PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Senaattori

Toimitus
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Pyrin tulemaan kisaan, mutta en uskalla varmaksi luvata. Ei oikein tunnu sopivan tämä torstai nyt uuden kaupungin ja elämän rytmeihin ollenkaan. Joten voi olla että jätän kisailut tän kauden jälkeen kokonaankin pois, jos en saa asioita paremmin järjesteltyä.
Missä kaupungissa muka torstaisin ryypätään? :confused:
 

Salmingi

Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Kauden neljäs osakilpailu ajettiin vaihtelevissa olosuhteissa iki-ihanalla Venäjän moottoriradalla. Koska rengaskuluma oli olematonta, olisin kuivallakin kelillä koittanut tavoistani poiketen saavuttaa mahdollisimman hyvän lähtöruudun. Välikelin sää aika-ajoissa antoi siihen muutenkin mahdollisuuden, koska kisa ajettaisiin kuivalla kelillä. Oma kuivan kelin setuppi ei kovin hyvin soveltunut välikeliin ja ja oli haastavaa pysyä radalla aika-ajoissa. Kymmenes lähtöruutu oli kohtalainen suoritus.

Kisaan sitten ajattelin aluksi lähteä taktiikalla US+SS, mutta ajattelin kääntää sen toisin päin, koska alussa olisi luultavasti luvassa letkassa ajelua, jolloin ultrat menisivät osittain hukkaan. Lähdössä nousin lopulta pykälän verran eli yhdeksänneksi. Avauskierroksen lopussa meinasin spinnata radan haastavimmassa mutkassa, mutta pysyin onneksi radalla eikä Suomi-Rampakaan päässyt ohitse. Sen jälkeen ajoin ensimmäiset 10 kierrosta Viltsun perässä ja jrantalan edessä. Väli kasvoi tasaisesti molempiin suuntiin. Koitin vain nakuttaa tasaisia kierroksia standardilla. Bensaa oli tosiaan alussa -2 laps, koska offlinessa standardilla ajaminen toimi paremmin kuin richillä ajaminen, mutta kisassa sitten auto oli liian helppo ohjattava ja käänsin monesti liian aikaisin mutkiin. Omalle stopille tulin kierroksella 16, jolloin olin kilpailussa toisena muiden käytyä edestä varikolla ja Simo ehti ohittaakin minut oman stoppinsa jälkeen. Radalle palasin sijalle 11 ja sen jälkeen aloin poimimaan kuskeja edestä. Harmillisesti otin kolmannen oikaisuvaroituksen juuri ennen kuin saavutin Thuton, joka oli sijalla kymmenen. Onneksi pääsin hänestä ohi nopeasti ja sain revittyä yli kolmen sekunnin kaulan hyvin äkkiä. Thuton jälkeen sitten saavutin Enkmannin ja Senaattorin, joista Enkmanni sähelsi itsensä ulos kisasta missattuaan varikolle menon jännällä tavalla rikkinäisen siiven takia kierroksella 21. Senaattori pääsi siinä kohdin hieman livahtamaan karkuun taas, mutta sain hänet nopeasti kiinni ja sen jälkeen kierroksen 24 aluksi kävimme hyvän taistelun, joka päättyi lopulta edukseni ykkössektorin jälkeen. Sen jälkeen edessä olikin Viltsu kymmenen sekunnin päässä, joten viimeiset kierrokset ajoin vain Senaattoria karkuun ja varmistin kuudennen sijan. Kiitoksia kilpailusta taas kerran, mukavaa näitä on ajella. MM-sarjassakin on tiukka tilanne Simon takana ennen viimeistä osakilpailua. Toki olisin vielä paremmissa asemissa jollei tuomaristo olisi ryöstänyt edellisen kilpailun podiumpaikkaa. :rolleyes: Kuudenteen sijaan olen joka tapauksessa tyytyväinen Venäjän osakilpailusta, vauhtia ei ollut taistella podiumsijoista.

[video=youtube;BHJ8x1p6WDM]https://www.youtube.com/watch?v=BHJ8x1p6WDM[/video]
 

storkki

Well-Known Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Ei ollu omalta osalta kovin kummone kisa. Alussa spinni seinään ja varikolle mentäessä ulos varikkolinjalta ja 5s stop penalty varikolla.
Kisan lähtö
 

Thuto

Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Striimi:
[video=youtube_share;3FblMhd5gaE]https://youtu.be/3FblMhd5gaE?t=1504[/video]


No joo, vessanpöntöstä alas joutaa sekin kisa :D. Aika-ajoissa ei toiminu aluks forcet juuri lainkaan, kanttarit tuntu mutta ohjaus oli niin kevyt että ois yhellä sormella voinu pyöritellä. Pari kierrosta tolla taiteilin ja sitten ku kävin varikolla ja käytin ratin irti, niin en kerenny ennää uuestaan radalle. Lopulta jäin viimeseks, ja kevyet puoltoista sekuntia toisiks hitainta jälessä.

