Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4, Xbox One, Wii U - 8. sukupolven konsolit

Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Kun jälkikäteen, sitten vuosien päästä muistellaan näitä hetkiä, yhdistyy Wii U kuin itsestään Xbox 360 ja Playstation 3 -sukupolveen. Multiplattereissä seuraavan polven tehokonsolit ottavat selvän pesäeron Nintendoon jo heti lähdössä. Ero vain kasvaa ajan myötä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Tuskin pystyy enää tässä vaiheessa reagoimaan tuohon. Menisi rakenne sen verran paljon uusiksi koneen sisuksissa. Oikea kysymys lienee että ovatko huhutut speksit oikeita kun eivät ne olleet täysin Sonyn kohdallakaan.
Konsensus PS4 -huhuissa oli toki metsässä, mutta esimerkiksi Edge raportoi tuosta muistin tuplaamisesta 8 gigaan jo 1.2.2013. Eivät nuo viime hetken muutokset nyt ennenkuulumattomia ole, tosin kukaanhan ei varmaan tiedä tarkalleen paljonko aikaa muutoksille on ennen julkaisua. Se olikin Xbox360, jolle Epic halusi tuplata muistin. Kalliita kavereita. Sega muutti aikalailla Saturnin speksejä, kun PlayStation julkaisiin. Tämä taitaa olla aikalailla yleisesti hyväksytty käsitys. Ja oikeastaan syy siihen, miksi Segalle kävi niin kuin kävi. Perhanan Playstation.

Aikalailla yhtenevät speksit näyttäisi joka tapauksessa olevan tulossa. Sony integroi Moven, Microsoft integroinee Kinectin. Minusta kaikkein mielenkiintoisinta on seurata, onko Microsoftilla jotain takataskussaan, jolla nyt sitten oikeasti erottautua PS4:sta.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Mitä mieltä olette muuten PS4-julkaisussa ilmoitetuista teknisistä tiedoista, prosessorista ja näytönohjaimesta? Keskusteluissa on nostettu esiin innostus 8GB? muistista(saattoi hyvinkin mennä väärin, en tiedä näistä teknisistä spekseistä juuri mitään). Eikä kuitenkin prossu ja ja näyttis ole kuitenkin aika oleellisia suorituskyvyn kannalta? Jos nyt ymmärsin oikein niin prossu oli jokin X86, mitä käytetään yleisesti tableteissa jne. Ohjaimesta ilmoitettiin vissiin, että se on jokin "korkeasti paranneltu pc-grafiikkaohjain" (mitä ihmettä sekin käytännössä tarkoittaa? Ilmeisesti kehitteillä ollut yhteistyö AMD:N kanssa ei ole vahvistettua?). Käytännössä ei siis luvattu pelien pyörityksen suorituskyvystä mitään, huomio kiinnitettiin sosiaaliseen ulottovuuteen jne. Yksinkertaistettuna kysymys: Jos nyt useimmat pelit on 720p/ 30fps, pystyykö uusi rauta pyörittämään sulavasti 1080p/60fps, vai mitä on odotettavissa raudalta?
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Jos nyt ymmärsin oikein niin prossu oli jokin X86, mitä käytetään yleisesti tableteissa jne.
X86 on ihan yleisnimitys alunperin Intelin kehittämälle ja valmistamalle suoritinarkkitehtuurille. PS4:n CPU on 64-bittinen AMD Jaguar (joka on X86-64-perhettä). Periaatteessa hyvin pitkälti samanlainen 64-bittinen prosessori kuin mitä nykyään löytyy vähävirtaisista läppäreistä. Merkittävä ero tulee lähinnä siitä, että AMD valmistaa samoja prosessoreja PC-käyttöön vain neliytimisinä, mutta PS4:ssä (ja todennäköisesti myös Microsoftin seuraavassa konsolissa) on käytössä 8 ytimen versio.

