaalia en ole vielä kokeillut) tuo myös todella paljon lisävariaatiota varsinkin erikoistilanteisiin. Toimii hyvin myös pelitilanteissa, mutta ei kuitenkaan ole liian tehokas.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

En tykänny demosta. Varmaan liian vahvat fifa lasit päässä tai jotain. Toivottavasti saavat jotain tolkkua noihin maalivahteihin.:rolleyes:
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Loistavia matseja taas takana. Tuntuu että hukkuu pelin monipuolisuuteen. Puolustaminenkin on tehty nerokkaaksi kun tajusin käydä katsomassa training osiossa muutamia vinkkejä puolustuspelaamiseen. R2:lla on suuri rooli jos ei halua päästää 1on1 tilanteissa kaveria ilmaiseksi ohi. Ja sitten jos haluaa pelata täydellistä puolustuspeliä niin pitäisi osata käyttää R2+neliö+rasti yhdistelmiä tilanteeseen sopivalla tavalla. Se on todella haastavaa ja tekee mielestäni puolustuksesta mielenkiintoista.

Paljon haastetta ja syvyyttä tuntuisi löytyvän pelistä näin alkukosketusten perusteella. Pelitunteja tulee vierähtämään tulevaisuudessa. Se lienee jo varmaa. Tosin maalivahdit olivat liian huonoja.

Onkohan nettipelissä pelitempo +0? Itseäni harmittaa harjoitella -2:lla(paras vaihtoehto) jos nettipelit ovatkin sitten huomattavasti nopeatempoisia.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Hassua, tässä täytyy olla erimieltä. Minusta tässä kierteet ovat paljon pienemmässä osassa kuin fifassa. Itseasiassa haluaisin vielä vähän enemmän niitä kierteitä siihen palloon. Samoin Ibran tapauksessa kallistun toiseen suuntaa. Zlatan tuntuu olevan varmaan jossain ylijumalan asemassa japanissa. Ei sitä tahtonut pysäyttää millään ja aina potkaisi maalin, kun vähänkin sen näköiseen tekopaikkaan pääsi. Muutenkin pelaajan arvot ovat liian korkeat omaan mielipiteeseeni tosielämän Zlatanista.

Täytyy vähän tarkentaa: tunnustan kierre-kommenttini olleen liioiteltu, ei demon banaanit tosiaan ole lähelläkään FIFA:n kierteitä,
mutta muutama epärealistinen kierrepommi on tullut vastaan, mitä en ole ikinä ennen PES:ssä nähnyt. Kierteitä en sinänsä kammoa
(päinvastoin), mutta epärealistisen jyrkät liikeradat pitäisi kitkeä pois, vaikka ihan hauskoilta näyttävätkin.

Tuo Ibra taas voisi olla vaikka Aguero, Ronaldo, Usain Bolt tms jne. Tarkoitin siis sitä, että 2011:ssä (ja demossa) puolustaja kuin puolustaja
pystyy juoksemaan kiinni kohtuullisella karkumatkalla olevan kärjen. PES 2010:ssahan hyökkääjät ja puolustajat olivat suurin piirtein
esikuviensa tasoisia juoksunopeudessa, joka yhdistettynä pelin surkeaan sisäänrakennettuun puolustupelin organisointiin
aiheutti sen, että läpiajoja tuli hirveästi kun kaikki hiukankin nopeammat hyökkääjät laskettelivat puolihuolimattomasti linjojen läpi kuin
natsit ranskanmaalla keväällä '40.

2011:een tuo muutettiin mahdottomaksi nimenomaan hidastamalla hyökkääjiä ja nopeuttamalla puolustajia. Tuloksena suuri osa tiukoista
läpiajotilanteista päättyy suvereeniin pallonriistoon puolustajan toimesta (harhautukset tms. eri asia, viittaan tässä siis olka-olkaa vasten
tapahtuvaan pallontavoitteluun).
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Olen pelannut demoa parin matsin verran, ja täytyy sanoa, että nyt tuli todella vaikea valinta! Vaikka FIFA 12:ta ei ole vielä päässytkään kokeilemaan, niin voin sanoa, että on todennäköisesti pakko ostaa molemmat pelit! Graafisesti peli näyttää hienolta, pelitilanteessa FIFA 11 ehkä juuri ja juuri vie voiton mutta uusinnoissa ja cut sceneissä, vai miksi niitä nyt tässä pelissä kutsutaankin, PES näyttää AIVAN UPEALTA! Demon pelaajat on mallinnettu todella hyvin ja pelattavuuskin on upea! Maalivahdit voisivat olla kyllä parempia mutta ne taitavatkin olla vielä kehityksessä. Innolla odottaen seuraavaa demoa!
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Aika tohkeissaan tässä demoa odottaa(boxin puolelle). Olisi tosi hienoa jos voisi pelata tänä vuonna kumpaakin peliä(FIFA ja PES) ihan kunnolla. Ainoa mikä huolestuttaa, on se että eikö niitä helvetin maalivahteja ole saatu vuodessa(tai yli) kuntoon? Viime versiossa, jo demossa, maalivahdit oli niin hanurista, että söivät ihan älyttömästi peli-iloa. Maalivahdeissa kun pätee se mikä oikeasti kentällä. Eli jos siellä on jotain ongelmia, niin se näkyy suoraan taululla(eli pelin tapauksessa suoraan peli-ilossa ja immersiossa). Monia pienempiä ongelmia voi niellä ja ei välttämättä edes huomaa, mutta maalivahdit on eri asia.