Sattuneesta syystä ei paljon huvittanu porukassa ajella, joten ultrat alle starttiin ja kierrokselta kolme undercutilla koittamaan mahollisimman monesta ohi. Eipä sekään kovin hyvin toiminu, kun online-aika-ajossa ja offline-kisassa hyvin toiminu setup oli hidas ku mikä. Lähes sekunnin per kierros hitaampi ku päivällä treenatessa.

Ajoin vielä varikolle ylinopeutta, josta saatu viien sekunnin rangaistus jäi peliltä huomioimatta, lopulta siis sija 8.
 

vvvili

Active Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

[video=youtube;M2BSH7SNCgg]https://www.youtube.com/watch?v=M2BSH7SNCgg[/video]

Huh, olipahan miellyttävä kisa omalta osaltani. Käytäännössä inhoan Venäjän rataa ja setupia en ole ikinä saanut tuonne istumaan, mutta pienellä oman ajotyylin muutoksella rupesi tänään "lämpöä ottaessa" maistumaan. Kisassa setup toimi pääsääntöisesti todella hyvin.

Aika-ajossa sadekelillä kuudes. Kolmossektorissa tuli parhaalla kierroksella tyrittyä varmaan 0,6 sekuntia, joten hitusen parempaankin olisi ollut mahdollisuudet. Kisaan sain hyvän lähdön, mutta oikaisin avausmutkassa hieman ja sain "Illegal Overtake"-ilmoituksen ja tuli päästettyä sitten isompi nippu autoja edelle. Senaattorin kanssa oli valtaosa ykkösstintistä hyvää vääntöä, kunnes Senaattori karkasi varikolle kierroksella 8. Itse jatkoin vielä kolme kierrosta ja stopille tulin 11.kierrokselta. Suurempaa tappiota Senaattorille ei tuossa ajassa kerennyt syntyä, mutta kierrosta myöhemmin varikolle tullut Enkmanni pääsi väliimme. Kahden em. kinastellessa pääsin kuittaamaan Enkmannin ja myöhemmin Senaattorin, johon loppuivatkin omat kisailut. Masan kanssa ajettiin suht tasatahtia viimeinen 11 kierrosta, mutta ei ollut oikein vauhtia päästä haastamaan, kun piti vielä alkukisassa otettujen varoituksien myötä varoa uusia corner cut-rangaistuksia.

Maalissa viidentenä ja ensimmäinen suht puhdas kisa tämän F1-pelin KFIN-liigaan. Se kelpaa noiden kahden aiemman hölmöilyn jälkeen, vaikka vauhtiero kärkeen varsin raju vielä onkin.

Niin ja jatkan tämän myötä perinteeksi muotoutunutta kuittailua Mercedes-kuskeja kohtaan koosteissani. Tasa-arvoa kannattavana henkilönä tällä kertaa framille pääsi Senaattori. :p
 

JBTGFIN

New Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Tässä mun ehdotuksia tulevaisuuden sarja_jakoja varten.
1. Huonoimmat putoaa ja parhaat nousee: Kauden päätteeksi x määrä kuskeja nousee ja putoaa sarjasta sarjaan.

2. Apuja pois: Samanlailteen kuin 1. Ehdotuksessa mutta sarja nousijat joutuvat ottamaan jonkun avuistaan pois (ABS, Tc) jos niitä siis käyttää.

3. Taistelu jatkopaikasta time trialissa tai yksittäisessä kisassa: x määrä kuskeja kummastakin sarjasta (parhaat 2. Sarj. Ja huon. 1 sarj.) joutuvat ajamaan tietyllä aikavälillä time trialissa 3 eri radalla. Siitä sitten puolet nousevat ja laskevat sarjoissa yhteisajan perusteella. Tai sitten ajetaan 1-2 kisaa joista parhaat nousevat ja huonoimmat tippuvat
 

zeizei

Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Ehdotuksia sarja-jaosta

1. vaihtoehto

Ilman apuja ja avullisten sarjat erikseen.

2.vaihtoehto

Nykyiset sarjat.
X-määrä tippuu ja X-määrä nousee. Yp miettiköön määrän kohdalleen. Kauden loppupisteistä katotaan suoraan nousijat ja tippujat.

Ei todellakaan mitään timetrial tiputus ajo pas*aa tai yksittäistä kisaa missä tönitään pihalle niin meni se nousu ja kausi siihen. En ole ite nousemassa mutta ajattelen teidän muiden nousevien parasta sen verran [emoji3]

Sääntöihin: abs off ja defu säädöt kävis myös enemmän kuin hyvin. Oli sen verran mukava muutos viime pelissäkin.