Ohjaimesta ilmoitettiin vissiin, että se on jokin "korkeasti paranneltu pc-grafiikkaohjain" (mitä ihmettä sekin käytännössä tarkoittaa? Ilmeisesti kehitteillä ollut yhteistyö AMD:N kanssa ei ole vahvistettua?).
Yhteistyö AMD:n on ihan virallista ja vahvistettua, ja siitä voi lukea vaikkapa AMD:n omasta blogista. Siellä myös hieman valotetaan, mikä PS4:ään tulevasta APU:sta (AMD accelerated processing unitista) tekee niin erikoisen. Karkeasti yksinkertaistettuna PS4:ssä sekä pääsuoritin (CPU) että näytönohjainpiiri (GPU) ovat yhdellä ja samalla piisirulla, ja tuota kutsutaan APU:ksi. Normaalistihan CPU ja GPU ovat kaksi erillistä piiriä, ja vaatineet siten mm. omat jäähdytyksensä. Nyt molemmat on laitettu samaan pakettiin.

At the most basic level, an APU is a single chip that combines general-purpose x86 central processing unit (CPU) cores with a graphics processing unit (GPU) and a variety of system elements, including memory controllers, specialized video decoders, display outputs, etc. Our semi-custom solutions take the same treasure trove of graphics; compute and multi-media IP found in our APUs, and customize them for customers who have a very specific high-volume product that could benefit from AMD’s leading-edge technologies.

In the case of the PS4, we leveraged the building blocks of our 2013 product roadmap – the same technologies you find in the latest AMD APUs powering PCs, ultrathin notebooks and tablets – to create a solution that incorporates our upcoming, low-power AMD “Jaguar” CPU cores with next-generation AMD Radeon™ graphics delivering nearly 2 TFLOPS of compute performance! This unique APU architecture enables game developers to easily harness the power of parallel processing to fundamentally change the console gaming experience. Not only creating the opportunity for new possibilities in software design, but also faster and more fluid graphics.

Yksinkertaistettuna kysymys: Jos nyt useimmat pelit on 720p/ 30fps, pystyykö uusi rauta pyörittämään sulavasti 1080p/60fps, vai mitä on odotettavissa raudalta?
Arvauksesi on yhtä hyvä kuin minunkin. Vasta aika näyttää, mihin se "perustaso" tulee asettumaan. Se voi olla 1080p@30 fps tai 720p@60 fps. 1080p@60 fps jäänee PS3:n tavoin lähinnä latauspeleille. Etukäteen tätä on hyvin vaikea ennustaa, mutta rohkenen silti väittää, että jos odottaa kaikkien pelien pyörivän tasaista kuuttakymppiä 1920x1080-tarkkuudella, pettymys on takuuvarma. Graafiseen fideliteettiin panostavat pelit ihan varmasti tyytyvät suosiolla 30 ruutukuvaan sekunnissa, ja äärimmäisissä tapauksissa saatetaan mennä jopa 720p@30 fps -tasolle. Vaan mitäpä tätä miettimään. Kahden vuoden päästä ollaan oikeasti viisaampia. Nyt on vain loputon kasa turhaa nettimutuilua.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Vaikea sanoa mitään vielä noista tulevien konsoleiden suosiosta, mutta yksi este Sonylla on. Hinta.

Hintakaruselli:

MS voi julkaista omansa konsolinsa halvimmillaan 299d tai alle. Kalleimmillaan luultavasti 399d. Tämä senkin takia, että MS:llä on vara myydä konsolia tappiolla, koska Live ja lisätarvikemyynnit tuovat voittoa kuitenkin. Lisäksi aika lähellä 0 tulosta tekevät jo 359d hinnalla Kinetic 2.0 mukana. MS:llä kuitenkin tiedostetaan, että heti alussa pitää saada sitä käyttäjäkuntaa lisää, että pelimyynnit kasvavat ja markkinaosuus näyttää hyvältä.

Sonyn kohdalla periaatteessa muistin tuplaus sinällään tarkoittaa sitä mahdollisuutta, että hinta taso on alimmillaan 399d ja kalleimmillaan 599d. Alimmalla hinnalla siis tehdään reipasti tappiota ja kalleimmillaan 0 tulosta. Analyytikot ovat puhuneet price-pointin USA:ssa olevan 299d mihin en usko Sonyn venyvän. Tappiolla myymistä varmasti välttelevät. Sen verran huonosti Sonylla kokonaisuudessaan menee, että pelipuolen tappiot olisi aika kova isku firmalle.