Noh toivotaan parasta ja pelätään pahinta.

Videot ja kommentit kun muuten ovat olleet sen verran positiivisia.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Ainoa mikä huolestuttaa, on se että eikö niitä helvetin maalivahteja ole saatu vuodessa(tai yli) kuntoon? Viime versiossa, jo demossa, maalivahdit oli niin hanurista, että söivät ihan älyttömästi peli-iloa. Maalivahdeissa kun pätee se mikä oikeasti kentällä. Eli jos siellä on jotain ongelmia, niin se näkyy suoraan taululla(eli pelin tapauksessa suoraan peli-ilossa ja immersiossa). Monia pienempiä ongelmia voi niellä ja ei välttämättä edes huomaa, mutta maalivahdit on eri asia.

Maalivahteja on luvattu parantaa lopulliseen versioon, joten parasta tietenkin toivotaan. Hiukan olen pessimistinen kun parina viime vuonna niin moni asia on ollut pielessä, kopioisivat vaikka PS2:n PES 6:n molarien tekoälyn sellaisenaan niin kukaan ei valittaisi.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Adam Bhatti taisi tänään kuulla jotain Pessin lopullisesta versiosta ja... No laitetaan "twiitit" tähän:

"Erm, yeh. F*ckin blown away. #PES2012"
"Sworn to secrecy, so I'm in hype mode. But yeh, f*ck the demo."
"Wait until next week lads. But just me mindful that...I'm f*ckin blown away :))) sit on that, be happy, and be patient :)))"

L: Adam_Bhatti

:eek: Hypehypehypehype...
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Joku jossain vaiheessa mietti täälläkin muistaakseni tuota Master Leaguen default tiimiä ja se on tänä vuonna seuraavanlainen:

ML+defaults+PES+2012.png


Monet miettivät varmaan, että missä ovat Minanda, Ivarov jne. He löytyvät valmentaja/manageri puolelta:

Managers+PES+2012.png


Samaan syssyyn laitetaan nuo tämän vuoden Copa Libertadores joukkueet, sekä muut pelissä mukana olevat jengit (Copa Libertadores jengit spoilerissa, loput tässä linkissä):

Argentina
Argentinos Juniors
Estudiantes
Vélez Sarsfield
Godoy Cruz
Independiente

Bolivia
Jorge Wilstermann
Oriente Petrolero
Bolívar

Brazil
Internacional
Santos
Fluminense
Cruzeiro
Corinthians
Grêmio

Chile
Universidad Católica
Colo-Colo
Unión Española

Colombia
Junior
Once Caldas
Deportes Tolima

Ecuador
Liga de Quito
Emelec
Deportivo Quito

Mexico
América
San Luis
Jaguares

Paraguay
Libertad
Guaraní
Cerro Porteño

Peru
Universidad San Martín
León de Huánuco
Alianza Lima

Uruguay
Peñarol
Nacional
Liverpool

Venezuela
Deportivo Táchira
Caracas
Deportivo Petare

Lähde: Only Pro Evolutions » A PES blog bringing fans closer to the game


Edit. Niin ja KESKIVIIKKONA kuulemme tuosta pelin retail versiosta, jota Adam Bhatti on viime päivät pelaillut. Kerrotaan sen verran, että Master League Bhattin mukaan on loistava, mutta samalla Bhatti ihmetteli sitä, miksei Konami ole julkistanut enempää tietoa tuosta Football Life -pelimuodosta.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Joku jossain vaiheessa mietti täälläkin muistaakseni tuota Master Leaguen default tiimiä ja se on tänä vuonna seuraavanlainen:

ML+defaults+PES+2012.png

Monet miettivät varmaan, että missä ovat Minanda, Ivarov jne. He löytyvät valmentaja/manageri puolelta:

Managers+PES+2012.png

Aijai, tuo on kyllä sääli. Onhan siellä toki vielä Stremer, Ruskin, Burchet (top speed 90? Ei uskoisi) sekä Hamsun. Kyllä noilla kai sitten pitää sinnitellä. Keskikenttä on kuitenkin kärsinyt valtavan inflaation, kun tappotrio Ximelez-Espimas-Iouga on jättänyt kentän. Mitenköhän noista ikonien menetyksistä selvitään? :)

Demoihin tai muihin alkuruokiin en usko, joten pitänee marssia julkkaripäivänä kauppaan. Kiitokset Mikelle kuitenkin aktiivisesta päivittelystä sekä oman ennakko-odotusteni luomisesta.

