Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4: Lisälaitteet ja tarvikkeet

DlcRbZcW0AESZ1O.jpg

PS Europe Twitter

Uusia ohjainvärejä tulossa myöhemmin tänä vuonna.
 
Kiitos vaan LucidSoundin kuulokkeita suosittaneille.
En tajua millä mittapuulla pidin Sonyn 2.0:ia hyvinä kuulokkeina muutoin paitsi materiaaleiltaan.

Tässä toki materiaalit on sellaiset et hymy nousee korville asti. Ja noi chättiäänien ja peliäänien hallintapainikkeet toimii todella mahtavasti.
Mikki on loistava, mutelle oma valo mikissä todella tervetullut.

Mut noi äänet. Siis huh huh.
Surround on ihan eri tasolla ku 2.0:ssa.
Mut noin muutoin. Äänet on jo esim bf1 päävalikossa ihan eri planeetalta ja voi pojat kun pääsi peliin asti!!!

Ensin tuntu vaan upealta. Ja esim se miesääni mikä kertoo lippujen valtauksesta, tuntuu kuin tulis ”keskikajarista”, tai ”chättiäänenä”.
No sit ku pääs ampumaan ja varsinkin kun sit tuli räjähdyksiä. Ei jumalaut ku meinas tulla löysät housuun!

Mul on kotiteatteri risteytys vähän uutta parempaa kajaria ja vähän vanhempia halvempia ja LucidSound hakkaa nekin mennentullen.

En oo voinu kuvitellakaan miten paljon paremmaksi voi pelien äänet muuttua. Ja se miten nyt kuulee vihujen juoksut täysin kirkkaasti. Aivan huikeat kuulokkeet!

45237299-EB0D-41E2-8770-1066DF5FB021.jpeg 01460F7D-582B-4021-B500-D6ADBA5118B8.jpeg 96A2DFC3-00EC-48F9-80AA-56777FD06B2C.jpeg
 
Ainoa miinus näissä mikä ilmenee aina joskus on kun käynnistän kuulokkeet niin alkaa kuulumaan helevetillinen särinä ja sirinä. Eli vinkkinä on, että käynnistä aina ensin kuulokkeet ja laita vasta sitten ne päähän kun olet varma ettei korvat räjähdä :D Ja tuosta pääsee eroon kun sirinä alkaa niin sammuta kuulokkeet ja irrota USB palikka pleikkarista. Laita palikka takaisin ja käynnistä kuulokkeet. Pleikkarin tai pelkkien kuulokkeiden uudelleen käynnistäminen ei auta. Muuten täyttä timangia :)
 
Sirinää sain kerran aikaan, mutta pelkät kuulokkeet käynnistin uusiksi.

Korvat näissä kipeytyy kyllä samalla tavalla kun 2.0 kuulokkeissakin. :(

Mut äänimaailma räjäyttää tajunnan joka kerta.

Edit: tänään tullu joku pätsi mikä korjaa bugeja, korjaisko sirinän.
 
Enpäs olekaan vielä päivittäny luureja. Pitääkin tutustua. Usb kiinni läppäriin ja avaa ohjelman ja lataa päivitys. Vai kuinka se tehdään?
 
Nyt on jokunen päivä käytetty ahkerasti LS40:iä ja ajattelin listata plussat ja miinukset:

