PS4: Lisälaitteet ja tarvikkeet

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
a.uusi ohjain ladata täyteen vaikka käyttää usb kaapelin kanssa?
b.pitääkö vanha ohjain deaktivoida ja uusi aktivoida?
Ohjaimissa on yleensä kyllä sen verran virtaa suoraan paketista, että ne voi kyllä ottaa käyttöön saman tien. Vanhoja/olemassaolevia ohjaimia ei tarvitse mitenkään deaktivoida.

Jos ymmärsin oikein niin jos vanha usb kaapeli on hajoamassa mutta kuitenkin toimii niin älkää hävittäkö vanhaa kaapelia. Sillä voi olla käyttöä vielä
Mikä tahansa toimiva micro-USB-kaapeli riittää. Ei siinä konsolin mukana tulleessa markan narussa ole mitään erikoista.
 

Juhis82

Member
Ohjaimissa on yleensä kyllä sen verran virtaa suoraan paketista, että ne voi kyllä ottaa käyttöön saman tien. Vanhoja/olemassaolevia ohjaimia ei tarvitse mitenkään deaktivoida


Mikä tahansa toimiva micro-USB-kaapeli riittää. Ei siinä konsolin mukana tulleessa markan narussa ole mitään erikoista.

Kiitoksia selvennyksistä. Sitten täytyy selvittää se että onko siinä ostetussa kaapelissa mahdollisesti joku vika. Meinaan tosiaan kun sillä ei heti toiminut. Mutta sitten sillä vanhalla toimi :).
 

Kuo5ii

Active Member
Kiitoksia selvennyksistä. Sitten täytyy selvittää se että onko siinä ostetussa kaapelissa mahdollisesti joku vika. Meinaan tosiaan kun sillä ei heti toiminut. Mutta sitten sillä vanhalla toimi :).
Jos ohjain tilttaa nii siel takana on nuppineulan kokonen reikä ja kun sitä+ps +option nappulaa painaa pohjaa 5sec nii se resetoi sen ohjaimen.
Jos siis tulee tulevaisuudessa ongelmia.
 
Viimeksi muokattu:

Juhis82

Member
Jos ohjain tilttaa nii siel takana on nuppineulan kokonen reikä ja kun sitä+ps nappulaa painaa pohjaa 5sec nii se resetoi sen ohjaimen.
Jos siis tulee tulevaisuudessa ongelmia.

Okei. Täytyy sitten koittaa sitä jos tulee joskus ongelmia.

Mites muuten se valo siellä ohjaimen takana. Riippuuko se pelistä vai onko sillä tekemistä esim sen suhteen millainen varaus ohjaimenvirrassa on? eli

vaihtuuko väri jos ohjain on täynnä tai melkein tyhjä virrasta?
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Mites muuten se valo siellä ohjaimen takana. Riippuuko se pelistä vai onko sillä tekemistä esim sen suhteen millainen varaus ohjaimenvirrassa on?
Väri vaihtuu ihan pelin ja pelaajan (ts. jos on useampi ohjain kytketty, jokaisella on oma värinsä) mukaan. Ohjaimen akun varauksesta se ei kerro mitään.
 

asin

Active Member
Hei !

Olisiko teillä suositella minulle 6-8 teraista ulkoistakovoa ps4:n kaveriksi ?
Toiveena olisi hintaluokka 200-400€
 

kalakanto

Member
Toimiiko PS4lla mitkään bt tyyppiset nappikuulokeratkasut? Olisi silon tällön mukavemmat käyttää kuin nuo Sonyn omat kuppikuulokkeet. Äänenlaatu pitäisi olla kuitenkin jotenkuten hyvää tasoa. Hinnalla ei väliä. Tuo pleikan mukana tullut nappikuuloke ei tarvetta tyydytä ja pitäisi saada ääni molempiin korviin.