Tämä tarkoittaisi sitä, että konsolien hintaeroksi tulee ehkä muodostumaan 100d mikä on paljon. Ja pahimmassa tapauksessa enemmän kuin 100d. Euroopassa sitten dollarihintaan voi pistää 100 euroa lisää. Kyllä sen luulisi kuluttajaakin jo mietityttävän. USA:ssa etenkin. Euroopassa nyt ollaan sokeita kunnes PS4:n julkaistaa ja sitä ostetaan oli hinta mikä tahansa.

Kuitenkin MS tulee ihan vakavasti iskemään viihdekeskuksena normaalien ihmisten koteihin. Alustavat huhut halvemmasta muistista ja vähän tehottomammasta konsolista vahvistavat tätä uskoa ellei MS ole täysin vedättänyt kaikkia ja julkaisi kahta täysin erilaista Xboxia, Tablettina/käsikonsolina ja konsolina. Nvidia julkaisee oman "käsikonsolinsa", Applen on huhuttu haluavan myös pelimarkkinoille (tosin tableteillahan on jo pelimarkkinat erikseen), Valve julkaisee steambox:n etc. Miksei siis MS julkaise jotain muutakin kuin normaalia konsolia? Etenkin kun Sonylla on Vita tukemassa ja Nintendolla DS:t.

Huhtikuussa se kai selviää.

Tätä minäkin yritin aiemmassa postauksessa tuoda esiin. Jos pelit ovat lähes samankaltaisia molemmilla koneilla, mutta boksin hinta on reilusti matalampi, ei nopeilla muisteilla tai ehkä paremmalla näyttiksellä ole mitään merkitystä suuren massan silmissä. Itseasiassa X8 saattaa tulla myyntiin jopa hintaan $199, tässä toki sitoudutaan maksulliseen liveen vuodeksi tai kahdeksi. Minä pahasti pelkään että Sony ajoi itsensä hieman samankaltaiseen ansaan kuin PS3:n kanssa.

Vielä minun 5 centtiä ohjainkeskusteluun (en jaksa foorumisotia vapaa-ajalla, ainoastaan töissä). Purnasin kovasti dualshockista (vai poistettiinkohan se postaus, en nyt muista), ohjain ei ole täydellinen siitä ei vain ole uudistettu tarpeeksi ja jämähdetty 90-luvun suunnitteluun (osittain äänekkään fanilauman ansiosta). Samaan hengenvetoon sanon, ettei boksinkaan ohjain ole täydellinen, ei lähellekkään. Kulutuskestävyys on heikkoa, tatit eivät kestä ja kuluvat nopeasti. Tatit eivät myöskään ole riittävän tarkkoja ja d-pad kelpaa just ja just siihen mitä sillä nykypeleissä pääasiassa tehdään (valitaan aseita tai muita vastaavia asioita). Liipaisimetkin voisivat olla pikkasen pidemmällä liikeradalla ja ohjain yleensä aavistuksen verran isompi (joo, pidin Xboxin alkuperäisestä "duke"-ohjaimesta). Xbox 360:n ohjain vain sattuu oleen parasta mitä tällä hetkellä on tarjolla.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Tätä minäkin yritin aiemmassa postauksessa tuoda esiin. Jos pelit ovat lähes samankaltaisia molemmilla koneilla, mutta boksin hinta on reilusti matalampi, ei nopeilla muisteilla tai ehkä paremmalla näyttiksellä ole mitään merkitystä suuren massan silmissä. Itseasiassa X8 saattaa tulla myyntiin jopa hintaan $199, tässä toki sitoudutaan maksulliseen liveen vuodeksi tai kahdeksi. Minä pahasti pelkään että Sony ajoi itsensä hieman samankaltaiseen ansaan kuin PS3:n kanssa.

Vielä minun 5 centtiä ohjainkeskusteluun (en jaksa foorumisotia vapaa-ajalla, ainoastaan töissä). Purnasin kovasti dualshockista (vai poistettiinkohan se postaus, en nyt muista), ohjain ei ole täydellinen siitä ei vain ole uudistettu tarpeeksi ja jämähdetty 90-luvun suunnitteluun (osittain äänekkään fanilauman ansiosta). Samaan hengenvetoon sanon, ettei boksinkaan ohjain ole täydellinen, ei lähellekkään. Kulutuskestävyys on heikkoa, tatit eivät kestä ja kuluvat nopeasti. Tatit eivät myöskään ole riittävän tarkkoja ja d-pad kelpaa just ja just siihen mitä sillä nykypeleissä pääasiassa tehdään (valitaan aseita tai muita vastaavia asioita). Liipaisimetkin voisivat olla pikkasen pidemmällä liikeradalla ja ohjain yleensä aavistuksen verran isompi (joo, pidin Xboxin alkuperäisestä "duke"-ohjaimesta). Xbox 360:n ohjain vain sattuu oleen parasta mitä tällä hetkellä on tarjolla.