Vähän tuo Football Life -osion mediahiljaisuus kuitenkin huolestuttaa. Toivottavasti Konamin poijjaat tietävät mitä tekevät, eikä hiljaisuus johdu keskeneräisyydestä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Demoon ihastuneena ajattelin listata muutamia asioita joita ei olla vielä täällä liikaa hehkutettu taikka manattu.

Plussaa:
+ Kakkospallot menevät mihin sattuu, eikä aina suoraan koneen jalkaan
+ Pallon menetyksen jälkeinen sekunnin mittainen viive, jolloin pelaajaa ei voi ohjata, on poissa
+ Koneen pelaamisen fiksuus. (Rakentelee välillä laitojen kautta, välillä keskeltä jne)
+ Yksilöt tuntuvat yksilöiltä niin koneen puolella kuin omassa joukkueessa. (Koneen ohjastama Robinho haastaa aina kuin mahdollista, Rooney tekee hirveän määrän duunia alaspäin.)
+ Rikkeiden määrä ja realistisuus
+ Vanha kunnon PESSI-fiilis

Miinusta:
- Kulmikkaat liikkeet ja ajoittainen kankeus
- Automaatti syöttö
- Veskarit
- Yleisö aika pliisu

Kokonaisuudessaan vaikuttaa todella lupaavalta. Konami varmasti hioo vielä syöttösysteemin kuntoon, ja eiköhän maalivahdeillekin jotain tapahdu. Milloinkohan futispeleissä aletaan ottamaan
äänimaailmaan mallia vaikka NBA 2K - sarjasta, jossa fiilis on uskomattoman siisti. Nyt yleisön mölinä kuulostaa vain tasapaksulta puurolta.

Loppuun vielä isoa kättä myös täältä suunnalta Mikelle, että on saanut munkin PES:ssi sydämen jälleen sykkimään ja mielenkiinnon kohoamaan.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

En tykänny demosta. Varmaan liian vahvat fifa lasit päässä tai jotain. Toivottavasti saavat jotain tolkkua noihin maalivahteihin.:rolleyes:

Ei tykätty täälläkään, minulla ei tosin ole minkäänlaisia laseja päässä :) En ole tykännyt näistä fifin lähimenneisyyden peleistäkään. no,, Etelä-Afrikan
MM-kisapeli menettelee.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Demo on loistava! Parempi kuin Fifa 11. Ne maalit mitä on tullu on ollut aivan maagisia. Ikinä en oo tehny yhtä hienoja maaleja Fifa 11, kun tässä demossa oon jo tehny tai ainakaan niiden tekeminen ei oo tuntunu yhtä hyvältä. Todennäkösesti ostan tän joskus joulun jälkeen kun hintakin voinu vähän laskea.

Siitä online Master Leaguesta sen verran että mulla se ei ainakaan toiminu PES 2011, kun palomuuri kai esti sen... Olis kiva tietää jos jotenkin ne säädöt olis muuttunu pelissä ja sitä vois edes kokeilla.

Millon se demo 2 tulee?
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Mitä tarkoitat automaatti syötöllä? Kun onhan siinä manuaali syöttökin erikseen.

Pass assistancea meinasin. Ite säätelin sitä molempiin ääripäihin lähes minkäänlaista eroa huomaamatta. Aina menee syötöt "liian" helposti omille. Huomaa usein esim jos on syöttämässä ohjaimesta katsottuna alaspäin, menee syöttö aina alaviistoon omasta pelaajasta riippuen. Näin nopeasti selitettynä. Toivottavasti hieman selkeytti.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Pass assistancea meinasin. Ite säätelin sitä molempiin ääripäihin lähes minkäänlaista eroa huomaamatta. Aina menee syötöt "liian" helposti omille. Huomaa usein esim jos on syöttämässä ohjaimesta katsottuna alaspäin, menee syöttö aina alaviistoon omasta pelaajasta riippuen. Näin nopeasti selitettynä. Toivottavasti hieman selkeytti.

Missä tuota pass assistancea voi säätää?
 