Kiitos vinkeistä!
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Toimiiko PS4lla mitkään bt tyyppiset nappikuulokeratkasut?
PS4 ei suoranaisesti tue Bluetooth-kuulokkeita peliäänien tai edes äänikeskustelun suhteen lainkaan. Joten jos täysin langattomia nappikuulokkeita tahtoo PS4:n kanssa käyttää, ei se ainakaan mitenkään helposti tule onnistumaan.
 

jpvir

Member
Tuli ostettua razor thresher ultimate kuulokkeet ja nyt huomasin että razor thresher 7.1 luurit olis ollu yli satasen halvemmat. Elikäs mitä muuta eroa noissa on kuin tuo ultimaten turhanpäiväinen teline ja ylimääräistä kävelyä aiheuttava lähetin? Tuleeko noiden tavallisten treshereiden kanssa äänet ps4:stä vain stereona vai mistä tuo hinta ero? On kyllä aivan mahtavat luurit noihin steelseriesin H ja 800 sarjan rimpuloihin verrattuna, ainut mitä jäin niistä kaipaamaan on vaihdettava akku.
 

jpvir

Member
Ständiin saa optisen sisääntulon, ja sit voi napilla vaihtaa PS4:n ja PC:n väliä. Ellei toi optinen ole dealbreaker, niin vähän kallishan pelkkä ständi on...

http://prntscr.com/hrc13p
http://prntscr.com/hrc1f9
Tota nappia millä voi vaihtaa pc:n ja ps4:n välillä oon eniten ihmetelly kun sillä ei ole mitään virkaa, joutuu piuhat kuitenkin vaihtamaan. Siinä mukana tulleissa ohjeissa kun käsketään ps4 liittämään sekä optisella että usb piuhalla jolloin kaikki liittimet on jo varattu. Lisäks toi kun se ständi ottaa virrat usb:n kautta niin koko roska sammuu jos joutuu pleikkarin uudelleen käynnistämään, ständilläkään ei tee mitään kun pleikkari pitäisi sit jättää valmius tilaan jos siinä alkaa luureja lataamaan. Et jos tosiaan on niin että toi optinen liitäntä on ainut ero niin tarvii palauttaa nämä ja ottaa ne halvemmat tilalle niin ei tarvi tuota virtanappii käydä painelemassa.
 

Heksa_83

New Member
Yleensä täällä on aikaste viisasta porukkaa jotka osaavat auttaakin.

Ongelma on sellainen, että on tullut hommattua tuon pleikkarin kylkeen 4tb ulkoinen kovalevy. Kaikki oli iloista ja jännää siihen asti kunnes tuli alustamisen aika. Alustamisen jälkeen, vai oliko ennen, pleikkari halusi valita kahdesta vaihtoehdosta - exFat ja FAT32 - jommankumman. En nyt muista kumman valitsin mutta vain jälkikäteen mieleen kumpi olisi ollut oikea vaihtoehto jos haluan saada pelit ja sovellukset ulkoiselle kovolle. Joten kysynkin teiltä kumpi valita???

Toinen ihmetyksen aihe on se, että laitoin juurikin tuon ulkoisen kovalevyn kiinni PS4 Slimin reunasta löytyvään usb paikkaan mutta PS4 ei tunnistanut kovalevyä, mutta heti kun vaihdoin paikkaa keskeltä löytyvään usb koloon niin heti tuli ilmoitus konsolilta että ulkoinen tallennustila löydetty. Jälleen kysyn, että mitä ihmettä???

Kyselen ja ihmettelen näitä asioita kun en ole mikään tekniikkaguru ja ajattelin kysästä asiaan perehtyneiltä.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Kaikki oli iloista ja jännää siihen asti kunnes tuli alustamisen aika. Alustamisen jälkeen, vai oliko ennen, pleikkari halusi valita kahdesta vaihtoehdosta - exFat ja FAT32 - jommankumman. En nyt muista kumman valitsin mutta vain jälkikäteen mieleen kumpi olisi ollut oikea vaihtoehto jos haluan saada pelit ja sovellukset ulkoiselle kovolle. Joten kysynkin teiltä kumpi valita???
exFAT on modernimpi ja muutenkin parempi valinta. Tosin jos tarkoitus on asentaa sinne pelejä, ei valinnalla ole oikeastaan mitään merkitystä, sillä PS4 alustaa levyn ihan omalla tiedostojärjestelmällään.