Toisaalta hinta on helppo upottaa kk-maksuilla. Jos MS tekee jonkun 199€ paketin niin Sonyn ei oikeasti tarvitse kuin julkaista 20€/kk paketti vaikka hinta olisi oikeasti 500€. Kuten sanoit massat ei tajua noitten hintojen päälle mitään, joten 20€ on halvempi kuin 200€ oli se lopullinen hinta mitä tahansa. Jos MS tekee saman tempun ja laittaa myös 20€/kk niin sitten aletaan kattelemaan mitä sillä rahalla saa. Ja siinä ne muistit jne alkaakin jo vaikuttamaan vaikka kuinka tavis olisikin. Myyjä sanoo, että parempi niin se on sillon parempi varsinkin kun hinta on sama.

Ja Live oikeasti saa petrata ja paljon. Kuinka paljon riippuu mitä sony aikoo omasta systeemistään pyytää. En kuitenkaan usko, että Sony alkaa rahastamaan nettipelaamisella. Chätti ei varmastikkaan maksa myös mitään jos se on jo Vitan puolella ilmaista. Rahat otetaan varmasti psn+ tyyppisellä paketilla johon sitten heitetään viellä nykyistä enemmän extraa päälle.
Joten mikäli MS ei heitä jotain kunnon pommia siihen Livepakettiin niin oikeasti vaikea nähdä miten se pystyy kilpailemaan ilmaisen kanssa mikäli ilmainen tarjoaa täysin samat palvelut jatkossa.
Toki osa maksaa ihan vaan sen vuoksi, että ovat tottuneet maksamaan aiemminkin. Sonyn on kuitenkin helpompi houkutella vastapuolen leiriä omalle reviirille jatkossa, kun palveluiden taso ottaa askeleen ylöspäin.

Innolla odottelen mitä MS keksii oman koneensa kanssa. Sen on meinaan oltava jotain melko huippua ja se on vaan hyväksi pelaajille, jos molemmat leirit nostavat rimaa korkeammalle.

Nintendosta en enää tiedä mitä ajatella. Julkkarissa jaksoin innostua uudesta ohjaimesta. Nyt kuitenkin into hiipunut, koska pelkkä ohjain ei jaksa kauaa viehättää mikäli Sony viitsii panostaa jatkossa Vita ohjaukseen.
Toki jos nintendo keksii jotain hyviä pelejä niin siinä on jotain mistä innostua, mutta rautapuolella ja palveluiden suhteen ei kyllä ole mitään nostetta tällä hetkellä.... Toisaalta eipä ollu edellisenkään koneen kanssa, mutta hyvin sekin myi. Siinä tosin oli ohjaimet apuna joka ei näytä tällä kertaa toimivan.

Niin ja dualshockista pakko yhtyä aiempiin kommentteihin, toiset tykkää toiset ei. Kumpikaan ei ole toista parempi vain erillainen. Itse pidän dualshockin tikkujen asettamisesta samalla tasolle. Omaan kordinaatioon helpompi ohjata kun molemmat peukut samalla tasolla. Tosin kyllä se boxinkin käyttö onnistui ilman suurempia ongelmia. Joten kummallakin pärjää, mutta omaan makuun tykkään sonyn vaihtoehdosta. Mikä muotoiluun tulee niin tää uusihan näyttäisi parantavan melko paljon sitä vanhaa. Pyöreämpää linjaa ja muutenkin hieman ergomman näköistä suunnittelua. Ei sitä kuitenkaan ihan huimasti voi tosta muuttaa. Ja minkä takia muuttaa liikaa, kun perusrunko kuitenkin on ihan toimiva.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Kun jälkikäteen, sitten vuosien päästä muistellaan näitä hetkiä, yhdistyy Wii U kuin itsestään Xbox 360 ja Playstation 3 -sukupolveen. Multiplattereissä seuraavan polven tehokonsolit ottavat selvän pesäeron Nintendoon jo heti lähdössä. Ero vain kasvaa ajan myötä.