Missä tuota pass assistancea voi säätää?
Ennen ottelun alkua, kun valitaan ohjainten puolet painat neliötä, niin pääset säätämään niitä avustuksia. Muistaakseni "Cursor Settings" oli tuo, josta löytyy tuo pass assistance. Mutta kuten on sanottu, ei tässä demossa ole suurtakaan merkitystä sillä, miten paljon sitä syöttöapua laittaa. Kannattaa myös ne KAIKKI muut avut laittaa OFF, ettei kone esim. lauo tai liukutaklaa puolestasi.

Edit. Nuo asetukset eivät sitten säily, eli ennen seuraavaa peliä pitää asetuksia jälleen muuttaa.
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Odotukset ovat Fifa 12 suurien lupausten myötä todella korkealla ja mikäli niitä ei demon perusteella onnistuta lunastamaan, lähtee kaupasta matkaan PES2012, joka demon perusteella onnistuu parantamaan todella paljon jo ennestään kohtuullisen hyvää peliä.

Positiivisia huomioita:

+ Ensimmäiseen kosketukseen saatu jotain tolkkua, pelaajat eivät kuoleta palloa enää metrien päähän
+ Näyttää vielä enemmän autenttiselta futikselta
+ Tekoäly monipuolisempi
+ Puolustaminen vaikeampaa, AI prässi pohjassa väärään aikaan on hyödytön
+ Puolustaminen vaikeampaa osa kaksi: myöhästyneet (X:llä tehdyt) kampitukset näyttää väistämättä johtavan vapareihin
+ Pelaajien erot todella mahtavia. Iibrat, Ruunit ja kumppanit erottaa todella hyvin kentällä. Esimerkiksi Ryyneyn perään antamatonta karvausta on suorastaan miellyttävä katsella. Välillä juoksutan jätkää aikani omassa päädyssä koska on vain mukava seurata, kun läski jolkottaa :D
+ Kentällä on tilaa ja pallo pysyy huippumiehillä hallussa, kuin pitääkin.

Pielessä:

- No ne moket
- Ja edelleen tekoäly ei aina tajua irtopalloja. Paremmin tosin kuin 2011:ssä. Siinähän jos tapahtui jotain odottamatonta, esim syöttö kimposi pelaajasta tyhjään tilaan, niin koko hemmetin kenttäpelaajisto saattoi juoksennella puoli päivää ympäriinsä reagoimatta pallon sijaintiin lainkaan. Tuli kyllä aika etukäteen ohjelmoitu fiilis
- Edelleenkin taktiikat noudattavat vähän samaa kaavaa. Ei se AINA niin mene, että johtava joukkue lyö kilpparin loppumatsista.
- Niin mahtavaa, kuin pystyjuoksujen mukaantulo onkin, on se kyllä täysin väärässä napissa ja kaiken lisäksi sitä ei voi vaihtaa??! MVK eli Mitä V***a Konami? Onko aivan pakko? Oisko se nyt ollut paha, jos ois sinne optionseihin lisätä? Välillä on sellainen olo, että tekisi mieli käydä potkimassa nilkoille näitä pelintekijöitä..

Mitä on pakko korjata viime pelistä:

- Nettipeli. Onhan se nyt ihan perkeleen hirveää, tuo toiminta. Peli lagaa, nykii ja paukkuu. Lisäksi vakio voittotaktiikka onlinessä näytti olevan laittaa 5 - 6 kärkimiestä ja naputella läpisyöttöä koko ajan. Plus tietenkin automaattiprässi pakeille.
- Kaksiosaiset ottelut. Miten voi olla edes mahdollista, että homma ryssitään näin pahasti? Voitat eka osaottelun 3-0 ja toisessa osa-ottelussa olet tappiolla 0-1. Mitä tekee AI? Lyö armottoman kilpikonnafiiliksen päälle. Voi luoja...
- VIHDOINKIN! Voit lähettää pelaajan pystyjuoksuun. Katso kohta "pielessä"


Joka tapauksessa. Kovat ovat paineet Fifalla tänä vuonna. Konamin esitys on aivopieruistaan huolimatta vahva!
 
Vastaus: Pro Evolution Soccer 2012 [Hype ja toiveet]

Demo oli erittäin positiivinen yllätys! En ole vähään aikaan ostellut Pes-pelisarjan pelejä, mutta tämä menee kyllä ehdottomasti ostoon. Kokonaisuudessaan peliä (=demoa) on miellyttävää pelata pienistä downsideista huolimatta. Pitkästä aikaa pelaan mieluummin fudista kuin änäriä!

Ylle onkin jo laitettu melko hyvää listaa posiitiivista ja negatiivisista puolista, enkä tämän vuoksi vaivaudu listaamaan kaikkia omia fiiliksiäni (yhdyn siis pääosin muiden laittamiin +/- listoihin). Laitetaan kuitenkin tämä:

- Veskarit ovat aivan totaalisia lapasia. Toivotaan, että niitä muutetaan oikein kunnolla varsinaiseen peliin.
 
Ylös Bottom