Plussat:
+ Äänenlaatu on jotain aivan huikeaa pelikuulokkeiksi, jotka ei kuitenkaan maksa mitään 300-400e. Ihan järjenvastaisen hyvältä kuulostaa esim BF1, äänissä on munaa niin paljon että välillä oikeasti pulssi nousee ja pelästyy kun kunnolla räjähtää korvan juuressa.
+ Eri äänitilat, mutta erityisesti tuo Gaming Surround. Kotiteatterilla täytyy pitää todella kovalla kuullakseen missä vihut kävelee. Nyt pystyn pelaamaan jopa 80% äänien varassa ja koko pelin pelaaminen on muuttunut ihan eri tyyppiseksi. Luojankiitos en luopunut surroundista, sillä koitin myös stereona eikä mitään jakoa surround moden jälkeen.
+ Äänitilojen yksityiskohtana täytyy mainita tuo room tila tms, jossa se irrottaa puheäänet, jolloin futis selostaja kuulostaa selotajalta ja kertoja kertojalta. Alkuun se tuntui tosi oudolta, mutta nyt ei haluais edes Fifaa pelata ilman kuulokkeita, kun ei saa selostusta samanlaiseksi kajareilla.
+ Mikin äänenlaatu on loistava. Sonyissä oli myls todella hyvä, parempi kuin kavereiden muissa kalliimmissa, mutta tämä vie voiton siitäkin.
+ Mikin mute valo on todella loistava. Sonyissä oli iso viive siinä ruudulle ilmestyvässä ilmoituksessa ja välillä joutu painelee nappia et onko mute vai ei.
+ Mulla on Sonyn ja Bosen vastamelukuulokkeita 4kpl hintaluokassa 200-450e. Mikään ei pääse edes samalla levelille kuulokkeiden laadun kanssa. Tai toki laadusta en tiedä oikeasti, mutta se miltä komponentit tuntuu.
+ Iso plussa myös yhteensopivuudesta jokaiselle alustalle. Joskin Ps4 Pron taka usb:ssä mulla kiinni, joten en voi hyödyntää boxin kanssa.
+ Painikkeet. Täss nähdään millainen tuote syntyy, kun mietitään miten sitä käytetään, kuka käyttää ja miten helteisissä tilanteissa. Ei pieniä nappeja, vaan koko kupin kokoinen säätöpyörä volumelle ja koko kupin keskiön kokoinen mute-nappi. Ja loogisesti vasemmalla peliäänet voimakkuus/mute ja oikealla chättiäänen voimakkuus ja mikin mute. Minkäännäköistä virhepainalluksen mahdollisuutta ei oikeastaan ole, voi vaikka kesken actionin säätää täysin luottavaisin mielin.
+ Langattoman yhteyden laatu ja kantomatka on selvästi parempi, kuin Sonyn kuulokkeissa.
+ Pakkaus ja suojapussi. Palkkauksella nyt mitään väliä, mutta oli kyllä todella upea kova kotelo missä kuulokkeet tuli. Mutta jos kannata mukana kuulokkeita, niin todella upea suojapussi. Päältä likaa/märkää hylkivä pinnoite, siltä todella pehmeäksi verhoiltu sisus pillu lisätarvike taskulla.
+ Ulkonäkö, kyllähän noi näyttääkin hienoilta ja itseasiassa todella kalliilta.
+ Akunkesto. En tiedä edes mitä näihin luvattiin, mutta vähintään kaksinkertaisesti kestä Sonyihin nähden.


Miinukset, koska täydellisiä ei olekaan:
- Hikoilu, ihan samalla tavalla nämä hiostuttaa kuin Sonyt, tai no ei ehkä ihan niin pahasti sentään, mutta noissa määrin sillä erolla ei ole väliä, hiki on.
- Nämä myös puristavat turhan kovaa, eikä ainakaan muutamassa päivässä ole löystyneet yhtään. Se ei oikeastaan ole itsessään haitannut mitenkään, mutta seuraavan miinuksen vuoksi kyllä.
- Kupit on mun korville aavistuksen liian pienet ja ehkä syvyys ei riitä, en oikein tiedä. Jokatapauksessa korvat kipeytyy todella paljon +1h pelaamisen jälkeen ja ne on useamman tunnin pelisession jälkeen kipeät. Tämä johtunee silmälaseista, koska korvalehti painaa sankaan, kun se korva ei mahdu kupin sisälle kunnolla. Hieman auttaa kun pitää kuulokkeita vähän liian takana, jolloin korvalehti menee enempi sisälle, mutta silloin noi ei ole mukavat päässä. Sonyn kuulokkeet tosin teki ihan samaa, joten eroa siihen ei ole. Sonyssä kipu helpotti vasta sangan katkettua kun oli teipillä kasassa, silloin oli tarpeeksi löysä. :D
- Virtanappi. Olisi voinut olla isompi ja vaikka koholla, nyt sitä ei meinaa löytää jos on jo kuulokkeet päässä.
- Paketin mukana tullut usb piuha on vain lataamista varten. Kuulokkeiden päivitys vaatii siis erillisen piuhan.
- Paketissa ei voinut tulla mukana edes 5-15cm usb jatkoa, mutta usb donglen päällä kyllä tarra missä kerrotaan ps4 pro omistajia pitämään dongle vain taka usb:ssä ja silloin ei voi pitää langallista verkkopiuhaa ilman usb jatkoa..fiksua..Miksi ei voinut joko teh optisen liitintä donglen perään, tai pistää jatko pakettiin. Itse kyllä sain todella pienen verkkokaapelin liittimen ansiota väännettyä molemmat samaan aikaan ilman jatkoja.
- Koska pelkkä usb dongle ei riitä, vaan äänet tulee optisesta. Tarkoittaa se sitä, että mun on aina laitettava vahvistin mutelle, tai suljettava se. Nyt siis menee hdmi tv:een, josta optinen vahvarille. Ennen meni optinen pleikasta suoraan vahvarille ja Sonyn kuulokkeet siirsi äänet suoraan kuulokkeisiin. Pieni juttu, mutta harmittava.
- Kehumani mikin mute-valo..on loistava kun pelaa kaverin kanssa. Vaan ei yksin netissä pelatessa. Valon ollessa kokoajan päällä se ärsyttää silmäkulmassa kokoajan, eikä mikkiä saa kunnolla sivuun ettei sitä näkisi. Vaihtoehdot on ottaa mikki irti, öristä nettiin kaikki mahdollinen tai helpoin on perustaa oma yksityinen ryhmä pleikalle aina kun pelaa.
- En tiedä onko kuulokkeet standardi kokoiset, mutta näin keskivertomies jolla ei todellakaan pienin pää ainakaan ole, joutuu pitämään näitä säädöiltään pienimmällä. Esim vaimolleni nämä olis ihan liian isot, joten pienipäisten kannattaa ainakin koittaa ensin. Toisaalta isopäisille ongelmana on kuulokkeiden leveys ja sen tuoma kova puristus korville ja pienet kupit.