Kyllä se Wii U kuule edustaa sitä pelikonsolien kahdeksatta generaatiota, siinä missä PS4 ja seuraava xboxikin, oli laitteesta kukin sitten mitä mieltä ikinä lystää. Niin se vaan on.

"In the history of video games, the eighth generation is the current iteration of video game consoles, following the previous seventh generation: Nintendo's Wii, Sony's PlayStation 3, and Microsoft's Xbox 360. This currently includes Nintendo's home console successor, the Wii U, which was released in the fourth quarter of 2012. The PlayStation 4 was officially announced on February 20, 2013, and is anticipated for a Christmas release.[1] Meanwhile, the successor to the Xbox 360 (codenamed "Durango"[2]) is planned and rumoured to be released in late 2013.[3]"

History of video game consoles (eighth generation) - Wikipedia, the free encyclopedia

En tajua tuota typerää fanipoikamentaliteettia, jossa pitää polkea vastakkaisen leirin laitteita asettaakseen oma "teholeiri" parempaan valoon. Eikö se ole kaikkien voitto, jos jokainen alusta kukoistaa ja menestyy? Jokainen voi sitten valita sen alustan ja pelit, jonka mieleiseksi kokee, tai kaikki, niinkuin minä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Kyllä se Wii U kuule edustaa sitä pelikonsolien kahdeksatta generaatiota, siinä missä PS4 ja seuraava xboxikin, oli laitteesta kukin sitten mitä mieltä ikinä lystää. Niin se vaan on.

En tajua tuota typerää fanipoikamentaliteettia, jossa pitää polkea vastakkaisen leirin laitteita asettaakseen oma "teholeiri" parempaan valoon. Eikö se ole kaikkien voitto, jos jokainen alusta kukoistaa ja menestyy? Jokainen voi sitten valita sen alustan ja pelit, jonka mieleiseksi kokee, tai kaikki, niinkuin minä.

Kyllä, mutta ihan mutu-tuntumalla Wii U tulee mielikuvissa yhdistymään helpommin muuhun kun nyt loppuvuodesta julkaistavaan sukupolveen. Ei se ole toisen painamista, vaan tosiasioiden hyväksymistä. Tekniset erot tässä lähinnä näyttelevät sitä ratkaisevaa roolia. Nintendo ei pysy kahden muun perässä. Pelaajia on moneen makuun ja graffahoron silmissä teholeiri vie.

Monipuolisuus ja kentän värikkyys on kilpailun ohella toki hyväksi. Kaikenaikaa on olemassa paikka myös yllättäjälle, Mustalle Hevoselle. Valve ja Apple tuskin ovat vielä sanoneet viimeistä sanaa. Eikä pidä unohtaa myöskään kiinalaisia. Sieltä voi tulla mitä vain yllättävää.
 
Kyllä, mutta ihan mutu-tuntumalla Wii U tulee mielikuvissa yhdistymään helpommin muuhun kun nyt loppuvuodesta julkaistavaan sukupolveen.

Mutta miksi sukupolvi liitettäisiin suoraan tehoihin, eikä aikakauteen ja vallitsevaan ideologiaan raudasta riippumatta? Jos joku kuvaa nyt elokuvan halvoilla laitteilla ja kehnoilla erikoistehosteilla, onko se vähän kuin 80-luvun filmi?
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Jos joku kuvaa nyt elokuvan halvoilla laitteilla ja kehnoilla erikoistehosteilla, onko se vähän kuin 80-luvun filmi?

Kyllä, samoin kuin Nintendo 64 oli yksin oma sukupolvensa, olihan se tehoiltaan aivan eri luokkaa kuin Saturn ja PS1. Oikeasti noita konsolisukupolvia on siis paljon enemmän. :rolleyes:
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Mutta miksi sukupolvi liitettäisiin suoraan tehoihin, eikä aikakauteen ja vallitsevaan ideologiaan raudasta riippumatta?

