Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Resident Evil 4 - käsillä!

Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Taneli sanoi:
Äsken pelasin pitkään ja pääsin linnan suulle. Mahtavat fiilikset jäi. Toivon vaan ettei peli tule huonommaksi linnaan edetessä. Riot Gunissa on munaa. Kysyisin vielä että jos kylän puolelle jäi vielä jotain aarteita (niinkuin minulla 2) niin voiko sinne enää palata hakemaan niitä.

Ei, ja kyllä. Peli huononee linnaan mentäessä. Alku eli kylöä on pelin parasta antia mielestäni, vaikken olekkaan läpäissyt peliä. Juuri pääsin toiselle levylle, 12 tuntia pelattu. Saarella olen siis ja juuri tuli uusi näppärä ase ostettavaksi :)
Ei vain oikein mahdu mihinkään enää.
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Tuli oikein ostettua Cube vihdoin, kun tämä RE 4 tuli markkinoille. Resident Evil pack kainaloon, hintakin 139 euroa. Ei paha. Kyllä hymyilytti, kun otin Xboxille tilaa, sen verran iso kimpale se on pieneen ja kompaktiin Cubeen verrattuna.

Ja sitten itse pelistä vielä... ja ei voi muuta sanoa että peli itsessään on Cuben oston arvonen! Välillä on sellainen tunnelma että samanlaista ei jokapäivä pelejen parissa koe ja ne äänet, kokeilkaapa joskus kunnon Dolby tuella ja kunnon stereojärjestelmillä, alkoi kyllä kunnolla kaveria pelottamaan ja totta puhuen kyllä hieman minuakin :eek:

Linnan lopussa ollaan ja kylä vedetty siis läpi. Varsin erilaisia paikkoja ovat, tosin täytyy myöntää että muutama piinaava musiikki ja kohtaus linnassa olivat kyllä hyviä... *hrrr*

Tällaisa pelejä lisää!
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Tilasin äsken RE nelosen Konsolinetistä. Maksoin myös heti Eksp:n nettipankista.

Mitä luulette, saanko pelin ensi keskiviikoksi?
Se olisi se päivä, jolloin jo haluasin sen. (ke matikan yo-koe ja siihen loppuu kirjoitukset :D)

Nää pyhät taitaa sekoittaa vähän maksun saapumista?
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

KT-pelipisteestä löytyi zipale! Ensitunnelma oli suorastaan tunnelmallinen! ei-niin-zombit käy suorastaan koko porukalla kimppuun, varsinkin moottorisahaheebo :eek: En ole vielä tottunu ohjauksen, hieman kömpelö GC:n ohjain. Täytyy myöntää et GC:tä en pelaa, RE4 oli vaan must. Loman aikana pelaamista ja kohta pelin pariin :p
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Pexi sanoi:
En ole vielä tottunu ohjauksen, hieman kömpelö GC:n ohjain. Täytyy myöntää et GC:tä en pelaa, RE4 oli vaan must. Loman aikana pelaamista ja kohta pelin pariin :p

Voisitko suomentaa?

Kannattaisikohan hieman harkita mitä kirjoittaa? Ettei tulisi aivan järjettömiä sanomia, joista kukaan ei saa mitään selvää...
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Eiköhän Pexi tarkoittanut että kun ei normaalisti Cubella pelaa (RE4 nyt vaan sattui olemaan "pakko-ostos"), niin ohjain tuntuu hänen käsissään vähän oudolta.
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Tänään sitten lopulta peli löysi tiensä myös minun kouriini ja disci/t cubeni uumeniin.
Muutama tunti takana ja ei voi kun todeta tämän olevan paras RE-peli ikinä. Tulitaistelut ovat hektisiä ja kyläläisiä pukkaa päälle niin maan...(jätettäköön sanomatta). Ohjaus olikin helppo sitten omaksua pienen harjoittelun jälkeen ja helposti sitten on onnistunutkin. Lisää tätä!
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

On tullut tuo tahkottua läpi Normal-tasolla. En väittäisi peliä vaikeaksi, päinvastoin, puzzlet ovat todella yksinkertaisia verrattuna muihin osiin, panoksia/herbbejä saa mielestäni huomattavasti enemmän. Kuoltua tosin tuli lähemmäs 50 kertaa, suurin osa kuolemista tosin johtui äkillisistä dodge tilanteista. Turhautumista ei kuitenkaan syntynyt, koska jumiin en kuitenkaan koskaan jäänyt.
Ainoa kohta pelissä jossa panokset tuntuivat loppuvan oli taistelu skorpionin tapaisen olion kanssa.
Ohjauksesta en itse löydä mitään valittamista, hakkaa vanhan RE-ohjauksen 100-0, myös pikakäännöstä tuli käytettyä jatkuvasti, eihän sitä voi olla käyttämättä, kääntyminen on muuten niin hidasta.