Kaiken kaikkiaan en oikeastaan voisi tyytyväisempi olla. Moni muu olisi testien perusteella lähes täydellinen päähän, myös silmälaseilla, mutta niissä on muita todella isoja ongelmia.

Näiden kuulokkeiden osalta mun ajatus on, että alle 200e hintaan en oikeastaan kehtaisi vaatia mitään paremmin, mutta toisaalta maksaisin 50e enemmän jos nuo olisi korjattu.

Arvosana on miinuksista huolimatta kyllä äärimmäisen kova 4,5/5. Ei voi kuin suositella ihan jokaiselle.
 
Boksille näitä LS40:ä haluavien on hyvä muistaa, että nämä tarvitsevat johdon ohjaimesta luureihin mikkiä varten.
Eli boksilla eivät ole täysin langattomat.
 
Lisätään plussalistalle vielä metallinen sanka. Itselläni esimerkiksi menneet kahdet turtle beachit roskiin juurikin muovisten sankojen murtumisten vuoksi. Iso syy miksi nämä kuulokkeet aikanaan testaukseen otin. Hyvä että tykkäsit eikä tullut turhaa suositeltua :)
 
Itse päivitysrumba on kuitenkin helppo tehdä. Lataa päivitysohjelma tietokoneelle. Iske usb kikotin koneeseen kiinni ja lataa siihen päivitys. Sitten tee samoin kuulokkeille ja lopuksi palikka kiinni pleikkariin ja kone tulille ja tee laiteparitus uudelleen palikan ja kuulokkeiden välille. Parin minuutin homma :)
 
On jollei pleikka ois tv tasolla ahtaasti sijoitettuna lyhyillä johdoilla ja usb palikka ois siellä takana. :D
Sit pitäs vielä etsiä sopiva usb kaapeli, kun ei mukana tuleva käy.
 
Juuri edellisten viestien takia (ja osaamattomuuden) takia olen jättänyt ns. paremmat kuulokkeet vielä hankkimatta vaikka mieli tekisi. Nyt loppui akunkesto originaali PS kuulokkeista, palvelivat lähes 10 vuotta ja tilalle ostin Sony PS Gold luurit. Ihan ok äänenlaatu ja kupit ovat tarpeeksi isot eli sopivat korville hyvin, akunkesto hyvä 10h. Hintaa noille tuli 77 eur VPD:stä.

Eniten arvostan noissa Sonyn omissa kuulokkeissa yhteensopivuutta ja tuota ruudulla näkyvää infoboxia jossa näkyy akun lataustilanne, mikin mykistys ja VSS. Ja ovat käyttöönotossa plug&play. Helppoa, halpaa mutta äänenlaatu tosiaan tietenkin ei vedä vertoja kunnon kuulokkeille. Tuo luurien kumppanisovellus PSN:ssä vähän auttaa mistä voi ääntä muunnella mielensä mukaan ja on siellä myös pelintekijöiden tekemiä äänitiloja omille tuotoksilleen.

Tämmöstä. Ehkä seuraavaksi hankin minäkin jotakin muuta.
 
Mulla on PS4 Pro ja Samsung UE55MU7005-telkkari. Joka kerta kun käynnistän konsolin ja aloitan pelin, niin kuva häviää pariksi sekunniksi (musta ruutu). Ostin uuden premium hdmi-piuhan, ja olen kokeillut kaikkia neljää hdmi-porttia telkkarissa, mutta mikään ei tunnu auttavan. Onko muilla samaa ongelmaa? Löytyykö tähän jotain ratkaisua?
 
Jotta pääsen vihdoinkin pelaamaan tuota hämis peliä yön hiljaisina tunteina häiritsemättä naapureita päädyin tilaamaan Turtle Beach Stealth 700P kuulokkeet.
 
En löytännyt parempaa ketjua niin laitan nyt tänne... oma nacon revolution rupee olemaan loppu niin onko kellään kokemusta razer raiju ultimatesta?
 
Viimeksi muokattu:
Just olin tulossa pistä samaa uutista ohjaimesta.

Hintaa 200$ ja ilmestyy maaliskuu 2019, jos laite on oikeasti hyvä lähtee tilaukseen, Astron kuulokkeet ainakin on ihan ykköset.
 
Ylös Bottom