Lähden siitä, että vain tasaveroiset kilpailijat muistetaan. Loput painivat jossain omassa sarjassaan. Nintendon kohdalla nyt viimein on tultu teräväpiirron ja verkkopelien maailmaan mukaan. Seikkoja, jotka molemmat yhdistetään nimenomaan nyt ehtoopuolelle jo kääntyneen konsolisukupolven meriiteiksi.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Lähden siitä, että vain tasaveroiset kilpailijat muistetaan. Loput painivat jossain omassa sarjassaan. Nintendon kohdalla nyt viimein on tultu teräväpiirron ja verkkopelien maailmaan mukaan. Seikkoja, jotka molemmat yhdistetään nimenomaan nyt ehtoopuolelle jo kääntyneen konsolisukupolven meriiteiksi.

"Seuraava sukupolvi alkaa, kun me niin sanomme". Kuulostaa ihan ehdalta Sony-puheelta.

Verkkopelit oli muuten arkea jo ekalla Xboxilla.

Yhtä hyvin voisi sanoa, että vasta PS4:llä Sony tulee mukaan liiketunnistukseen laitteen perusominaisuutena, joten se on samaa geniä Wiin kanssa. Voidaan siis joko jokainen keksiä omaan makuun sopivat sukupolvirajat, jolloin kaikki järki häviää keskustelusta, tai sitten vaan suosiolla pitäydytään yleisesti hyväksytyissä määritelmissä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Joku täällä jo heittikin ihan mielenkiintoisen ajatuksen ilmoille tulevasta Xboxista. Olisiko sittenkin tulossa Xbox 8?

Yksi suurimpia eroja, mitä X360 ja PS3 välillä on omasta mielestäni, on laitteen toimiminen kodin viihdekeskuksena. PS3 on ollut sitä julkaisupäivästään lähtien (HDMI ja blu-ray), kun X360 on ollut minulle vain pelikone (Alussa oli komponentti ja HD-DVD(?)).

Nyt kun Windows 8 tekee tuloaan kaikille mahdollisille laitteille, uskoisin sen tarttuvan tilaisuuteen saada 8-perhe myös olohuoneisiin. Käytännössä tämä uusi boxi voisi olla 'markkinoinen suosituin HTPC'. Sitä voisi käyttää kuin windows 8, sillä olisi verkkopalvelut välittömästi valmiina, se olisi hetivalmis olohuoneeseen. Kyllähän jokainen meistä osaa laittaa läppärin kiinni telkkariin ja katsella sitä kautta leffoja, mutta tuollainen HTPC kaltainen laite olisi varmasti monen mieleen sen helppokäyttöisyyden takia. Pari operaatiota vähemmän kun joutuu tekemään sen eteen, että saat kaikki samat palvelut olohuoneeseesi.

Siihen lisättynä tietenkin kovat pelit. Silloin voisin harkita siirtymistä toiseen leiriin.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Paljon on kiinni siitä mihin Microsoft tähtää seuraavalla konsolilla. Aasia on toivoton tapaus ja Euroopassakin Playstation omistaa. Torstainen esitys taas osoitti Sonyn olevan tosissaan ydinpelaajien kohdalla. Sieltä kantautuneet tiedot Bungien seuraavan pelin ilmestymisestä Playstation Neloselle ja siihen liittyvä yksinoikeussopimus. Vielä jos pystyvät verkkopalvelussaan nousemaan odotetulle tasolle ja tarjoamaan verkkopelit ja voicechatit ilmaiseksi. Teknisesti jo ylitettiin odotukset. Microsoftilla on nyt näytön paikka. Ehkä muualla ei päästä kilpailemaan kuin hinnalla ja sehän jo riittää näinä aikoina, jos muuten ollaan suurinpiirtein tasoissa.

Tämä hirvittää itseäni. Missään ei ole tietääkseni sanottu, että pleikkarin verkko-ominaisuudet pysyisivät ilmaisina.
PS3 ja Xbox360 kisassa pleikkarin ilmainen verkko oli jonkinmoinen kilpailuvaltti. Vaikka PSN on kehnompi ja jäykempi, kuin Live, oli se silti ilmainen. Plussakin on mielestäni hyvä sijoitus kun katsoo mitä kaikkia pelejä sieltä saa. Kuitenkin jos tulemme tilanteeseen, jossa sekä PSN, että Live (tai mitä tulevat verkkopalvelut nyt sitten nimeltään ovatkaan) ovat maksullisia, on Sonyn petrattava suhteessa MS:ään. Petrattava ja paljon! Ei riitä, että PSN saa Liven tämän hetken tilanteen kiinni. PSN:n on oltava vähintään samalla tasolla tulevien Live-palveluiden kanssa. Mielellään mentävä jopa yli.