Tilaa inventaariossa oli enemmän kuin tarpeeksi, XL-laukkuun mahtui loistavasti Red9, Striker, Semi-autorifle,Killer7 ja sinko+muut härpäkkeet.
Aseiden valikoima oli mielestäni riittävä, en käyttänyt koko pelin aikana miina-asetta enkä TMP:tä, ongelmia ei silti tullut.
Tunnelma/grafiikka oli pelissä loistava, välillä tunnelma oli todella tiivis kun päälle painoi lähemmäs kymmenen otöä ja taustalta kuului moottorisahan ääni.

Kaikenkaikkiaan loistava peli, tulee varmasti hakattua tuo myös Pro-tasolla sekä mercenaries/ada läpi. Kaikkia ekstrojahan tässä tavoitellaan kuten edellisissäkin peleissä.

Suosittelen myös niille jotka edelliset RE-pelit ovat pelästyttäneet, huomattavasti helpompi ja räiskinnänomaisempi kuin vaikkapa RE1 ja 2. 0 ja 3 taas sijoittuvat ehkä hieman lähemmäs 4:sen vaikeustasoa.
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Varoitus! Paljon kritiikkiä!!!

Noniin, eilen tuli läpi vedettyä. Aikana 17h ja risat.

Minusta tämä peli on turhan arvostettu. Peli alkaa ihan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Pohjustusta edellisiin tapahtumiin on liian vähän. Mitä Leonille Raccoon cityn tapahtumien jälkeen on tapahtunut, jäi hämärän peittoon.
Näyttely on ihmeen tönkköä. Esim pisti aina ihmettelemään, miten rauhallisesti pelissä suhtaudutaan asioihin. Esim, kun Leon tapasi ensimmäisen kerran Adan. Tyttö on ollut kuolleena 6vuotta ja ilmestyy yhtäkkiä ja Leon jutteli sille ihan tavallisesti eikä lähtenyt perään missään vaiheessa. Toisin sanoen, Leon ei yhtään yllättynyt Addan kohtaamisesta.

Peli paras puoli on ehdottomasti alku. Kylässä peli toimii parhaiten. Linna-osion olisi voinut huoleta skipata. Saari toi vähän helpotusta ja vankila on tunnelmallisin paikka koko pelissä.
Itse en tykännyt siitä, että peli sijoittui niin vanhaan aikaan. Ensin oltiin 1800-luvulla ja linnaan mentäessä muutettiin keskiajalle. Sitten taas nykyaikaisempaan lopussa.

Kuvakulma on peliin vähän turhan huono. Tekeehän se peliä omalaatuiseksi, mutta liian moni asia jää kuvaruudun ulkopuolelle. Ohjauksessa huono puoli on hidas kääntyvyys

Minulla tuli hieman ahdasta aselaukun kanssa, vaikka ostin isoimman aina. Tosin pidin sinkoa, haulikkoa ja kivääriä aina mukana. Sitten pienemmät, eli TMP, pistooli ja (lopussa) kaksi revolveria/magnumia.

Ja vielä yksi kritisoinnin aihe. Miksi helwetissä niitä välipomoja piti olla koko ajan. Aivan tyhmää tuollaiset isot avaruuden monsterit ja että niitä on 10minuutin välein. El gigante oli hauskin, mutta muut siten olivatkin sontaa.
Tallennuspaikkoja on todella paljon. Mutta ne passasivat hyvin.

Tulipas vuodatettua. Kaikkea en varmasti ottanut huomioon, mutta kyllä tämä häviää edellisille osille (1,2,3, CodeV). Ne ovat niin klassikoita.
Ja etenkin tämä häviää Metal Gear Solid kolmoselle, joka sai Pelitin arvosteluissa 2 pistettä vähemmän.
Ihan hyvä peli, mutta itse odotin enemmän ehkä edellisien osien kaltaista peliä.

Kuitenkin olen vuoden pelin jo päättänyt - MGS3
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Mac41 sanoi:
Esim pisti aina ihmettelemään, miten rauhallisesti pelissä suhtaudutaan asioihin. Esim, kun Leon tapasi ensimmäisen kerran Adan. Tyttö on ollut kuolleena 6vuotta ja ilmestyy yhtäkkiä ja Leon jutteli sille ihan tavallisesti eikä lähtenyt perään missään vaiheessa. Toisin sanoen, Leon ei yhtään yllättynyt Addan kohtaamisesta.

No tuohan nyt on selitettävissä. Kyllähän Leon on tiennyt koko ajan että Ada on elossa. Näkihän Leon hänet jo RE2 lopussakin, kun hän heittää sen raketinheittimen. Niin ja tässä nelosen ensikohtaamisessa saa Leonin puheesta selvän kuvan että hän on tiennyt Adan olevan elossa.


Leon sanoo: " So it is true." Ada vastaa: "What is?". Leon jatkaa: " You working with Wesker."
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Harayu sanoi:
No tuohan nyt on selitettävissä. Kyllähän Leon on tiennyt koko ajan että Ada on elossa. Näkihän Leon hänet jo RE2 lopussakin, kun hän heittää sen raketinheittimen. Niin ja tässä nelosen ensikohtaamisessa saa Leonin puheesta selvän kuvan että hän on tiennyt Adan olevan elossa.