Toinen ihmetyksen aihe on se, että laitoin juurikin tuon ulkoisen kovalevyn kiinni PS4 Slimin reunasta löytyvään usb paikkaan mutta PS4 ei tunnistanut kovalevyä, mutta heti kun vaihdoin paikkaa keskeltä löytyvään usb koloon niin heti tuli ilmoitus konsolilta että ulkoinen tallennustila löydetty. Jälleen kysyn, että mitä ihmettä???
Tätä en osaa nyt näin aamutuimaan selittää. Molempien USB-porttien pitäisi toimia ihan samalla tavalla. Ehkä konsolin uudelleenkäynnistys olisi auttanut, mene ja tiedä.
 

aeris

Member
En nyt muista kumman valitsin mutta vain jälkikäteen mieleen kumpi olisi ollut oikea vaihtoehto jos haluan saada pelit ja sovellukset ulkoiselle kovolle. Joten kysynkin teiltä kumpi valita???
ExFAT olisi parempi vaihtoehto External Storage -levylle, jos haluat säilyttää mm. videoita levyllä (FAT32 ei tue yli 2GB tiedostokokoja). Tähän liittyen olet tosiaan tehnyt siitä juuri External Storage -levyn. Sitä voi siirrellä PC:n ja konsolin välillä.

Jotta sille saa tallennettua pelit ja applikaatiot siitä pitä tehdä Extended Storage. Silloin levystä tulee suora käyttöjrjestelmän jatke eikä sitä muut laitteet osaa lukea, vastaavasti PS4 ei sellaista luodessa kysele mikä tiedostojärjestelmä kelpaisi. Normaalisti valintaan pääsee Settings -> Devices -> USB Storage Devices ja valitsemalla kovalevy, mutta nyt kun se on jo External Storageksi tehty, hyvä kysymys osaako konsoli arvata että haluat poistaa koko tiedostojärjestelmän ja tehdä siitä Extended Storagen... Kokeilemalla selviää.

Tuo USB-portti on erillinen asia ja mun mielestä voisi alkuun keskittyä tähän akuuttiin ongelmaan, että saat sen kovalevyn pelikäyttöön :)
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Normaalisti valintaan pääsee Settings -> Devices -> USB Storage Devices ja valitsemalla kovalevy, mutta nyt kun se on jo External Storageksi tehty, hyvä kysymys osaako konsoli arvata että haluat poistaa koko tiedostojärjestelmän ja tehdä siitä Extended Storagen...
Kyllä sieltä pitäisi löytyä Formatoi laajennetuksi tallennustilaksi -vaihtoehto. Levyllä oleva data ja tiedostojärjestelmä jyrätään PS4:n omalla alustuksella, ja sen jälkeen sinne voi siirtää/asentaa pelejä ja sovelluksia.
 

Pirate fin

Well-Known Member
Onkos tossa Sonyn Platinum Headsetissä toi 7.1 ääni yhtään parempi, kuin Wireless Headset 2.0:ssa?

Mulla joskus oli 2.0 headsetti, mutta toi 7.1 ääni oli ihan täyttä paskaa niissä ja tulikin pelattua ilman sitä. Jotenkin tuntuu, että toi Platinumien 3d-ääni on hylätty kokonaan, kun taitaa olla vain muutama peli joka sitä hyödyntää ja ei viitsisi 200€ pistää kuulokkeisiin jos niiden hehkutettua ominaisuutta ei hyödynnetä.
 

Kuunaama

Member
Onko jollain kokemusta Razerin Raiju-ohjaimesta? Onko hintansa arvoinen? Löytyykö joku parempi vaihtoehto? Dualshock 4-kiintiö alkaa olla täynnä. :)
 
Ylös Bottom