Mikäli kummatkin palvelut ovat maksullisia, saavat ne tarjota jotakin melko ihmeellistä, ettei täällä siirryttäisi pelkästään PC-pelaajaksi. PC:llä kun esim. Steamissa ei sitä maksua pyydetä kunnolla edes kaikista peleistä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Lähden siitä, että vain tasaveroiset kilpailijat muistetaan. Loput painivat jossain omassa sarjassaan.

Niin, Wiihän oli myyntien puolesta aivan eri luokkaa kuin kilpailijansa, jotka olivat keskenään suht tasaveroiset myynneiltään. Tämä perinteitä rikkova rajoittelu kuulostaa lähinnä siltä, ettei suostuta hyväksymään sitä, ettei se oma suosikki ollutkaan se kaikkein myyvin edellisessä sukupolvessa. Kyllä, edellisessä - minä aloitin uuden sukupolven viime marraskuun loppupuolella. ;)

Eipä tuo PS4:n julkaisutilaisuus kovin ihmeellisiä maalaillut, jos tehot unohdetaan. Mikäli tuon kosketuspaneelin sellaisena haluaa nähdä, niin moinenhan nähtiin jo DS:n sukupolvessa, mutta kehittyneempänä mallina, sillä DS:ssä tuossa paneelissa oli kuvakin mukana.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

"Seuraava sukupolvi alkaa, kun me niin sanomme". Kuulostaa ihan ehdalta Sony-puheelta.

Verkkopelit oli muuten arkea jo ekalla Xboxilla.

Yhtä hyvin voisi sanoa, että vasta PS4:llä Sony tulee mukaan liiketunnistukseen laitteen perusominaisuutena, joten se on samaa geniä Wiin kanssa. Voidaan siis joko jokainen keksiä omaan makuun sopivat sukupolvirajat, jolloin kaikki järki häviää keskustelusta, tai sitten vaan suosiolla pitäydytään yleisesti hyväksytyissä määritelmissä.

"Verkkopelit oli muuten arkea jo ekalla Xboxilla". Minkäs valmistajan puheelta tämä kuullostaa? :rolleyes:
Minun on nyt pakko todeta tässä tuohon fanipoika keskusteluun, että oletteko vilpittömästi tavanneet koskaan pelaajaa, joka ei olisi kallellaan johonkin leiriin päin? Minä en ole. Olen itsekin kalleellaan Sonyyn päin, jos konsoleista puhutaan. Pyrin kuitenkin objektiivisuuteen. Pakko, ei sitä muuten pysty edes itse ottamaan itseään vakavasti... Rehellisesti sanoen suurin osa peliajasta on mennyt nykyään PC:n parissa.

Kuitenkin itse asiaan, eli noihin sukupolviin. Hämmästelen kovasti tuota sukupolvikeskustelua ja sitä kuinka se tuntuu kokoajan kärjistyvän noihin tehoihin.
Itse määrittelisin sukupolven siten, että aina kun tulee uusi rauta, uudella arkkitehtuurilla, voidaan puhua seuraavasta sukupolvesta. Lähes poikkeuksetta tähän liittyy myös uudet käyttöliittymät. Taaksepäinyhtensopivuutta vanhoihin saattaa olla. Tämä kaikki ei kuitenkaan mielestäni tarkoita sitä, että tehojen tarvitsisi välttämättä nousta mitenkään merkittävästi.
Wii on samassa sarjassa PS3:n ja X360:n kanssa. Wii U on ensimmäinen nyt alkavasta sukupolvesta. Voi olla validia kenties sanoa, ettei Wii U yllä tehoiltaan kumppaniensa tasolle tai että se edustaa tehojen puolesta edellisen sukupolven tasoa. Wii U kuitenkin on tätä uutta sukupolvea, samoin kuin Wii oli edellistä. Voitaisiinko se turha nillittäminen lopettaa? Tehot eivät määrittele sukupolvea, kuten eivät suuret innovaatiotkaan!
 
Ylös Bottom