Silti kohtaaminen oli hiukan lattea.
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Peli on nyt pelattu läpi. Se oli aikalailla samanlainen alusta loppuun, mutta kyllästyminen ei iskenyt lähellekään missään vaiheessa sen verran mielenkiintoinen peli oli. Eipä tässä mitään ihmeellistä kerrottavaa enää ole, kun noissa ensimmäisissä kommenteissani lähes kaiken olennaisen kerroin. Tässä vielä statsit:

Hit ratio: 76%
Enemies killed: 879
Number of times killed: 52
Clear time: 16h 54min 33s
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Mac41 sanoi:
Ja etenkin tämä häviää Metal Gear Solid kolmoselle, joka sai Pelitin arvosteluissa 2 pistettä vähemmän.

Vaikka kumpaakaan peleistä en ole pelannut, niin tämän verran voin sanoa: Saisit opetella ymmärtämään nuo arvostelujen pistetykset.

Kyseessä on aivan erilaiset pelit, eikä niitä voi tuosta vaan lähteä pisteytyksen takia arvostelemaan. Jos Resident Evil 4 oli arvostelijoiden mielestä oman luokkansa huippua, niin turha sitä on alkaa vertailemaan johonkin mechi-simulaattoreihin ja pistää pisteitä vaan 80. Pointti on siinä, että pisteytyksiä kannattaa vertailla vaan saman genren pelien välillä. Muutenkin nuo pisteytykset ovat vaan suuntaa antavia, samoin kuin Hyvää/huono -laatikot. Jos oikean kuvan pelistä haluaa, lukee koko arvostelun.

En tajua, miten aina noista pisteytyksistä jaksetaan vinkua. Muistan, kuinka iso kohu aikoinaan oli Peliplaneetassa, kun Metroid Prime sai "vain" 92 pistettä ja Xboxin Kung Fu Chaokselle annettiin 93. Oli se aika huvittavaa katselemista, kun true-Nintendo-fanboyt itkemässä "KYL ON METROIDI VARMASTI PAREMPI PELI KU KUNG FU CHAOS!" vaivaisen pisteen takia.

And baaaack to the topic we go. ;)
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Hieno peli

Siinä vaiheessa kun 900:as ganado on listitty alko jo vähän puuduttamaan, mutta peli loppuikin mukavasti juuri siihen. Tarina oli myös täyttä puppua ja ei valitettavasti vie sarjaa eteenpäin juuri ollenkaan, harmi sillä juuri tätä olin RE4:lta odottanut. Tarinaltaa ehkä sarjan huonoin. Typerät pahikset harmittavat. Ainoa jossa oli vähän munaa oli Krauser. (Village Chief kanssa, muttä hänellä ei ollut tarinassa paljon osaa)

Jäljellä jää siis avain uskomattoman tyylikäs peli, jonka pelaaminen on nautintoa

Hassuna yksityiskohtana, parissa pelin myöhemmässä osiossa fiilis oli kuin olisi pelannut jotain MGS3:n toimintakohtausta :rolleyes:
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Erinomainen peli. Ei millään osa-aluella mullistava toki, eikä uraa uurtava, paitsi viimeistelyn tasossa ja pelattavuudessa. Täydellinen esimerkki Capcomilta siitä miten kuoleva "franchise" pelastetaan. Parasta grafiikka tämänhetkisessä konsoligeneraatiossa, sekä pelattavuus ja atmosfääri kohdallaan. Repliikit edelleenkin aika juustoisia resident evil tyyliin, ja vähän ärsyttäviä puolia juonessa, mutta viiden tähden peli silti. Metroid primen ja zeldan kanssa kuuluu GC:n pakkohankintoihin.
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Kun kaikkea ei millään jaksa lukea läpi, niin täytyy kysyä.

Voiko tämän tilata huoletta esim. Playsta vai ovatko britit leikanneet jotain?
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Tilasin ton pelin ennakkoon playstä eikä vieläkään ole saapunut. Onko tällaiset pitkät toimitusajat normaalia vai pitäisikö jo alkaa ottaa yhteyttä sinne?
 
Vastaus: Resident Evil 4 - käsillä!

Mr.Black sanoi:
Tilasin ton pelin ennakkoon playstä eikä vieläkään ole saapunut. Onko tällaiset pitkät toimitusajat normaalia vai pitäisikö jo alkaa ottaa yhteyttä sinne?

On aika huolestua. Peli julkaistiin kuitenkin jo parisen viikkoa sitten. Itse olen tehnyt tilauksia mm. 21. pvä ja perille ovat tulleet.

Odota nyt tämän viikon loppuun. Ensi viikolla ala koputtelemaan Playta.
 
Ylös Bottom