Oikiastaan minun pelaaminen ei siihen kaadu miten jaetaan/mitä sääntöjä tulee. Melkein kaikki sopii. Jotkut huonommin, toiset paremmin. Kaikkia ei voi miellyttää tällä porukka määrällä
 

storkki

Well-Known Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Tuohan se ois kaikkein paras ku ois avuttomat ja avulliset omissa sarjoissaan. En ainakaan keksi yhtään syytä mikä siinä olisi huonoa.
 

Kirai

Toimitus
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Tuohan se ois kaikkein paras ku ois avuttomat ja avulliset omissa sarjoissaan. En ainakaan keksi yhtään syytä mikä siinä olisi huonoa.
Paitsi jos avuttomia on 10 ja avullisia 30. :cool:

mutta muuten ihan hyvä idea tämä.

Tai sitten pudotus juurikin niin että määrä x putoaa ja sama määrä x nousee. Ei mitään pudotusajoja tai vastaavia.
 

moneygun

Active Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Omasta mielestäni tuo putoamisen ja nousemisen jännitys on vain ja ainoastaan motivoivaa.

Silloin porukka joutuu oikeasti taistelemaan niistä jämäpiste sijoistakin.
 

Simo911

Active Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Ite oon kanssa sillä kannalla, että on ylempi ja alempi sarja ja niiden välillä nousee/laskee porukkaa aina kausien välissä. Se on sitte eri asia pitääkö 1-sarjan apuja karsia. Eikös nyt tule joku päivitys mikä heikentää medium tc:n vauhtia?
 
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

HUOMIO!
Kysely koskien ensi kauden sarjajakoa.

Mikäli tulevalle kaudelle jaettaisiin sarjat ajoavuton-sarjaan/ajoapu-sarjaan, kummassa sarjassa ajaisit?

Äänestys toimii seuraavasti:
Mikäli ajaisit mielummin ajoavuton-sarjassa laitat KFIN F1 YP käyttäjälle yksityisviestillä numeron 1.
Mikäli ajaisit mielummin ajoapu-sarjassa laitat KFIN F1 YP käyttäjälle yksityisviestillä numeron 2.

(Ajoavuton sarjalla tarkoitetaan sarjaa, jossa yksikään pelistä löytyvä ajoapu ei saa olla päällä. Ajoapu sarjassa mennään samoilla säännöillä kuin nykyisinkin.)

Äänestysaika alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 22.10.2017 klo. 18:00.

Huomioon otetaan ainoastaan äänet jotka on lähetetty yksityisviestillä KFIN F1 YP käyttäjälle otsikolla sarjajako ja noudattamalla yllä olevia ohjeita. Eli äänestys toimii käytännössä samalla tavalla kun tutkintapyyntöä laadittaessa. Mitään selityksia ei haluta vaan pelkästään numero 1 tai 2. Huomioon otetaan lisäksi ainoastaan äänet jotka ovat tulleet tällä hetkellä sarjoissa mukana olevilta kuljettajilta.

Jokaisen kannattaa ja pitää äänestää
sillä jokainen ääni on ratkaisevassa roolissa ensi kauden sarjajakoa ajatellen. Jos ei äänestä niin on turha valitella jatkossa.

Tarkennuksena vielä että tämä on pelkästään mielipidekysely, eli mitään päätöksiä tulevasta sarjajaosta ei ole vielä tehty.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Samadhi

Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Voisihan sitä karsia ja ajaa yksi kisa kerrallaan tai karsia ja ajaa 5-6 kisan sarja kerrallaan..tavallaan vähän outoa että ajetaan joku kolmen radan karsinta kaudelle jossa on 5-6 kisaa..toisaalta jos porukka tykkää kisailla ja ajaa isommassakin sarjassa niin mikä se nyt olikaan syynä että pitää olla jotain viiden kisan tynkä sarjoja, varsinkin jos joku tippuu..kaikki pelin kisat mukaan ja heikoimmat ulos seuraavasta kisasta ja kakkossarjan nopeimmat mukaan seuraavaan kisaan, nopeimmat saisi kokonaisuudessaan pisteitä ja hitaimmat eivät
 

Vuosia

New Member
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Alasarjaan varakuljettajaksi. Jos onnaa.
PSN: Vuosia

Lähetetty minun FRD-L09 laitteesta Tapatalkilla
 
Vastaus: PS4 KFIN F1 2017 [KAUSI 1]

Alasarjaan varakuljettajaksi. Jos onnaa.
PSN: Vuosia
Ilman muuta! Ensimmäistä kautta jäljellä vielä yksi kisa, ja varmastikin on sen verran poissaoloja, että pääset ajamaan. Avausviestissä on kaikki olennaisin info, ja muutama viesti takaperin on toi ajoapukysely, siihen voit myös vastata.
 
Ylös Bottom